McLaren is klaar voor de 24 uur van Spa-Francorchamps

Auteur: , 13 Reacties

Mclaren toont haar speeltjes waarmee ze willen domineren tijdens de aankomende 24-uurs race op Spa.

Of we al klaar waren met de 24-uurs races voor dit seizoen? Neen! Na de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van de ‘Ring is het komend weekeinde tijd om te knallen in de Belgische Ardennen. Spa-Francorchamps, misschien wel het mooiste race-asfalt ter wereld, is dan het toneel van de 24 uur van Spa-Francorchamps. Zaterdag verschijnen er om 16:00 uur 63 auto’s an de startlijn, en dit zijn de racebakjes van McLaren.

In totaal komen ze met drie MP4-12C’s naar BelgiĆ« om apexjes aan te tikken. Onder de tien coureurs die plaats zullen nemen achter de sportsturen zijn onder meer Andrew Kirkaldy en Chris Goodwin. Nee, ons zeggen die namen ook niet veel, maar het zijn de directeuren van McLaren GT, een nieuw bedrijf dat is opgetrokken uit onderdelen van McLaren en CRS Racing en waar de GT3-auto’s worden gebouwd.

Kortom, als racefanaat weet je waar je aanstaande zaterdag en zondag moet zijn. 24 uur lang autogeweld in de natuur. Een uitgebreide voorbeschouwing staat hier.

Hieronder de eerdere foto’s van de MP4-12C GT3 (stomste race-auto-naam OOIT). Bewegend beeld is natuurlijk te vinden op Autojunk.13 reacties

kijk .. de echte vuurdoop ..
geen gezeik en speculaties van journalisten en reaguurders ..

sterkte jongens .. godspeed ..
zal dat weekend zeker even een kijkje nemen, maar ik blijf geen 24 uur voor le tv hangen :)
Kijk er nu al naar uit!
Echte mannen en geen theoretisch geneuzel.
Race on Sunday, sell on Monday zeggen ze op een ander continent.
Twee racenhelden zoals jullie en mij…baat het niet, dan ‘bestaat’ het niet, kortom, gewoon doen ! Niemand zou zich zo’n kans ongelegen laten toch ? :lol:
Chris Goodwin is de chief test engineer van McLaren en dus niet 1 of andere dikke directeur die zijn bierpens eraf probeert te zweten door achteraan mee te hobbelen…
Ik meen dat Goodwin ook echt serieuze race ervaring heeft.. maar dat moet imand maar ff Googlen (lastig via t mobieltje)
@w0o0dy:

Klopt.
Is de hoofd test rijder met bakken ervaring oa. in GT racen.
Is ook de manager van Bruno Senna trouwens.
Je weet toch pas achteraf of je er klaar voor was?
“stomste race-auto-naam OOIT”

Zo praten kinderen van rond de 10 jaar ook.
Er is ook nog de 24h van Zolder.(1’weekend september).
Komen ze in Gulf-kleuren?
Gvd ik kan niet gaan, gaan net op vakantie de dag ernaa, baal er echt van… misschien dat ik een uurtje kan gaan maar dat was het dan ook :(
gedwongenleaser
Man, zo hadden ze de ‘normale’ MP4 er uit moeten laten zien, wat een ruige bak!
De MP4-12C GT3? Het meest emotieloze stuk techniek met de meest stomme naam. Hopen dan maar dat het in racen wel goed is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).