Boe! Dit is de nieuwe Renault Twingo

Auteur: , 63 Reacties

Renault komt met een nieuw gezicht?

Zie hier de eerste officele afbeelding van de nieuwe Twingo. Deze nieuwe Twingo is iets meer dan een facelift; het is waarschijnlijk de eerste productieauto die de nieuwe “designtaal” van Renault laat zien. Allemaal met dank aan onze Nederlandse designer Laurens van den Acker. Maar goed, wat valt er op? Nou, oa een groter logo en twee rare/kleine lampen. Technische details kunnen we binnen 1 a 2 maanden verwachten, Renault zal deze Twingo namelijk op de IAA in Frankfurt onthullen (half september). De introductie in Nederland zal in januari 2012 plaatsvinden. Filmpje!63 reacties

Moet een beetje aan de kangoo denken met die ronde pitten.Had helemaal niet gehoeven.Ziet er nogal raar uit.
vele malen minder dan de vorige voorkant… de vorige straalde sport uit, deze vind ik niet lelijk, maar doet me niet echt iets. laurens moet echt minder stoer doen, weinig moois van hem te zien op de weg.
Schrik! :P

Nu even serieus, ik moet zeggen dat ik het wel een leuk karretje vind, die facelift heeft m dus goed gedaan. Hij kan er weer een paar jaar tegenaan zullen we maar zeggen!
Leuk ding! Nou ja, qua uiterlijk dan. Mijn vrouwtje rijdt met een Twingo, en ik vind het eigenlijk een stuk verdriet. Ik word die pedalen maar niet gewoon…
Eigenlijk vreemd die koplampen. Beetje à la Nissan Juke. Vind ik niets mis mee, met allebei, maar op een Micra had het misschien logischer geweest.

Maar misschien dat ze deze op sommige markten als Nissan gaan aanbieden…
@Esprit_de_Flandre: Had dezelfde gedachtte.
@Esprit_de_Flandre:
Knap hopeloos, ja. Is de reden niet gewoon dat alle fabrikanten tobben met de nieuwe regels voor voetgangersveiligheid? Levert allemaal van die hoge lompe neuzen op. Vooral in Zuid Europese merken, gek genoeg…
@mout: Kan hier niet echt sprake van zijn, want het is een facelift. De neus wordt er dus niet hoger op dan met de huidige versie.

En vooral bij Zuid-Europese merken? De huidige BMW-neuzen zou ik nu ook geen toonbeeld van elegantie durven noemen…
@Esprit_de_Flandre: Ook niet als je ‘m naast pakweg de Qubo en afgeleiden zet?
@mout: Dan nog minder zelfs. Qubo en Co ziet er goed uit voor een mini-bestellertje…
@Esprit_de_Flandre: Vergelijkings-mongool! Renault en Nissan werken niet voor niets samen als Renault-Nissan alliantie. :P
@C220AMG: Weet ik, maar is geen reden om ze op elkaar te doen lijken. Integendeel, ze zouden zo verschillend mogelijk moeten zijn, om elkaar klanten niet af te snoepen.
@Esprit_de_Flandre: Persoonlijk denk ik niet dat de consument die een Juke overweegt ook naar een Renault twingo kijkt. In dat opzicht maakt ’t niet uit want het zijn twee totaal verschillende wagens.
@C220AMG:

Het is juist door die overeenkomsten dat men de link (en vergelijking) zal leggen tussen de 2 wagens.
Misschien wil de ene koper juist niet geassocieerd worden met de andere wagen en kan het daarom een reden zijn om de ene auto uiteindelijk niet te kopen.
@C220AMG: Nee, maar iemand die een Twingo overweegt zou ook een Micra kunnen overwegen. Als die mensen dan graag de stijl van een Juke zien, zouden ze dus kunnen kiezen voor een Micra die dezelfde lijn volgt. Als ze dat niet graag zien kunnen ze kiezen voor een Twingo, mits die er ferm anders uitziet…
@Esprit_de_Flandre: Dat lijkt me knap lastig als ze op dezelfde productielijn staan. Kostbaar ook, ws wordt deze in Azië als nissan verkocht. Daar is renault niet eens te koop vlgns mij.
In europa zal hij iets kanabaliseren, maar ja sommige bedrijven zijn er groot mee geworden.
@chrispothast: Hoe bedoel je, lastig? Om ze niet op elkaar te doen lijken? Mitsu Colt en Smart ForFour stonden ook op dezelfde lijn bij NedCar, en deelden veel onderdelen. Toch lijken ze niet op elkaar…

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/22/Smart_forfour_brabus_blue_front.jpg/800px-Smart_forfour_brabus_blue_front.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b5/Mitsubishi_Colt_Motion_front.JPG/800px-Mitsubishi_Colt_Motion_front.JPG
wat een lelijke velgen zijn dat, en over die voorbumper is niet echt nagedacht… niets klopt eraan
Ziet er speels uit. Maar zo zal het waarschijnlijk wel niet rijden :-) Die buitenkleur is toch echt ideaal voor de doelgroep he!!
Best wel Skoda Yeti eigenlijk..
Báh! Dit is de nieuwe Renault Twingo.
Ziet er toch wel leuk uit maar ik vrees iets te weinig ruimte ;)
Als die gekke ronde pitten er niet op hadden gezeten was het nog best een serieus bakje geworden! Helaas vonden ze het blijkbaar nodig het design liever/dommer te maken…
@Citrofiel: Dan haal je die toch gewoon weg? Misschien een idee voor een budget-versie, met plastic kapjes op die plaatsen…
@Esprit_de_Flandre: Nee dat wordt er mooier op… :roll: De mogelijkheid van inbouw van die spotjes heeft de vormen toch al vern**kt.
@Citrofiel: Dan hang je er zo’n kapjes met ‘Hella’ ervoor. Stoer hoor… :P
@Citrofiel: En acht, Tuners genoeg in de wereld om er een andere bumper aan te hangen. Hoewel ik denk dat hier eerder een trend zal ontstaan naar nog meer van dit soort trucjes, ook door tuners dus, op auto’s die dat nog niet hadden…
@Esprit_de_Flandre: Ach joh, het is niet alsof ik zo’n Twingo ga/kan kopen… Eigenlijk moeten we met zijn allen gewoon onze monden houden en afwachten of het een succes wordt. Dan pas kun je er wat van zeggen.
En Hella-kapjes zijn inderdaad gaaf. ;)
Inderdaad jammer van die ronde pitten, ziet er niet uit zo.

Laat die dingen weg en hij is best leuk van voren.
the-budel-guy
die lampen in de trant van de jeti en nissan junk
dit lijkt op een volkswagen polo waarin een fiat 500 is gecrasht, achteruit dan. te veel koplampen, gril van een volkswagen,ondergril van een 500, koplampjes a la 500 en overal design a la polo bluemotion.
oooh kijk, de Juke heeft een buitenechtelijk kindje op de wereld gezet, en je ziet het eraan IEUW
@Jantje_555: Haha precies mijn gedachte…
er is toch net een nieuwe twingo ? of loop ik beetje achter ? anyway.. erg jammer van die lampen.. verpest de hele voorkant.. en het is te hopen dat er uiteindelijk nog andere velgen onder komen…
Dacht eerst vw golf, maar meer skoda yeti. Ach iedereen kopieert uiteindelijk toch wat van elkaar. Ziet er goed it!
Hij mist extra deuren,. daar waar de concurrentie die wel heeft.(lees: Panda, Picanto enz)

Jammer dat het meer een facelift is dan een nieuw model, dan had de heer Laurens meer zijn stempel kunnen drukken,. nu blijft het een prakkie met gezochte lijnen die niet bedoeld zijn.
@tvrspeedsix: Het is idd vreemd dat Renault nog geen model heeft om tegenover Panda, Picanto, Matiz, enz… te zetten. Te meer daar de originele Twingo een mini-MPV was. De huidige is dat totaal niet meer, en ondertussen was de Matiz er al een tijdje, en die was zeer succesvol. Ze hadden dus eigenlijk meteen ook met een vijfdeursversie moeten komen…
Als die rare ronde lampjes weggelaten waren was het best een goede facelift. Nu is het een zooitje.
Ik vind m geslaagd. M.i. veel beter dan die niets zeggende voorkant van de ‘oude’
De fiat panda gaat een stuk beter verkopen
@W115: jep thats for sure..
@W115: Deels wel. Maar deels trekt de twingo ook een heel ander publiek. Voordeel van de panda is meer ruimte + iets goedkoper. Maar de uitstraling van mening Panda vind ik toch wat minder dan menig Twingo.
@joosthoeve: Voor uitstaling is er de 500,. (psst maar we hebben het over verkoop “aantallen”)
@joosthoeve: Mijn vrouw rijdt een Twingo (Wit-Geel Kruis-bakske). Ze kan eigenlijk ook kiezen voor een Panda, en ik probeer haar in die richting te pushen.

F*ck uitstraling, leve ruimte…
@Esprit_de_Flandre: Ik zeg ook niet dat het niet mogelijk is, om te twijfelen tussen een twingo/Panda! Maar ik heb zelf bij Renault gewerkt, en ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat ze twijfelen tussen de panda en de twingo!
@joosthoeve: Ja, in de Renault-garage gaan ze dat niet zeggen natuurlijk. Daarnaast twijfel ik niet, ik zou voor de Panda kiezen…
Ze dachten bij Renault, die Juke die ziet er zo strak uit, en is écht een verkoopkanon, die flikkeren we gewoon te warm in de wasmachine?
Te veel make-up en twee piercings. Niet mijn ding.
Nu alweer een nieuwe? Had ik niet verwacht zo snel!
Vind ‘m er best grappig uitzien moet ik zeggen, en hij deed me niet denken aan een Juke. Wel héél sterk aan een VW Polo. Best leuk ding dus op ’t eerste gezicht! :)
Haha daar sta je dan als Audi met je led slinger, als BMW met je corona ringen en als Mercedes met de zwabber led balkjes, veegt Renault je zo even aan de kant met jaren 80 Hella rally lampen.
@mashell:

De mensen wouden toch een retro-design ? :p
Vreemde neus, doet mij op de een of andere manier denken aan de VW Up!
Ik vind het een aanwinst in deze klasse! Lekker ding! Laat maar vlug komen, een aanwinst voor het nationale wagenpark. Goed gedaan Renault!
renault twingo!houdt je jong,maakt je oud
renault wind.. -,- .. succes?? niet echt
Nou ja zeg wat hebben ze nu met die arme Twingo gedaan, z’n onschuld ontnomen.
@bobb: hij was onschuldig nu is hi schuldig omdat het lelijk is
bah bah.. en weer een facelift die een auto verziekt i.p.v. verbeterd… snap die designboeren niet hoor.. doe mij maar een phase I. Veel mooier.

http://p.webwombat.com.au/motoring/car-photos/renault-twingo-rs-1-big.jpg
@Freewarefreak: Ieder zijn meug vind de nieuwe wel grappig.
Maar twingo is voor mij sowieso te klein.
Best een goede update van het vorige model. Ik zat toevallig vorige week naar de ‘oude’ te kijken en vond m al weer een beetje gedateerd. Of in ieder geval saai. Dit ontwerp van van de Acker is wel spannend te noemen.
Nja als je deze vergelijkt met de huidige Twingo RS zeg ik nee, vergelijk je hem met de gewone Twingo zeg ik ja. Ziet er een stuk vrouwlijker uit. Ben wel erg benieuwd wat de RS afdeling hiervan gaat maken.
Update: gallery toegevoegd, omdat het kon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).