Formule 1 verdwijnt voor de helft van de BBC

Auteur: , 72 Reacties

U bent fan van Formule 1 op de BBC? Dan mag u binnenkort de knip trekken als u wilt blijven kijken.

Rechtgeaarde Formule 1-adepten zappen op zondag steevast naar de BBC om een Grand Prix mee te pakken. Het feit dat de races aldaar niet worden onderbroken door irritante reclames of een “oh men, oh men, oh mèèèèn!” roepende Olav Mol maakt die keuze zeer begrijpelijk. Maar dat gaat veranderen. De Engelse publieke omroep moet namelijk hier en daar wat bezuinigen.

De BBC heeft besloten om vanaf volgend jaar nog maar de helft van alle races uit te zenden. Daarna kunt u de rambam krijgen en gaat u maar lekker iets voor uzelf doen. Of u neemt een abonnement op Sky Sports -waar de BBC een deal mee heeft gesloten tot 2018- en daar zullen de overige races worden uitgezonden. Het scheelt de BBC weer wat ponden, en Bernie Ecclestone denkt dat zijn geliefde raceklasse toch wel populair blijft.

Sir Stirling Moss denkt er alvast het zijne van op den Twitters.

F1-held Eddie Jordan laat weten dat dit nieuws ook voor alle teams een klap in het gezicht is: “This is terrible news. Im actually in a daze. All of the team are as shocked as the wonderful F1 fans.”

En waar ga jullie volgend jaar Formule 1 kijken? (via)72 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
dan toch maar weer die olav mol he, erg jammer.. zonder reclame kijkt erg prettig, maar wat voor nut heeft het om de helft uit te zenden..
@dennisr: Wat mij betreft mogen ze een race als Valencia of China wel achter de decoder zetten, daar mist niemand iets aan…
Gristus, zelfs Sir Moss zit op Twitter?! Die man is wat…104 ofzo.


Wat voel ik opeens digibeet nu :(
WTF. Nu moet ik weer (voor een gedeelte) naar rtl gaan en die Mol weer aanhoren.
Godver. Ofwel moet ik nu terug kijken naar de VT4 waar die Wauters en die andere een hele race lang (en een heel seizoen lang) over marbles en DRS praten, ofwel moet ik mijn Frans gaan bijschaven…Echt wel doodzonde
Duitse RTL of De Nederlandse RTL
@q7a1: Niet die Duitsers; die hebben het de hele tijd over Duitsers…
@gerard1710: valt reuze mee!
@gerard1710: Valt wel mee volgens mij. Ongeveer een kwart van de rijders dit jaar komt uit Duitsland, dus dan is het onvermijdelijk dat ze het af en toe over Duitsers hebben. Bij de BBC gaat het ook relatief vaak over de Engelse rijders, en Olav doet ook altijd z’n uiterste best om alles wat Nederlands is in de paddock voor het voetlicht te halen (ook al is het maar de koffiejuffrouw)
@gerard1710: Ja, gaat wel veel over de Duitsers: ze hebben zelfs opgeningen met : Vettels greep naar de macht race nummer 5 en dergelijke. Maar wat wel waar is dat de commentatoren weinig missen en geen slecht commentaar geven. Itt Olav Mol. Dat die man daar nog steeds is een raadsel, hij mist zo veel!
Jammer is dat die Duitsers af en toe 4 minuten reclame hebben, mis je 2,5 ronden. Dan moet ik wegzappen naar de Zwitser; die nauwelijks reclame heeft.
Ik keek al minder omdat het gewoon saai is dit jaar. Volgend jaar dus helemaal niet meer… Zonde, vroeger was F1 leuk…
@911GT2: Dit jaar saai? Dit is wat races betreft toch een zeer aantrekkelijk seizoen. Ja helaas wint vettel bijna alles maar er gebeuren eindelijk wel weer dingen op de baan.

Dan maar gewoon RTL7 kijken, ik vind Olav Mol best prima al is lang niet zo scherp meer als vroeger en maakt hij wel eens foutjes.
@Pordon: was wel leuk om te zien hoe het vettel vergin afgelopen race, vond het geweldig hoe hij massa inhaalde doormiddel van pits stop :D ook leuk hoe hij eraf gleed maarja.. :mrgreen:
@911GT2: Wat is er nou saai aan dit F1-seizoen? Vettel heerste over de eerste helft van het seizoen, maar het aantal inhaalacties is gigantisch toegenomen..
@gerard1710: ja door een flapje in de vleugel. Racen is het niet, het is kunstmatige spanning!
@911GT2: Grapjas, ‘racen is het niet’, als je een F1-auto op zijn limiet kunt rijden, moet je wel niet zo’n geweldige coureur zijn dat het een enorme belediging voor een coureur als je zegt dat wat hij doet geen racen is.
@gerard1710: ben het gedeeltelijk met hem eens, ik heb een schijthekel aan de achtervleugel.. in mijn ogen is het oneerlijk om te winnen doordat je simpelweg meer mag gewbruiken in een duel.. gelijke middelen = gelijke kansen.. gewoon zorgen dat je snel genoeg bent om in te halen.. ben je dat niet.. dan verlies je maar.. vroeger konden ze toch ook inhalen ? waarom moet dat ineens met extra middelen..
@dennisr: Volgens mij is het wel degelijk eerlijk, aangezien jij, als je ingehaald wordt, de volgende ronde je DRS mag gebruiken…
@gerard1710: heb een aantal keer gezien dat na het inhalen met DRS dat het voor de ander moeilijk was om er weer dicht genoeg bij te komen.. omdat de ander bij het inhalen een voorsprong nam door de snelheid.. en inhalen ging vroeger toch ook prima ? dus waarom die vleugel.. een voorsporng kun je nemen door goed te kwalificeren + goed te starten.. en daarna moet je er maar moeite voor doen om voorop te raken..
@dennisr: DRS… nog nooit van gehoord, moest het opzoeken. Je reinste kolder, wat ik je brom. Ik kijk al een aantal jaar geen F1 meer, maar zaken als DRS maken het er niet aantrekkelijker op. ‘Slechts op bepaalde stukjes toegestaan, niet in de eerste ronde gebruiken, alléén gebruiken als je binnen een seconde van je voorganger rijdt.. ‘ (voor het gemak aannemende dat Wiki ’t juist heeft). Pathetisch, geforceerd geneuzel.

Ach en wee, waar is de tijd gebleven dat Häkkinen en Coulthard in schitterende zilverpijlen reden en ik trots was op mijn Damon Hill-kermis-zippo (toen al in verantwoord matzwart).

*zuchtend naar buiten staren doet*
@august: Wiki heeft het juist, en idd het maakt het minder aantrekkelijk, ik kijk het nog wel maar vind dat DRS toch wel erg jammer..
@dennisr: onzin! Als beide coureurs even snel zijn, en de ene kan inhalen door het flapje, zal de volgende ronde de ander kunnen inhalen. Maar door de snelle wear van de banden dit jaar, zie je dat vrij weinig. Ik vind het juist wel mooi dat echt snellere coureurs nu met dat flappie in kunnen halen ipv dat ze ronden lang achter een veel langzamere voorganger zitten. Uiteindelijk bevordert deze regel de snellere rijders en de rijders die redelijk veel wagen. Prima dus!
@gregorius: nee, want doordat die ene door gebruik van DRS inhaalt.. is hij tijdelijk sneller, en neem hij een voorsprong.. en dan moet de ander eerst weer op 1 sec afstand komen voordat hij DRS mag gebruiken.. en veel langzamere voorgangers kunnen ze ook wel inhalen zonder die DRS… en deze regel bervordert juist de langzamere rijders.. die er zonder DRS niet omheen komen.. omdat ze dus langzamer zijn..
gewoon opnemen en de reclames doorspoelen ;)
Alsof de meeste f1 races uberhaupt het aankijken waard zijn?! Er zijn zoveel leukere klasses, met veel meer aktie te zien. Lekker links laten liggen (F1 / Bernie)
@fwdsucks: Er zijn inderdaad hele leuke race-klasses maar ook de F1 is dit jaar erg aantrekkelijk.
Online.
Het probleem met RTL is, dat je de helft van de tijd naar een postzegel in de linker bovenhoek zit te kijken met commentaar van een blinde “Mol” die thuis op de bank zit.
De BBC heeft trouwens veel meer toegang tot de race track, de paddock en de rijders zelf.
Ik betaal liever voor de BBC dan dat ik RTL gratis krijg.
Prettig te lezen dat de BBC niet wenst te zwichten voor chantage praktijken.
Nu de rest nog.
Komt er eindelijk tegenwicht voor Dictator Ecclestone
Mag zo een andere dictator komen, want dictators nemen beslissingen.
Probleem van dictators is, dat je ze niet te lang hun gang moet laten gaan.
To loose or to lose, that is the question…
BBC kijken als het er wel op is en anders niet.
Doen wat ik al jaren doe, niet meer kijken…
Ik kijk het altijd gewoon op RTL.. Op een gegeven moment hoor je die Mol al niet meer.
@Brutus: Olaf Mol blijf je gewoon horen. Zo irritant als iemand commentaar geeft over iets waar hij weinig verstand van heeft. Allemaal verkeerde commentaar en verkeerde rijders. Elke keer naar over nederlanders hebben die toch niks presteren in autosport.
@jpmontoya: Ben het met je eens, maar vergeet Jeroen Bleekemolen niet: samen met zijn medebestuurders de beste benzine op de 24u van Le Mans, en natuurlijk Tom Coronel vorig jaar in zijn Leon.
In België zendt VT4 en LaDeux het nog uit, zij het met reclame blokken. En anders is er nog altijd het internet…

De F1 gaat op de fles…
Dan moet Ziggo toch eerst Sky Sports door gaan geven, dat doen ze nu nog niet in ieder geval, ook niet in een van hun extra pakketten.

Dus dat zal wel weer Olavje worden ben ik bang, bij gebrek aan beter.
Nee joh, gewoon inschakelen op Sporza…Die Belgen zijn nog wel grappig ook in t commentaar en een stuk scherper dan Olav….
@marcvaneendenburg: sporza is het contract kwijt, nu moet je VT4 kijken voor de F1 in België… maar doe mij maar BBC.
@ricardo volgens mij zegt Jordan dat het een slag is voor het BBC-team, niet voor de F1-teams.
Ik kijk altijd de F1 op de bbc.
Da’s zowat het enige waarvoor ik de tv gebruik. (nuja F1, wtcc, discovery channel soms)
Ik zou liever niet nog een extra abonement moeten nemen enkel om de F1 te kunnen zien.
Kan men Sky Sports feitelijk wel krijgen in België?

Ik denk dat er veel mensen zoals ik liever geen extra abonement nemen enkel om een 20tal races te zien. Dus dat word de doodsteek voor de F1.
En tenzij je het geluk hebt dat er veel F1 fans bij je in de buurt wonen zullen er ook geen F1 cafés uit de grond springen. Kortom het einde van F1?
@Hupke: Ben telenet klant, (ook belg) kan het niet direct vinden vrees van niet. Trouwens … zal de uitzending op Sky Sports even mooi, waardevol, interessant, vol randinformatie, door KENNERS zijn als op de BBC? Ik vrees ervoor … Zwarte dag voor de F1. Het water moet bij de BBC erg aan de lippen staan om dergelijke stappen te ondernemen. miljoenen mensen kijken wereldwijd naar de F1 op BBC …
-edit: oeps, je hebt gelijk. Is aangepast-
@XiPHiAS: :p bronnen checken collega, bronnen checken ;-)
Best arrogant, als je denkt meer verstand van F1 te hebben dan Olav Mol,die al sinds jaar en dag in dat wereldje zit. Net zoals Allard Kalff trouwens. Het zijn live uitzendingen en die snelheid aan beelden vanuit een reporterhokje aan elkaar praten valt niet mee.Bij reclames blijft de race te volgen linksboven in beeld.Ben het eerder zat overal voor te moeten gaan bijbetalen.De algemene autosportkennis van OLav is groot, mag ie af en toe foutjes maken al kijkend op een monitortje ?
@willemseles: Jij bent een amateur F1 kijker. F1 @ BBC, there is no substitude! Dus gewoon betalen en niet zeiken. Ik zou alleen al 100 euro betalen om Eddy’s outfit maar te kunnen bekijken, haha!
@willemseles: Nee, hij mag geen fouten maken. Soms gaat ie minuten lang door over een fout. Ook mist hij belangrijke dingen! De BBC & RTL.de doen het al jaren met 2 man; en dat is voor een reden!
Ach, voor de BBC het uitzond keek ik op de duitse RTL en die hebben er tenminste verstand van ipv het belgische en Nederlandse commentaar.

Wel erg jammer, want de kwaliteit van de BBC lag erg hoog, en om nu nog eens mijn TV pakket op te waarderen…

Over F1 zelf, deze laatste paar jaar is sinds lange tijd eens spannend, en hoewel het al duidelijk is dat Vettel dit jaar het WK gaat winnen is het gevecht daarachter superspannend, ook tussen de minder snelle teams (Force India, Sauber, Williams)

Ja, DRS is geforceerd, maar als de aero of de bouw van circuits niet anders toelaat, wat moet je dan? Alles gelijkwaardig werkt niet, want same-built klasses zijn zo saai als de pest waarbij er hooguit een inhaalactie plaatsvind na de openingsronde. En ga niet beginnen over de aero veranderen, want zelfs in klasses met auto’s met het profiel van een baksteen is inhalen nog altijd gigantisch moeilijk door vuile lucht. Zoals ze nu met de banden gedaan hebben is ook een goede start, ik kijk uit naar wat men volgend jaar van Pirelli verwacht.

Daarnaast, dit is het eerste jaar voor DRS. DRS is er om als je de perfecte drive hebt, naast een auto te kunnen komen, niet erop en erover. Dus met wat aanpassingen in de zones kan de invloed best beperkt worden. Zodat men dus zeker kans heeft bij de perfecte exit, maar het niet een automatische push-to-pass knop is.

Het probleem met de circuits is al helemaal niet op te lossen, en we kunnen enkel hopen dat er ooit een paar niet-Tilke circuits verschijnen.
Ik ben ook 1 van de fans die het altijd via de BBC volgt. Het is erg jammer dat hier een einde aan komt. Ze hebben altijd meer inside info en betere commentatoren bij de BBC. BBC forum (nabeschouwing) download ik standaard. David & Eddie zijn wel echt helden vind ik, dat die chick in de pitstraat loopt is ook zeer goed geregeld!
De formule 1 wordt om zeep geholpen ,betaal TV en de domme regels van de laatste jaren .Plus dat het in de toekomst nog erger wordt met die regeltjes :(
ach .. de ECHTE fans betalen dan toch gewoon die grijpstuiver ..

die kunnen ook 65 euro voor een Ferrari petje betalen ..
Dit is echt klote! Ik vind de coverage op BBC echt geweldig en check zowel de gehele kwali als race met de mannen aldaar. Nu voor de helft achter de decoder? Wie bedenkt zoiets? SkySports livestreampje dan maar via een dubieuze internetboer in Rusland ofzo? This sucks!

Waarom wil een miljardair als Bernie nóg meer geld? Zucht! Gewoon free to air en kaartjes 30% omlaag donderen. Dan krijg je volle tribunes, veel merchandise die verkocht wordt, tevreden fans en mooie races wat het weer interessant maakt voor sponsoren.
@Nerekop: Amen, hij verkloot het hard zeg. Als ik al zoveel had verdiend zou ik alles doen om de sport voor iedereen aantrekkelijker te maken..
Vraag me af of ze de helft met de start of de helft met de finish uit gaan zenden
Dan kijken we het op een andere zender. Doodzonde als je het mij vraagt want de coverage van de BBC is uitermate top!
Olav moll is een baas! Verder is het voorprogramma bij BBC wel heel goed. Het is iig erg jammer, maar ik blijf toch bij RTL7
Ik ben er serieus droef door… :(( Nu wordt het in België behelpen met een zeer matig VT4. Ik denk dat ik terg op de Waalse Rtbf zal moeten kijken…
“renoir [ reply ]
29-07-2011 om 16:32
@willemseles: Jij bent een amateur F1 kijker”

Ben jij dan een professionele F1-kijker, wat dat ook moge zijn ? Als amateur kan ik je gerust F1 verhalen vertellen uit 1983 ofzo.
Kijk nu bijv. eens naar de Bavariacityracing. Daar vragen ze voor demonstratietickets E 77,50 pp.Ook normaal ?
Gelukkig heb ik vroeger echte races gezien op ZV ,gratis.

Net zoals met voetbaltv, tegenwoordig moet je voor alles bijbetalen. Voor vrijwel dezelfde kwaliteit.
Morgen luister ik weer liever naar Olav. Die man is fulltime met zijn vak bezig. Geen amateur.
@willemseles: non-verbale communicatie gemist, het was niet zo negatief bedoeld!

Overigens is de BBC gewoon beter. Ik heb toevallig gister op RTL7 moeten kijken en ik werd niet geboeid!
neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! moet ik de rest via rtl kijken. wat een kwelling.
F1? Dat is toch die serie met eco trapauto’s? Kijk ik al jaren niet meer naar.
F1 moet gratis ..

wij hebben recht op gratis F1 ..
daar hoeven wij nix voor terug te doen ..

de coureurs zijn onze slaven ..
zij moeten hun leven in de waagschaal leggen voor ons ..
en dat mag ons nix kosten ..

want wij hebben recht op GRATIS F1 ..
@lincoln: Voor niks gaat de zon op.
@amateur:

pardon !!
nou dan zit er nog maar 1 ding op ..

gaan we Ecclestone een fascist noemen ..
dat mag .. want we zijn “slachtoffertjes” ..

en gaan we net doen of we ooit F1 op de BBC hebben gekeken ..
en RTL heeeeeeel slecht is ..
@lincoln: Je betaalt nu toch ook voor tv kijken ,via Ziggo of iets anders.
Ik kijk het liever live, kost me niks.
@amateur:

nogmaals ..
als je ECHT een F1 fanaat bent ..
en als je ECHT niet zonder de BBC kan ..
en als RTL ECHT te min voor je is ..

dan betaal je gewoon die grijpstuiver ..
@lincoln: Serieus jongen, volgens mij wordt psychologische hulp vergoed door je zorgverzekeraar of de overheid als je het echt nodig hebt, you’re obviously qualified…
@gerard1710:

jij kan het weten .. ik ben nml geen ambtenaar ..
Hakinnen vs Schumacher, Spa Francorchamps 2000

dat was echt racen, niet wat die mietjes tegenwoordig doen ….

http://youtu.be/NE-aR9cK7w8
Weinig, net als dit jaar en het afgelopen jaar.
Als ik toch f1 wil kijken, dan zie ik wel weer, waar ik dat kijk op dat moment.
14 augustus rijdt Jos the Boss op Zandvoort in F1-bolide :-) Beter dan kastje kijken.

…Red Bull
Het optreden van Verstappen in Zandvoort is mede mogelijk gemaakt door Red Bull. De energiedrankfabrikant houdt namelijk de prestaties van zoon Max, die succesvol is in de kartwereld, nauwlettend in de gaten.

Bolide
De Tyrrell 026 is een bijzondere bolide, omdat het de laatste Tyrrell is in de Formule 1….
E 20,- in de voorverkoop voor een weekend duinkaart ZV.
Nette prijs vergeleken met Bavaria cityracing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).