Lambo Aventador met Bugatti wielen kan 400km/u?

Auteur: , 32 Reacties

Gespot in Sant'Agatha Bolognese is dit een: a) Kleine Bugatti mule in ontwikkeling bij Lamborghini? b) Lamborghini Aventador LP1000-4 SV? c) Anders...

Dat we hier met een testauto te maken hebben staat vast, waarom hier velgen van de VAG stalgenoot onder zitten is een raadsel. De Aventador en Veyron gebruiken standaard niet eens dezelfde bandenmaat. De Veyron heeft 265mm op de vooras en 365mm op de achteras, de Aventador 255 op de vooras en 335 op de achteras. De Lamborghini gebruikt standaard 19 (voor) en 20 (achter) inch velgen, de Bugatti 20 en 21 inch.

Naast de velgen zien we ook een gewijzigde achterkant met nieuwe dubbele uitlaat.

Bugatti wielen zijn ook voor een test-Lamborghini aardig aan de prijs. Een setje uit eigen huis monteren is veel goedkoper tenzij je het rubber veel zwaarder wil belasten en harder wil rijden. Is deze testauto het begin van de ontwikkeling aan een snellere Aventador of alleen een zwaardere?

Met meer dan 700pk (goed voor 350km/u) zal een goed ingereden Aventador SV (750-800pk?) in ieder geval dicht naar de 400km/u kruipen. Dan kan je beter aan de veilige kant zitten met je rubber. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan Werner voor de spot!32 reacties

Ik denk dat het een opgevoerde aventador is. Met het huidige vermogen en vmax zitten de ZR’s onder de aventador al aan hun max, veel sneller en je komt aan bij het custom rubber zoals dat voor de veyron…
komt die ook in frankfurt op de iaa staan….???
Dat vind ik wel mooi een auto die goekoper is en mooier is dan een veyron
@trisx: maar die velgen niet;)
@mightymike: nee klopt andere velgen betere banden topcombinatie
Ik kwam vandaag op autogespot.com of spyshots.nl toevallig nog iets tegen over een Aventador achtige auto van weer een of ander klein merk, op Gallardo basis gebouwd, die ook echt in productie zou gaan, misschien is dit wel een proto ervan…
@HDM: correctie: heb het gelezen in een tijdschrift.
@HDM: heb ik ook gelezen zou met een tienliter v8 komen! Heb je waarschijnlijk in carros gelezen! ;)
@lambogallardosupergallardo: ja idd, dat was het!!
toffe testmule, ben benieuwd wat ervan komt…

Doet me een beetje denken aan de 348-mule (of 355-, ben niet helemaal zeker) van de enzo :)
lijkt mij dat die lui constant experimenteren ..
denk niet dat jullie echt een spy-shot te pakken hebben ..
Het is in ieder geval voer om eens lekker te speculeren! Heb ‘m 2 weken geleden niet gezien toen ook ik mijn vakantie heb doorgebracht bij Lamborghini, ook een mooie omgeving (denk ik!)
Het gebruik van een andere maat velgen zal zonder meer een bepaald doel hebben, dus dan is het natuurlijk ook niet vreemd om een setje van een ander merk (uit de stal) te gebruiken in plaats van voor een test een nieuwe velg te (laten) ontwikkelen. Zo bijzonder is het toch niet ?? …
uuhm, ik denk de opvolger van LP670-4 superveloce
@ds3lover: De SV van een lambo komt altijd aan het eind van zijn loopbaan, dus dat zal voor de aventador nog wel even duren, ik gok op een nieuwe aventador met meer pk’s en misschien wat minder kilo’s, iets meer hardcore, maar nog geen SV. En de velgen en banden dus gewoon voor de hoge snelheids tests. (velgen omdat er geen andere velgen zijn waar die banden op passen binnen VAG.
Misschien hadden ze gewoon nog een setje banden op overschot? Het is crisis voor iedereen hé.
antwoord c!
Gevonden op zomoto.nl: Fiat Ducato
Hier blijkt het VAG gehalte van de auto’s maar weer uit.
@norge: En dat is slecht omdat?
@chrispothast:

Omdat het jeugdvriendinnetje van Norge er met een lekkere bink in een Audi 80 vandoor is gegaan. Daarom ….
Wat maakt die bandenmaat nou uit? Zolang de steek gelijk is kan je ze gewoon uitwisselen.
@Northwestern: Is meer dat de banden van de Veyron hogere snelheid aankunnen.
Lijkt me niet dat ze nu al met een snellere versie gaan komen. Eerst de Roadster maar en wat jaartjes de LP700 verkopen. Ze zullen wel nieuws testen waarvoor het speciale Veyron-rubber nodig is.
400 in een lamborghini gaat de goede kant op
1e generatie testmule voor de Aventador toen ze nog geen fatsoenlijke velgen ter beschikking hadden. Daarom maar een setje lichtmetalo’s van Bugatti geleend.
@robbie: dat denk ik ook. Een vroege proto in een hoekje weggedumpt. In een gebouw van IAV in Gifhorn staat een Lambogatti (Diablo met Veyron techniek) in een ontvangst hal, dus andersom komt ook voor.
@Alwood, 800pk is niet genoeg om 400 te halen met deze auto. Wel eens gehoord van luchtweerstand?
Good job Werner!
@ptchogendoorn01: thanx,

Was even spannend toen ik stiekum daarheen reed;)
Misschien komt de W16 van de Veyron wel in de Aventador te liggen :P Let us hope!
Zoals gewoonlijk een poser. Typisch VAG gedrag, en de onderdelen zijn onderling gewoon uitwisselbaar ! Wedden dat deze velgen gewoon zonder spacers zitten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).