Mercedes B-Klasse krijgt een net interieur [updated]

Auteur: , 42 Reacties

Terwijl Mercedes zelf nog druk bezig is met het "teasen" van de nieuwe B-Klasse zijn er gewoon 2 foto's van het nieuwe interieur uitgelekt. En ik moet zeggen dat het er zeer goed uitziet voor zo'n klein karretje. Ik meen zelfs een snufje SLS te kunnen bespeuren.

We zien een lekker sportief stuur met 3 spaken en de airconditioningroosters lijken rechtstreeks afkomstig te zijn uit de SLS AMG. Iets wat leuk is voor B-Klasse rijders, maar wellicht minder fijn als je net een SLS AMG hebt gekocht. Uiteraard kan een groot scherm in het dashboard ook niet ontbreken. En als ik het goed zie is dat een pop-up scherm dat in het dashboard verdwijnt als het niet wordt gebruikt. Persoonlijk ben ik niet echt een fan van dat systeem, maar het helpt wellicht wel om dieven af te schrikken.

De nieuwe B-Klasse zal in september schitteren tijdens de IAA van Frankfurt en reken er maar op dat we voor die tijd de nodige informatie zullen krijgen. Of direct van Mercedes of gelekt op de een of andere manier. (via: motorauthority.com)

PS Onlangs hadden we nog spyshots op autojunk waarbij heel goed te zien is hoe de nieuwe koplampen eruit komen te zien.

UPDATE: En we hebben meer foto’s van het binnenste. Een gallery vol interieurfoto’s van de B-Klasse check je hier beneden.42 reacties

Nice! Hopen dat het goedkomt, gun ze het wel een inhaalslag, de kwaliteit wordt ondergewaardeerd!
@mbfanatic: Ik ook! Ik hoop dat dit model een klapper wordt voor Mercedes Benz. Gun ze weer de vette jaren. Had je de financiƫle berichtjes gezien? Ze hadden nu al miljarden winst dit jaar. Als het zo door gaat wordt dit het beste jaar uit het meer als 100 jarige bestaan van het bedrijf! COOL! :)
@Freewarefreak: volgens mij bedoel je omzet?
@toon: Nee. Miljarden winst. Om precies te zijn: 1,56 miljard euro in 3 maanden tijd. Reken voor heel 2011 dus maar op een winst van 5-6 miljard euro.
http://www.quotenet.nl/nieuws/recordwinst-voor-daimler.php
the-budel-guy
ziet er strak uit alleen die ronde ventilatie openingen zijn niet zo mooi. ik vind die dingen er altijd goedkoop uitzien.
@the-budel-guy: compleet mee eens!
@the-budel-guy @magetwan: Grappig. Jullie hebben allebei een zwak voor Audi. En precies die luchtroostertjes zijn bij Audi hoekig, en bij VW (meestal – er is her en der een uitzondering) rond.
Ik heb dat gevoel er overigens helemaal niet bij. Mijn favo auto-interieurs hebben juist ronde openingen. Alfa 33, Ferrari.
the-budel-guy
@mout: heeft niks met mijn voorkeur met audi te maken de roosters in de A3 en A1 vind ik er ook niet uit zien ik hou meer van de rechthoekige roosters.
Een zeer net interieur idd, maar het zal wel een full-option interieurtje zijn met net de juiste kleuren en net de juiste belichting om het er maximaal strak uit te doen zien. Nu nog een standaard interieur tonen :)
“en de airconditioning roosters lijken rechtstreeks afkomstig te zijn uit de SLS AMG. Iets wat leuk is voor B-Klasse rijders, maar wellicht minder fijn als je net een SLS AMG hebt gekocht.”
Volledig mee eens. Waarom willen constructeurs steeds een dergelijke sportieve toets aan het interieur van een banale wagen geven, dit gaat ten koste van de echte sportieve modellen. Zelfde met de trend van de verzonken tellers en de wijzer die compleet verticaal staan in ‘ruststand’…
@StijnB:

Hoezo minder fijn ? Zet eens de SLS en SLK naast elkaar en stel die vraag nog eens: Als je net een SLS hebt gekocht.

OT: Het oogt veels te druk voor een B klasse. De kleurencombinatie is wel mooi, maar BMW doet het toch veel beter door de bijrijder te betrekken. Hier zie je een te grote contrast verschil en de positionering van de idrive knop is ook niet over nagedacht. De accenten zijn gewoon verkeerd geplaatst.
@bempi:
Minder fijn, want minder uniek en bijzonder. De bedoeling van een sportwagen is net om van bij het instappen je een bijzonder gevoel, dat speciale, te geven. Als elke wagen een sportief interieur krijgt aangemeten, hebben de sportwagens daaronder te lijden. Zo’n ventilatiemonden horen niet in een B-klasse thuis, je gaat ook niet (gok ik) met je sportbroek werken…
@StijnB:

Beide uitvoeringen zijn afkomstig van 1 merk, daarbij gaat het om een enkele detail dat is toegepast voor een ander model voor de rest is de SLS op basis van het interieur en exterieur al uniek en bijzonder en afwijkend in elk opzicht t.o.v. de B klasse. Ik denk dat de gemiddelde SLS rijder daar niet zoveel moeite mee heeft, als jij laat blijken.
@bempi:
Wat is er voor de rest zo bijzonder aan het dashboard van de SLS? Net de ventilatiemonden die verwijzen naar de 300 SL gaven het interieur wat extra’s…
@bempi: Dat vindt jij wellicht, maar juist Mercedes wordt altijd bejubeld voor de ergonomie in de auto. Hoezo de bijrijder nog meer erbij betrekken? Dat is op dit moment al geen enkel probleem in de ergonomie van de nieuwe Mercedessen…
@Pordon:

Ergonomie vereist ook praktische functionaliteit. Een simpel voorbeeld: je wilt een adres invoeren voor je navigatie en je vraagt aan je bijrijder om dat even voor je te doen in een B klasse met dit interieur, dan loop je tegen de lamp aan kijkend naar de postionering van dergelijke knoppen en toebehoren.
Ik ben niet onder de indruk. Het enige wat Mercedes verstaat onder ergonomie is het compacter maken gericht op de bestuurder, waardoor je dus dat contrast verschil krijgt in de auto: van druk bezet naar een lege ruimte in dit geval ook zichtbaar op de foto’s. Symmetrisch gezien is dat spuuglelijk vanaf de achterbank.
@bempi: Ben het niet met je eens dat de praktische functionaliteit hier verminderd door de ergonomie aan te passen aan de bestuurder. De bestuurder is de belangrijkste persoon en het moet de bestuurder niet moeilijker gemaakt worden dan mogelijk. Tevens kan je als bijrijder nog prima werken met het COMAND systeem. Bij onze C-klasse zit de draaiknop op dezelfde plek en als bijrijder heb ik nog nooit moeite gehad om iets in te voeren voor zover je nog dingen met invoeren aangezien het spraakherkenningsysteem ook prima werkt en je dus gewoon alles kan inspreken.
mooi interieur, op de ventilatie roostertjes na, had in een SLS AMG ook wel beter gekund met die roostertjes..
spijtig dat zo’n B-klasse een bejaardenwagen is :s
@KaCh1ng:
Mwa, dat imago proberen ze toch de kop in te drukken.

http://www.jesmb.de/news/news/pics/w246-2.jpg
@C220AMG: een hoog opel meriva gehalte :s , ziet er beter uit dan vorig model maar blijft spijtig dat een groot deel vd kopers 55+ is
@KaCh1ng:

Wat voor onzin is dat nou weer? De B-Klasse wordt juist gereden door jong volwassenen of jonge gezinnen. Dat is tenminste mijn ervaring.

Je bedoelt waarschijnlijk de a-klasse welke zeker een bejaardenwagen is.
@Relief: dat probeert mercedes je wijs te maken ook :) in het echt zie ik er alleen maar bejaarden achter het stuur! en af en toe is een vrouw , nooit jonge gezinnen enzo :)
ik kan maar nooit wennen aan zo een uitschuifbaar gps scherm gedrocht … oogt zo goedkoop
@Sm0keGun: ik vind een uitklapbaarscherm juist luxer ogen…Althans als het echt netjes is afgewerkt.
@Pordon: idd , als het een renault navigatie is ziet het er wel goedkoop uit
Behoorlijke vooruitgang dit interieur tov het saaie uit het huidige model!
Zeer mooie wagen in zijn segment, als het interieur van de A-klasse er zo uitziet is het goed.
Het enige wat ik bij dat scherm denk is: iPad?
@koenmb: Nee joh Koen, daarvoor is die veel te klein, ik denk dan eerder aan een Galaxy Tab.
Netjes en mooi, jammer dat de verpakking dan weer zo lelijk is. :(
Wie zegt dat dat scherm uitschuifbaar is? Concept A toonde al zo’n vrijstaand scherm…
een SLS is een zo genoemde “image builder”
en de auto’s voor het modale volk liften dan een beetje mee op het stoere image van een SLS. Dit in de hoop dat het de verkoop cijfers te goede komt.
“Persoonlijk ben ik”

Ja, dat lijkt me logisch.
Dit topic kan trouwens een fotoupdate gebruiken. Meerdere foto’s zijn vrijgegeven.
edit: thanks, we hadden het gezien, ze staan er inmiddels bij
scherm is net uitschuifbaar maar vast!
het interieur is een exclusive pack!
Wat ik heel jammer vind van nieuwe Mercedessen is het ontbreken van de versnellings pook.
Komt dat dashboard nou niet een beetje rommelig over? Drie van die grootte luchtgaten aan 1 kant en dan een nog groottere aan de andere kant .Zal wel van goede kwaliteit zijn en zo, maar netjes is anders (vind ik).
Waarom maakt het geheel zo’n vrachtwagen indruk op me?
Is dat nou alleen die ster op het stuur?
Ziet er erg chique uit dat interieur. En memory stoelen in de B-klasse, waar gaat het heen:-P
Tellerklokken zien er prima uit maar t middenconsole vind ik er behoorlijk somber uit zien.
Dat is een mooie verhoogde mini-break. Eigenlijk wat de perfectie is voor de meeste gezinnen. ouderen kunnen makkelijk instappen, iedereen zal de laadruimte voldoende vinden.
Maar motorisch moet MB nog vernieuwen, acceleratietijden van boven de 10 sec voor een tweeliter.
Daar blijft BMW toch een topper in. Maar zij mankeren dergelijk type auto. Dus nog minder SUV dan de X1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).