Rijtest en video: BMW 1 Serie (F20) [updated]

Auteur: , 117 Reacties

Zeven jaar na de introductie van de kleinste auto in het BMW-gamma komen de Duitsers met een volledig nieuwe generatie. De eerste foto's konden rekenen op veel boe-geroep. Hoog tijd om zelf maar eens poolshoogte te nemen en de F20 met eigen ogen te aanschouwen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe 1 gegroeid. Fors gegroeid. In de lengte nam hij met 85 mm toe, in de breedte 30 mm, terwijl de hoogte onveranderd bleef. Tel hierbij op dat de spoorbreedte flink groeide (voor 51 mm, en achter met 72 mm), en je weet waar de bredere, stoerdere look vandaan komt. Dit brede komt ook in het design overduidelijk naar voren: de achterlichten zijn platter en wijzen meer naar buiten dan die van de E87, en de voorkant is gewoonweg superplat en superbreed. Deze voorkant komt op foto’s zeer ongelukkig uit, maar wanneer je hem in het echt bekijkt smoelt het allemaal helemaal niet onaardig en doet de auto ondanks de vlakke brede lijn niet zoveel aan een hammerhead-haai denken als je zou verwachten.

BMW 120d Urban

Een veelgehoorde mening (of marketingpraatje: kies maar) is dat de 1 Serie met de F20 echt volwassen is geworden. De aanwezige BMW-ingenieurs onderschreven dit, maar ik vind het zelf niet zo gelukkig, omdat je er indirect je vorige model mee af valt. Toch klopt het wel: het hangbuikzwijntje is getransformeerd tot een volwaardige BMW.

Aangezien BMW altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn wanneer het gaat om verbruik en uitstoot, zijn ze goed los gegaan op de F20. Bij de introductie is het een TwinPower Turbo-viercilinder-festijn. De twee benzinevarianten lenen de 1.6 liter van MINI, en de drie diesels gaan verder met BMW’s oude vertrouwde 2.0-blok. Desgewenst zijn bijna alle edities met een handgeschakelde zesbak (6 MT) of een automatische achtbak (8 AT) uitgerust. Alleen de topper, de 120d, is standaard van een 8 AT voorzien. BMW heeft alle modellen in de 20%-bijtellingscategorie weten te wurmen, wat toch wel een applausje waard is. Zeker voor de 120d, bij mijn weten kreeg je tot op heden nergens anders 184 pk in deze categorie. En dan krijg je er ook nog eens achterwielaandrijving bij.

BMW 120d Urban

BMW mikt met de nieuwe 1 duidelijk op de jonge, bovenmodale lease-yup. Een tweetal zaken waarin je dit duidelijk ziet terugkomen is de belangrijke plaats die het ConnectedDrive-principe in de auto inneemt (iPhone, Facebook, Twitter, internetradio) en de ontwikkeling van een tweetal pakketten die het in- en exterieur van je F20 moeten opfleuren: Sport en Urban. Geen bijster creatieve namen, maar soit. De Urban is de meest gewaagde van de twee, en voegt een flinke dosis wit toe aan je auto: velgen, splitter, spiegelkappen, inleglijsten, alles krijgt de ‘white treatment’. Als jonge bankier je coke snuiven van de sierlijst zit er dus niet meer in, en eerlijk gezegd vraag ik me af wat het toevoegt aan de auto. Bovendien hebben ‘hippe zaken’ vaak een vrij korte houdbaarheidsdatum, waardoor je over 5 jaar wellicht voor lul rijdt met je witte frutsels.

BMW 120d Urban
BMW 120d Urban

Een nieuw systeem dat zijn intrede doet is het Real Time Traffic Information (RTTI): via je navigatiesysteem geeft dit een actueel beeld van de verkeerssituatie om je heen. Mocht ergens een opstopping zijn, dan wordt een alternatieve route voorgesteld. Het systeem ververst elke 3 tot 5 minuten, zodat je nooit achter de feiten aan loopt. Bij de introductie is dit om infrastructurele redenen overigens slechts in vier landen verkrijgbaar.

BMW 120d Urban

Maar even terzake: BMW gaat er met de 1-serie prat op de enige achterwielaandrijver in zijn klasse te hebben. Lekker sportief sturen, dat moet je kunnen doen met je F20. En reken maar dat dat kan: we reden de topmotorisering, de 120d met 184 pk en 380 Nm. Met 1.340 kg is hij ondanks de grotere proporties 15 kg lichter dan zijn voorganger. 0-100 gaat in 7,3 seconden en je haalt er een topsnelheid van 228 km/u mee. Zet de auto in de Sport+ stand, schakel het DSC uit en reken maar dat je het achterkantje lekker kan laten uitbreken. Het gemonteerde elektronisch differentieel helpt je hierbij een handje. Op hoge snelheden voelt de 1 superstabiel aan, en in de bochten geeft hij veel vertrouwen. De feedback die je van de auto krijgt als je hem over de Duitse landstraatjes smijt nodigt uit tot steeds verder de grens opzoeken. Op droge wegen althans; wanneer het nat is kan het zonder de rijhulpjes toch nog een aardig listig bakje zijn.

BMW 120d Urban
BMW 120d Urban

Mocht je klaar zijn met de aso uithangen en je weer in het stadsverkeer begeven, of gewoon met de stroom meegaan, dan kan de EcoPro-modus aantreden. In deze stand wordt je airco geminimaliseerd, de gasrespons een stuk tammer, en is een centrale rol weggelegd voor een blauw metertje op je instrumentenpaneel. Als je meer gas geeft beweegt er een wijzertje naar rechts, maar zolang je binnen de blauwe bandbreedte blijft ben je een Eco-Koning. Ga je er buiten, dan licht er een icoontje op dat je verzoekt je voet van het gas te halen. Trap je hem echter door de kickdown, dan levert de motor gewoon vol vermogen, ook in Eco-modus. Dit is om in een plotselinge noodsituatie altijd voldoende power te kunnen leveren. Om zuinig rijden te stimuleren is er eveneens een metertje aanwezig dat registreert hoeveel extra kilometers je met je zuinige rijstijl bij elkaar hebt gereden. Een informatief en leuk systeem, omdat het nooit als belerend of irritant overkomt. In stadsverkeer moet je overigens wel tegen de rechtergrens van het blauwe gebied rijden, tenzij je van boze achterliggers houdt. Toch lukt het in 95% van de gevallen vrij eenvoudig om ‘blauw’ te rijden.

BMW 120d Urban

De automatische achtbak presteert overigens geweldig in deze nieuwe 1 Serie. Het is hetzelfde (door ZF vervaardigde) exemplaar als in de nieuwe Jaguar XF, en waar het in die auto meermalen op me overkwam dat de bak te vroeg opschakelde en steeds op het randje van het comfortabele aan het rijden was, is dit in de F20 absoluut niet het geval. De verklaring? De XF moet 400 kg aan extra gewicht meesleuren. Wat de XF overigens beter voor elkaar had dan de 1 was het Start/Stop-systeem: in de Jag was dit boterzacht, in de 1 voelt het te lawaaiig en is het niet vlot genoeg bij de les. Zodra je je voet al bij het gas hebt is de motor nog druk bezig met een start die de passagiers heen en weer schudt.

BMW 120d Urban

De 120d zou je dus als best of both worlds kunnen bestempelen. Je kunt er echt lekker hard mee rijden, het stuurt sportief, en als je al die power even niet nodig hebt ontpopt de auto zich tot een waar zuinigheidswondertje. Na een complete dag onderweg, waarbij voor het grootste deel ongenadig hoogtoerig is gereden stond de verbruiksmeter op 7,7 liter. Restecp! Hoe het bij een 118d of 116d zit weet ik niet, maar ik vermoed dat je hierbij voor het echt sportievere werk pk’s tekort gaat komen. Wel is het bizar hoe ontzettend laagtoerig er gereden wordt; de automaat kiest voor je, maar we hebben ook een ochtend in de 118i met handbak gereden, en de schakelindicator stuurt je met 55km/u doodleuk door naar de vijf, en dit werkt nog ook! Je draait dan 1.300 toeren, en kan zelfs nog een stukje wegzakken richting de 1.000, en dan nog pakt het blok zonder morren op. Waanzin, voor een benzinemotor.

BMW 120d Urban

Liefhebbers van zescilinders moeten nog even geduld hebben. Ik vermoed dat eerst nog een 28i model-geïntroduceerd gaat worden, en daarna pas de zespitters. Onder de motorkap is in ieder geval ruimte zat voor een zes-in-lijn, dus die 135i zal ongetwijfeld zijn opwachting gaan maken.

BMW 120d Urban

Al met al heeft de nieuwe 1 Serie forse stappen gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Door een stuk te groeien is de auto nu wellicht een alternatief voor mensen die nu nog een E46 (of evt een E90) 3-serie rijden. Het premium-plaatje wordt onderstreept door een oneindige waslijst aan extra aankleding voor de auto, maar alles heeft een prijskaartje. De 120d begint op 38.510 euro, maar kan met gemak over de 50.000 getild worden als je hem volhangt met opties. En dat is toch een flinke smak geld voor een compacte hatchback. Ik zal de laatste zijn die ontkent dat je wel waar voor je geld krijgt, maar voor een dergelijk bedrag is ook zeker wat (veel) groters te krijgen. Heb je echter geen behoefte aan een grote slee en hecht je meer waarde aan luxe aankleding, dan is BMW eigenlijk de enige die er in deze klasse met kop en schouders bovenuit steekt. Maar wel even 40 tot 50 rooitjes meenemen graag. Filmpje!

UPDATE – We hadden het kunnen weten: bij een dergelijk gepriegel in de marge van de bijtellingstarieven kunnen afwijkende velg- en bandenmaten (net als bij Mercedes) roet in het eten gooien. In welke gevallen dit zo is? Bekijk het HIER, of check de volledige prijslijst (PDF). Zo ziet u maar weer: voor dikke jetsers moet je altijd meer betalen. Met dank aan Joost voor het ons hier op attent maken!117 reacties

Die voorkant is alsof ie net wakker is met dikke walle onder de ogen. Achterkant lijkt chineze versie van de polo
@kurdmanx: Nee, maar Herman zei ook dat hij er op foto’s ook anders uitziet dan in het echt…En op een filmpje kun je naar mijn mening ook niet echt een goed beeld krijgen..wel beter dan op foto’s.
@chesterb: En dat is helemaal waar. Ik heb hem al bekeken in Hilversum bij de BMW Preview en in het echt is hij helemaal niet zo lelijk. Ik ben eerlijk de neus kon mij nog steeds niet bekoren.. maar wat Herman zegt over de rest is helemaal waar. De achterkant is retestrak in het echt, de zijkant is veel gestrekter en cleaner als bij de oude.. en het interieur is gewoon de bom. Super strak, super chic, super dik. Ik vond het echt een hele strakke auto. Als ik hem mag leasen qua budget, gaat het deze worden. Ondanks de lelijke neus.. daar wen ik wel aan. Doet u mij maar een zwarte 118i Twin Turbo Sport met rode sierlijstjes en piping.. De Urban is net niet mijn smaak. Nu alleen die iPhone dan nog een keer scoren.. ;)
@Freewarefreak: Ook bij de preview geweest en kan dit beamen. Ik denk dat de huidige 1-serie 3 deurs het mooist zal blijven, maar de 5 deurs kan de extra lengte goed gebruiken. Dan zal men de voorkant op de koop toenemen. Het interieur is een kwestie van smaak: De oude belijning vind ik evenwichtiger; meer stijlvol zoals bij de Audi. In ieder geval ga ik mijn 3 deurs hiervoor nooit inruilen.
Bah!! hij word er nog steeds niet mooier op, ook niet na een tijdje wennen!!
@Jokkebrok: je doet je naam waar aan. ik vind het gewoon een leuke wagen! hij is een grote verbetering op een aantal punten, de styling kan op een paar punten wat beter, maarja dat kan altijd met elke auto.. ik heb hem zien staan in het echt bij de preview van bmw op het mediapark in hilversum en het is gewoon een leuke auto, jullie moeten niet zo oordelen op de paar foto’s die jullie hebben bekeken.
leuk filmpje smoke! Niet slecht opvatten, maar bij de vorige filmpjes had ik iets van: nah, hij is toch Wouter niet, maar hier had ik het nu eens geen enkele keer! Aanhouden zo!

over de auto: Ik vind em al minder lelijk, maar nog steeds niet knap! Is met de vorige 1 serie ook zo, enkel de coupé vind ik knap, de rest vond ik lelijk… Met der tijd wel minder lelijk, maar nog steeds lelijk :p!
@technopatat: Helemaal mee eens, ga zo door Smokey! De filmpjes worden echt goed. Ik had ook geen enkel “gek moment”.. en da’s een compliment, dat betekent dat ik geboeid ben door het verhaal en niet afgeleid wordt door gekke dingen in het filmpje die niet kloppen. Keep up the good work!
blijft een lelijk ding, en dat hij groter is geworden maakt hem ook niet mooier.

wel weer goed gespresenteerd smoke, leuk stukje rubberen :mrgreen:
Dat wit, niet mijn smaak. Moet er denk ik nog aan wennen, net zoals de 1e 1-serie.

Maar hoe gaan ze eigenlijk de auto onder de 1-serie noemen?? De 0-serie ofzo??
De vorige was al niks maar zelfs die vind ik nog mooier ogen.Het rijdt natuurlijk geweldig.Mooi afgewerkt interieur dus dit wordt gewoon een topper.Bmw sleutels op een bar scoort altijd goed.Ultieme leasewagen.
Jezus hoe maak je een net-niet auto nog lelijker. De vorige 1-serie had niets anders dan een face-lift nodig met een beetje stoere voorkant.

Ik snap af en toe BMW niet met bepaalde creaties.
Dit is by far de lelijkste BMW van de laatste 20 jaar, inclusief de X6, de Z1 en de X3-1. De achterkant is VAG en de voorkant is plain-ass ugly
@CBR600rr: je hebt de Z3 coupe en de Z1 verwisselt. Die laatste is namelijk behoorlijk mooi.
Goed geschreven artikel, filmpje later nog een bekijken. Top dat jullie deze wagen zo snel konden testen!
Mooi, yup in gewoon Nederlands..
Ik vind m niet lelijk, en ik ben benieuwd hoe hij er in t echt uit ziet. Alleen die witte grille.. Maar volgens mij zijn in de ‘sport’ de grilletjes zwart, lijkt mij mooier dan in zilver of wit.
@robskilov: Dat laatste klopt, en dat ben ik ook met je eens. En yup is inmiddels als zo ingeburgerd dat we ’t gewoon een Nederlands woord kunnen noemen :) net zoals derrière bijvoorbeeld.
@sir_smokalot: Zit wat in, hoewel derrière nog niet echt tot mijn woordenschat is doorgedrongen.. maar ik zie mogelijkheden (hmm die chick heeft een appetijtelijke derrière)
Verder vind ik die marketing termen altijd wel mooi, (young urban lifestyle) in feite creëren fabrikanten, en niet alleen BMW, een doelgroep die niet bestaat, maar omdat veel mensen graag zo willen zijn, of zo gezien willen worden, willen ze het product hebben.
Mooie tekst
yup in gewoon Nederlands? volgens mij is yup een young urban professional, dus een young urban lifestyle…
Op de plaatjes is het in ieder geval een lelijke wagen. De review is wel oké al zal de review van een 120d nooit heel spannend worden…
@opgooier:
deze 120d is juist wel spannend omdat je bij de concurrent max 140pk krijgt in zelfde bijtelling.
En 7,3 naar honderd zijn niet veel auto’s die dat sneller doen voor dat geld.
Hammerhead haai ,ja sprekend smokey :)
http://www.00957.06jn.thinkquest.nl/afbeeldingen/foto%20hamerhaai.bmp
Dan word hij eindelijk mooi. Die sport en urban pakketten zien er gewoon echt niet uit. Dan nog liever zonder enig styling pakket. Ik zal toch maar ff wachten op het echte M-sportpakket:
http://i1198.photobucket.com/albums/aa456/Fliegur/a148e3d1.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/aa456/Fliegur/5815ef6b.jpg
http://i1198.photobucket.com/albums/aa456/Fliegur/fdc20a79.jpg
Hammerhead-haai = Hamerhaai (jaja, er bestaat een Nederlands woord voor dat beest).
@norge: Daar lijkt ie inderdaad niet op.. weet je wat voor gevoel het mij geeft? Die Sid van Ice Age.. zo’n look heeft ie..
@Freewarefreak: Haha plus 1 ;)
@norge:

zucht “plus 1”, puber …..
@rechercheur: tja, hij mag een puber zijn, maar niet zo’n fantast als jij.
@w0o0dy:

tsja, als jij niet in staat bent om sarcasme te herkennen, …..
@rechercheur: Ach jij noemt het sarcasme, ik denk meer aan een theatrale persoonlijkheidsstoornis
@amateur: die discussie tussen hun is veel interresanter om te lezen zonder dat jij er tussendoor komt…
@dennisr: dat vindt jij, maar jij bent ook maar een slijmbal.
@amateur:

Je blijft ook een amateur ook, “vindt jij” is in dit geval toch echt zonder “t” ….

:-)
@rechercheur: zolang ze het maar begrEIpen.
@rechercheur: Het is een beetje slap verweer die spelling, maar ja wanneer je niks beter weet.
Zoals ik al zei, die theatrale persoonlijkheidsstoornis is compleet op toepassing op jou, check wiki maar eens, ik denk dat je jezelf er wel in herkend.
@amateur: uit nieuwsgierigheid (alweer) naar theatrale persoonlijkheidsstoornis ben ik zo vrij geweest om het ook even op te zoeken.. maar vind het moeilijk te zeggen.. ik weet namelijk niet in hoevere ik rechercheur serieus kan nemen.. hmm :?:
@dennisr: “ik weet namelijk niet in hoevere ik rechercheur serieus kan nemen”, pas op met de klemtoon, anders gaan mensen rare dingen denken.
@amateur: oh ik word nieuwsgierig, hoezo ben ik een slijmbal ? of bedoel je.. dat ik in vergelijking met jou te positief ben over dingen ?
@dennisr: misschien is dat het wel.
@rechercheur: dat neem ik als een complimentje, mange takk ;)
@norge:

Gebruik jij misschien “Internet Explorer 6” … ?
’t is en blijft wennen. Maar mooi is het niet.
Herman, goed bezig! :) Eerlijk gezegd vind ik het prettiger om naar Herman te luisteren dan naar Wouter die naar mijn mening af en toe iets te kinderachtig overkomt en die hete aardappel R in z’n keel… mmmNEE, Sorrie Wouter is mijn visie.

En de auto… in 1 woord: Verrassend! :)
Mooi, met een zwart laken er over…

Dikke plus trouwens voor de Duitse muziek en het gummen! :D

Deze 1-serie zal ongetwijfeld weer een verkopertopper worden. Zie de opgefokte kantoorpikkies alweer in m’n kofferbak hangen en voorbij jakkeren in de 120d’s. Goed bezig met die 20% trouwens BMW!
Eerste Herman-video die mij iets of wat kan bekoren. Enkele opmerkingen:
– Gummen op beton ? Niet echt slim lijkt mij, afschuwelijk geluid trouwens.
– De achtergrondmuziek: WTF?
– Heb niets gehoord over het rijgedrag.. Toch belangrijk om te weten als een auto groter (zwaarder?) is geworden.

Voor de rest vind ik deze 1-serie qua uiterlijk een serieuze stap achteruit. Jammer dat er op alle andere vlakken wel sterk vooruitgang is geboekt..
@Win: Hij is lichter geworden (wordt in het filmpje gezegd)
De foto boven dit artikel doet me sterk denken aan een Opel Astra. Achterkant is nog steeds een Polo. Nee, liever een A3 dan dit gedrocht.
-edit: nutteloze bijdrage-
@AMGJunk: doe even normaal man..
Een beetje infantiel die witte strepen zo her en der over de auto. Het is toch geen Twingo?! Wat dat betreft kan die Urban-uitvoering overgeslagen worden.
@jippie: Inderdaad, maar dat heeft weer te maken met het yuppen idee :) Alleen begrijp dat yuppen stijl niet zo goed bij de 1 serie, want daar heeft BMW MINI toch voor? :?
En ik neem aan dat een leaserijder met goed gevulde portemonnee geen yup meer is :| en daarnaast een yup met centen gaat denk ik echt niet voor een 1 serie haha.
wooo; dat driften vond ik wel verrassend; met een 4-cil. 1-serie volgas gummen had ik nooit eerder gezien, complimenten. ;). en vind Herman opzich ook wel prima gozer (ik mag niet oordelen maar toch).

maarrrrrrr:
-120d = uitspraak: honderdtwintigdee of één twintig dee?\

-En hij zegt: 2-liter dieselblok wat ook in de vorige generatie 1-serie komt…. (gewoon compleet foute zin?)

-daar komt bij dat ik helemaal ronde bezineklep (ja ook bij diesels heet dat zo) niet zo fraai vind, die tellers vind ik trouwens ook echt behoorlijk achterhaald, (10 jaar geleden had je ook al zo’n simpele wijzerplaat), maar functionaliteit boven alles zogenaamd. ik vind die van Mercedes, Audi of whatever goed hoogstaand merk absoluut mooier.
en het uiterlijk kan mij op de filmpjes, foto’s etc. ook nog lang niet bekoren.
eerst in het echt zien. :D
Die urban uitvoering van een kleine 2 mille, daarmee krijg je dus witte accenten op mn auto… Ik doe t voor 5 tientjes, met dubbeldekkende latex ;).
Wat een geldverspilling (of krijg je nog meer voor die 2 mille?)
@ilir: Dorpels met “Urban” erop ^^
Herman begint het nu echt onder de knie te krijgen, mn complimenten!

OT: leuk filmpje en goed geschreven tekst en jullie zijn er idd fokkin’ snel bij.
Haha kan weer niet met Android.
Presenteren kun je leren blijkt! Goed werk Herman!
Zonder al die handgebaren zou het nog net iets beter zijn imo, maar was leuk om naar te kijken. Nu de 1-serie nog eens in het echt bekijken, ben benieuwd hoe dat eruit ziet in real life.
Het is in ieder geval geen saai ontwerp, en dat kan ik wel waarderen! Al moet ik toegeven dat ik hem nog steeds niet mooi vind, zie ik dit toch liever rondrijden dan de vorige 1-serie, puur omdat het een lekker fris uiterlijk is.

Audi kan het nog flink lastig krijgen willen ze hier met de nieuwe A3 overheen gaan. Ik ben benieuwd en hoop beide auto’s eens te kunnen rijden.
Herman toch…wanneer ga je eens volwassen worden en een auto die niet van jou is met respect behandelen?? Dus geen rondjes draaien met gierende banden en te snel scheuren tussen de bomen. Je moet nog veel leren, begin eens met wat retro filmpjes te bekijken van Wim Bosboom.
@divine: we moeten toch ook even zien of zo’n lease gebakje goed kan gummen ?
@dennisr: Precies. Dat hoort er gewoon even bij. Ik ben onder de indruk van het feit dat deze donut gedaan wordt door een Diesel. Dan heb je mijn respect mijnheer BMW.
@Freewarefreak: jochie toch, het gaat er niet om of het al dan niet mogelijk is om rondjes te draaien, het gaat er om dat hij materiaal dat niet van hem is totaal respectloos behandeld. Stel je voor dat Hermannetje op een goede dag jouw auto even komt lenen…
@divine: Ik ben het volledig met je eens. Absoluut. Het is niet netjes. Als dat met mijn auto zou gebeuren zou die het denk ik niet overleven, ik heb het al vaak verteld hier, ik heb een oude VW TDI. Die zou steunen en kreunen en daarna is er waarschijnlijk iets kapot. Maar dit is een splinternieuwe auto, vers, warm, in goede conditie, dat overleeft die wel. ;)

BOVENDIEN.. dit zijn voorloopauto’s, demo-auto’s, pers-auto’s. Denk je nou echt dat BMW niet weet dat hier mee gejakkerd wordt? Die dingen zijn na de officiële marktintroductie in september allemaal afgeschreven. Die worden dan allemaal weggezet in de handel als ex-demo. Moet jij eens kijken hoeveel korting er dan op zit. En als de handelaar er dan een grote beurt, uitgebreide inspectie en 4 nieuwe banden bij doet EN hij is nergens kapot (beschadigd of wat dan ook..) dan is die morgen weg. Waarschijnlijk aan mij.. o nee.. ik wil geen Urban.

Kom op joh, niet alles zo binnen de lijntjes zien. Je kunt wel er bij zeggen “de mijne is ingereden door Smokey”.. kijk.. dat maakt indruk in het cafe. ;)
@Freewarefreak: of ze schoppen je buiten :-)

Kortom, het draaien van rondjes met een testwagen/gekregen/geleende auto doe je gewoonweg niet. En in het kader van een test is dit een “nutteloze bijdrage” (zoals ik hier dikwijls zie). Misschien kan ons wanabee testpilootje volgende keer eens de ruimte op de achterbank en de kofferruimte. Of hoeveel opbergvakjes er zijn, en welke verschillende uitvoeringen met hun respectievelijke uitrusting. Misschien het oude en het nieuwe model naast elkaar zetten om te vergelijken e.d.

Maar neen hoor, wat doet meneertje? Wat raggen, scheuren en stoer doen.
@divine: “Wat raggen, scheuren en stoer doen”, goed verwoord, maar daar gaat het om bij deze site.
Wij hebben bv een hele stoere rechercheur die volledig aan zijn trekken komt bij dit filmpje, dat kan je toch niet van hem afnemen,dat is zielig voor hem.
Wat jij zoekt, zul je hier niet vinden.
@divine: Nogmaals, til er nou niet zo zwaar aan. Het was toch vermakelijk? Het gaf mij een dikke smile. En vast meer met mij. Dan was het dus niet nutteloos.

Bovendien.. als je hier langer als vandaag komt weet je dat zoiets een beetje bij het imago van AB hoort. Jong, snel, wild, een beetje het BNN van de Autosites. En BMW vind het ook niet erg, zie mijn relaas boven.

Voor serieuze vergelijkingstesten met kofferbak liters, vakjes e.d. lees ik AutoVisie. Ook met heel veel plezier overigens. Ben een dikke fan van Werner Budding. Da’s mijn held.

En nou niet meer mopperen, het is weekend.. ;)
@Freewarefreak: Mee eens.
@amateur: ik mis Wim Bosboom :-)
@divine:

Dan had deze 120d maar geen persdemo moeten worden, die auto’s worden nu eenmaal stevig aan de tand gevoeld, dat weet de importeur zelf ook en geeft ‘m maar al te graag mee aan AB. Waarschijnlijk zit de PR- en marketing-afdeling in Rijswijk te gniffelen als ze zien dat AB een beetje strepen aan het trekken is, of donutjes legt. Voor een persdemo is nu eenmaal ingecalculeerd dat er na iedere “test” een monteur de auto naloopt, etc.
@rechercheur: de auto kiest nog steeds niet zelf wie zijn eigenaar wordt. Ik ben bezig handtekeningen in te zamelen om te zorgen dat auto’s inspraak krijgen over wie hun bestuurder wordt. Teken de petitie op http://www.autosmeteigenwil.nl

Change is coming to the cars!
@Benjamin1: ik ben het helemaal met je eens, tot mijn grote spijt werkt de site niet ? zal mijn computer zijn.. :(
Kijk, dat is zonder meer het betere driftwerk met een dieseltje, dat zie ik weinig andere merken nadoen ….

:-)

Fantastische auto, zeer prima wegligging (beste in z’n klasse…), leuke gadgets, erg mooie afwerking, etc etc. Must have voor de hedendaagse yup met een leasebudgetje van de baas.

Dan nog wat extra M-spulletjes (bumpertjes, stoeltjes, 18″ velgen en stuurtje) erop, en je bent helemaal het mannetje. Top!

http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2011/06/2012-bmw-1-series-m-sport01630opt.jpg


http://www.de2cars.com/wp-content/uploads/2011/06/Interior-Design-2012-BMW-1-Series-with-the-M-package.jpg
@rechercheur: Geloof dat een Focus iets beter op de weg ligt als dit , achterwiel aandrijving past beter op een grootte auto.
Wel met je eens dat de 1 serie van je foto iets beter smoelt ,maar de standaard uitvoering is gewoon lelijk.
@norge:

jij moet niet zoveel geloven ….
@norge: Eerst even een 1 serie rijden, dan oordelen.
Anders moet je je maar even bij je trapauto houden.
..
Achterwiel aandrijving is fantatisch.
Kan ik helaas niet zeggen van het uiterlijk van deze bak.
@rechercheur: De Hyundai’s van tegenwoordig zien er beter uit ;)bahahahha het is helaas nog de waarheid ook XD
@tvrspeedsix:

Dat Urban-pakketje voor de BMW 1-serie vind ik zelf ook foeilelijk, die snap ik ook nog niet helemaal. Volgens mij hebben ze juist voor dat überhippe publiek de Mini een aantal jaren terug weer nieuw leven in geblazen. Een BMW met witte lamellen in de nieren, en witte velgen, zou sowieso verboden moeten worden.
Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding. Dat is met deze 1 serie ook. Maar waarschijnlijk hoort dat een beetje bij het koperspubliek dat uitstraalt daar lak aan te hebben. Lelijk mooi is ook mooi is de gedachte. En het rijdt ongetwijfeld hartstikke goed. Dat is bij BMW altijd goed voor elkaar. Maar helaas met de huidige styling krijgen ze mij niet meer terug in wat ooit mijn merk was. Jammer, maar ja de 1-serie is sowieso niet aan mij besteed. In deze klasse, ondanks het betere stuurgedrag van een 1 serie, is en blijft de Golf nummer 1. VW’s 1-serie zeg maar.
@JPWest: 1 Serie en een golf vergelijken.
Dat is net zo de plank misslaan als de Disigners hebben gedaan met de buitenkant van de auto.
Tsja… In het filmpje wordt’ie niet mooier dan op de foto’s. Toch, op basis van de blije teksten van de (toch nog matige, er blijft werk aan de winkel!) presentator maar eens een uitvoerinkje bij elkaar gespect. Da’s dan 41.500 euro, oeps. Ik betwijfel of’t ‘m wordt dan, zo ruim schijnt m’n budget niet te gaan worden. Een veel luxer uitgeruste Lexus 200h wordt 40.000… Of een A3 Proline S audio, 38.500…
@DMHa:

Als je twijfelt tussen een A3 of nieuwe 1-serie, dan zou ik er echt eens in gaan rijden en je niet blind staren op een prijslijst.

Ik heb vorig jaar de keuze gehad tussen o.a. een A4 Avant 2.0 TFSI Pro-Line S en nog een riedeltje opties of een 325i Touring met executive pakket. De BMW is duidelijk wat kaler uitgevoerd dan de Audi, toch heb ik vol overtuiging voor de BMW gekozen. Rijplezier en wegligging is geen optie in de prijslijst, dat moet je echt zelf ervaren ….
@rechercheur: Geheel met je eens! Maar geen 325i Touring High Executive joh? Das schraal en jammer! :|
@VeniVidiVici:

Tsja, ik moest de keuze maken tussen 48 pk extra (320i – 170 pk of 325i – 218 pk) en dus high executive of executive uitvoering. Potje geld was toen leeg …
@rechercheur: leuk hè die configurators!
@Benjamin1:

Pas als je er een stukje mee gaat rijden weet je welke auto het beste bij je past, of het meeste plezier geeft.

Op papier leek de Audi de ‘betere’ auto, in het “echt” geeft 218 pk op de achterwielen veel meer voldoening dan bijv. parkdistance control of een aluminium geborsteld stripje in het dashboard …
@rechercheur: he niet zo negatief over Audi.
@amateur: Toch heeft die wel een punt
Audi is heel representatief.
Maar ga je voor rijplezier moet je het eerder bij BMW zoeken.
@rechercheur: Nog even doorgaan en je gelooft het zelf ook Fabia rijder. ;)
Waarom noemt Wouter’s neefje dit de honderdtwintig D in het filmpje ipv één twintig D?
@alcantara

Toch logisch.
Et is toch ook BMW 500 serie of niet dan :) :)
Hondslelijk hok, maar dat stond de oude ook niet in de weg, en deze waarschijnlijk ook niet. Vooral de voorkant is gruwelijk, hoe dat door de styling meetings heeft kunnen geraken daar snap ik echt niets van. Wel prima wegligging als ik het zo lees en hoor, maar comfort? Verder technisch natuurlijk weer behoorlijk top of the heap.

Als ik die 120d zo zie/hoor accelereren dan is dat echt een erg fijne diesel (vooropgesteld dat ie lang heel blijft zonder stapels nieuwe onderdelen, maar laten we daar maar ff vanuit gaan). De 118d zullen we waarschijnlijk het meeste gaan zien en dat is waarschijnlijk ook de meest logische keuze, zeker voor zakelijker rijders.
Iets zegt me trouwens dat de persauto’s geen 195 fietsbandjes dragen…. maar goed misschien ben ik te cynisch. ;-)
Zal BMW nog het lef hebben om hier een dikke 3.0 in te lepelen, of….?
Even kort gewoon een complimentje voor de verbeterde presentatie dit keer. Je komt er wel!
@KeesB: gaat idd de goed kant op,. misschien alleen nog ff naar de kapper ;)
Wat een lellek kutding! Hopenlijk komt snel de coupe uit. Wel raar nu alweer een nieuwe 1 serie. Terwijl de 1M ook nog maar net uit is. Weer een nieuwe 1M?
@jawi94: hey wat moet dit, zelfde plaatje als mij ? moet niet gekker worden :mrgreen:
@dennisr: dat klinkt niet echt positief.
@amateur: woede altijd rustig aan opbouwen he, komt nog.. komt nog.. dit hoort niet zo.. :O
@dennisr: verklaar je nader.
@amateur: ik heb eigenlijk geen verklaring voor mijn niet-al-te-serieus reacties.. is al 1 uur he :O
@dennisr: Ik ben net wakker.
@dennisr:


Amateur neemt alles veel te serieus, en slaat daarom met enige regelmaat door … daarom is en blijft hij ook de amateur uit het gezelschap.

:-)
De nieuwe 1-serie was toch expres verknald door Adrian van Hooydonk? Het had net zo goed een nieuwe Hyundai kunnen zijn. Maar die zijn tegenwoordig mooier.
@ccvw:

Ga eens een half uurtje proefrijden in de nieuwe 1-serie en in zo’n Hyundai koekblikje. Ik weet zeker dat je die Hyundai na tien minuten al in de fik steekt, en vervolgens heel hard gaat sparen om ooit een 1-serie te kunnen betalen …..

:-)
wat een belachelijke opmerking dat hij geen donuts zou mogen doen. Commentaar om commentaar te geven ?
Herman, en opnieuw verbetering in je presentatie ! Goed verslag kerel !

OT: ik moet’m nog in het eggie gaan zien; ik was al lovend over het interieur, en het exterieur is nog steeds niet mooi…totdat ik’m ga aanraken (denk ik dan).
Ik vind de rijtesten van Wouter altijd geweldig, geniet er ook altijd van. Maar dit is ook zo een review die ik GEWELDIG vind. Lekker informatief maar toch lekker speels erin. Goed verteld en goed te volgen, leuk om te volgen zelfs :D. En die donuts doet ie best netjes voor een dieseltje.

OT: Ik was denk ik 1 van de weinige die het meteen al een geslaagde auto vond niet de mooiste maar door dit filmpje waar je hem wat beter ziet ben ik hem toch wel mooi gaan vinden. En het interieur is op en top BMW, vind het weliswaar heel kil eruit zien altijd. Maar zodra je plaatsneemt achter het stuur voel je je wel gewoon “thuis”

Mocht ik het geld hebben om te leasen zou ik nog wel enigzins twijfelen tussen deze nieuwe 1 serie of de Giulietta. Maar helaas is dat niet voor mij weggelegd dus mag ik dromen dat ik er ooit eens een leuke 2e hands van kan maken.
ik vind het gewoon een leuke wagen! hij is een grote verbetering op een aantal punten, de styling kan op een paar punten wat beter, maarja dat kan altijd met elke auto.. ik heb hem zien staan in het echt bij de preview van bmw op het mediapark in hilversum en het is gewoon een leuke auto, jullie moeten niet zo oordelen op de paar foto’s die jullie hebben bekeken.
Is de Hofmeister knick verleden tijd?
Ik hoop echt dat ie in t echt een stuk mooier is, want op de foto’s en ook t filmpje lijkt ie bepaald niet mooi. Die achterlichten, sjonge jonge… Interieur wel fraai gelukkig, en de 120d, heerlijk blok voor zo’n auto. Zelfs in een F10 voldoende.
Ik vind m leuk, behalve die @#$%& hangogen…
Wel grappig dat iedereen zo negatief is terwijl hij op voorhand al veel verkocht.
En het gewoon een verkoop topper wordt en jullie hem eigenlijk zelf ook willen hebben is plaats van je fabia greenline of je hyundai i30 (1 serie kopie )
wát een lelijke voorkant!!!!!
@bohica: Als je een Fabia of i30 overweegt zal de 1-serie geen alternatief voor je zijn. T.o.v. een A3, C30, CT heeft de 1 zijn voordelen maar als je niets om sportieve rijeigenschappen geeft, zijn er gewoon betere auto’s voor je geld. (En stiekum geeft zo’n 90% van de NL autokopers daar weinig om.)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).