Kijk Porsche, jullie 928 opvolger is af

Auteur: , 21 Reacties

Meer varianten van de Panamera. Porsche schijnt er aan te werken maar laat er nog weinig van zien. Lang leve de mensen met fantasie en ontwerpvaardigheid. Kijk Porsche, zo willen we onze toekomstige 928, of 929 volgens de ontwerper, hebben.

De basis van de nieuwe tweedeurs Porsche GT is de Panamera. Nu zitten we natuurlijk niet te wachten op een deur minder. Zeker op een exclusieve tweedeurs kan het uiterlijk wel wat werk gebruiken. Een hele set nieuw plaatwerk is misschien wel de beste optie. Kan je meteen de ‘poepende hond’ er uit halen.

Deze Porsche 929, ontworpen door Julliana Cho, pakt precies de goeie hoeveelheid 918-styling om formaat Panamera sexy te maken. De auto is nauwelijks kleiner dan de vierdeurs, wel platter. Er zitten nog wat scifi frutsels op, die zijn voor een productieversie eenvoudig weg te denken.

Een auto met dit uiterlijk is prima te verkopen als nog een supercar. Hoog genoeg ‘boven’ de 911 geplaatst op niet te kannibaliseren en lang niet zo racy en snel als de 918 spyder. Porsche, doe eens!

Met dank aan Willem voor de tip!21 reacties

Deuren gaan wel leuk open, maar mooi? Absoluut niet
Mooi ja
Deuren ja
Ik vind ‘m wel mooi… Al lijkt het of het centrale deel van de voorbumper nog niet helemaal af is…
Ik zeg doen!! maar behalve die rare deuren er rare velg kap dingen
Misschien een rare opmerking maar ik vind hem wel wat weg hebben van de Aston-Martin One-77!
@raoulkroes: Helemaal niet zo raar hoor, ik vind het ook. Komt door de lijn van de luchtinlaat die de koplamp inloopt, en het grote verschil in breedte van de auto bij de deuren en wielen.
Vind dat doorlopende raam wel super mooi! Zonder A-stijl, leuke toepassing voor metaalglas. http://www.autoblog.nl/archive/2011/05/16/metaalglas-doorzichtige-auto-wordt-realiteit
@Alwood/Autoblog: Het valt me op dat als er op jullie website geschreven wordt over concept cars, van autofabrikanten of studenten, er niet of nauwelijks aandacht wordt besteeds aan de achterliggende gedachte.

Styling is, zeker van afstudeer projecten, maar een beperkt deel van het totaalpakket en de projecten krijgen mijns inziens niet de exposure die ze verdienen als er enkel een, vaak weinig relevante, mening over de styling wordt gegeven. Websites van jullie collega’s zijn over het algemeen wat grondiger in de selectie van informatie verstrekking. Ik denk dat jullie lezers het verdienen het om volledig geinformeerd te worden.
@Niels940: Ik sluit me bij je aan! Zou graag ook wat diepgaandere informatie aantreffen op AB. Artikelen die bijvoorbeeld de technischere onder ons zullen boeien!
@Niels940: Ben ik volledig met je eens, zou inderdaad graag weten waarom de ontwerper hier bepaalde beslissingen heeft genomen en hoe hij zijn visie heeft verwerkt in dit ontwerp. Rekening houdend met de design filosofie van Porsche.
Ik vind de achterpartij zeer geslaagd, echt een mooie herinterpretatie van de 928…
Mag dan wel ott zijn, toch een talentvolle ontwerper.
vind hem wel vet! velgen niet bedekken met 2 van die halve cirkels maar gewoon helemaal zichbaar.. en hier en daar nog wat aanpassen en dan is het een mooi ding :mrgreen:
Al heel wat beter dan de Panamera….maar dat wil niet zeggen dat dit nu ineens geslaagd is !?
Haar master-thesis project was in samenwerking met Porsche, dus ze weten er al lang al vanaf.
@Jochempie: Inderdaad, ze heeft haar internship in de Porsche design studios gehad en het fysieke model (wat op de foto’s niet te zien is) zoals dat op de RCA Degree Show stond is door Porsche gesponsord. Voor zover ik weet gaat ze bij Porsche aan de slag als designer, maar ik heb haar daarover niet meer gesproken.
@Niels940: Een half jaar geleden had Porsche nog vacatures voor designers… http://content2.eu.porsche.com/prod/company/JobOffers.nsf/deugerman/59383CD130E5A04CC12575B70032876B?OpenDocument

Ik weet niet hoe dat nu nog zit. Maar goed, ze zal wel een directe doorgang vinden!
@Jochempie: Nou hopen dat Porsche dan iets met deze renderings doet. Ik vind hem verdomd sexy. Prachtige verhoudingen, breed, laag, lang. Helemaal goed.
“onze toekomstige 928, of 929 volgens de ontwerper,…”

Gaat Mazda niet leuk vinden…
http://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_929
Als Porsche liefhebber kan ik het wel waarderen en vind hem zeker ook mooi. De Panamera blijkt toch belangrijk te zijn in het ontwikkelen van toekomstige Porsche modellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).