Lamborghini Diablo VT of Porsche Cayenne GTS?

Auteur: , 47 Reacties

Wellicht een wat ongewone keuze maar voor 90k euro staat er tegenwoordig gewoon een Lamborghini Diablo op de stoep, of een veiliger en vrij anonieme Porsche Cayenne GTS.

Want waarom geen wat ouder, meer luxe tweedehandsje? De originele Lamborghini Diablo, met opklapkoplampen (scrabble?). Toen, ergens tussen 1993 en 1999 was de Diablo goed voor 500pk. De VT was op alle 4 de wielen aangedreven. Een systeem deels overgenomen uit de LM002. Dat mag wat wegen maar maakt de Diablo wel geschikt om in een nonchalante bui door de regen te rijden.

Van de Lamborghini Diablo VT zijn er ongeveer 400 gemaakt. De tweede meest geproduceerde Diablo, het fantastische uiterlijk van bovenstaand exemplaar maken hem natuurlijk wel wat meer waard.

De Porsche Cayenne is wat groter en zwaarder maar doet qua snelheid nauwelijks onder voor de Lambo. De snelste Cayenne zonder turbo en net wat minder ‘vrouwelijk’ dan de huidige generatie. De waardevermindering overstijgt die van de Lamborghini met kilometers maar op dit moment wisselt een recente GTS voor zo’n 90k van eigenaar.

De echte vraag is natuurlijk tot op welke hoogte je betere en meer bijzondere auto’s blijft kopen? Heel autoblog rijdt natuurlijk liever een jonge tweedehands BMW dan een nieuwe Aygo. Gaat dat voor Lamborghini vs Porsche ook op? Foto’s van het duo bekijk je op www.autojunk.nl.47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Lambo, without a doubt. Uitleg lijkt me niet nodig.
Cayenne, praktisch en ongetwijfeld goedkoper in onderhoud
Lambo mooier en je valt in de smaak bij de vrouwen
@trisx: plus 1
@trisx: Echte golddiggers weten dat je pas meedoet met een Murcielago of een Aventador…
@gschoots:

Dat lijken me nou net de types die je kan missen ;)
Doe mij de lambo maar! Die is voor echt mannen!
ik ga voor…. de Cayenne.. aleen al omdat ik opklapkoplampen lelijk vind.. en in onderhoud zul je ongetwijfeld ook goedkoper uit zijn met de cayenne :mrgreen:
Ligt eraan. De Lamborghini is uiteraard heel erg dik, en zou hem graag willen hebben. Maar als ik deze keus moest maken voor een eerste auto, zou ik toch voor de Cayenne gaan. Mocht deze keus gaan over een tweede auto voor erbij, dan zonder twijfel de Lamborghini.
Jong, zonder kinderen > Diablo.
Oud / met kinderen > GTS.

Onderhoud van lambo zal duurder zijn maar hij zal ook minder afschrijven.
@Kaje: Ik heb nog (gelukkig) nog geen blagen op de wereld rondlopen, dus voor mij de lambo svp ;)
Ik neem de sportwagen ;)
diablo (L)
Vragen naar de bekende weg…sorry hoor, maar je kán als autoliefhebber nooit een ‘busje’ prefereren boven een supersportwagen met roots tot aan China…
Niet zo heel moeilijk, want ik zou nog liever voor een Fiat Panda gaan dan een Cayenne, wat een lelijk hok is dat zeg…
Lambo dus.
ik ook de lambo
Ik daag je toch uit om voor 90k een VT op Nederlands kenteken te krijgen. In Duitsland gaan de goedkoopste voor die koers van de hand, maar dan komt er toch nog echt BTW en stukje BPM bij.

Mijn keuze zou absoluut de Diablo zijn. Eén, omdat de Cayenne mij gewoon niks doet en twee, om de reden die al eerder genoemd is. De afschrijving van de Diablo is een fractie van de Cayenne. Kijk eens wat ze beide over 5 jaar waard zijn.
gedwongenleaser
Lijkt mij nogal makkelijke keuze… Hoe kun je als petrolhead nou een Cayenne boven een Diablo VT verkiezen? De Cayenne is praktischer en goedkoper in onderhoud echter, als dat je argumenten zijn om een SUV boven een sportwagen pur sang te verkiezen hoor je eigenlijk niet thuis op deze blog. NOFI :) Laat duidelijk zijn dat ik niet direct wat heb tegen een Cayenne, voor Porsche is dat toch zeker een lekkere cashcow, qua uiterlijk is die dat trouwens ook. ;)
lambo.. en dan in een schuur zetten met een stofhoes er om heen. dan meer dan 30 jaar laten staan.. en dan zeggen dat je hem hebt gevonden in texas :D met alle papieren in het dashbordkastje :D goed idee?? cayenne is toch geen drol waard. toch eerst een jaar in de lambo rijden en dan in schuur..
zonder twijfel de lambo. de cayenne is voor lelijkerds.
Al diegene die lambo roepen hebben er nog nooit in gezeten.
Ik denk dat dat de meest oncomfortabele weg-auto is ooit gemaakt. Fantastisch om naar te kijken, subliem om te horen, maar niet leuk om er langer dan 30 minuten in te rijden.
Geef mij dus maar de cayenne.
@Bartholomeo: ik ben best bereid om oncomfortabeler te gaan zitten in een auto van Diablo kaliber.

Ga bovendien niet beweren dat het iets nieuws is dat men geen ervaring heeft met de auto waarover gepraat wordt, dan kun je dat bij bijna elk artikel wel zeggen.
Voor dagelijks verkeer de Cayenne GTS en voor het weekend de Diablo VT!
Lamborghini Diablo, die Porsche tractor voor voetbalvrouwen hoef ik niet. Maakt me ook niet uit wat voor succes het is, Porsche had het beter bij sportwagens kunnen houden en niet die Cayenne en die walvis van een vierdeurs.
Zonder nadenken de Diablo, omdat dat nog een echte Lambo is. En omdat 1 van de weinige auto’s is waarop paars een bloedgeile kleur is.
Had ik al gezegd omdat dat nog een echte lambo is?

En een Porsche Cayenne is voor tuiners, voetbalvrouwen enz. En ik altijd nog liever een Range Rover zou kopen dan een Porsche Cayenne.
Oja en een Lada Niva is nog stoerder dan een Cayenne :P
ik neem degene met de ..

state of the art engineering ..
de snelste ..
de sterkste ..
de pussy-magnet ..
degene die het verste van de tractor afstaat ..
de bochten ridder ..

ra ra .. welke auto kies ik ??
@lincoln: je kiest de cayenne. :mrgreen:
@lincoln: State of the art engineering?
Whahahahahahahahahahahaha
@bram89:

Nu moet je mij toch eens uitleggen wat er zo enorm grappig is?
Lincoln vertelt ons net dat hij voor de Porsche kiest, en die is toch echt niet door mannen in een schuurtje gebouwd.
@Hupke: Ik zou juist zeggen dat hij de lambo kiest vermits hij zegt: degene die het verste van de tractor afstaat ..
@bram89:
media/machines0802.jpg

Kijk eens naar de badge’s hierop.
De Lambo voor erbij. Vind het nog steeds een van de mooiste supercars ooit.
schaamtelijk dat er een diesel cayenne bestaat , zo schaamtelijk …
zou toch altijd voor de lambo kiezen
Voor mij zeker de Porsche Cayenne GTS
Zou altijd voor de Lambo gaan, als ’t onderhoud peperduur is wil ik geen van beide auto’s.

Liever een Aygo dan een Cayenne en dat meen ik.
De Lambo. Want ‘praktisch’ doen we wel als ik oud ben.
@Klassiekerrally: Moet wel even wat centjes reserveren voor het overspuiten, want dat roodbruin lijkt nergens naar.
Ik zou voor dat geld voor geen van beiden gaan… Eerder zou ik een Gallardo of een Ferrari 360 Modena met maagdelijke kilometerstand halen.
uiteraard de Porsche Cayenne GTS… veel mooier en groter.
de lambo, no doubt! liever een stuk geschiedenis dan een stuk stront…
Willen de mensen die zogenaamd voor de gts kiezen zelfmoord plegen? Danku
Duidelijk de Diablo.
Toch maar de lambo.Porsche is te lelijk voor woorden en word tbereden door foute mensen.Nu helemaal omdat ie tweedehands voor een appel en een ei te krijgen is.
Niet kloten met exoten. Ik zie hier één van de meest geniale sportauto’s ooit staan, de Diablo, maar helaas wel -zoals wel vaker – gesjonnificeerd met allerlei paarse vlakken en nieuwere velgen :-(. Jammer… Maar verder zou ik de Diablo kiezen, eigenlijk om elke mogelijke reden, behalve praktische bruikbaarheid en maandelijkse kosten (onderhoud/brandstof/verzekering/onderdelen).
geen van de twee. ik ga voor een full options A7 3.0tdi
@Bartholomeo

Heb jij er in gezeten dan en zodoende besloten dat een Cayenne de betere keus is vanwege het comfort ? Dan heb je geen verstand van auto’s. De Diablo is nl. precies zo gemaakt met deze bedoeling. Maar voor de liefhebbers van comfort is het helemaal niet zo moeilijk het comfort te verhogen van de Diablo, simpelweg andere Struts er in en je hebt meer comfort. Maar dat is de bedoeling van deze auto niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).