Opgelet! Jos Verstappen gaat weer F1 rijden

Auteur: , 30 Reacties

Zet de bandenstapels maar klaar! Jos 'Grindbak' Verstappen zal over 2 weken weer eens achter het stuur van een Formule 1 auto kruipen. Hij zal dat doen tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 die op 14 augustus gehouden worden op Circuitpark Zandvoort.

Op uitnodiging van Red Bull zal Joske plaats nemen in een Tyrrell 026 uit 1998 om een demonstratie te geven op het circuit in de Hollandse duinen. Zelf heeft Jos er het volgende over te zeggen:

“Ik ben met Red Bull Nederland en Red Bull Racing in contact gekomen vanwege mijn zoon Max. Het team houdt zijn prestaties in de gaten en daar is een aantal gesprekken over gevoerd. Uiteraard kon ik zelf geen nee zeggen tegen de vraag een demo te geven op de Masters!”

Naast Jos Verstappen heeft Red Bull ook F1 coureur Daniel Ricciardo (HRT) uitgenodigd om een demonstratie te geven met een NASCAR auto.30 reacties

Een nederlnder in de F1 altijd welkom
Als dat zijn letterlijke woorden zijn zou ik hem aanraden zijn Nederlands bij te schaven!!
@NielsGP:

ik denk dat er zelfs wat verbeteringen in zitten ..

tante Joske lul nog halve tammer dan een voetballer die net een kopbal met een bowlingbal 100 meter ver heeft gekregen ..
@lincoln: dat is bij alle Limburgers… heeft verder nix met tante Joske persoonlijk te maken
@lincoln: heb me vroeger bij F3 verslaggeving wel eens over verbaasd dat Jos beter Duits dan de Nederlands sprak.
’t is dat het publiek het geluid en de crashes altijd zo leuk vinden…kortom, er is voor hem altijd een populaire plek voorhanden ! ;-)
”gaat weer F1 rijden” toen ik het las dacht ik dat hij echt weer ging deelnemen in de Formule 1.. maar hij gaat dus aleen een demonstratie geven ? of begrijp ik het nu verkeerd.. :s
@dennisr: had ik ook… Misleading title FTL
@dennisr:

Ik weet niet of het je is opgevallen, maar er staat ook een verhaal onder de titel en foto. Lees dat eens op je gemak door en alles wordt je duidelijk.
@Svensson: als jij goed had gelezen had je ook kunnen weten dat ik de tekst wel gelezen heb.. hoe kom ik anders bij demonstratie ? vind de titel aleen een beetje misleidend..
@dennisr: welkom bij AB gebeurd hier wel vaker
Gelukkig een hoop grind achter de Tarzan
Max Verstappen krijgt vleugels.
Dat is pas echt het goede nieuws. Dit kon best wel eens heel wat deuren openen voor de nieuwe kleine ster!
Ik word echt zo moe van die grindbak associatie, Verstappen heeft van alle Nederlandse F1 rijders nog altijd het meeste punten gescoord. Ja, hij maakte wel eens brokken maar hij reed wel altijd op de limiet (en iets te vaak er overheen).
weet iemand een goed kanaal voor F1 herhalingen?
@Nielsgp en Oxje, waarom is het zo leuk om Limburgers altijd in de zeik te zetten? Het stikt hier van de ” Hollandse toeristen” dus ik snap nooit waarom het zo leuk is om de Limburgers zo af te kraken op van alles en nog wat. En Jos Verstappen is een groot coureur.
Hier wat memorabele Jos Verstappen momenten van weleer.
Hij reed zoals nu die Japanner …waarvan ik even de naam kwijt ben.

http://www.rtl.nl/sport/rtl_gp/rtlgp/poll.xml
Oja, koop-een-jassie ( Kamui Kobayashi), die Japanner haalt ook op de meest onverwachte momenten en plekken in.
Zoals Jos met een hoop lef.
Hij zat een keer op het terras van pa’s cafe in Montfoort (race van Spa in aantocht)toen wij toevallig met een alfaclubrit besloten daar een pitsstop te maken tijdens toertocht. Ergens in de jaren ’90. Gezellig gebabbeld.
@willemseles: die Kobayashi rijd geweldig! jammer dat zijn auto niet goed genoeg is om bij de top 5 te komen.. maar hij doet erg vind vind ik :D hou wel van dat onverwachts inhalen waar het net wel/net niet kan :D
@willemseles:
Kom op mensen als Jos echt een topper is was hij wel terecht gekomen bij een topteam. Haal je oranje bril af en kijk naar de werkelijkheid. Hij is niet goed genoeg. Hij is net als trulli en heidfield. Alleen hij belande vaker in de grindbak haha.
Montfort (Limburg).
Sorry.
Ja ook ik word een beetje moe van altijd maar die domme vooroordelen over Jos Verstappen. Uiteraard heeft Verstappen weleens in de grindbak gestaan, maar dat hoort nou 1x bij het racen.

Wat eerlijk zou zijn is om een paar andere goede coureurs te vergelijken met Verstappen en te tellen hoe vaak ieder in de grindbak heeft gestaan. Dan ben ik nog weleens benieuwd of Verstappen er zo slecht van af komt. Ik denk het niet eerlijk gezegd.

Bovendien ben ik van mening dat Verstappen een erg goede coureur is met veel talent. Hij heeft het toch maar mooi 10 jaar uitgehouden in de Formule 1 en dat lukt je alleen als je een goede coureur bent. Ik vond het altijd super om hem aan het werk te zien en heb er erg van genoten. Wanneer hij in betere auto’s had gereden had hij het absoluut erg ver geschopt.

Heel leuk om te horen dat hij binnenkort z’n kunsten weer eens laat zien in een Formule 1 auto.
@kor1: “..Bovendien ben ik van mening dat Verstappen een erg goede coureur is met veel talent. Hij heeft het toch maar mooi 10 jaar uitgehouden in de Formule 1 en dat lukt je alleen als je een goede coureur bent. Ik vond het altijd super om hem aan het werk te zien en heb er erg van genoten. Wanneer hij in betere auto’s had gereden had hij het absoluut erg ver geschopt. ..”

Helemaal mee eens.
@Freewarefreak:
Dus je vind trulli, heidfield en baricillo ook top coureurs net als verstappen? Dan heb je echt geen verstand van F1. Verstappen heeft zijn kans gehad in een top auto en hij reed vaker de grindbak mee in dan op de baan. Als hij zo goed is als jij denk had hij die kans moeten pakken en gewoon op de baan blijven.
@jpmontoya: Voor Nederlandse begrippen is Jos een topcoureur. We hebben geen grotere Nederlandse coureurs gehad in die tak van autosport. Maar goed aan jou kan hij natuurlijk niet tippen Juan Pablo Montoya. Beetje naar je zin in de Nascar?
@Freewarefreak:
Dat is de weerspiegeling van de nederlandse maatschappij. Wij nederlanders mogen om een of andere reden nooit trots zijn op onze prestaties. Wanneer Verstappen 9 van de 10 keer iets goed presteerd zal hij altijd aangesproken blijven worden op die ene keer dat hij dat niet deed.

Als ik nou een nederlandse topcoureur zou zijn geweest was ik allang verhuist naar het buitenland zodat er mooi een duits, frans of engels vlaggetje langs mijn naam kwam te staan. Net als Jos Kuypers destijds.

Wanneer je hoofd hier boven het maaiveld uitsteekt wordt die er af gehakt. Hopelijk gaat Max Verstappen op tijd een belgische identiteid aannemen want anders wacht hem hetzelfde lot…..
Mooi mooi mooi, dan zien we eindelijk ons Joske weer eens in een serieuze machine. Ook leuk dat Red Bull Max volgt. Wie weet.. hebben die eigenlijk een junior driver programma zoals Renault? Want die hebben Guido van der Garde en Renger van der Zande opgekweekt. Guido zit nu al in de GP2 en Renger in het DTM.
een zoon die dmv zijn vader een job krijgt noemt men een “klaploper” ..

maar hoe noemt men een vader die via zijn zoon klusjes binnen trekt ??
@Freewarefreak:

Leuk dat je het met me eens bent en was zelf ook benieuwd op je vraag of er ook een junior driver programme bestaat van Red Bull. IK heb het even opgezocht en volgens mij wel dus:

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Bull_Junior_Team
Ik zou het wel wat vinden als Beitske Visser in de F1 zou komen bij een goed team.
De eerste vrouw die dan wereld kampioen wordt en nog Nederlandse ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).