Poolse Arrinera supercar op video vastgelegd

Auteur: , 30 Reacties

Het lijkt erop dat het Poolse Arrinera Automotive er daadwerkelijk in geslaagd is om een rijdende supercar te ontwikkelen en bouwen. Meestal komen dit soort projectjes niet heel veel verder dan wat schetsen, 3D renderings en eventueel een prototype zonder motor. Maar zoals je hier kan zien kan deze 647 pk & 819 Nm sterke supercar daadwerkelijk rijden.

Dit Poolse project begon ooit in 2008 onder de naam “Veno Automotive” en nu in 2011 is er dan eindelijk een fysiek product gereed. Achterin deze Poolse supercar ligt de 647 pk sterke V8 van de Corvette ZR1 en om gewicht te besparen wordt er veel gebruik gemaakt van carbonfiber. Voor de technische ontwikkeling heeft Arrinera ook hulp gehad van Lee Noble die we uiteraard kennen van Noble.

Arrinera snelweb video30 reacties

Lijkt wel veel op lamborghini
stoer ding + beste motorblok op de huidige markt ..
nu nog het lastigste ..

status verwerven ..
@lincoln: bij zon auto hoort op zen minst een v10
@johanhummer9:

klopt .. want 10 is beter .. en 11 nog beter .. boring ..
Ziet er wel lekker uit, jammer dat je geen motorgeluid hoort. Ook ben ik wel benieuwd hoe die daadwerkelijk rijdt, meestal is dat wel een probleem met kleinere bedrijven. Of is dit allemaal gebouwd op het chassis etc. van een andere auto?
Hij ziet er best aardig uit.. Beetje mix van wat er allemaal al gemaakt is
Dit ziet er wel even beter uit dan de gemiddelde afgeragde polenbak! Lekker!!
goed gedaan bij dat bedrijf, maar vind hem nou niet echt mooi.. ben benieuwd naar de prijs enzo… voor een niet al te hoge prijs is hij best te doen.. maar ik ben bang voor een te hoge prijs.
@dennisr:

Eigenlijk denk ik niet dat ze hem goedkoper als de zr1 kunnen aanbieden waarvan hij de motor heeft…
@ccvw: als je kijkt naar de motor niet idd, als je kijkt naar uiterlijk wel :P 10x liever de ietwat degelijke zr1 (degelijk qua uiterlijk)
Ze hebben precies meer tijd gestoken in het laten passen van de achterste nummerplaat dan in het exterieur design…
aventador?.. beetje kitcar idee, maar word vast leuk ding als ze hem beetje minder 4kant maken..
@cassiewollie: Wel aangezien die nog niet uit was toen deze Arrinera de eerste keren verscheen, denk ik dat ze hem eerder op de Reventon hebben gebaseerd. Maar dat het wel heel goed gelijkt op een Lamborghini, daar is geen discussie over ^^
Hier rijdt zo’n ding op basis van een kever ;)
Weinig supercar uitstraling als je het mij vraagt.
Oogt inderdaad erg kitcar achtig.

Beetje goedkope ripoff van andere suprcars… erg jammer dit.
Tis best een stoer ding, maar met dit soort kleine bedrijfjes altijd maar de vraag of ze zich tussen de gevestigde orde kunnen wurmen. Niet velen lukt dat. Koningsei, Pagani, Ascari, daar houdt het eigenlijk al wel op.
@bozewolf: Ascari ook niet helemaal toch? Hoor er in ieder geval weinig van en volgens mij hebben ze ook niet echt een bekende naam, op autoblog wel, maar algemeen gezien niet..
@joosthoeve: Ascari inderdaad ook niet. Zoveel hoor je er niet van. Bovendien bestaat dit project nog steeds dankzij de bevlieging (HULDE!) van Klaas Zwart. Want iedere auto gaat met sponsoring van hem de deur uit.. ze worden met verlies verkocht. “Ah”.. zegt Klaas.. “geeft niks, pas ik wel bij.. ik vind ze zo gaaf” ..en hij heeft gelijk.. ze zijn retegaaf. Met die giftige BMW motor er in.. wat een beest..

http://static.autoblog.nl/images/ascari_a10.jpg
@Freewarefreak: Dat ze gaaf zijn ontken ik niet! Dat ze een succes zijn is een ander verhaal! Maar het ascari circuit loopt volgens mij wel goed.
Beetje overbodig, als je een nationalistische pool bent met veel geld is t leuk, anders kan ik me niet voorstellen dat iemand anders dit verkiest boven bv. een Lamborghini.. of hij moet echt heel erg veel goedkoper zijn.
ik vind dit echt geen leuke auto! ze hebben het ontwerp gestolen van lamborghini en de motor past er helemaal niet in vind ik. maar dit is mijn mening
Inderdaad een Lambo achtig duplicaat + samenraapsel van andere onderdelen. Eendagsvlieg.
@speedie: Helemaal mee eens. Het lijkt wel gewoon een Lambo die door Sbarro uit Zwitserland onder handen is genomen. Dan krijg je waarschijnlijk ook zoiets.
Is wel erg – ik wil graag een lambo zijn. Gevalletje jammer.
ding rijdt wel iig ..
en dat kan je van sommige super-bussen niet zeggen ..
Hij ziet eruit alsof hij elk moment uit elkaar kan vallen.. Ook lijkt ie wel een beetje veel op een Lamborghini Regenton.. Maar ja, beter goed gejat dan slecht verzonnen! Echter, dit is slecht gejat.
Ên profile is het een schitterende auto, rustig gestileerd met scherpe en strakke lijnen. Dan kom je bij de achterkant en wordt dat helemaal teniet gedaan, beetje jammer. Houd die lichten en diffuser lekker simpel, trek de kentekenplaat recht en geef dat ding aan Top Gear om wat bekendheid te werven. Als de prijs goed is schrijf ik me in!! – Voor de fanclub natuurlijk, niet het bestelboekje.
Die LS1 begint ook een 13 in dozijn motor te worden als je het mij vraagt.
Gefeliciteerd Veno Automotive. Maareuh, is er hier iemand die hier 300+ mee gaat durven rijden? (zonder de broek te bevuilen?)
Poor man’s Lamborghini..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).