Jaguar neemt concept mee naar Frankfurt, is het de XE?

Auteur: , 18 Reacties

Surprise! Jaguar neemt de komende maand een nieuwe concept-sportwagen mee naar de IAA in Frankfurt. Zal het de lang-bespeculeerde 'XE' zijn, of toch wat anders?

Dat Jaguar met sugardaddy (5,5 miljard euro aan investeringen) Tata nieuw elan heeft gekregen staat buiten kijf. Voor de toekomst mogen we dan ook het een en ander aan uitbreidingen van het modellengamma tegemoet zien. Op de IAA is het volgens Jaguar ‘waarschijnlijk’ dat er een nieuw concept centraal staat, maar of dit ook de ‘XE’, het kleine broertje van de XK, zal zijn, wil het bedrijf ontkennen noch bevestigen, aldus Automotive News.

Het ligt wel het meest voor de hand, er wordt al jaren over gesproken, zowel in Europa als in de VS zijn kleine mules met XK-verpakking gespot, en met een kleiner model heeft Jaguar aan de ene kant een mooie potentiële Boxster / Z4 / SLK-killer voorhanden, en aan de andere kant meteen een CO2-bewuste toevoeging aan de lineup. Helaas ontbreekt vooralsnog elke vorm van fotomateriaal, dus jullie moeten je beste visualiserende beentje maar even voor zetten. Of zal Jaguar zomaar een nieuwe supercar uit zijn hoge hoed toveren? Wie het weet mag het zeggen, maar ik zou persoonlijk niet al mijn spaargeld op de laatste optie durven te zetten.

Jaguar mule

Qua motorenwerk zal het accent bij een eventuele ‘XE’ waarschijnlijk op de (geblazen) V6 liggen, maar voor een topmodel ligt er altijd nog een heerlijke supercharged 5.0 V8 op de plank. Als die past, tenminste… Qua looks zal het ongetwijfeld aardig afwijken van deze impressie. Deze is alweer een jaar oud, en als we naar bijvoorbeeld de XF-facelift kijken, weten we dat we een iets strakker design mogen verwachten. Over ruim een maand (of misschien eerder) weten we meer!

Wil je weten hoe hij klinkt (en speculeren over specs)? Check dan de volgende video:18 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Volgens mij een mini Jag gebaseerd op?
http://indianautosblog.com/wp-content/gallery/2009-tata-nano-tuning/tata-nano-tuning.jpg
@norge: doe mij er maar eentje ;) Wel een andere kleur graag. En uiteraard de cabrio uitvoering:
http://www.autoblog.nl/archive/2010/06/13/eerste-tests-met-tata-nano-cabrio
Ziet er niet rot uit zeg!! Wel een kort kontje!
het nieuwe Jaguar snuitje erop ..
en hopla .. de concurentie kan wel inpakken ..

of teminste .. dat gun ik ze ..
tis niet dat ik em ga kopen ofzo ..
da,s dan weer typisch iets dat andere mensen MOETEN doen ..
Op de tweede foto zie ik allemaal alu-folie achter de voorruit. Waarom is dat? Lijkt mij ook niet bevordelijk voor het uitzicht van de testpiloot.
@Pallas: het is een mule en ik het zo’n vermoeden dat de airco nog niet optimaal werkt. Dan kan je op die manier het interieur nog een beetje koel houden (en camoufleren) in Death Valley. Daar is het namelijk nogal warm.
@robbie: Klinkt logisch,maar dat maakt het niet minder gevaarlijk. (Bassie&Adriaan, altijd leerzaam!)
@Pallas: was eigenlijk nog op zoek naar de video van B&A in Death Valley, maar helaas is die niet te vinden op YouTube :(

Heb nog wel deze voor je ;)
http://tinypic.com/player.php?s=5&v=am330x
@robbie: Haha! Jeugdsentiment.
Ik denk een nieuwe XK.
@amateur: Is nog maar pas ge(mini)facelift toch?
@Esprit_de_Flandre: Wanneer je kijkt naar bv de 1M, en of een porsche 4.0 litre, dat zijn allebij uitloop modellen.
Die smurfblauwe XKR S is ook aan het eind van zijn kunnen, dus een nieuwe XK.
Het lijkt me duidelijk een kleiner model dan de XJ. Kijk maar hoe die wielkuipen erop geplakt zitten, en bij de neus hetzelfde! Wel goed ook, er is in deze klasse nog niet echt een classy alternatief voor de Z4, Cayman etc. Zelfs de Aston V8 is redelijk voetballersauto geworden helaas…
Doe maar XE, meer kans dat we die in de straat tegenkomen dan zo’n supercar…
wow. kwas 3 weken geleden in las vegas en ik zag exact dezelfde jaguar daar rijden met las vegas kentekenplaat. ik dacht dat een of andere knuppel zn jag goed verkl**t had maar als concept ziet het er neit heel nieuw uit..
@volante: het is geen concept, het is een mule… Dan plakken ze de carrosserie van een huidig model op het onderstel van een nieuw model om ‘ongezien’ te kunnen testen.
@Svenska_Aeroplan_AB: ah ok dat dacht ik ook maar kon t juiste woord er niet voor vinden :) maar die ik zag in las vegas was geen cabrio
ziet er lekker uit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).