Haagse vrouw (89) zonder rijbewijs ramt drie auto’s

Auteur: , 37 Reacties

Gisteren heeft een 89-jarige dame in de Hofstad een redelijke ravage aangericht met een klassiek gevalletje 'rempedaal met je gaspedaal' verwarren. Bij de actie raakten drie andere auto's beschadigd.

Het rijbewijs van het fossiel was sinds januari 2011 niet meer geldig (niet door de keuring gekomen?), maar ze moet gedacht hebben: ‘Kankâh un pest-pokke-pleuris-ènd op, ik bepaal zelf wel of ik nog kan rèden‘ en was dus gewoon blijven rijden. Gelukkig schepte ze hierbij geen fietsers, maar bleef de schade beperkt tot eigen en andermans blik. Het besje is door agenten thuisgebracht, en kreeg een proces verbaal voor rèden zondeâh geldig rèbewès. Zou het een R8 geweest zijn? (via nu.nl)

Inhakend hierop: eerder deze week werd er in het zuiden des lands een 81-jarige spookrijder ingerekend, nadat hij midden in de nacht aan de verkeerde kant van de weg reed, niet reageerde op de sirene, blauwe lampen, of lichtsignalen met een zaklamp, danwel een agent met lichtpion, en vervolgens zijn wagen tegen 3 andere auto’s en een vrachtwagen tot stilstand bracht.

Wat moeten we hier nou mee? Automatische piloot invoeren of gewoon maar hopen dat we geen verstrooide bejaarden tegenkomen op de weg?37 reacties

Op die leeftijd gewoon gratis taxi geven en auto afpakken.
@norge:

Ik ken een dame die 78 is en nog perfect met de wagen overweg kan.
Alhoewel ik soms ook de kriebels krijg van die ouwe die een kwartier nodig heeft om een weg in te slaan… ;-)
Doen ze al. Mijn oma kan geloof ik voor een appel en een ei een seniorentaxi regelen als ze ergens naar toe moet. Je moet het alleen wel redelijk ver van te voren inplannen.
@sir_smokalot: dat is voor een pebaalde afstand, buiten die regio moet je dan bij betalen, kost erg weinig idd :D
@dennisr: pebaalde.. xD Bepaalde *
Met de vergrijzing wordt dit heel rap erger. De rijke generatie die gewend is auto te rijden wordt bejaard en zal niet graag daarmee stoppen en dus (te?) lang doorrijden? Ik zou zelf iig niet graag mijn rijbewijs opgeven :)

Het wordt wel link als de keuringen voor ouderen blijft falen zoals dat nu het geval is. Sterker nog, werden die regels niet versoepeld onlangs??
@baasbas: Trouwens, die keuring haalt niks uit als ze zonder rijbewijs op pad gaan zoals in dit voorbeeld :)
Sommige oude mensen kunnen nog heel goed rijden…
Kwam op de terugweg van vakantie nog 2 oude dames tegen die met knipperende de lichten op de linkse baan zaten en er door wouden :)
@q7a1: Dus dan rijden ze goed als ze met knipperende lichten op de linkerbaan zitten?
@Marijn90: Misschien niet over hun rijvaardigheid maar wel over hun zelf vertrouwen in de auto. Angst voor het drukke verkeer en een teruglopend concentratie vermogen zijn vaak de oorzaak waarom de ouderen niet soepel mee komen in het verkeer.

Mijn oma wilde ook haar auto niet kwijt maar ze werd dement en toen heb ik hem van haar gekocht… Maar dat vergeet ze steeds dus ze belt nog steeds dat ze hem terug wil haha. De laatste keer dat ik bij haar in de auto zat, trok ze hem door het plantsoen.
@q7a1: duwen op de linkerbaan zegt niks over rijden, sterker nog, snelwegen zijn een van de makkelijkste onderdelen van rijden.
wat moeten we toch met die oude fossielen op de weg, gebruiken geen spiegels, denken zijn alleen op de weg.
@theblackdude:

klopt ..
in hun ouwe verrotte BMW en petje achterstevoren en Bjorn Borg onderbroek ..
hoop wel voor haar dat ze nog op tijd op haar werk was ..
‘Kankâh un pest-pokke-pleuris-ènd op, ik bepaal zelf wel of ik nog kan rèden‘ & rèden zondeâh geldig rèbewès :lol: mooi stukje tekst xD

vind het vaak wel mooi dat oude mensen toch nog zelf auto kunnen rijden en dat ze gewoon nog van A naar B kunnen, maarja dit geval kan je ook niks tegen doen toch ? als ze gewoon zonder rijbewijs gaan rijden..
Ah want ik heb inderdaad echt nog nooit eerder gehoord dat een niet bejaarde bestuurder auto’s ramt. Ook nog met kanker schelden, en proberen grappig te zijn. Dat alles in één stukje. Goed bezig jochies
@raphael: ik vond het grappig… jochie..
@raphael: en trouwens, ”nooit eerder gehoord dat een niet bejaarde bestuurder auto’s ramt.” dat gebeurd juist zo vaak dat het geen nieuws meer is.. + deze was zonder rijbewijs.. dus…
@raphael: Dat is precies het gevoel dat ik ook bij dit ‘artikel’ kreeg… Een nieuw dieptepunt op AB.nl!
@Svenska_Aeroplan_AB: sommigen moeten ook gewoon wel iets te zeuren hebben.. misschien moet je niet alles te serieus nemen..
@dennisr: Nou, ik zit al aardig wat jaren op AB.nl, en ik snap dat je het soms met een kilo zout moet nemen maar dit gaat gewoon te ver. Stijlloos in het kwadraat!
@Svenska_Aeroplan_AB: achjaa ieder zijn mening erover he :) zou me toch niet verbazen als die beste vrouw het echt gedacht heeft.. :lol:
@Svenska_Aeroplan_AB: ga lekker naar autoweek.
@raphael: ik vond het ook opmerkelijk dat ze met kanker spotten terwijl er mensen volgens mij erop gewezen zijn of zelfs gebanned zijn voor dat woord op deze site. Beetje hypocriet is dat wel, ondanks ik erg graag op deze site kom.
@raphael: Niet zo zeuren joh.
@jerz93: Als 18 jarig jochie zul je wel niet veel met kanker te maken hebben nee
@raphael: ik ben ook 18, bijde opa’s, een oma… en een kennis van 12.. maar.. ik neem het niet te serieus.. dat is het verschil..
@dennisr: dan ben je òf heel erg dom, òf je liegt
@raphael: hoezo ben je dom als je een ‘geintje’ in een topic niet te serieus neemt ?
Vorige week zag ik een ambulance op de vluchtstrook (A20 of A13 volgens mij) staan, verder zag ik zo snel niets. Dichterbij gekomen stond er een scootmobiel met een hoogbejaarde man achter…
Als ze de auto niet meer in mogen lossen ze het wel anders op…
Wat je niet hebt, kunnen ze ook niet afpakken.
kankah mag natuurlijk niet ..

de pest/pokken en pleuritis zijn daarintegen volledig onschuldige (spaanse) griepjes ..

@sir_smokalot ..
voortaan dus alleen ziektes die in de westerse wereld zijn uitgestorven dus ..
want laat de rest maar de cholera krijgen ..
@lincoln: Of de vinketering.
Blijft altijd leuk he, bejaarden fossiel noemen.

Laat overigens onverlet dat veel oudere mensen erg slecht rijden en eigenlijk niet meer op de weg thuishoren, hoe vervelend dat vaak ook is voor hun zelfstandigheid.

Vooral als je ineens gaat spookrijden e.d. lijkt me vrij duidelijk dat het afgelopen moet zijn :/
als ik 90 ben mogen ze mij het rijbwijs wel afnemen mits dan tegen die tijd auto’s automatisch rijden hoeft het niet als ik dan nog wel weet wie ik ben.
als ik 90 ben mogen ze mij het rijbwijs wel afnemen mits dan tegen die tijd auto’s automatisch rijden hoeft het niet als ik dan nog wel weet wie ik ben.
als je 80+ bent zouden ze je moeten verplichten een automaat te rijden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).