Infiniti frist de FX op, maar niet voor ons [updated]

Auteur: , 52 Reacties

Als je in Nederland een zo groot mogelijke Infiniti wilt hebben, dan moet je voor de FX gaan. Sinds 2008 draait de SUV mee op onze markt, maar een enorm succes is het nog niet echt te noemen. Met de facelift voor het modeljaar 2012 komt daar geen verandering in, want wij krijgen hem niet.

Hoewel de straktrekbeurt al een tijdje bekend is, heeft de Amerikaanse Infiniti-tak nu een reeks plaatjes de deur uit gedaan en een prijskaartje op de gigant geplakt. Ter illustratie, in de US of A betaal je voor een Infiniti FX50 AWD (met 5 liter V8 en een automatische 7-bak) 59.350 USD. Omgerekend is dit 41.600 euro. In Nederland staat de FX50 in de prijslijst voor….wait for it…..108.600 euro. Ziehier uw antwoord waarom er in de VS een paar exemplaren meer worden afgezet dan in ons land.

Bovenstaande is dan ook de reden waarom de facelift (voorlopig) niet naar Europa komt. De kosten dekken de baten niet. Bovendien verandert er motorisch niets en zijn de wijzigingen alleen cosmetisch: de FX krijgt een nieuwe grille en bumpers, waarmee het model meer smoelt als het Essence-concept. Zou de Etherea aan de Amerikaanse aandacht ontsnapt zijn?

UPDATE, april 2012: De nieuwe FX is ook in Nederland beschikbaar. De prijsstelling van de range is voor 2012 niet gewijzigd. Het gamma start bij de luxueuze FX37 GT, die 85.240 euro kost, terwijl de V6 dieselversie slechts 3.800 euro meer kost. De Infiniti FX 37 S is sportiever en kost rijklaar 88.590 euro, de Infiniti FX30d S diesel kost 92.390 euro.52 reacties

Kopie van de Jaguar SUV.
@alcantara: En welke SUV mag dat dan zijn?!
@GeoBem007: http://www.autoblog.nl/archive/2011/07/30/jaguar-suv-een-voorproefje
@alcantara: Buiten de scherpe lichten, die altijd al typerend waren voor Infiniti en die Jaguar sinds kort gebruikt, zie ik weinig gelijkenissen.

Maar goed, ik zie wel waar je op doelt.
@alcantara:

a) Die Jaguar bestaat niet
b) De Infiniti FX is al sinds 2008 op de markt
@alcantara: domste comment van het jaar?
@alcantara: Ja hoor een kopie van een wagen die niet eens bestaat en waar een impressie van gemaakt is door een Nederlander. Daar zullen die Infinity designers zich zeker op gebaseerd hebben.
Dit design is typisch Infinity. Deze wagen was al een evolutie op de eerste Fx!
@adyton: je bedoelt misschien Infiniti?
@robbie: Ja idd :-) Maar moet het in de titel dan ook niet Infiniti zijn. We hebben blijkbaar allebei een foutje gemaakt ^^
@adyton: niet door robbie geschreven :P
@dennisr: Ook waar. :-) Man, het is mijn dagje niet!
@adyton: juist wel man! je was de eerste die ontdekte dat de titel niet klopte :P is inmiddels al veranderd maar toch ! :P
@robbie: in de titel staat ”Inifiniti” idd :P volgens mij verder nog niemand opgevallen.. bijzonder..
@dennisr: flauw hoor om over een spelfoutje te zeiken…
@alcantara: och gut, nou.. ik vind het in het topic een ander verhaal dan in de reacties.. maar dat zul jij wel niet met mij eens zijn…
Blijft overigens wel één van de mooiste SUV’s imo.
Vind de FX35 mooier!
En welk model denk jij dat hier afgebeeld is?
@sir_smokalot: psst! smoke! de titel :o
I’m on the motherfucker!
@label89: Ik vind de FX30D mooier…
@label89: beste jongen, kijk eens op foto 5..
Van mij mag die blijven. Maar gezien de prijs is dat kansloos. In Europa zullen mensen nooit zoveel geld spenderen voor een Japanner als er je voor het zelfde geld iets kan krijgen uit Duitsland. (enkele uitzonderingen daar gelaten..)
Vind het een mooie auto, maar zoals ook al in de tekst naar voren komt, de auto is hier gewoon veel te duur. Zelfs met BPM en BTW ben je via US goedkoper uit. Snap zowiezo niet waarom mensen US auto’s niet zelf halen, scheelt zoveel geld
@E34M5Touring: en dan over de zeebodem terugrijden?
@alcantara: Container kost 1150 eu kunnen twee auto’s in. Maar als jij denkt dat je hem terug kunt rijden wens ik je alle succes. Kleine waarschuwing, je komt onderweg nog wat gezonken BMW’s en Mazda’s tegen, pas op dat je er niet tegenaan rijd.
de FX heeft hier wel bestaansrecht, de autoliefhebber niet :-) We moeten onszelf maar exporteren naar de VS denk ik.
Een paar keer in het echt gezien, prachtige auto. Maar je moet er wel heel erg verliefd op zijn om zoveel geld uit te geven. Dan wordt een Cayenne ineens ook betaalbaar.
De dieselvariant kost hier in België ongeveer €64.000. En daarvoor krijg je al de GT Premium uitrusting.

Daarvoor kan je dus echt geen vergelijkbare Duitser kopen die ook maar in de buurt komt qua motorisatie en uitrusting ;-)
@wds001: een BMW X5 xDrive30d (245 pk) kost 55.550 (in België)
@robbie: Een volle FX30d met S Premium voor 66.900. Ik heb even snel bij BMW.be een X5 3.0d met een M-sportpakket en leer en enkele gelijkaardige opties die de Infiniti ook krijgt en dan loop ik al snel tegen de 80.000 euro aan met amper de helft van de optielijst gevuld en dan is de FX nog steeds beter uitgerust.
Koopje dus, hier in België…
@wds001: Sssht! Je mag dat niet zeggen. Straks komt er weer een half dorp Nederlanders naar hier…
Mensen BIJNA 3 x ZO DUUR?! Wtf!!!! Ergens worden we genaaid!!! Denk dat ik wel weet door wie
@jackass266: ergens ? overal..
@jackass266: Ik zou naar de hoorn van Afrika verhuizen als ik jou was… Betaal je lekker weinig belasting! Och och wat hebben we het toch slecht hier…
@Svenska_Aeroplan_AB: jaa wat auto’s betreft hebben het hier best wel slecht..
In aziatische landen razend populair, in Taiwan veel gezien, geldt ook voor hong kong en china. Blijft ook wel mooie auto :) alleen in Nederland veeeeeeeel te duur.
@jzaero: Hahahaha een van de buren heeft er een en dat is een Japanner geloof ik!
Voor de rest echt een prachtbak maar de prijs is way above my paygrade :'(
Aardige facelift, ik heb hem ‘live’ gezien in Kiev, Ukraine maand geleden.. import uit de US waarschijnlijk..
vind hem niet eens mooi, en voor dat geld is er wel wat beters te krijgen.. prijsverschil moet je volgens mij niet meer naar kijken als je hier in nederland woont, dat is gewoon bij elke auto zo.. maar voor 108.600 weet ik wel iets beters dan zo’n lelijke SUV.
Ik vind het originele model nog steeds mooier. Dat was echt een verassende wagen.
Het front bij deze is een beetje te druk.
@adyton: ZE hadden inderdaad van het neusje af mogen blijven.. Verder is het wel echt een mooi ding gebleven!
Ik vind het een mooie auto, maar die prijs is inderdaad tenenkrommend.
@sir smokalot, hoe kom je erbij dat dit de grootste Infiniti is?? Dat is nog altijd de QX http://www.infinitiusa.com/qx/

Ook in Nederland verkrijgbaar want het vorige model hiervan stond altijd bij de Infiniti dealer in Rotterdam (toen die nog bestond)

On-topic: Zeker een mooie wagen, maar wel erg duur. Maar voor die prijs heb je wel iedere optie die je maar kan bedenken, een vergelijkbare Duitser met dezelfde uitrusting is een stuk duurder nog!
@Michiel1: De QX wordt niet (meer?) door de importeur geleverd. Uiteraard kan het wel via grijze import!
@Michiel1: Ik weet van de QX, dus daarom ook duidelijk de toevoeging ‘Nederland’ aan het artikel. De QX’en die in NL stonden waren via de onofficiele import verkregen, niet via Infiniti Europe.
@Michiel1: Alleen jammer dat die QX nog altijd zo lelijk is. En uiteindelijk is het maar een Patrol met een ander smoelwerk. Onverkoopbaar dus in Europa…
oke, smaken verschillen, ik vind ‘m niet zo mooi en ben blij dat ie niet hier heen komt.
Wow, zo’n Infinitie FX staat ook bij mij in de buurt. Alleen niet geweten dat zo’n ding een godsvermogen kost…
Ter vergelijking anders even de ‘nieuwe’ US-versie en de ‘oude’ Euro-versie…

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/2012_infiniti_FX35_450.jpg

http://www.autoinfoz.com/model_photo/big/new-infiniti-fx.jpg

Mij maakt het niet uit, ik hou niet van het (huidige) design van Infiniti…
http://static.autoblog.nl/images/wp/Infiniti%20FX35%20front%20huis.jpg
Bij elke facelift lijkt hij wel meer gesmolten..vind persoonlijk het eerste model nog steeds verreweg de mooiste
eeuwig zonde dat niemand dit in europa koopt, want ik vind het prachtige auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).