ISIS AM01 gespot tijdens Maarten Memorial 2011

Auteur: , 21 Reacties

Vandaag werd voor de 8e maal de Maarten Memorial gehouden waarbij meer dan vijftig kankerpatiënten mee mochten rijden in de meest bijzondere sportauto's en supercars. De rit ging vandaag van Rotterdam via Schiphol-Rijk naar het Circuitpark Zandvoort. En een van de auto's die vandaag ook meereed was deze unieke ISIS AM01. Een Nederlandse auto waar slechts 1 exemplaar van bestaat.

Tijdens de afgelopen AutoRAI werd deze door Anton van Nunen en Max Alting Siberg bedachte sportauto onthuld. De techniek is afkomstig van een Saker GT en voor de aandrijving zorgt een 2.0 Subaru boxer met 275 pk en 350 Nm. En als je weet dat de ISIS AM01 slechts 850 kilo weegt dan is een sprintje van 0 naar 100 km/u in 4,2 seconden een makkie. De topsnelheid ligt op 260 km/u overigens.

De ISIS AM01 kost 120.000 euro (excl. BTW/BPM) en meer dan 1 exemplaar zal er (waarschijnlijk) niet gebouwd worden. Wel zijn de heren van ISIS druk bezig met een tweede model. De ISIS AM02 krijgt een iets aangepast design en vooral veel meer vermogen: 400+ pk en een motor die minimaal 3 liter groot is. Voor de carrosserie kan je dan kiezen uit glasvezel, carbon of aluminium en carbon. De prijs van de AM02 begint bij 140.000 euro (uiteraard excl. belastingen).

Overigens is vandaag bij de Maarten Memorial maar liefst €116.625 ingezameld voor kankeronderzoek bij de Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam. Inclusief de 7 voorgaande edities is er in totaal al €886.625 euro opgehaald. Met de opbrengst van de vorige edities werd vorig jaar september het Maarten van Sten laboratorium geopend, waar kankeronderzoek wordt verricht. Wil je zelf ook geld storten? Dan kan dat via: www.maartenmemorial.com

De spot van vandaag kan je op autojunk bekijken.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
leuke auto gezien op de RAI…
@mercedesgl:
Ohja? Welke dan?
Wat een gedrocht. Is Isis de nieuwe Spyker ;-)
aah daar is hij dan, DE auto :P vind hem persoonlijk niet zo heel mooi, maarja uniek is hij wel. mijn leraar deed een keer mee aan zo’n actie met zijn porsche.. voor kinderen die niet lang meer te leven hadden.. vind het wel leuke actie’s.
@dennisr: aah excuses, dit is niet DE auto die ik bedoel, die komt morgen pas is ook zo.. :lol:
-edit: nutteloze bijdrage-
@alcantara: jij hebt het lekker begrepen he?
“en meer dan 1 exemplaar zal er (waarschijnlijk) niet gebouwd worden”

Tsja dat zal wel iets te maken hebben met de prijs en wat je daar voor krijgt. Zowel onderhuids als het 70/80ties kitcar uiterlijk.
doet me denken aan deze: http://www.carsbase.com/photo/Isdera-Commendatore_112i_mp224_pic_23192.jpg maar dan wat minder mooi :-S
@deVia: Die wagen is echt schitterend! Spijtig dat je daar geen enkele van ziet rondrijden!
Lekker uniek maar kan me niet echt bekoren, toont een beetje oubollig maar er zijn wel mensen genoeg die dat kunnen appreciëren.
ah! Nou weet ik wat ik afgelopen week op de ring Alkmaar heb zien rijden! Ik vroeg me al af wat voor auto het kon zijn.
Voor de voorlampen moet toch een mooiere oplossing gevonden kunnen worden. Het gebrek aan afwerking van de lichten op de testarossalook-a-like achterkant kan echt niet. Vreemde achterzijruiten.

In het algemeen kan de vorm me wel bekoren, de details echter niet. Wellicht dat model #2 daarin sterke verbetering laat zien!
als er dan maar 1 van is ..
waarom moeten er dan kentekenplaten op ??
@lincoln: Om op de openbare weg te mogen rijden?
@lincoln: omg
zal onderhuids topding zijn, maar design ugly as fuck
Opzich een leuke auto natuurlijk, maar de afwerking was van het zelfgebouwde kitcar niveau. Volgens mij heeft de bouwer vaak de decoupeerzaag gebruikt :+)

Evenement was wel weer helemaal top!
http://www.youtube.com/watch?v=hv2qoppMqxs
vosso via Android app
de isis lijkt wel op de koenigsegg agera
Dat ding lijkt nog verdomd veel op zo’n saker.
/images/11.jpg
Voor zo’n prijsverschil. Dan hoop ik dat er toch veel meer luxe in zit. Die paar bodypanels die verandert zijn kunnen toch geen verdubbeling van de prijs inhouden.
€120K is niet bepaald mooi voor de latere taxen, als je nog iets wilt verkopen moet je het wel laag houden, en dit is echt een gedrocht. Een 2.0 boxer voor 120K, nou ik wist het wel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).