‘Land Rover lanceert in Frankfurt Defender-concept’

Auteur: , 21 Reacties

Het kan vriezen, het kan dooien. In de voorgaande weken staken geruchten de kop op dat de Land Rover Defender na meer dan 60 jaar gecancelled werd, en nu wordt plotseling het compleet tegenovergestelde beweerd: de Tata-dochter zou op de IAA een conceptmodel tonen, als voorbode van de vervanger van de Defender, die in zijn huidige vorm al net zoveel jaartjes mee draait als dat uw blogger oud is.

Hoewel Land Rover het gros van zijn inkomen met luxere wagens verdient, is de Defender een essentieel onderdeel van de line-up, al was het alleen maar om de iconische status die het geniet, als Aartsvader van het merk Land Rover. En dus staat er over ruim een maand volgens Inside Line een concept-Defender. Combineer dat met eerdere berichtgeving en je kunt er (als het waar is) van uitgaan dat er per 2012/2013 een nieuwe Defender staat.

Om op nadere details in te gaan is het nog te vroeg, maar de mogeljkheid bestaat dat er een nieuw platform en chassis wordt ontwikkeld. Ik vraag me overigens af of dit haalbaar is, hier is bij de Jaguar XE ook al sprake van, maar mocht dit zo zijn, dan neemt Tata wel erg veel hooi op zijn vork. Laten we eerst Frankfurt maar eens afwachten. Tot die tijd hebben we voor jullie platen van de reeds bestaande X-Tech Edition:21 reacties

Ben heel benieuwd, zo’n Icoon overnieuw doen is erg moeilijk.
Helemaal omdat (volgens mij) een groot deel van de charme in de vorm zit, net als de Mercedes G-klasse
Hopelijk blijft ie gewoon boxy, lelijk, eenvoudig en robuust. De Defender is een machine, geen ‘auto’…
@Esprit_de_Flandre: Nou dan kunnen ze deze gebruiken als basis :mrgreen:
http://www.modernracer.com/news/wp-content/uploads/2010/01/tata-magic-iris.jpg
@norge: Awel, noem me idioot, maar ik vind dat wel een prachtig bakske. Ik hou van dat soort no-nonsens dingen. Prakticaliteit in het extreme, geen overbodige frutsels. Zo zouden er meer moeten zijn…
@Esprit_de_Flandre: nee nee, een beetje status mag wel.. en een beetje bekijks op de wegen ook.. nee moeten zeker niet meer van die dingen komen..
ben ook benieuwd met wat voor auto ze kopen! Land Rover moet niet teveel veranderen aan deze wagen, omdat hij al heel lang meegaat blijft het concept en design bij heel veel mensen op het geheugen staan. Daardoor blijft de herinnering aan deze wagen bestaan :-)
Omg ik zie er soms een rijden dat ding oogt echt machtig zo robuust!!
Mijn buurman heeft er een, int legergroen, wat een ding is dat zeg. En het mooiste is dat hij hem gebruikt waar hij voor is; crossen. Dat kan ik erg waarderen.
Staat een oude Defender lang, met v8 in de straat. Muziek als die start…
ik hoop dat het gewoon weer zoiets word, dat zijn pas echte terrein auto’s :D
lijkt wel een Iveco Massif ..
@lincoln: nou he ;)
Dat ze een concept tonen wil helemaal niet zeggen dat ze die ook gaan bouwen. Ze stoeien al lang met de opvolging van de oer Land-Rover. Bijna 4 jaar geleden werkte n bij LR en waren de ontwerpers er al mee bezig maar keurde de directie alles af. Ik acht de kans dat ze er mee stoppen best groot in maar hoop het niet.
Ik hoop dat het geslaagd zal zijn. Een vervanger voor deze wagen ontwerpen is een hele klus! Het moest eens gebeuren, niet? Maar vind het toch wel jammer. Echt plezant om met deze wagen op ruw terrein te rijden.
Het is een geweldige wagen maar totaal onverkoopbaar. Een nieuwe kost in principe maar 25000 euro. Maar omdat er geen roetfilter in zit betaal je uiteindelijk meer dan een ton op geel kenteken!

Daarbij vallen ze van ellende uit elkaar en betaal je je blauw aan onderhoud en reparaties.

Het zou mooi zijn als er een nieuwe robuuste Defender komt, met moderne en betrouwbare techniek, maar wel net zo simpel en met lekker ouderwetse potnagels en traanplaat.
Ik hoop van harte dat ze de orginaliteit behouden.

Moest bij het begin wel even aan een spreukje denken…..Het kan dooien en het kan vriezen, maar het liefste heb ik dooie Friesen. ( Ja, ik kom uit Drenthe. xD)
Ben benieuwd of het tata lukt er wel iets van te maken. Verreweg de slechtste van alle 4×4 auto’s die Landrovers… niet voor niets rijdt heel Australie in Toyota (en een beetje Mitsubishi en Nissan) rond. De Landrovers hielden het in de bush gewoon niet uit.

Ga naar een 4×4 event; wat staat er (met name) kapot langs de kant, jawel de landrovers… Dat daar nog steeds zo’n grote groep liefhebbers voor is, is voor mij echt een raadsel, maar wel knap: want die groep is er wel! Maw: bouw de slechtste auto en je krijgt veel liefehebbers ;)
@fwdsucks: De aanhang van Land Rovers is echt wel gigantisch hoor. En neem van mij aan dat die japanse meuk ook kapot kan.
Mijn Discovery van 1990 is een sterk beestje ondanks z’n leeftijd.
De huidige Defender mag niet verkocht worden in de US wegens geen airbag’s,….
Het wordt dus tijd dat ze de Def optimaliseren.
Wel even zeggen dat een icoon van de 20’eeuw wordt begraven.
Het zou mooi zijn als ze de huidige vorm nemen, en er vervolgens een moderne auto van maken.

Zonder teveel poespas, en modder proof.

Misschien ook goed nadenken over de productie methodes, want dan kan ie een stuk prijsgunstiger worden.
@realhustler: Precies zoals je zegt. Hij moet wel degelijk zijn oude vorm behouden. Die is gewoon niet te evenaren zo stoer. Of het een goede auto is.. dat weet ik niet. Als ik de comments boven lees waarschijnlijk niet.

Maar mooi.. waanzinnig.. die witte korte X-tech hier boven.. voor mij toch wel de moeder aller 4×4. En dan zeker in zo’n uitmonstering als de Tomb Raider Defender.. dan heb ik een bakje nodig hoor..

http://image.fourwheeler.com/f/31557204/129_1001_06_o+vintage_land_rovers+tomb_raider_defender.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).