Fisker toont in Frankfurt een Crossover-concept?

Auteur: , 16 Reacties

Terwijl de allereerste Fisker Karma na ellenlange vertragingen onlangs is afgeleverd aan een klant in Amerika duiken er nu verhalen op over het volgende model van het merk. Het zou gaan om een kruising tussen een stationwagen en een SUV, een Crossover dus.

Volgende maand barst er een autofeestje van vanjewelste los bij onze Oosterburen en Fisker is van de partij met een nieuw conceptmodel. Beeldmateriaal is er nog niet van deze geheimzinnige electrocar, maar volgens WhatCar? gaat het om een crossover met een sportieve inborst. Over de techniek is ook nog niets bekend, maar we kunnen wel raden dat er elektromotoren aanwezig zijn die worden bijgestaan door een range-extender. De verkoop van dit model zou in 2012 moeten beginnen, wat we gerust als “wellicht iets te optimistisch” mogen bestempelen.

Dan komen we ook het verhaal tegen dat er een jaar later zelfs een dakloze variant bij Fisker in de prijslijsten komt te staan. Een hard-top cabrio met de naam Karma S, waarbij de ‘S’ voor ‘Sunset’ staat. Tot slot zou Henrik Fisker tijdens een persdingetje hebbben gemeld dat er een klein model onder de Karma bij moet komen (met de naam Nina, daar gaan al langer geruchten over) en dat ze bezig zijn aan een 4WD-systeem en een nieuwe, two-speed versnellingsbak.

Of het allemaal klopt? Vanaf 13 september weten we in ieder geval of er een conceptgebakje op de stand van Fisker staat, nog even geduld dus. Ook jij, Leo.16 reacties

Wat is een kruising tussen een station en SUV, want een SUV is vaak toch al een soort van verhoogde station?
@alcantara: zit er tussen in denk ik, geen station.. daar is hij te hoog voor.. maar geen suv, daar is hij te klein/te laag voor
@dennisr: bedankt voor de heldere uitleg!
@alcantara: Ik denk dat de recente SxC Concept van Peugeot een goed voorbeeld van een Crossover is.

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Peugeot_SxC-450.jpg
@ricardo: zat ik er dus niet ver naast met mijn uitleg :mrgreen: mooi ding die peugeot..
@ricardo: bedankt voor de schitterende foto!
Hadden Tesla en Fisker al geen juridische problemen (gehad) ?

Komt Fisker nu na Tesla met een ‘model s’…

Nuja, bij veel andere merken is de s variant dan ook weer sport natuurlijk.
Waar blijft Matt eigenlijk? Kom er eens in Matt? Jij had tegen mij / ons gezegd vorig jaar dat je hem in april kreeg. Nu is het augustus.. heb je hem al? Ik herinner mij nog dit hele gave verhaal:

http://www.autoblog.nl/archive/2010/12/28/fisker-karma-krijgt-forse-prijsverhoging#comment-2601234

Ben zo benieuwd naar foto’s en je relaas.
Voordat Fisker met een crossover begint, laat ze eerst eens even kritisch naar het interrieur van de karma kijken en die eens afmaken… Ik heb in de karma gezeten, en het interrieur is werkelijk bedroevend. Daar wil je echt geen ton euro aan uitgeven voor een electro saffie die er alleen aan de buitenkant leuk uit ziet…

Voorlopig krijgt de Karma een absolute -1 en mijn advies luidt: Niet kopen!! Je gaat er spijt van krijgen.
Vind die afgeleverde productie auto wel erg geslaagd! Kwa design kan die mooi mee met de premium merken.

Wat betreft een cross-over: Logische stap toch? Veel van de techniek bestaat al, dus met een cross-over (of ander segment) kunnen ze hun producten aan meer markten verkopen!
@ freeware freak: de plaatjes zien er leuk uit, maar degene waar ik in heb gezeten als die gene die op de RAI stond was echt niet hetgeen je op de plaatjes ziet. Pers plaatjes zijn leuk, maar in het echt valt het bizar tegen.
@mightymax: Denk dat jij toch de pech hebt gehad in een voorserie exemplaar te hebben gezeten. Eigenlijk wel jammer, want ik merk aan jou, die ervaring heeft je hele perceptie vertroebeld over Fisker. Ik denk dat het niet zo slecht is als jij zegt.. Kijk eens naar Werner, die miept er ook niet over. Zegt niks over slecht dit of dat.

http://www.telegraaf.nl/s/10319576
@freewarefreak: ik was echt serieus geintresseerd in de karma, maar het zou toch echt heel bizar zijn dat ik 2x in een pre productie model gestapt ben. Je gaat op de RAI toch ook geen pre productie model introduceren, die je aan geintresseerden laat zien. Ik stapte de laatste keer op de RAI in en toen was het echt gedaan. Wat een laag afwerkingsniveau, als de contact sleutel niet om staat en je de lichtjes niet aan ziet, is het een sobere en trieste bedoening. Ik zou echt geen negatieve post plempen als ik het niet zou menen. Als je een ton euro moet stukslaan om een Fisker te kunnen rijden, dan moet je met top product komen wil ik overstag gaan. Ik ben niet het type dat niet zou durven over te stappen naar mooier of beter :)
@mightymax: Helemaal waar. Ik heb de Fisker nooit in het echt gezien dus kan het niet beamen of tegenspreken. Wat ik dan dus ook niet ga doen. ;) We wachten gewoon op de eerste serieuze review van deze auto. Ben benieuwd wat de auto journalisten er over te zeggen hebben. Zoals je kon zien was AutoVisie in ieder geval al zeer positief.
@freewarefreak: nog beter: wachten tot de eerste fiskers bij de dealers staan , zelf ervaren en beleven. Daar kan geen journalist tegen op :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).