MaartenMemorial 2011: Noble M12 GTO leeft zich uit

Auteur: , 22 Reacties

Naast een tamelijk unieke ISIS AM01 en een Spyker C8 Aileron was natuurlijk nog veel meer oogsnoep tijdens de achtste editie van de Maarten-Memorial. Op en rond het circuit in Zandvoort reden ook twee Noble M12 GTO's rond, waarvan er nu eentje zal laten zien dat donuts draaien niet altijd even makkelijk is.

Het weer was later op de dag regenachtig en somber (wat nadelige gevolgen had voor deze Murcie Spyder) en dus werd de parkeerplaats een ideaal zijwaarts glijden-terrein. De Noble M12 GTO heeft in het midden namelijk een V6 Duratecje van Ford die 330 pk naar de achterste wielen stuurt, dus dat maakt het een leuk circuitspeeltje. Tel daarbij het geringe gewicht op door het gebruik van fiberglas bodypanelen en je rijdt bijna altijd wel met een big smile op je smoelwerk in de Noble rond.

De filmpjesbakkers van SpeedSpot hebben weten vast te leggen hoe de Noble het circuit opging en later een aantal donuts poogde te draaien. Nou ja, donuts, het zijn meer halve maantjes geworden maar dat mag de pret niet drukken. Filmpje!

En meer foto’s van de Noble in actie op Autojunk.22 reacties

-edit: probeer het eens met meer dan één woord-
Zal ook erg lastig zijn met deze auto, erg veel plotseling inkomend vermogen, weinig gewicht.
die donuts lijke nergens op (zal wel door het regenweer komen :p ) verder is het altijd leuk om een noble aant het werk te zien…
@bpc: Inderdaad.. heerlijke auto.. en toch.. als ik mocht kiezen? Doe mij maar die in leger camouflage gespoten Donkervoort GT die achter hem rijdt. Da’s pas apart.
@Freewarefreak: mja … mn keuze zou afhangen of het van mijn geld moet komen en in wat voor moed ik bn ,ik denk voor de fun de donkervoort , maar ik rij toch liever wat serieuze rondjes rond een circuit,je eigen ronderecord verbetere etc, dus ik denk dat de noble meer iets voor mij is, en moest het van mijn eigen geld komen sowiso de noble, want als ik eerlijk bn vind ik een donkervoort gwn een te dure westfield/caterham ;) leuke wagentjes he , maar net wat te duur voor wat je krijgt, met een dak word ie al leuker, maar toch veel geld
@bpc: True, true, kijk eens naar die link van ochtendpaal. 22 rooitjes ben je het mannetje. Valt mij echt enorm mee. Wel zeer jammer dat hij rhd is.. had hem liever lhd gehad. Zijn die er eigenlijk wel? “Nederlandse” Nobles?
@Freewarefreak:
Er zijn enkele lhd nobles, maar verwacht dat je dan het dubbele betaalt voor een auto met de zelfde specs.
Een beetje hetzelfde verhaal met Lotus, MG, Jaguar, etc. Al is het verschil verhoudingsgewijs dan iets minder.
@Freewarefreak: een noble gebruik je toch niet als je daily drive dus ik denk dat er wel me dat rhd te leven valt ;)
hmmm mooi karretje zeg
Wat een noble gebaar, donuts draaien voor het goede doel.
volgens mij lukt het hem niet omdat ie zijn wielen niet meestuurt naar de kant waar die op wilt draaien maar recht houd waardoor hij niet de achterbanden als het waren geleid. of dit klopt weet ik niet precies maar dat gevoel heb ik een beetje.
@spykerboy:
Wat precies lukt er niet ? Niet iedereen wilt altijd en alleen maar donuts draaien :-)
Er wordt getest hoe de auto reageert met vol vermogen en opzettelijk controle verlies met kudt banden op nat wegdek, en dat lukt prima !
Heerlijk auto die Noble. Zal nooit die testen van Jezza vergeten. Die Ford V6 Turbo trekt als een hitsige Pitbull aan een riem. Heb persoonlijk nooit kunnen wennen aan de Mondeo achterlichten. Zo een aanfluiting op een volbloed.. slechte keuze.
ik geloof niet echt dat hij nu een kindje heeft genezen van kanker ..

maar hij heeft iig een poging gedaan ..
ach het idee was leuk toch ? heb zelf liever die Donkervoort GT :D in ander kleurtje dat wel..
Er worden hier geen donuts gedraaid, het gaat hier duidelijk om een demonstratie hoe weinig grip je hebt met een lichtgewicht achterwielaangedreven auto bij nat wegdek.
http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=b433pk1jofi1
@ochtendpaal: dat valt eigenlijk ook wel heel erg mee. Ik had veel duurder verwacht.
Zo lelijk heb ik ze nog zelden gezien… Waarschijnlijk de eerste keer dat hij het doet, zo zou een kind het ook doen: gewoon domweg volgas geven en het stuur omgooien.
@Lucchino:
Correct, eerste keer (met nat wegdek in deze auto), maar het was eigenlijk meer een test en demonstratie hoe snel je in deze auto de controle kwijt bent op slecht en nat wegdek… en dit resulteerde in een beslissing dat er niet meer gereden ging worden, in ieder geval niet met deze banden … Veiligheid voorop, al had de passagier nog maar enkele maanden te leven :-/
Een ding is zeker, een hoop kankerpatiënten hebben een erg leuke dag gehad en er is ruim een ton ingezameld ter behoeven van een onderzoekslaboratorium.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).