Opel Astra GTC krijgt een kietelbeurt van Irmscher

Auteur: , 24 Reacties

Het hippe broertje van de Astra is er nog maar net, maar de Opelgeile techneuten van Irmscher hebben al aan het driedeurs hatchbackje gefriemeld. Gewoon, voor iedereen die geen zin heeft om te wachten tot Opel zelf met een OPC-versie komt.

De Asra GTC is lager, breder (qua wielbasis) en scherper dan de reguliere vijfdeurs Astra. Je weet wel, de auto waar Wouter nog wel eens met weemoed aan terugdenkt in zijn slaap. Maar de meest potente motor die Opel tot dusver heeft aangekondigd is de 1.6 Turbo met 180 pk. En laat Irmscher daar nou net geen genoegen mee nemen. Ze hebben daarom al een pakketje klaarliggen waarmee het vermogen naar 212 pk stijgt en het koppel op 274 Nm uitkomt. Dit dankzij een ander uitlaatsysteem.

Het uiterlijk laten ze uiteraard ook niet ongemoeid. De voorbumper wordt opgesierd met een spoilerlipje, de achterzijde krijgt een diffuser aangemeten -die tevens als fietsendrager dienst kan doen- en de Duitser wordt 3 centimeter dichter bij het asfalt gezet dankzij een verlaginssetje. Dat doet ‘m goed, zeker in combinatie met de 21 inch velgen op deze foto voorzien van rubber dat 245 mm breed is. Verder monteren ze andere sportstoelen en bekleden ze het interieur voor een groot deel met leer.

Zelf op deze auto kwijlen kan al sneller dan je denkt. Op de IAA in Frankfurt wordt de veredelde Opel over iets meer dan een maand wereldkundig gemaakt. Prijzen en dergelijken zijn nog niet bekend.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ze hebben daarom al een pakketje klaarliggen waarmee het vermogen naar 212 pk stijgt en het koppel op 274 Nm uitkomt. Dit dankzij een ander uitlaatsysteem.

ik neem aan dat dat i.c.m een chipje is?
kan me niet voorstellen dat er door een ander uitlaatje te monteren er 32 pk meer uit rolt???
Inderdaad, 32pk extra met alleen een andere uitlaat, lijkt mij ook onmogelijk.
Anders laat ze dan dat uitlaatje ook ff op mijn auto zetten ;)
anders zouden ze dat ding wel heel erg smoren, als er zoveel pk extra uit komt rollen door een uitlaatje
hmm achterkant is wel mooi maar voorkant niet zo..
Het ding is nog eens niet uit en het is nu al een petjeswagen…
@alcantara: Petjeswagen? Opel gaat juist steeds meer premium hoor:

“Nu binnen General Motors Chevrolet langzaam maar zeker naar boven opschuift, is het tijd voor een herpositionering van Opel.

CEO Nick Reilly heeft tegenover AutoCar gezegd dat Opel in de komende tijd streeft naar een meer ‘premium’ imago. Opel slaat daarmee twee vliegen in een klap: het Duitse merk verdwijnt uit het vaarwater van Chevrolet én de winstmarge stijgt. Hij voegt er meteen aan toe dat hij snapt dat dit niet ineens voor elkaar is: “We moeten veel vergelijkende tests van de premiumconcurrenten winnen en we moeten onze innovaties laten zien.”

In het afgelopen anderhalf jaar heeft Chevrolet flink wat nieuwe modellen (Aveo, Spark, Orlando, Cruze hatchback) gelanceerd, die kwalitatief een flinke stap betekenen ten opzichte van eerdere auto’s. Zodoende komt Chevrolet steeds meer in het vaarwater van Opel.

Bron: Autoweek
@Freewarefreak: Begrijp me niet verkeerd, ik vind hem standaard zeer geslaagd maar deze uitvoering met die velgen, bumpers, diffusers en 4 uitlaten kan ik niet serieus nemen.
Bij die foto van de voorkant zitten er de verkeerde velgen op, dan lijkt het weer wat minder moei
Vier uitlaatjes is wel een tikje overdreven voor een 1.6je. Niettemin ziet ie er wel lekker uit vind ik. Strak met eigen smoel.

@Alcantara: Is elke auto met grote velgen, uitgebouwde body e.d. meteen een petjesauto?
@bozewolf: Als het niet in verhouding tot de prestaties staat wel, de 1M is dus geen petjesauto.
@alcantara: Op de uitlaat-overdaad na, is dit Corsaatje toch relatief beschaafd getooid met opsmuk? Hij is wat breder en lager en uitgeklopter, maar daarom is het ook een hete hatch, toch? Zeker met het kietelpakket naar 212pk lijkt me toch dat de prestaties voldoende zijn.
@bozewolf: Err, Astraatje*
op die foto van de voorkant lijkt ie wel wat op de nieuwe Civic :P
Motorisch gezien erg netjes, de buitenkant is net té.
links en rechts een dubbele uitlaat? voor een 1.6?!
kom op, het is geen Ferrari!
Onder een Golf 1.2 TSI zet ABT toch ook 4 uitlaten?

Correct me if i’m wrong…
@timspaans: Inderdaad, da’s ook géén Ferrari ;-)
Die velgen op de eerste foto zijn echt spuuglelijk maar tweede foto zijn xe weer briljant, lekker elegant nog niet zo schreeuwerig
wel mooi voor n opel… mja voor dat geld haha
-=edit: oefen eerst je Nederlandse spreekwoorden maar=-
Slopel.
Hee Android sukkel. als je zo dom tegen me luld blijf je maar in de States. Understand sucker!!
Beste auto bloggers. ik heb te maken met gecencureerde telefoon software die denkt mij te kunnen zeggen hoe en wat. Nou daar hou ik helemaal echt niet van kan ik jullie vermelden.

daarom die rare en vreemde tekst bij mijn reactie/nickname.

Vrijheid is grootsgoed en een ander moet echt niet mij opdragen wat kan en wat niet.
@tarquesh:

wat is je toegevoegde waarde dan ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).