Video: Spyker C8 Aileron bij Maarten-Memorial 2011

Auteur: , 30 Reacties

Deze week werd de Maarten-Memorial verreden en daarop gaf onder meer deze maagdelijk witte Spyker C8 Aileron acte de présence.

De productieversie van de C8 Aileron werd onthuld in Genève en is zoals de meeste Spykers een love-it or hate-it ontwerp. Om goed over de auto te kunnen oordelen is het dan ook eigenlijk het beste om hem eens in het echt te bewonderen, maar vaak komen dit soort snoepjes natuurlijk niet bij jou in de woonwijk voorbij rollen.

Spyker C8 Aileron

Gelukkig was er bij de Maarten Memorial iemand aanwezig die het leuk leek om met de Spyker C8 Aileron mee te doen. Dat was gisteren en de Memorial heeft in totaal een bedrag van € 116.625 opgeleverd. Honderd kankerpatiënten reden als bijrijder in zeer exclusieve sportwagens een dag mee van Rotterdam via Schiphol-Rijk naar het Circuitpark Zandvoort. En dus werd de Spyker meerdere malen gespot en op Autojunk gezet. Daarnaast zijn er enkele video’s te bewonderen, waaronder deze en onderstaande van SpeedSpot op Youtube.

Met dank aan patjenl en phantom95 voor de spots!30 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
love it!
Mooi speelgoed, en gelukkig gekozen voor een betrouwbare Audi V8 ….
Mooi ding man
Altijd wel ‘grappig’ met die tussen haakjes kanker- patiënten, tis hoe je het bekijkt ;).
On: Best rampzalig dat ie maar 344 Pk heeft en dat de BPM al €84K is.
@The360box: Hoe je wat bekijkt?
@The360box: ja vet rampzalig? Had ik er maar 1
@The360box:

C8 Aileron 2009. ENGINE. Capacity: Power: 4172 cc. 298 kW (400 hp). Torque: 480 Nm.

Je zit er 56 pk naast… Nee, 400 pk is weinig 0.0 ik wed dat jouw auto bij 100 pk ophoudt! Ohnee je hebt geen auto, je hebt je xbox!
@autobart: 400pk is belachelijk weinig voor een sportwagen die meer dan 4 ton kost! Spykers zijn mislukkelingen, wiessman is gelukt wat spyker niet lukte. Snelle exclusieve sportwagens voor een niet al te hoge prijs.
@lambo4all: Spyker is exclusief, en wilt geen massa productie starten, van daar de hoge prijs, en ow ja, voor zo ver dat ik weet is wordt die met hand arbeid afgewerkt, en is de afwerking van binnen te vergelijken met een pagani, met andere woorden, Spyker heeft het eerder op de afwerking gemunt dan de prestaties.
@autobart: Check in het vervolg RDW ff voor je iets uit je nek gaat lullen. Trouwens, volgens mn bron is hij zwart.
@The360box: Hij heeft volgens mij 400pk ( of 420) maar iig geen 344! Maar datis nog steeds veel te weining voor een auto die meer als een DBS of 599 kost, en dat zijn nou ook nog eens veel snellere auto’s die het ook nog eens doen.
@lambo4all: Dat dacht ik natuurlijk ook(RS4) maar dit is niet zo tenminste volgens RDW en die heeft t gewoon goed.
@The360box:

Hoezo heeft RDW het goed? Dus wat op papier staat klopt volgens jou? Bij RDW werken ook gewoon mensen, en mensen maken fouten, en als bij de fabriek bij Spyker staat 400 pk dan is dat geen 344pk RDW weet niet meer dan wat op het kenteken staat.

Als jij dat dan denkt, dan droom je maar lekker verder maar dan ben je wat mij betreft eigenwijs. Als die motor in een RS4 420 pk heeft heeft hij daar niet zomaar 76 pk minder
@autobart: Dat zegt niks, toevallig weet ik dat die motoren van Audi niet voldoen aan wat ze waard zijn en vooral het blok uit de RS4 niet.
@autobart: denk jij dat ze elke auto met de hand invoeren. Kw op kenteken klopt altijd want die krijgen ze door van de fabriek. Alleen als de eigenaar er een andere motor inlegt en dit niet meldt (wat overigens wel verplicht is wanneer er een vermogensstijging is)kan er een foutieve Kw opstaan.
Wat wel idd waar is, is dat dit te weinig is voor een supercar. Mijn M5 uit 93 komt al aan 340pk. De BMW zal wel iets zwaarder zijn maar toch.
@The360box:

Als je er geen verstand van hebt, dan kun je beter niets zeggen ….
Lekker stukje speelgoed, maar ik wacht nog steeds op de roadster want die is echt bloedgeil.
vind het wel mooi ding opzich :) aleen dat ding op het dak niet zo..
Jammer dat er zo’n zwak Audi motortje in ligt, zou persoonlijk voor een Italiaans machientje gegaan zijn.
Hey, Norge is vandaag weer klaar met het monteren van toiletpotten en gaat vervolgens hier verder met schijten op Audi …

http://www.livios.be/images/web260/2c/4189.jpg
@rechercheur: Dan zal hij binnenkort toch ook wel eens bij jou moeten langskomen vrees ik, want jouw toiletpot moet ondertussen al goed verstopt zijn met het eindeloos afbreken van een niet verder vernoemd merk.
Wat een zielig auto. Dat vind ik persoonlijk. Een merk zonder power! Het is geen mooie auto. Alle Spykers zijn mislukte auto’s. Ze willen meten met de Zonda’s en da Astons. Maar daar kunnen we ze niet aan tippen.
@jpmontoya:

Een Spyker C8 Aileron van € 195.000,- (voor belastingen), vergelijken met een Zonda van ruim € 1.200.000,- (voor belastingen) vind ik anders ook niet bijster slim. Iets met appels en peren, ….
‘maar vaak komen dit soort snoepjes natuurlijk niet bij jou in de woonwijk voorbij rollen’
Nou bij mij wel:D En een witte ook nog!
Weet niet of het de zelfde was, maar hij klonk wel gruwelijk dik.

OT: Vind het geweldig wat ze doen voor die kinderen.
Ga zo door!!!
Zijn er meerdere witte spykers van dit type in Nederland? Zo nee, dan zag ik deze aan het begin van de avond op de haven van Urk staan (of all places)
Mooie wagen. Gewoon al omdat hij zo origineel en herkenbaar is. Wit staat hem wel.
@adyton: mee eens. Alleen jammer dat ze de prestaties ook hebben geretrostyled.
@supasweet: dat een wagen excusief is is totaal geen reden waarom er een 10 jaar oude opgevoerde audi motor in ligt en dat ie rijdt als een 10 jaar oude mustang. wiessman is toch ook excusief? En daar ligt teminste wel een lekker motortje in en die stuurt ook nog lekker. Spyker is gewoon een aanfluiting
Als Spyker zou willen, dan hadden ze er wel een 600 pk motor in geschroefd. Het is allemaal handwerk, dus als je supercharger erop wil, dan kan dat. Maar dat is niet de essentie van Spyker; die hoeven niet persé de snelste te zijn en blinken liever uit in stylistische details. Daar is best een bescheiden markt voor. Het gaat dan om mensen die al gemiddeld 6 andere auto’s in de topcategorie hebben. Ferrari, Aston, Rolls, dergelijke merken hebben ze al, maar de buurman ook. Tenminste, in rijke kringen. Met een Spyker voor komen rijden is toch een andere entree. Daarnaast denk ik dat het kortgerokte meisjes helemaal niet uitmaakt of je 400 of 600 pk onder de kap hebt. ;)
@pieterveer: dat zou best kunnen, maar vertel dat verhaal maar is aan je inversteerders. het staat namelijk gelijk aan zeggen dat je de komende 60 jaar verlies gaat draaien door de “bescheiden markt” die er voor je auto’s is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).