Gespot: 2 keer Bentley Mulsanne

Auteur: , 38 Reacties

In 2010 blies Bentley de legendarische Mulsanne nieuw leven in, met een styling die vrij uitgesproken was. Heel veel zie je ze niet rond rijden, maar dit is vrij logisch voor een auto die in Nederland bijna 4 ton kost. In Parijs is de kans dat je ze tegen het lijf loopt groter, en daar komen deze spots dan ook vandaan.

Onder de motorkap ligt een 6,75 liter grote V8 die 512 pk levert. Nu weet ik niet of het ding standaard was, maar ik kwam er laatst een tegen, en die klonk stationair al behoorlijk angstaanjagend. Qua geluid is de Mulsanne dus zeker aan te raden. Maar misschien dat het oude geld toch iets te veel zit met het voetballersimago dat Bentley heeft opgebouwd, en voor een nieuwe wagen eerder bij Rolls-Royce of Maybach aanklopt.

Bentley Mulsanne

Wil je weten hoe deze Bentley-limo in elkaar geschroefd wordt, kijk dan hier. Wil je de foto’s zien, kijk dan even op autojunk. Vind je de nieuwe Mulsanne echt helemaal niks, gebruik dan de toetsencombinatie ‘ctrl-w’.

Met dank aan jhugoboss voor de dubbelspot!



38 reacties

kep liever voor dat geld een s65 amg (opgefrist door brabus uiteraard), een rapide of een (zeer toekomstige) estoque. ik neem aan dat we de aventador niet moeten vergeten in die prijsklasse…
@bigcar: Jawel, want de Aventador is een totaal andere auto
@pim_smeets: kost anders wel 4 ton om hem hier op kenteken te krijgen.. dus kwa prijsklasse is die gewoon een ton goedkoper, als je hem op kenteken wil i.v.m. de mulsanne…
@bigcar: Van alles wat jij opnoemt is alleen de S-klasse eerlijk. Wel eens achterin een Rapide/Quattroporte gekeken of gezeten? Da’s echt een ander segment hoor.

Dit koop je als een Rolls of Maybach te kitsch is. Geweldige putdeksels van velgen ook!
@Jesper: de quattroporte is gewoon een maffia auto (het is een Ferrari look a like.. het heeft de moter en een (iets) andere vorm), daar had ik het niet over. wel over de rapide en de (zeer toekomstige) estoque. de rolls maybach en de bentlly zijn – in mijn beleving- gewoon veeel te groot. iemand enig idee hoe de handeling van die wagen is..??
denk dat siekem dat de merc daarin zal winnen. beste stuurtechniek ter wereld…
@bigcar:

jouw fictieve karretje is de beste van de hele wereld .. dat is algemeen bekent ..
@lincoln: hahaha ik kan jou vorm van humor echt apprecieren, :D ooit ged8 om stand up comedian te worden ;) ?
@Jesper: Rolls is niet kitsch, Maybach daarentegen……….
@bowie: rolls niet kitsch? en maybach wel, beetje vreemde stelling als er 1 van de 3 nou nog enige vorm van understated elegance heeft is het juist de maybach
@Birdman: Rolls=league of it’s own………Maybach…wannabe
@bowie: Daarmee dat een Maybach 62S €600.00… en dan spreek ik nog niet over de Landaulet. Geen een van die wagens is kitch…
Een Fiat Panda of een Renault Clio met sportafwerking, dat is kitch, maar een wagen van €500.000+ is het niet, of je die mooi vind of niet.
@xilver:
@bowie ..
@Birdman ..

ben blij dat jullie tot besef zijn gekomen dat het eind van de dag allemaal schroot is ..

en dat de krachttermen van jullie interpretatie het dunne laagje chrome is ..

goed bezig nieuwe mede-standers ..
@lincoln: Die redenering kan je met alles dan doortrekken. Geld is uiteindelijk ook slechts papier maar toch worden er oorlogen om gevochten. Alles is te reduceren tot een basisproduct dat op zich niets waard is. Kracht van zulke merken is om hun kopers te overtuigen dat hun stuk schroot effectief een half miljoen waard is, en het lukt ze nog ook.

Heb ik een tip voor je (en trouwens wel leuk om te doen): volgende keer bij de bakker bestel je ipv een brood een amorfe massa van bloem, deeg, zout en water. Op zich grondstoffen die geen waarde hebben maar toch betaal je daar €2,10 per stuk voor.
@Birdman: laat je ogen ff nakijken
Ik vind de arnage mooier, zelf heb ik liever een quatroporte.
Quattroporte of S65 AMG, deze doet me net iets te veel aan een opoe denken.
doet het altijd goed een bentley :D
ik heb liever de auto,s die ik heb ..
@lincoln: Ja maar die heb je al…..
Ik vind(t) het net een lelijk groot uitgevallen audi ,tja VAG.
@norge:
Waar zie jij Audi elementen in deze wagen?
@Rob: Indirect in alles ;)
@norge: Ik doe mijn uiterste best maar ik kan daar toch geen gelijkenissen in terugvinden o_O
@xilver: het is natuurlijk niet dezefde auto maar zie jij de familie gelijkenis niet?Wel die vrachtwagen koplampen wegdenken.
@norge: Ik kan er misschien een A8L in zien… Ze zijn allebei groot, met 4 deuren en met veel imaginatie kan je effectief in de neus wat vergelijkingen zien maar daar houdt het toch op denk ik.
@norge:

bijzonder .. daar Bentley anno nu unieker is dan ooit ..
Ook ik vind de Quattroporte een stuk mooier. Voorkant van deze auto doet me denken aan zo’n Nissan Juke op de een of andere manier haha
@rubenpriest: doe mij ook maar zo’n maseratie,en als het toch wat meer luxe moet zijn ,dan maar een phantom
@bpc: Phantom is bejaard. Dan een ghost :P
Je kan zeggen wat je wil, indrukwekkend is ie wel.
Eén keer zien rijden (in Genève), schitterende auto.
Als het dan groot en luxe mag zijn, dan voor mij graag een Jaguar XJ V8 Supercharged. Rijden in stijl moet je meteen goed aanpakken..
@focusrs: Een XJ, hoe mooi die ook is valt ver buiten de categorie van Bentley, RR en Maybach. Die kan je het beste vergelijken met een S-klasse of iets dergelijks. Hierboven heb ik ook een quattroporte vernoemd maar die kan eigenlijk ook niet meespelen in die prijsklasse.
@focusrs: peuuuut FOUT, de ONBETWISTE koning van Stijl is zonder enige twijfel de Maserati Quattroporte, deze auto is gwn het synoniem voor stijl
Een Mulsanne is ook veel te wild voor de Nederlandse rijkaards. Die vervoeren zich liever met een auto die Pim Fortuyn had.
@tarquesh: Ja Daimler Super 8’s zijn echt mega populair in de lage landen. Wat een onzin.
@tarquesh: Ja Daimler Super 8’s zijn echt mega populair in de lage landen. Wat een onzin.
Wat een lelijke Koreaan aan de voorkant!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).