Meisje van 16 racet iedereen zoek #DSC

Auteur: , 60 Reacties

Net gebeurd tijdens de Dutch Supercar Challenge. Een meisje van 16 in een hele snelle auto rijdt 'ervaren' oude mannen het stront voor de ogen. Beitske Visser doet het gewoon, ondanks 25 strafseconden en een drive-through penalty.

Beitske Visser, een meisje van 16 jaar, debuteerde namelijk in de klasse. Visser reed de afgelopen jaren zeer verdienstelijk in karting en mocht op uitnodiging van sponsor Praga plaatsnemen in een Praga R4S, een 500 pk sterke racewagen. Met deze auto starte ze in de GT-divisie, de zwaarste klasse van de DSC waarin ze het moest opnemen tegen snelle auto’s zoals de Ferrari 430 GT2 en de Corvette C6.R GT1.

Die kartbaan-ervaring zullen ook veel van jullie hebben. Hoewel ze een aardig potje kunnen sturen piep je er toch altijd wel tussendoor met een kart. Niet in de laatste plaats omdat bij de kleine motortjes iedere kilo telt. Met het vermogen van de Dutch Supercar Challenge auto’s is dat minder een probleem. Daar telt de kracht die jij tegen de g-krachten in kan brengen en hoe hard je echt de bocht door durft.

Haar overwinning gisteren in de DSC was overtuigend. Voor Roger Grouwels en Rick Abresch finishte zij op een eerste plek. En ze reed de tweede snelste tijd op het circuit van Assen!60 reacties

Sexy
Die ouwe mannen kunnen er gewoon helemaal niks van, laat mij maar is even proberen.
edit: check, bedankt

OT: heldin!
OMG! Kijk, dit is owned++ GEWELDIG!
Kijk dat is nou nog eens indruk maken. Hoezo vrouwen kunnen niet rijden. (Schrijf ik dit echt)
@C220AMG: het is het parkeren wat vaak problemen geeft bij de dames.
Mooie klasse, super auto’s mooie races, mensen bezoek deze races, heel toegankelijk, altijd fun!
Zo, hebben wij ook onze eigen nurnburg koningin.
Respect!
@Bwlian: was niet @ jouw bedoeld :S
@dutchcourage86: Inderdaad. Want als ze snel is op Assen zal ze ook wel snel zijn op dat baantje waar zij nooit geweest is en jij de naam niet van weet ;-)
Naar ik heb begrepen was het wel haar eerste race in een auto. Ze is inderdaad al succesvol in de karts, maar dit was haar debuut in de autoracerij!
En de concurrenten zijn uit het plaatselijke bejaarden tehuis gehaald?
@norge: wat een zure reactie op een ongelofelijke prestatie. Typisch Nederlands (ondanks je naam) ook, om zoiets meteen weer te proberen te bagatelliseren. Jammer.
@pieterveer: Ik vind het ook een ongelofelijke prestatie, van een kart naar een racewagen met 500 pk en een gewicht van 800 kg is nogal een omschakeling.
We gaan nog veel van dat meisje horen.
@pieterveer:

norge heeft er wel vaker moeite mee enigszins genuanceerd te reageren …
@rechercheur: speak for yourself.
@norge: +1
@norge: Ik wil jou wel is tegen Jackie Steward zien rijden… die vent is ouder dan de Chinese muur en hij rijdt nog de sokken van je lijf af…Uniek aan dit gebeuren is dat een vrouw zulke races wint, want de racerij is lang een pure mannensport geweest. Petje af.
@norge volgens mij hebben de heren op de tweede en derde plek gewoon GT3 gereden. Trouwens… sommige mannen van 70 rijden jonge knaapjes er nog uit. Is een sport die je lang kan beoefenen én masteren hè.
Dat doet ze goed tussen die slechte racers =p
eindelijk eens een succesvol race meisje, (ken er persoonlijk niet 1) zou ze ooit in F1 komen ? xD
@dennisr: de F1 lijkt mij wat te hoog gegrepen; fysiek schijnt dat toch een te grote belasting te zijn met die G-krachten. Maar een carrière in de endurance is misschien een ander verhaal. Daarin hebben meerdere vrouwen al bewezen dat ze heel aardig meekunnen.
@dennisr:
In de IRL zijn enkele vrouwen redelijk succesvol aktief. (wel met een hoog testosteron-gehalte)


Maar de meest succesvolle vrouw zat volgens mij in de rally Group-B. Een Franse geloof ik , die nu voor Citroen werkt.
@dennisr:

Michele Mouton heet ze.

Vicekampioen 1982 WK rally en organisator van de ROC.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Mich%C3%A8le_Mouton
@kungfupanda:

Michèle Mouton, maar zij reed een Audi Quattro, en daar kan natuurlijk iedereen races mee winnen …..
@rechercheur:
Wat wil je zeggen??
Overigens, vanmiddag racen ze weer en het is via de livestream te volgen. Vanaf 17:00 de GT-klasse op http://www.silverlightstreaming.eu/standardplayer/smoothplayer/dsc.html
Cool. Hup Beitske. Misschien hebben we dan over jaar of 7 á 8 weer echt Neerlands talent in een grote raceklasse.

@pieterveer: dat zou toch niks moeten uitmaken? Sinds wanneer zijn mannennekken sterker dan vrouwennekken?

Vrouwen zijn fysiek gezien zelfs geschikter als gevechtspiloten. Hun relatief kortere en bredere lijf kan beter de horizontale g-krachten aan.

Ik zie geen reden waarom vrouwen minder bestand zouden zijn tegen de laterale G-krachten die je ervaart in racewagens.
@bozewolf: Ik heb dat ooit eens opgevangen bij een of ander interview. Ik geloof dat Eddie Jordan met die bewering kwam, maar ik weet het niet zeker. Wat ik wel zeker weet, is dat er in de historie van de F1 geen enkele vrouw succesvol is geweest, ondanks enkele pogingen. Daar zal toch een bepaalde reden voor zijn.
@pieterveer: Minder vrouwen hebben de ambitie coureur te worden? :P

Een reden zal er voor zijn, ik betwijfel ten zeerste dat die een fysiologische grondslag heeft. Daarnaast lijkt het me iets dat, als het waar is, makkelijk aan het licht komt omdat elke vrouwelijke coureur 20 rondjes eerder met nekklachten uitstapt. Zoiets merk je dan wel.
@bozewolf: F1 is de afgelopen 20 jaar fysiek stukken minder zwaar geworden hoor.

Eind jaren 70, begin 80 met het Turbo era was het soms wel 70C in de cockpit; dat gecombineerd met de enorme G-krachten, primitievere nekbescherming en minder geavanceerde vering zorgde ervoor dat er regelmatig coureurs flauw vielen na de race (uitdroging, kramp, misselijk). Tegenwoordig staan ze er meestal relatief frisjes bij; dus waarom zou een vrouw dat anno 2011 ook niet kunnen ?
@dawwg: Das toch exact wat ik zeg?
@dawwg: vergeet niet dat er 20 jaar terug maar een handje vol coureurs waren de echt aan het trainen waren voor het werk.
1 van de eerste echt top fitte coureurs was Senna, gevolgd door Schumacher.
Die hebben de trend gezet voor die tijd waren het toch net iets te dikke gasten die te veel dronken.
Misscien dat daarom men denkt dat het toen zwaarder was?
F1 gaat vandaag de dat veel veel sneller dan toen.
Het hele nederlandse racegebeuren is zo verschrikkelijk. De swiftcup, 130i cup en de DSC is overbevolkt met incompetente idioten die eigenlijk alleen weten hoe ze elkaar van de baan beuken. Is absoluut niks professioneels aan, als je een zakje geld meeneemt mag je zo de baan op.
@Benjamin1: in het buitenland is alles beter en anders?
@pieterveer: Dat niet , maar hij maakt het zelfde punt als ik,tuurlijk is het een knappe prestatie wat ze doet , maar echt tegenstand heeft ze niet. Daar moet ze dan eerst internationaal voor gaan rijden.
@norge: Cor Euser en Danny van Dongen, om er maar even twee uit te pikken, zijn bepaald geen stakkers. Om dan te zeggen dat ze geen echte tegenstand heeft, is ridicuul en doet geen recht aan de uitzonderlijke prestatie. Dat punt bedoelde ik ook eerder: het ergert me dat veel mensen eerder op zoek gaan naar argumenten om de prestatie te ontkrachten dan dat ze enthousiasme op kunnen brengen voor een sensationele winst. Natuurlijk is de DSC geen wereldtop, natuurlijk gaat die auto als vergif en het is allemaal kommer en kwel in de NL racerij. Yada yada yada. Ik heb vooral genoten van een extreem goed debuut van een jong talent! :)
@pieterveer:
Helemaal mee eens Pieter!
De meeste afgunst over de DSC komt trouwens van de Zandvoortse kliek. Dat volk dat de DutchGT4 te pas maar vooral te onpas als “Koningsklasse” van de NL autosport propageert. Een raceklasse waar ze met moeite 12 á 14 wagens aan de start weten te krijgen met 5 best goeie coureurs in het veld (hoewel Jeroen Bleekemolen, als hij mee doet, het talent van die 5 toppers ook weer aardig laat relativeren). De rest van het veld wordt gevuld met subtoppers en middenmoters waarvoor de “Legend cup” (lees: het ‘ouwe lullen ga toch Golfen klassement’) is opgericht…

Ook ik heb genoten van het optreden van Beitske. Heb vandaag de 2e race bijgewoond. De Corcette C5 was sneller weg, dreigde haar uit te remmen, maar Beitske liet die Vette zich gewoon verremmen en pakte de leiding meteen weer terug. Je zou twijfelen in welke auto de ervaren rot zat. Na een rondje of 5 / 6 had ze al 10 sec voorsprong. Helaas ging haar wagen stuk anders had dit talent weer een overwinning gepakt…
@norge:

Als je geen verstand van autosport hebt, dan zou je er beter aan doen om je snavel te houden. Dit staat wel heel erg dom ….
@rechercheur: Jij met je gelul op iedereen, alles in Nederland bloed dood, kijk naar alle zielige cups en aan kop de rofl Diesel Cup, hoe zielig.
Meer info over Beitske: http://www.beitskevisser.com
Ook vandaag reed ze de hele meute het snot voro de ogen.. Rondjes 1:39 waar de meesten 1:41 reden (met auto’s als de Mosler M900s en de Corvette C5R GT1….

Ik denk dat de auto wel helpt en dat ze daarmee een voordeel had, maar ze reed ook echt snaarstrak en heel constant.

Helaas hield de auto het al voor de pitstops voor gezien, maar toen had het blonde dondertje de eerstvolgende auto al wel op 12 seconden gereden.

Deze meid verdient een supergoed leer/coaching traject in de autosport en dan kan ze internationaal behoorlijk succesvol worden… i mean 16 en in de eerste 2 races OOIT met deze auto zo huishouden. Onvoorstelbaar sterk!
ik heb haar gister in assen zien racen. als haar auto niet kapot was gegaan had ze zeker een flink aantal coureurs op een ronde gezet. hoop dat we haar vaker gaan zien in deze klasse en met deze klasse.
Nog een jaar of wat, dan kan ze d’r eigen pitspoes zijn!

lijkt me wel lachen, zo’n meid die haar parapluutje weglegt, instapt en iedereen het snot voor de ogen rijd. :-)

zo ook ooit eens een tankstation vol vertegenwoordigers ademloos zien staan kijken toen een knappe jongedame in een witte scania+oplegger stapte en wegreed.
Een hele prestatie van Beitske… maar het zandvoort niveau is niet echt representief.. Niet om iets af te doen aan haar prestatie, want die is super.. maar haar prestaties in de Kart zijn veel interessanter, en van een hoger sportief niveau..

Iedereen kijkt altijd een beetje neer op karting, omdat ze denken dat ze dat zelf ook ooit hebben gedaan op een indoor kartbaan, maar dat is volledige onzin. Een KZ1 kart vergelijken met een indoorkart is een solex vergelijken met een Ducati. Het is jammer dat deze sport, waar veel nederlandse rijders in de hoogste regionen rijden, totaal geen aandacht krijgt op tv. Het niveau in deze raceklasses is veel hoger dan de meeste klasses op zandvoort waar de meeste raceklasses zijn gevuld met “oudelullen met geld die hun rondjes rijden”.
@hans75: ik weet niet of het een kwestie is van neerkijken op karting (in mijn geval zeker niet), maar ik denk dat het meer de onbekendheid is. In het algemeen wordt karting toch beschouwd als de kraamkamer voor de autosport en ik vermoed dat menig kartcoureur dat ook zo ziet. Daarom is het altijd interessant om te kijken wat een succesvolle karter in een auto doet. Zo was het bij Verstappen en Van der Garde, zo zal het ook zijn bij Verstappen junior en bij deze jongedame.
Ik vind die DSC echt zulke shit, er komt geen hond naar kijken, de regels zijn de gay en de wagens zijn gewoon van de straat gehaald en een Halfords Spoilertje erop. En dan met al dat extra gewicht dat je moet meenemen.
Het DSC is prachtig. Iedereen die in het bezit is van “verouderde” competitiemodellen hebben in nederland een mooie klasse om tegen elkaar uit te komen.

Je vind er ex-STW , ex-DTM , ex-V8Star , ex-cup-modellen , en verouderde GT modellen die niet meer bij de FIA terecht kunnen. Bijna nergens ter wereld zie je zo’n divers veld als bij het DSC. En tja, het reglement is nog best wel fair omdat men naar de individuele prestaties kijkt en je aan de hand daarvan in een klasse indeeld.
@kungfupanda: Jij moet vertegenwoordiger worden DSC, je hebt mij overtuigd!
@amateur:
Dus je gaat de volgende keer ook in de duinen zitten kijken? :)
Wat het zo mooi maakt is eigenlijk dat het vanaf een afstandje op een compleet zooitje lijkt als je het veld voor het eerst ziet. Maar dat maakt het zo boeiend.
Er is voor zover ik weet geen sport waarin vrouwen de dienst uitmaken (tenzij de regels geen mannen toestaan). Autosport is daarop geen uitzondering en ondanks haar verdienstelijke rijden, zal ook zij met 99,9% zekerheid uiteindelijk tenondergaan in het mannelijk geweld.
Vrouwen zijn nu eenmaal anders ‘ontworpen’ dan mannen. Daarmee zeg ik géénszins dan vrouwen inferieur zijn aan mannen!!! Alleen ánders. God of de evolutie -dat moet ieder maar voor zichzelf uitknobbelen- heeft mannen en vrouwen een bepaalde taakverdeling toebedacht en het zijn de vrouwen die kinderen baren en daarom uitgerust zijn met talenten die daarop zijn toegespitst. Toevallig zijn dat niet de zaken die onontbeerlijk zijn om in topsport te excelleren, zoals bijvoorbeeld ultieme concentratie op één taak, een groot ruimtelijk inzicht en maximale kracht. Er zijn natuurlijk nog meer eigenschappen nodig, zoals uitmuntende reflexen e.d., maar die eigenschappen bezitten vrouwen ook.
Vrouwen bezitten ook eigenschappen die mannen niet of nauwelijks hebben, maar die zijn nu net niet nodig voor sporten, die specifiek ontworpen zijn om mannen zich met elkaar te kunnen laten ‘meten’. De “100m 20-dingen-tegelijkertijd-doen” zou ongetwijfeld door een vrouw gewonnen worden (de marathon práten trouwens ook ;-), maar zo’n ‘nummer’ is nooit bedacht in een door mannen gedomineerde wereld.

Uitzonderingen bevestigen uiteraard de regel!
@penthane: Bekrompen gedachte, vroeger misschien, nu is het anders.
But can she park it?
Enneuh “Haha een vrouw in een Prada, hoe typisch”

Soit, mooi gedaan, hopelijk kan ze me ooit dubbelen als ik als Gentlemen Racer ergens achteraan tjokkel om men bergen zwart geld op te krijgen :-p
@ amateur: Vertel!
1: Noem eens een paar sporten waarin mannen en vrouwen uitkomen en de dames winnen van de mannen.

2: Je kunt het bekrompen noemen, maar dan noem je dus gewoon de evolutie bekrompen. Ik zeg namelijk niet dat ik dat VIND, maar noem gewoon de evolutionaire feiten. Je kan lullen wat je wilt, maar een man kan geen kinderen baren en vrouwen zijn minder gespierd dan mannen.Dat is geen mening, maar een feit.
Dan heb je mijn buurvrouw Olga nig niet gezien: zij is al 5 jaar op rij kampioen armpje drukken op de lokale braderie.
@sir_smokalot: :lol: naam ‘olga’ alleen al :lol:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).