Ferrari FF voor het eerst in Nederland gespot!

Auteur: , 64 Reacties

De Ferrari FF is een controversieel vormgegeven auto die je in het echt gezien moet hebben om er goed over te kunnen oordelen. Gelukkig is die kans wat groter nu de auto voor het eerst in Nederland gespot is!

De foto’s werden gemaakt in één van de Vaderlandsche autowalhalla’s: Laren. De FF reed daar rond op garageplaten. Aangezien Kroymans sinds vorige week de vierzits en vierwiel aangedreven Ferrari Four in de showroom heeft staan was spotter spot4life op Autojunk er snel bij!


Ferrari Four gespot

Meer foto’s van de Ferrari FF in Laren vinden jullie hierrrr!

UPDATE: Nog meer foto’s op autojunk!64 reacties

Prachtige auto :D vind hem in het (donker)Rood mooier maar dit ziet er zeker niet verkeerd uit, wie weet komen we hem nog eens tegen :D
Ik vind hem echt hartstikke lelijk.. Maar heel misschien idd dat als ik hem in het echt zie van mening verander..
@romenkorn: dat hoopte ik ook, maar bij mij was dat niet het geval.
@romenkorn: er is nog hoop, ik zag m rijden en ik vond m prachtig! hij is heel laag en breed en het lijkt meer op een coupe met een wa hoekige achterkant dan een hatchbak.
Mooie spot :)
In het echt Prachtig op de foto’s mwaah.
Maar ik heb hem al in het echt gezien op uitnodiging. van de Garage de poi. echt een prachtbak.
(foto’s komen snel online te staan)
Vraag is een Ferrari Testarossa Spider erg zeldzaam ?
@FeRaRi: Een Testarosse spider is nooit uitgebracht door Ferrari. Er is geloof ik wel een coachbuilder een keer met een Testarossa aan de gang gegaan en er dus een spider van maakte…
@FeRaRi: FYI:
Testarossa Spider

The Testarossa Spider, serial number 62897, is the sole official convertible variant of the Testarossa commissioned by Ferrari and designed by Pininfarina to be built. The car was specially made for the late Gianni Agnelli, head of Fiat at the time, as a gift.[13][14] The Testarossa Spider had a silver exterior, a white magnolia leather interior with a dark blue stripe running above the matt black sills, and a white top that could be manually stowed away.[13][14] The vehicle was delivered to Agnelli in 1986, and had a silver Ferrari logo on the hood instead of an aluminium one.[13][14]

Many customers requested their own Testarossa Spider, but Ferrari declined every one of them for spatial and structural challenges that would be a challenge to resolve,[15] and so Pininfarina and other conversion firms had to make unofficial Spider conversions.[13] The official Spider was no different mechanically than the normal Testarossas available in the European market. It had a standard 4.9 L 291 kilowatts (396 PS; 390 hp) flat-12 engine. The only difference, other than being a convertible, was that the Spider’s front window and door windows were both shorter than those of the normal car.
bron: Wiki
@FeRaRi: Volgens Wikipedia heeft Ferrari maar één officiële Spider gebouwd voor de toenmalige baas van Fiat, andere Spiders zijn omgebouwde auto’s. Als antwoord op jouw vraag, ja als one-off is deze tamelijk zeldzaam…
@FeRaRi: kijk even op mijn site, http://www.red-headed.com. Staat genoeg over Testarossa Spiders.
Heb ‘m een keer in het echt gezien, toch wel imposant! Zou er graag een proefrit in maken!
Prachtig ding. Jammer van de Nederlandse (lease-)kleur. Candy Apple-rood vind ik mooier.
@baasbas: Ik dacht hetzelfde, wat een dodelijk saaie kleur voor zo’n auto.
@d15b2: Nederland compromisland. Zou dat hier gelden? Iemand die het aandurft om iets bijzonders te kopen, maar dan vervolgens de saaiste kleur ooit bestellen uit angst… (of zou hij/zij donkergrijs echt de mooiste kleur vinden?) Even in de Ferrari configurator kijken of ik er wel wat moois van kan maken :)
@baasbas: het Ferrari publiek vergrijst ook. En mensen met grijs haar hebben vaak een voorkeur voor andere grijze dingen (psycholoog Joost mag weten waarom). Grappig trouwens dat deze kleur op een Ferrari zo negatief ontvangen wordt terwijl een Aston Matrin DBS meestal in zulk saai grijs komt.
Voor een Ferrari vind ik em niet mooi.
Zag gisteren wel een mooie bmw Z3 2.8 coupé rijden.
Daar is die Ferrari een slap aftreksel van, wat betreft uiterlijk.
ik blijf het een lelijk hok vinden, ongeacht de kleur.
net als de z3 coupe bv. voor dit geld is er toch wel wat leukers te krijgen.
De FF was maanden geleden toch al op de AutoRAI gespot?
@bassaal: Spotten doe je op de openbare weg, op de beurs heet het gewoon fotograferen. Dit is dus de eerste keer dat een FF in Nederland op de weg is gespot.
Dit exemplaar heb ik denk ik al eens eerder gezien, was ook op uitnodiging. Zelfde kleur denk ik.. Hij is gewoon mooi en niet meer dan dat, en ook niet minder.. het geluid is werkelijk fantastisch en het zit écht super lekker :D
Sorry hoor, maar hier heb ik genoeg aan de foto. Wat een foeilelijk hok zeg. Ik ben best wel een liefhebber van shooting breaks maar dit is niet echt een geslaagd model.
Jaaaaa, smaken verschillen ik weet het.
Vind dit toch echt één van de mooiste Ferrari’s van de afgelopen jaren, wat een prachtige bak!
Zo te zien zitten er geen parkeersensors op deze wagen.

Maar zeker een leuke spot, en nu voor de hoofdprijs wie heeft de eerste foto’s van een Ferrari FF die staat te fikken.
Kunnen ze bij ferrari nou niets wat charmanters bedenken als een oranje puist als knipperlicht?

waarom wordt dat niet netjes in een spiegel geïntegreerd? Of in ieder geval smoked lensje met zo’n speciaal chromen lichtje er in (zodat je geen spiegelei krijgt) Beetje jammer dit!
@911GT2: Dat heet traditie, ga maar eens na hoe ver terug dat knipperlichtje dateert. Ik zie ‘m o.a. op de Berlinetta Boxer en de Daytona.
@911GT2: was me nog niet eens opgevallen maar op deze auto is het idd net een puist! xD
@911GT2: nee joh dat kunnen alleen de duitsers. Weet je wel, die altijd om te oren wordt gereden door de Italianen.
@vincenzo: Owja je hebt gelijk er staat een Italiaanse auto bovenaan in de F1. En gelukkig reden de duitsers achteraan in Le Mans dit jaar… Maar je hebt in ieder gevl de best onderbouwde reactie van de dag
@911GT2: hij is vast italofiel. Kijk maar naar z’n naam. Dan zeg je vanzelf rare dingen. Maar ben het helemaal met je eens!
Geweldige wagen.. Tof dat ze dit bij Ferrari aangedurfd hebben!
I like the car, hate the color.. Mompelt nog iets over vergrijzing van nederland……..
Een ferrari moet eigelijk gewoon rood zijn, al denk ik dat paars ook niet lelijk zal zijn op dit model..
Als zou ik hem zelf denk in het babyblauw nemen.
@dymf: Luxe ferrari`s moeten juist niet rood zijn. Rode 456 of 612`s zijn ook spuuglelijk. Die gele remklauwen daar hadden ze wat aan moeten doen. Veel te schreeuwerig.
@KUYL: de 612 is in elke kleur spuuglelijk.. Maar idd, de 456 is denk niet mooi in het rood.. Maar gelukkig maken ze ook donkerblauw voor dat soort ferrari’s
1 woord: schitterend!!!!
Nu pas zie je eigenlijk hoe lelijk lang hij is, en dat het gewoon geen Ferrari is en absoluut niet in het rijtje past.
echt een geweldige auto! en ja ik ben ferrari liefhebber! maar deze revolutie is echt geweldig stoer! De lijnen komen wel mooi uit in deze kleur! tikkie saai is het wel. Las hier boven ergens,slap aftreksel van een Z3 coupe!?!?
gelieve niet onder invloed van drank/drugs reacties plaatsen op AB.
alvast bedankt
Beetje bizar maar het went wel. De promokleur gaat hem wel een stuk beter af.
@:spot4life: Heb je misschien ook een filmpje van het geluid.
Echt die FF is zo mooi. Doe hem mij maar in het wit met zwarte velgen en gele remklauwen = Gruwelijk!!
@ascari15: er zijn genoeg filmpjes van het geluid hoor :)

hier bijv. 1:
http://www.youtube.com/watch?v=k42HOpeqRS0
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@dennisr: LOL oke bedankt :D
@jordan

okee, een slap aftreksel van een jaguar E-type dan.
Smaken verschillen, maar dit vind ik een fantasieloos 5 min.ontwerp (voor dat geld!).
Koop je een peperdure Ferrari, één van de meest spraakmakende van de laatste jaren. Een auto waar niemand omheen kan.


En dan bestel je hem in het grijs. In het uitzichtloze, dieptrieste, vuilniszakkengrijs.


Sjeetje.
@bozewolf: daar heb je echt zo hardstikke ongelovelijk 100% gelijk! net als die lulhannessen die een Veyron in het grijs nemen…..
De belastingdienst zal ook wel weer lachen om deze foto’s, weer zo’n sukkel, of sukkelien, die een auto op handelsplaten ergens parkeert en dan foto’s ervan laat nemen. Je mag namelijk niet met handelsplaten ergens stoppen, zonder noodzaak, dus is er hier een sukkel, of sukkelien niet zo handig bezig.

OT: Maar bedankt voor de foto’s.
@Orichy: of de gene die de foto’s maakt/plaatst moet gewoon even het kenteken onleesbaar maken in het vervolg.. kan me voorstellen dat de eigenaar niet vrolijk word van die spotters…
@dennisr: Maar dan moet ie niet zo maar stoppen, het is natuurlijk twee keer nadenken, voor beide.
@Orichy: Wie zegt dat dit zonder noodzaak was? Misschien was ‘ie flink aan de race (zonder Ferrari bedoel ik).
@288gto: Dat is geen typisch noodzaak, voor de belastingdienst. Voor de berijder natuurlijk wel, maar dat geldt voor elke race.
@288gto: +1!!
Ik kan er maar niet aan wennen. Als ik de filmpjes bekijk en het geluid erbij hoor komt het al iets meer in de buurt en probeer ik ‘m met de Daytona van weleer te vergelijken maar het blijft een moeilijk geval. Misschien dat ik ‘m over pakbeet 15 jaar later wèl mooi vindt?
Zeg je toch gewoon dat de foto’s noodzakelijk zijn…..klaar!:P
http://www.designercars.net/biler/BMW-Z3-36737.jpg

Stuk goedkoper en net zo lelijk.
@barryb: en een stuk betrouwbaarder.
@nicktexel: Hoeft niet perse.
Het is niet zo dat Ferrari net zoals vroeger altijd kapot is.
@ascari15: idd heb nog geen ff zien uitbranden word hoog tijd!
@barryb: ga hem eens in het echt bekijken een praat dan verder, hij is veel lager en breder dan je op de foto’s ziet het is totaal geen hatchback. deze z3 lijkt net zo veel op een FF als een 1940 Beetle op een huidige 911. (en nu geen flauwe comments over de 911)
@lambo4all: idd kennis van mij heeft er eentje gehad maar dit ding is idd behoorlijk breed en nog retesnel ook als je kijkt wat hij kost
Het is gewoon een mooie wagen ,wel een ander kleurtje graag .
Net gezien op de site van Evo:
http://www.evo.co.uk/front_website/gallery.php?o=1&id=455635 .

Staan twee spiders; 2 serie Testerossa en 512 TR
Kwam hem van de week al tegen op de A27 met van die groene platen erop… had alleen geen fototoestel bij me :S
Mooie auto en aparte kleur. De design is wel strak, koplampen zijn heel erg mooi. Is wel ook bijzonder om in een keer een grijze te spotten ipv een rode. Mooie spot
heb ook filmpje gemaakt bij kroymans, vrijdag
Ik heb m in het egt gezien,
Egt een auto met stijl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).