Auto’s niet meer veilig in Londen [UPDATE]

Auteur: , 140 Reacties

Na twee nachten vol relgeweld zijn er in Londen al flink wat vierwielers aan gruzelementen geslagen of in brand gestoken. En nee, deze iconische dubbeldekker heeft de strijd ook niet weten te overleven. Wat staat Engeland nog te wachten? En vooral: hebben oliesjeiks en andere weelderige Arabieren hun supercars te Londen al in veiligheid gebracht?

Een politieleger van 1.700 man probeert de crisis te bezweren in de Britse hoofdstad, maar de rellen breken nu ook al uit in steden als Liverpool, Birmingham, Bristol en Manchester. Kortom, daar gaat nog heel wat blik-op-wielen naar de knoppen als de vernielers en plunderaars niet worden gestopt. En aangezien er in 28 van de 33 Londense wijken momenteel gedonder is zal de straatterreur nog wel even aanhouden. Balen voor voetbalfans, en laten we hopen dat er geen FAB Design SLS AMG, Pagani Zonda Cinque of Koenigsegg Agera R naar de barrebiesjes gaat.

Fotocredit

rip

rip

rip

rip

UPDATE 16:45 – Daar gaat de eerste Lambo al. En volgens @MahmoodAnsari staat er ook een in de hens, maar daarvan ontbreekt beeld (via @MageTwan).

Lamborghini Gallardio Spyder140 reacties

Jaja zwaar klootn als je bakkie affikt
het zijn gewoon mongolen!
Kunnen ze niet een paar externe experts inhuren voor een cursusje straten leeg vegen? In Syrië zijn ze daar wel goed in…
@FelixF: In Syrië vegen ze de straten ook niet leeg daar schieten ze de arme mensen die hun mening uiten zonder pardon gewoon dood! Dus vind je vergelijk best ongepast! :x
@VeniVidiVici: de taal van de dictatuur en knuppelstok is de enige taal die een Arabier begrijpt.
@divine: Haha ja maar tanks en kogels zijn dan een rare manier knuppelstok in mijn ogen.
@divine: incorrect, het is in de regel het Arabisch (als jij dom uit de hoek mag komen, dan ik ook).
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@floryn: gaan we schelden?
@VeniVidiVici: Ik zeg alleen dat die mongolen die in de UK aan het rellen zijn die behandeling een stuk beter past dan wat er nu gebeurd. Ze pakken wat mensen op, die worden een paar uur later weer vrijgelaten en klagen vervolgens de politie aan :/ Dat wat er in Syrië aan de gang is verschrikkelijk is weet iedereen wel.
@VeniVidiVici: als die relschopperts andermans spullen kapot gaan maken, waar zij hard gewerkt voor hebben. Mag dit tuig van mij hardhandig de straat afgeveegd worden. Begrijp me niet verkeerd, je mag protesteren/rellen wat je wil, maar je blijft met je poten van andermans spullen af!
Het viel mij op dat het wel allemaal dezelfde figuren zijn… No offense, maar het zijn allemaal achterstandsbuitenlanders. Omdat één wijkgenoot een kogel kreeg? Dat krijg je niet zomaar, hij zal wel niet zo lief geweest zijn. Wat ik raar vond na het zien van de verschillende filmpjes is dat de politie iets te weinig deed in mijn ogen. Ik zou de knuppel al hebben ingeruild voor een vuurwapen. Dat tuig profiteert van de chaos en begint zomaar te plunderen! Ga gewoon werken voor je spullen! En ze laten ze gewoon gaan, in plaats van een (rubber)kogel te lossen. Ze hoeven absoluut niet dood, maar je mag ze best naar de grond werken met dat soort middelen. Als je op zo’n manier aan je spullen denkt te komen hoor je daarvoor gestraft te worden. Daarnaast zie ik ook het nut niet van het inslaan van ruiten en het in de brand steken van auto’s die niet van de politie zijn. Wat heeft de kapperszaak om de hoek ermee te maken? Simpel volk…
@E320cdi: Amen! Jij bespaart mij veel typwerk, 100% eens!
@E320cdi: zwaar met u eens!
@E320cdi: Ik zag deze morgen in de krant nog een foto van iemand die vanop de eerste verdieping van een brandend gebouw naar beneden springt (waar de hulpdiensten hem/haar proberen op te vangen). Logisch toch? Een ‘onschuldige’ vriend van mij is neergeknald, dus dan zal ik hetzelfde aandoen aan een andere onschuldige (deze keer dus niet tussen aanhalingstekens) mens, als hij het overleeft is hij al zijn eigendommen tenminste al kwijt. Als dit de manier is waarop deze criminelen rechtvaardigheid willen brengen voor de neergeschoten man, zegt dat onmiddelijk genoeg over wat voor man het was.
@koenmb:

Buiten het feit dat de onschuldige man niet onschuldig was. Maar een politie agent in zijn buik heeft geschoten…
@Vreddy_B: ooh dus was gewoon zn eigen schuld.. sneu genoeg alsnog maar verklaard een hoop..
@E320cdi:

Knap dat jij kan zien dat het ‘allemaal buitenlanders zijn’…Dan zul je ook hebben gezien dat veel slachtoffers ook buitenlanders zijn.

De Turk met zijn kebabzaak of de Pakistaan met zijn tijdschriftenwinkeltje…

Maar dat kunnen je hersentjes vast niet bevatten?
WOW! Die 1e foto… sinister…
Het is tijd dat de scholen daar weer beginnen, lijkt mij.
Tuig is het.Zonde van die mx 5.
@mbman: eh, ja dat dus :)
@mbman: echt :( Staan meer fotootjes van fikkende MX’jes online. Maakt me diep treurig.
Lang gewerkt, lang gespaard en je trakteert jezelf op je eerste auto, een icoon, een echte rijdersauto: een MX-5!

:|
@baasbas: eerder zonde voor de mx5 dan voor die astra’s :-p
@redhound: Ja dat zijn politiewagens. Niet dat je zoiets goed kunt keuren, maar de rellen ontstonden uit woede tegen de politie voor het neerschieten van iemand. Dan snap je nog dat boze mensen hun woede koelen op een politieastra. Maar die MX-5 is zeer aannemelijk gewoon van iemand die daar toevallig woont. Echt genaaid dus..

En verzekeringspremies zíjn al absurd op dat eiland…
diegene zal wel voor niks dood geschoten zijn?!
@baasbas:

die zullen waarschijnlijk niet veranderen.

vandalisme wordt over het algemeen niet vergoed. dus je kan met een beetje pech gewoon fluiten naar je geld (en je auto)
Vind het wel mooie foto’s!
@label89: dat noemen ze sfeerfotos.
@label89: ik vind vooral die bovenste met de brandende bus wel wat hebben..
@cj87, @ricardo: waar vinden we die in het groot?
Franse toestanden in de UK.
@mashell: Ja kunnen ze die zwaarbewapende Fransozen niet invliegen? Die hebben behoorlijk wat ervaring opgedaan de laatste jaren.
Lijkt Frankrijk wel in 2005. Maar dit wordt gewoon gedaan door jongeren die in een slechte sociaal economische toestand verkeren. Gewoon door tuig die erop kicken om in de media te komen als roep naar aandacht.

Wel zonde van die mooie stadsbussen en hardwerkende winkeliers! :(
Die eerste foto heeft wel kans op foto van de maand of niet ? mooie foto..

tja wat kan je er van zeggen.. dat het simpel volk is dat spreekt al voor zich.. erg genoeg dat zo’n jongen word dood geschoten maarja op deze manier zijn ze geen haar beter.. zag gister op tv dat ze op deze manier ook aan hun LCD tv’s komen.. en er stonden ook complete gebouwen in de fik.. gek genoeg deed de politie bar weinig.. misschien zijn ze wel bang.. ben benieuwd wat ze vanavond gaan doen..
@dennisr:

Politie kan nooit winnen van het volk. Dat is kansloos.
.
Het is de lowclass van Engeland die dit als een mogelijkheid ziet om hun frustraties te uiten. En het gebeurd nu in meerdere steden. En dat is gewoon puur rellen om het rellen. Misschien het leger maar inschakelen..
@Vreddy_B: inderdaad, ik betwijfel of dit allemaal nog wel draait om die ene jongen die is dood geschoten, sowieso de helft zal hem wel niet eens kennen. Dit is gewoon omdat ze nu min of meer vrij zijn om te rellen.. het enige waar ze wel goed in zijn. Het leger mag van mij ingezet worden.. en hard ook!
@dennisr: Met zulke rellen kunnen ze het beste het leger inschakelen. Dan kan de regering een machtsvertoon houden met tanks, helikopters en militairen, dan deinzen de meesten al automatisch terug zonder dat ze iets hebben moeten doen. De politie met riot shields en waterkanonnen komen niet imposant over, het leger kan dat wel.
@xilver: En uiteindelijk, hoe de situatie er bijligt kan je dit wel heel goed met een oorlogsgebied vergelijken…dus het is zelfs nog argumenteerbaar om het leger in te schakelen.
@xilver: ik hoop dat ze dat ook gaan doen, het leger… en dan spannende beelden.. zoals de RAFR die overvliegt en oude meubels drops op de menigte (bommen geeft rotzooi) achjaa ik ben benieuwd wat ze gaan doen :D vind het toch altijd wel weer spannend zo’n gebeurtenis in een land.. dat in het oosten gaat vervelen.. :P
@dennisr: Mmmm antieke kasten met roestige nagels in… lijkt me wel een idee of gaat dit er een beetje over? :-) We zullen inderdaad wel zien hoe het verloopt, 1 zekerheid hebben we al; dit blijft niet duren. De vraag is enkel hoe lang nog EN of we supercars moeten zien sneuvelen of niet… (om toch maar een beetje over auto’s te schrijven :mrgreen:)
@xilver: supercars zou eeuwig zonde zijn, (moeten idd niet te ver afdwalen) nee ik hoop dat die relschoppers respect tonen voor de supercars.. zijn grenzen he! :P niet dat al die winkels slopen wel acceptabel is..
@xilver: daar heb je het gedonder al.. lambo stuk gemaakt :o hoop dat het van die brandende lamob niet waar is..
@dennisr: Aaaargh, moet je niet doen! Ik had die anders nooit te zien gekregen ;-). Zo te zien is hij gelukkig herstelbaar en herbestelbaar ;-)
@xilver: Het leger inzetten tegen eigen landgenoten is het begin van het einde. Daardoor zullen alleen maar meer mensen op straat komen, waarvan de meeste dan wel vreedzame betogers zullen zijn. Wat het weer veel moeilijker maakt om de echte relschoppers eruit te halen. En militairen staan niet bekend om ‘precisie’. Een tweede Bloody Sunday in wording…
@Esprit_de_Flandre: tja wat moeten ze dan ? politie agenten worden ze niet anders van is wel gebleken..
2012 is closing in…

Misschien moeten we maar een lijstje aanleggen met ideale wagens om rampen te trotseren. (cfr. de Ford Expedition uit I Am Legend)
Lekker boeiend of de olie sjeiks hun supercars veilig hebben weten te stellen of niet.
Het zal allicht goed verzekerd zijn en er komt zo weer een nieuwe voor in de plaats.
Vind het erger voor de mensen die afhankelijk zijn van hun auto voor ’t werk en die dus nu slachtoffer worden van dit idiote gedoe.
Wat een dom gezwets weer.
@pininfarina: dat is zeker boeiend! goed verzekerd zal best.. komt nieuwe voor in de plaats dat is zeker.. maar is dood sonde als een supercar afbrand.. en dat aleen door dat kut tuig uit een achterstallige woonwijk.. volgens mij zit jij op de verkeerde site.. meneer de ”liefhebber”
@pininfarina: One off’s en special models zijn misschien wel te verzekeren maar niet vervangbaar. Als morgen een Zonda HH afbrandt dan is dat ook de enige die er kan afbranden en dus onvervangbaar wordt! En dat willen we al helemaal niet.
@xilver: Als je met je cheque van de verzekering bij Pagani langsgaat en je zegt dat je net dezelfde wil, denk ik niet dat ze gaan weigeren…
Hopelijk zijn die auto’s al lang terug naar Dubai en Abu Dhabi overgevlogen! Zou immers doodzonde zijn.

Weet er iemand trouwens wat de oorzaak is van die rellen? (ik gok op besparingsplannen)
@xilver:
Heb jij de afgelopen dagen liggen slapen?
Blijkbaar heeft de politie een agressief baasje neergeschoten uit zelfverdediging.
Maar dit mocht dus niet van dat kansloos tuig :
Dus… RELLEN maar!!!
@Hubert: Beetje wel :D Nee, heb eigenlijk altijd over die meuk heengelezen, de beurzen en Amerikaanse crisis vind ik net iets interessanter ;-). En het is weer typisch…de politie is tegenwoordig een schietschijf waarop iedereen mag oefenen, schieten ze iemand neer en heel het land is om zeep. Het zal waarschijnlijk weer zo’n nozem zijn geweest die niets met zijn leven aanving en compleet waardeloos was voor de maatschappij…
@xilver: nee er is vorige week ofzo een jongen dood geschoten door de politie, en dat is voor zijn mede jeugd een vrijkaartje voor deze rellen.. ;)
@dennisr: Mmmm heb precies ook wel zin in rellen, is eens iets anders dan de dagelijkse sleur… vrijwilligers om neergekogeld te worden?

Nee, serieus… hoe kunnen die lui zo kortzichtig zijn… die mensen doen tenslotte ook slechts hun beroep en hopen in 1 stuk naar huis te komen…
@dennisr: Ik sluit mij aan bij @E320cdi…

Dit soort mensen moet je harder aanpakken. Waterspuiten zijn niet indrukwekkend genoeg, maar rubber kogels en beam bags wel. Het is een keuze van de mensen om te rellen, dan zijn dit de consequenties! Als je de keuze maakt, heb je die te accepteren.

Het dood schieten van die vent is lullig en vervelend. Maar het komt mij een beetje hetzelfde over als het hele Hoek van Holland verhaal. Ik vond dat die agenten ook volledig in hun recht stonden. De wereld gaat nu al behoorlijk naar de klote, maar met dit soort mensen die hun gang kunnen gaan gaat het wel even 2x zo snel.
Heren, zullen we het over auto’s hebben? En ‘de beste stuurlui staan aan wal’ adviezen op geenstijl spuien?
@realhustler: ehhh… AUTO’S niet meer veilig.. ? AUTO’s! gaat over auto’s hoor.. en op wie doel je precies met ‘beste stuurlui aan wal’.. je bedoeld die geen die hier hun mening over zeggen ?
@realhustler:
Opel
Fiat
Kia
Dacia
Volkswagen
Simca
Bizzarini
Seat
Polonez
Audi
Siata
De Dion Bouton
Hizpano Suiza
Unic
Volvo
Talbot
Rover
Wolseley
Koenigsegg
Ik heb nooit gesnapt waarom mensen op deze manier hun eigen wijk naar de barrebiesjes helpen.

Rellen tegen de politie, de autoriteit, het “establishment”, best. Ik kan me nog betere manieren bedenken om een zondagmiddag stuk te slaan, maar affijn.

Maar in je eigen woonomgeving de auto’s van je buren, de winkels van je buren etc in de fik te steken?

Nooit gesnapt. Achterlijk kuddegedrag. Je pakjt alleen jezelf ermee.Oefenpotje voor morgen ook afgelast. Wel begrijpelijk.
Achterlijk kuddegedrag.
Geen opleiding genoten
Geen schop onder je reet gehad van de wijkagent
Geen toekomst
Geen dicipline
Ongeinteresseerde ouders
Geen dromen
Geen aandacht gekregen
Tsja en dan krijg je als samenleving dit soort situaties,
omdat het niemand ene reet interesseert.
Alleen maar dat jij in een Koenigsegg kunt rijden.
Pfff, als zulke groepen proleten in staat zijn een dergelijke chaos te bewerkstelligen dan moeten er gewoon harde maatregelen genomen worden. Ik las net ergens dat er inmiddels gewone passanten worden aangevallen. Shit, in wat voor tijd leven we? Zoals iedereen ben ik ook aardig benieuwd hoe ze dit gaan oplossen, dit probleem speelt namelijk al generaties lang. Aangezien de ouders in dit soort milieu’s de ouderlijke vaardigheden hebben van een keukenkast word het ook alleen maar erger.

Check deze site ook: http://londonriotsmap.appspot.com/ Het breidt zich nu uit naar de nette middenklasse wijken en zelfs Canary Wharf.

Om het toch een beetje (min of meer) autogerelateerd te houden, lees het boek van Jeremy Clarkson: Dat geloof je toch niet? Op blz. 255, erg herkenbaar. :|
“Het begon als een reeks studentenstakingen die uitbraken aan een aantal universiteiten en middelbare scholen in Parijs. Nadat de regering van Charles de Gaulle probeerde de stakingen neer te slaan met politiegeweld, ontvlamde de toestand nog verder, met straatgevechten tegen de politie in het Quartier Latin, gevolgd door een algemene staking van de studenten en tien miljoen arbeiders in Frankrijk, ongeveer twee derde van de Franse arbeidersbevolking.

De protesten bereikten het punt dat de Gaulle een militair hoofdkwartier oprichtte om de onlusten te bestrijden, en dat hij het parlement ontbond en verkiezingen uitschreef voor 23 juni 1968.”


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/Paris68aCars.jpg

http://www.topfoto.co.uk/gallery/paris1968/images/prevs/rvd260-13.jpg

http://www.royarden.com/blog/pictures/vitrine_Mai68-08-1.jpg

http://www.linternaute.com/actualite/magazine/photo/mai-68-sous-les-paves-les-crs/image/mai-68-sous-paves-crs-289106.jpg

Protesten zijn van alle tijden…
@Esprit_de_Flandre: volgens mij klopt 1 foto niet, foto van een gangbang ofzo ?
@dennisr: Meer dan wie ook gun ik jou de prijs voor de man met de meest geplaatst comments, waar je overduidelijk vol voor gaat, maar behoud alsjeblieft uw waardigheid en weerhoud uzelf ervan dergelijke inhoudsloze comments te plaatsen. En dan heb ik het niet alleen over deze reactie.

Best schandalig dat er nog mensen durven uitkomen voor het feit dat ze meer bezorgd zijn om de supercars, dan om het gebeuren in haar geheel. We staan aan de vooravond van een nieuwe wereldwijde sociaal-economische crisis, die de afgelopen jaren van tegenspoed het schaamrood op de wangen zal bezogen, en toch zijn er nog mensen die zichzelf grappig vinden door als ramptoerist op te treden.

Ik ben geen veelposter, maar als ik dergelijke leeghoofdige reacties zie staan, wordt het lastig me in te houden.
@Cedric: U weet niet half hoe vereerd ik ben dat u mij die prijs gunt, echter daagt u mij nu wel om een ietwat inhoudsloze comment terug te sturen maar ik zal proberen iets duidelijk te maken.. ten eerste wil ik dan ook duidelijk maken dat ik niet echt ga voor die prijs.. ik reageer veel dat zal ik niet ontkennen maar ik reageer gewoon op het artiekel en op anderen.. niks mis mee in mijn ogen ?

Dat er op dat eiland genaamd Engeland van die mongolen wonen die geen respect tonen voor andersmans spullen boeit mij ook vrij weinig idd.. en ik heb trouwens nooit gezegd dat ik een supercar BELANGRIJKER vind dan het leed van mensen.. ik vind het aleen doodzonde van die supercars die MOGELIJK stuk gemaakt worden!

maar gelijk heb je! met een wereldwijde crisi voor ogen moeten we natuurlijk bloed serieus blijven in alle opzichten en het beste kunnen we ons vast voorbereiden lijkt me ? eten in slaan, jerry can’s vol benzine kopen.. voordat het nog duurder word! wat kunnen we nog meer doen !? NIKS! idd helemaal NIKS! dus wat wil je er mee zeggen !?

Ik hoop dat deze reactie genoeg inhoud heeft, als dat niet zo is, jammer dan! :)
Oh, geweldig, net als ik tegen het einde van de maand naar Londen ga. Hier zou de betreffende agent gewoon zijn ontslagen en via een rechtszaak een dikke schadevergoeding moeten betalen aan de familie, als het bleek dat het neerschieten van het slachtoffer ongerechtvaardigd was.
@Yeelen: wat echter al niet zo bleek te zijn.. die jongen schoot eerst een agent in zn buik…
Deze rellen gaan TOTAAL NIET om die neergeschoten gast. Dit is gewoon omdat ze niks beters te doen hebben en leeghoofdig zijn. Historische gebouwen in de fik zetten. Sneu persoon ben je dan.
Het valt me wel op dat het allemaal achterstandsbuitenlanders zijn. Maar ja, het zal ook eens niet zo zijn. Droom maar lekker verder in je multiculti-droom.

Hopelijk worden er geen dure wagens vernield. Dat zou vreselijk zijn… ):
@Priusje: Het heeft niets met je nationaliteit/achtergrond te maken, eerder met je sociaal-economische positie. Als je niets je verliezen hebt doe je dit soort absurde dingen sneller.

Hopelijk worden er geen mensen vernield. Dat zou nog erger zijn.
@Priusje: Denk je nou echt dat al die overwegend blanke voetbalhooligans nu braaf thuiszitten? Rellen zijn niet ras of afkomst gebonden. In Engeland zijn er zat brave huisvaders die in het weekend helemaal losgaan tijdens voetbalwedstrijden.
@Priusje:

Een zeer trieste reactie…En idd. zeer de voetbalhoolighan overwegend blank, maar dan ben jij “opvallend” stil… :roll;
http://img18.imageshack.us/img18/8826/naamloosbz.jpg

Hierboven nog een plaatje uit Liverpool, als je BBC News kijkt zal het je ook ongetwijfeld opgevallen zijn dat de overheid liever kiest voor een zachtere aanpak. Geen waterkanonnen e.d. maar ‘long term manangement’. Vanavond echter zullen ze 16.000 agenten gaan inzetten aangezien ze eerder simpelweg (behoorlijk) in de minderheid waren.
Zonde die c.IS er nog eentje met een amg pakket.Snik
net op radio, eerste dode door de rellen, man was beschoten in zijn auto en in ziekenhuis overleen, agenten vanavond met 16.000 man sterk de straat op.. spannend..
@dennisr:

Heb je al een live stream? ;-)

* bier & popcorn klaar zet *
@Vreddy_B: word aan gewerkt, hah :P
@Vreddy_B: + veel
Geen toekomst? Geen kansen? Geen geld?

Maar wel een Blackberry en internet om hun misdaden te organiseren.
@divine: Ja heel tegenstrijdig
@divine:
Nee want die kun je zo op de pof krijgen.

In een land wat bol staat van corrupte politici die onterecht bonnetjes voor flatscreens declareren, waar de bankjongens die roulette hebben gespeeld met ons geld, daar zo mee weg gekomen zijn en waar het onderwijs hopeloos verouderd is; is het een wonder te noemen dat dit niet eerder is gebeurd.

Wie wind zaait, zal storm oogsten en dat mogen de Britse politici zichzelf aanrekenen !
@desjonnies: vertel dat maar tegen die hardwerkende middenstander die zopas zijn levenswerk in vlammen heeft zien opgaan….
@divine:

Ooit gaf Fritz Behrens een beganadigd cartoonist een cartoon uit van de kolonisatie in Afrika

Duitsland – leeuwen, tijgers, giraffen, zebra’s, allemaal geordend op een rij

Frankrijk – een bed waarin een blanke man met een donkere vrouw lag te wippen

Engeland – een donkere man vast zat in een pers die onder druk nog net een goudstuk uitbraakte.

Er zat heel veel waarheid in die cartoon…..
@desjonnies: ook voor jou…

…vertel dat maar tegen die hardwerkende middenstander die zopas zijn levenswerk in vlammen heeft zien opgaan….
@divine: Hij ontkent toch ook niet dat dat klote is? Hij wijst alleen op de variatie factoren die zoiets teweeg brengen.
@bozewolf: er zal altijd een bende straathoekwerkers klaarstaan om een uitleg te geven aan deze vorm van hooliganisme.
@divine: Straathoekwerker? Pardon?

Alles heeft een reden, een oorzaak. Deze rellen ook. Wat is er raar aan om dat eruit te lichten?
@bozewolf: de tijden van praten zijn duidelijk voorbij, en dat is een keuze die dit crapuul zelf gemaakt heeft.
@divine: Lekker makkelijk, hé, zo’n zwart-witte wereld.

Jouw keus.
@bozewolf: ik hou het makkelijk zodat je het zeker zou begrijpen.
@divine:
Met jouw ‘visie’ ziet de wereld er heel erg simpel uit.
Het spijt me alleen dat je geen snars begrijpt wat dit soort zaken doet veroorzaken en de dieper liggende achtergronden die dit soort zaken doen ontstaan.

Oorzaak en aanleiding zijn verschillende dingen.

Zoals velen leef jij in jouw beleving en is jouw waarheid de waarheid. NOT.
Ik wens je veel wijsheid, onmoetingen met andere culturen en veel verbazing.
Want verbazing leidt tot nieuwsgierigheid en nieuwsgierigheid tot inzicht.
@desjonnies: mijn wereld is inderdaad eenvoudig: van andermans spullen blijf je af, je respecteert andermans goederen en hetgeen waarvoor hij hard werkt. Dat jij er een andere visie op na houdt is jouw probleem. En aan al dat geleuter over achterliggende oorzaken heb ik geen boodschap. Ga maar snel naar Londen om jouw boodschappen over te brengen aan al die sukkelaars die zopas hun woning in vlammen hebben zien opgaan, hopelijk staan die mensen wél open voor jouw “goedpraatvisie”.
@divine:
Het grappige is dat ik vroeger ook zo uitgesproken was en het allemaal wel wist.
Hoe ouder ik word, hoe meer ik me realiseer, hoe weinig ik weet.
Verder vrees ik dat je serieus moeite hebt met begrijpend lezen, want ik schrijf nergens dat ik het eens ben met deze relschoppers.
Het enige wat ik als argument naar voren breng is het falen van onze maatschappij.
Qua onderwijs, ontwikkeling en vaardigheden.
Misschien zou jij geholpen worden om een op Youtube naar George Carlin te kijken, een -te vroeg gestorven- Amerikaanse komiek.
En dan vooral het stuk : The owners of this country.
Daar kun je iets van leren, alhoewel jouw ongenuanceerde comments dat doen twijfelen.

En mocht je ooit de gozer tegenkomen die mijn autoradio probeerde te jatten, kan hij je vertellen wat een linkse direkte ik heb.
@desjonnies: de mensen hun huizen worden afgefikt en jij gaat naar een komiek kijken, pfffff
@divine:
Stel je aub niet zo aan, je lijkt de echte Divine wel die ik ooit -in Puttershoek of all places- heb zien optreden.
Er is nix triester dan een oude, vette, kale travestiet.
Wat mij betreft einde discussie.
@desjonnies: als je begint te schelden is de discussie inderdaad ten einde, dat is een keuze die je zelf gemaakt hebt.
@desjonnies: Ik sproeide m’n thee bijna over m’n toetsenbord, lol.
@bozewolf: je bent een held.
Kunnen we de rechercheur niet naar londen sturen om zij kollega’s bij te staan?……Ongewapend natuurlijk :twisted:
@norge: jij gunt die beste rechercheur een vakantie zie ik ;) en hele spannende vakantie dan wel..
@dennisr: Dit zou voor rechercheur de vakantie van zijn leven worden. Overdag de jongetjes in bedwang houden en ’s avonds in eigen tijd naar de city om hyundai’s vernietigen.
Zucht, zij is zijn natuurlijk ,voor de taalfreaks
@norge: collega
@amateur: Komt dat Noors er weer tussendoor :(
godver, daar gaat de eerste lambo.. kut volk!
@dennisr: Nee die is van een van de relschoppers. Hij heeft onlangs een nieuwe kast bij een plundering van de ikea weten te bemachtigen. Deze paste niet in de laadruimte en moet het maar zo
Kijk dat ze alfa’s en opel’s in de fik steken boeit me niet.
maar van supercars moeten ze afblijven
En dan te bedenken dat het gepats met Lambo’s en Bugatti’s de oorzaak is van de rellen!
@Jochempie: leuke slogantaal die nergens op slaat. Is dat per toeval dezelfde gepats waar er hier normaal zo wordt naar opgekeken alsof het afgoden zijn omdat ze met een dure auto rondrijden? Consequent zijn staat duidelijk niet in jullie woordenboek.
@divine: afgunst is afgunst, toch? Denk maar niet dat wij diep in ons hart niet allemaal een beetje jaloers zijn op mensen met veel meer middelen dan wij.
Woon zelf in Birmingham. Centrum is het wel aardig raak met rellen, maar zijn vooral klootviolen van 16 die stoer willen doen. Politie doet er vrij weinig tegen.. Hoorde wel dat de politie de troep van gister aan het opruimen was in londen vandaag en dat de politie met applaus werd onthaalt. Het is natuurlijk van de gekke dat men, omdat men zich verveelt, gaat rellen. Meer sympathie voor de rellen uit Syrie. London blijft het epicentrum van de rellen, andere steden valt het relatief gezien nog mee.

Grootste probleem gaat nog komen als dit zo door gaat, dan gaan de bewoners zelf de macht in eigen handen nemen en dan breek de pleuris goed los.


Jammer en respectloos dat men ander mans spullen vernielt..
@joosthoeve: de schoolvakantie beperken tot 2 weken zou kunnen helpen, verveling is een raar beest.
@divine: Klopt. Of gedwongen vakantie arbeid. Men claimt dat het komt door de slechte lange termijn visie in Engeland. Slechte economie, veel werkeloosheid, onderwijs wordt duurder en huizen worden steeds meer onbetaalbaarder. Echter geloof ik niet dat de meeste hier ook maar ooit over nagedacht hebben en alleen denken; Heee, rellen!! Ik doe mee! Kansloos gedoe.

Voor degene die het nieuws willen volgen uit Birmingham; http://birminghamriots2011.tumblr.com/page/3

Is een stream die bijgewerkt wordt door lokale mensen, door info van lokale en eventuele connectie met politie en dergelijke. Ik kan mij alleen voorstellen hoe erg het moet zijn voor de gemiddelde engelsman die hard gewerkt heeft voor zijn eigen zaak en op deze manier alles naar de klote ziet gaan. Pubs zijn nu ook dicht en sommige pubs bieden slaapplekken aan. Avond klok inzetten en iedereen de oceaan inflikkeren die zich er niet aan houdt.
@joosthoeve: en het zal er niet op beteren, in tijdens waarin de ouders hun kinderen dumpen aan de ingang van de IKEA wordt omschreven als kindvriendelijk….????
@joosthoeve:
He He jij begrijpt het.
Mensen die niets te verliezen hebben, dar kun je het niet van winnen.
En Nee ik ben het uiteraard niet eens met deze relschoppers, maar het is wel DE groep die geen toekomst perspectief heeft en die in het verdomhoekje zitten in de Britse samenleving.
En uit dat verdomhoekje komen, daar heb je karakter voor nodig.
@desjonnies: en uit dat verdomhoekje komen doe je de werkende mensen hun huizen in de fik te steken?
Laat die mongolen werken voor hun geld, maar dat snappen die gasten niet, een uitkering vinden ze wel okè, klootzakken, gewoon geen meer binnenlaten+uitkering stopzetten!
@janjacoblovesporsche: Gaat hier in Engeland nu ook petitie in de rondte om de uitkering van relschopper stop te laten zetten. Zal waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen, en toch nooit gebeuren, maar toch een leuk initiatief.
@janjacoblovesporsche:
ER IS GEEN WERK
Dat is de hele kicksaus !
Is new kids turbo nu ook in Engeland uitgebracht?
@oscar84:

Frappant dat je New Kids oplepelt…Kan mij nog heugen dat het behoorlijk populair was. Vooral onder diegenen die nu op dit topic schande zitten de preken… :roll:

PICS.
http://www.theatlantic.com/infocus/2011/08/riots-in-london/100124/

Ja hoor, alleen maar buitenlanders…sure!
@FrankypankyV8:

@oscar84,

dat laatste was niet aan jouw gericht…
Wat er nou echt aan de hand is…

De onrust begon zaterdag als een uit de hand gelopen protest tegen politiegeweld.

De politie had namelijk Mark Duggan doodgeschoten. De politie beweerde dat hij begon te schieten. Die versie werd door de familie ernstig in twijfel getrokken en organiseerde daarom een protest demonstratie bij het nabijgelegen politiebureau.

De politie had echter ‘geen tijd’ en wilde de discussie niet aangaan. Een beslissing die ze nu ‘zeer betreuren’.


Dus ja… :roll:
@FrankypankyV8: De familie van Duggan heeft zelfs nog een oproep gedaan om zijn dood niet te misbruiken als excuus om te gaan rellen.

Had geen effect natuurlijk.
@FrankypankyV8: Daar geloof ik dus nies van. Kan nooit zijn dat de dood van zo’n jongen leidt tot zulke rellen. Hier zijn meerdere redenen voor. Verveling, sommige zeggen slecht toekomst beeld en andere zeggen weer wat anders. In London is denk ik een combinatie van die dood, het gelijk eigen rechter spelen en hoge leefkosten. In de andere steden is het denk ik meer na-apen. Want in, bijvoorbeeld Birmingham, zie je veel meer jongeren dan in Londen.
@joosthoeve: Allicht. De dood van deze Duggan en het daaropvolgende protest was slechts de aanleiding voor deze rellen.
@bozewolf: dat was drogreden voor deze rellen.
@divine: Een drogreden voor rellen?


*lol*


Mooi brevet van onvermogen geef je jezelf daar even, zeg…weet je wel wat een drogreden is? Je gebruikt het hilarisch verkeerd.
@bozewolf: Een drogreden (schijnreden, denkfout, sofisme) is een reden of redenering die niet klopt, maar wel aannemelijk lijkt.

volgens mij klopt het wel aardig zoals hij het zegt.. :P
@dennisr: Een drogreden gebruik je in de argumentatie, in de logische argumentatie.

Een drogreden is niet iets massaals wat mensen als excuus gebruiken om te gaan rellen. Dat kan niet eens. Die mensen hebben de dood van Duggan gebruikt om te rellen, punt uit. Er was geen “klopt wel of klopt niet”, er is geen “foute argumentatie”.


Het is een aanleiding, niet een drogreden. Big, fucking, difference.

Maar ik heb eerlijk gezegd wel iets beters te doen dan hier de taalleraar uithangen. Als het volk hier niet kan onderscheiden tussen drogredenen en aanleidingen, dan ben ik mijn tijd aan het verdoen, hm?
@bozewolf: de echter reden tot die rellen is de hebzucht en jaloezie van geimporteerde “Britten”.
@divine: lol. Ja joh, als jij ’t zegt. :)

Ik ga wat nuttigers doen.
@bozewolf: geen slecht idee, want hier sla je toch maar een modderfiguur. Succes!!!
@divine: Zegt de persoon die niet weet wat een drogreden is.

Right.
@bozewolf:
Game, Set and Match…….om het maar Engels te houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).