De olieprijs daalt. Wij merken het alleen niet

Auteur: , 59 Reacties

Er heerst momenteel een algehele crisissfeer op de internationale markten. Beurskoersen gaan sneller omlaag dan een gammele oude veerboot die is afgeladen met obesitas-patiënten, en onder de wolkenkrabbers regent het effectenhandelaren. Toch heeft elk nadeel zijn voordeel, want de olieprijs daalt eveneens. En dat merk je in een vrije-markteconomie als de onze natuurlijk direct aan de pomp! Toch? Oh, wacht...

Toen gisteren het zoveelste nieuwsbericht over een stijgende goudprijs werd aangevuld met een dalende olieprijs, gingen we ons eens achter de oren krabben: als een vat olie 85 dollar (nog geen 60 euro) doet, wat zou dan de benzineprijs moeten zijn? In elk geval geen 1,70 euro (nog geen 5 cent onder de recordprijs) zoals dat nu is. Dat bedrag correleert namelijk met een tijd waarin een vat olie nog 147 dollar deed.

Van een bedrijf als Shell kan ik het me wel voorstellen. Die hebben in Nigeria immers binnenkort een heel dure troep op te ruimen, dus die kunnen de extra centen wel gebruiken. Maar ook alle andere grote partijen in Nederland hanteren een prijsniveau dat dermate hoog ligt. Ideaal voor de schatkist natuurlijk, want per liter komt er zo nog steeds grofweg een euro binnen. Geld dat minister de Jager hard nodig heeft om aan Griekenland en andere profiteursstaten weg te geven.

Blijft u ondertussen lekker doortanken? Dat dachten we wel, fietsen is ook zo vermoeiend he? So long, suckers! Het blijft uiteindelijk een eeuwige herhalingsoefening. En boeit het u überhaupt iets?59 reacties

niet normaal meer die prijzen, zeker niet als je dan nu leest dat het eigenlijk hoort bij een bedrag van 147 dollar.. absurd.. maarja mensen hebben het toch wel nodig..
Boeit me niks, rond maar meteen af naar 2 euro. Is handig bij de kassa. Maar zie ik daar nou een M3 op het plaatje?
@alcantara: zal ik de bonnetjes doorsturen naar jou dan? zo te lezen heb je toch genoeg geld..
@alcantara: Geen idee wat het is, maar alzeker geen M3.
@GeoBem007: Een M3 met Fiat 500 hoofdsteun?
@Jochempie: inderdaad toch niet nu ik het interieur zie en de raamlijsten…sorry ik ben een lul om dit te zeggen.
@alcantara:

#FAIL
dus met de huidige olieprijs zou de benzine ongeveer 1.40 moeten zijn?
@buzzertnl:

1,699 afgerond 1,70

1,70-1,0=70 cent…

Goedkoop tanken dus, waarom dat accijns, het geld gaat toch allemaal ons land uit? We moeten eerst aan onszelf denken daarna aan een ander mensen van de overheid.

Als wij burgers in de financiële problemen komen krijgen wij ook geen geld wat we niet terug hoeven te betalen.
Ik rijd heel tevreden op LPG. € 0,659 per liter. Gem verbruik: 1 op 9. Volvo 850 Estate 2.5 20V aut.
Ohja, de benzineprijzen dalen hier in België wel, met de volle 0.04 euro oid.
Dan hoor je Kroes niet hey, ook niet als het om telefoons gaat.
Alleen mircosoft aanpakken, want die hebben toch geld zat en betalen zonder te zeiken en gaat gewoon op de zelfde voet verder.
De EU lijkt wel op NL alleen de mensen aanpakken die geen tegenstand geven en zoveel mogelijk cash er uit persen.
@Merry: gek he, als Neelie Kroes de portefeuille ‘Digitale agenda’ heeft..
Het is jammer dat je zo veel moet betalen voor een afvalproduct.Maar ik rij er geen km minder om.Denk dat er meer zijn.
Kijk voor de grap nog even naar de opbouw (pdf met grafiekjes) van de benzineprijs en trek dan zelf je conclusie:

De literprijs wordt voor 29 procent bepaald door de kosten voor geraffineerde brandstof. Let op: dus het percentage waarmee de kosten voor ruwe olie in de literprijs vertegenwoordigd zijn, zal nog een stuk lager liggen. Onze overheid blijft de grootste “boef”, want de 60 procent van de literprijs bestaat uit belasting.
@dennis: ze zijn altijd de grootste boef.. maar als de benzine prijs omlaag gaat zal er vast wel weer een andere belasting omhoog gaan.. dus uiteindelijk denk ik dat we maar niet moeten klagen..
@dennisr: en dus maar anaal moeten worden gevisiteerd? Afschaffen van onzinnige oorlogen/trainingsmissies/politieopleidingen levert genoeg op!
@dennis: Ja echt niet normaal, helaas zijn wij als volk niet daadkrachtig genoeg om een vuist hiertegen te maken. Toen in 2007/8 de olieprijzen ook de pan uitrezen, gingen Italianen en België zwaar protesteren. Ondanks dat Belgen geen regeringen kunnen vormen, hebben ze wel voor elkaar gekregen dat als de olieprijs boven een bepaalde grens met 1 cent steeg, dat de accijns met 1 cent zou dalen. Tijdelijk maximumprijs… Net zo tijdelijk als het kwartje van Kok. Nee hier ouwehoeren we, daarna morren we en 2 maanden later is het normaal. En dat weet onze regering.
Hier zouden we de NMA voor moeten hebben.
@floryn: dat sowieso inderdaad! stelletje schoften van oliemaatschappijen konden ze wel eens aanpakken. Hou je bovendien vast een aardige cent aan over.
Met een hoop gasten bij de hoge pieten naar binnen stappen en zeggen “I’m relieving you from your command” of “I’m commandeering your office” Lijkt me echt lachen.
Als de benzineprijs op 1,70 euro staat, vloeit daarvan 0,99 eurocent direct naar de nederlandse schatkist! De overheid heet in de volksmond van de dag niets voor niets ROVERHEID.
Moet toch naar mijn werk. Openbaar vervoer is voor mijn werkplek zeer beperkt. En mijn *kuch* zuinige *kuch* diesel loopt gemiddeld 1/11-1. Triest is het wel maar in Den Haag weten ze hoe ver ze kunnen gaan..

Misschien moeten we maar gaan rellen ofzo -_-‘
Allemaal klootzakken hier in belgique en holland (overheid) zij rijden met dikke auto’s(dienstvoertuigen) die wij met onze belastingen betalen nog is benzine en weeral wie betaalt dit allemaal? WIJ. Wij moeten alles kort en klein slagen daar in de wetstraat en auto’s van ministers hun tankkaarten meepakken.
@mortsel2640:

Al eens overwogen om naar Londen te verhuizen ;-) ?
@Vreddy_B: in london zijn het klootzakken die gebruik maken van het situatie. Ik wil rechtwaardigheid(geen auto’s in de fik steken)
@mortsel2640: Zou het eerder misbruik noemen.
@mortsel2640: Waar hebben jullie in Belgie ministers voor nodig dan?
@robskilov: vraag ik mij ook af
aanpakken die ManBearPig!!
wel eens gelezen dat de benzine prijs nu relatief lager ligt als in de zeventiger jaren. Geloof dat we dus nog niet zo hard mogen klagen.Maar de olie prijs moet weer omhoog ,anders groeit de de bankrekening hier in Noorwegen niet zo hard :D
hebben jullie niet meer gas dan olie?
@sir_smokalot:Nee, heel veel olie :D
@norge: En toch zie ik affiches op de luchthaven van Zaventem waarop staat: ‘Europe. Powered by Norwegian Gas.’ En nog zo van die ‘reduce CO2’ dingetjes. Misschien staat Noorwegen gewoon bekender om hun gas?
@Yeelen: Ja dat is reclame van statoil ,gas is een bijproductje van de mega olie velden die Noorwegen het rijkste land in de wereld gemaakt hebben.Hier geven ze het verdiende geld namelijk niet uit maar sparen ze het op.
En wat doen we eraan om te zorgen dat hier iets aan gaat veranderen?

Juist, lekker klagen op een internetforum. Dat zal ze leren. Ik weet zeker dat als ze dit lezen de benzineprijs morgen 25 cent lager ligt.
@hetvijfdewiel: gelijk heb je! we kunnen beter afspreken dat we vanavond naar den haag geen om alles daat kapot te maken. auto’s in de fik te steken.. en niet te vergeten het gebouw van de tweede kamer in de fik steken! DOE JE MEE!?
@dennisr: bespaar jezelf de moeite om de schrijfouten eruit te pikken.. beetje te snel getypt :)
Tankpas van de zaak, dus het zal allemaal wel …

ach ja… een erg grote tank en beperkt kilometrage is ook hier wel weer handig. Tank hem denk ik volgende week in Duitsland wel weer vol ofzo.

Ondertussen toch nog eens goed nadenken over die LPG installatie :P
Ik zie het meer als zon systeem voor auto-bruggen, hij kan wel omhoog maar niet omlaag vallen. Ondanks dat de olieprijs ver daar beneden ligt maar de benzine prijs in Nl maar niet omlaag wil want het is toch wel f 3.70.
Op zich allemaal niet zo heel erg, Wanneer de benzine goedkoop blijft worden de autofabrikanten ook niet ge-pushed om andere technieken te onderzoeken.
De gemiddelde nederlander zou dan nog steeds rondhobbelen met een astra station 1.8 90pk en een verbruik van 1 op 10
Geen Shell of BP tanken maar ga tanken bij Tinq Tango of een andere witte pomp.
Precies om deze reden heb ik onlangs m’n MX-3 de deur uit gedaan en een zuinigere 206 er voor in de plaats genomen.
De goeie oude tijd waar je voor een paar centen nog in een scheurbakje kon rijden waar je standaard gewoon je rechtervoet tegen de vloer gedrukt hield is helaas voorbij :(.

Tijd dat we allemaal eco bomen knuffelende eenheidsworst worden, nietwaar! Hou die prijzen maar kunstmatig hoog, fijn :(.
Toevallig dat ik het er van de week nog met iemand over had, dat wij Nederlanders het ook allemaal maar slikken. Wel allemaal klagen dat de prijs zo hoog is, maar een keer massaal in actie komen, zoals men in bijvoorbeeld Frankrijk maar wat goed kan? Nee, dat is dan weer te veel moeite. Het is de hoogste tijd om de ogen eens te openen en als automobilisten in actie te komen!
we zouden eigenlijk een eigen partij moeten oprichten:

LIJST VTDR

’t Volk Tegen De Regering.
Ik heb toch vandaag weer het duurdere V-power van Shell (1,70/ltr) getankt. Vanwege recente chiptuning turbo.
Haalde vandaag wel 8.4L/100km door rustiger te rijden.
Ik maak gewoon minder vrijetijdkm’s, wel jammer.
Quote…”Blijft u ondertussen lekker doortanken? Dat dachten we wel, fietsen is ook zo vermoeiend he? So long, suckers!”

Hm, fietsen is idd. vermoeiend. En ook erg onaantrekkelijk met dit @#$#@ weer!

Maar dan zet je toch een motortje op je fiets? Zeg…een 500 twin oid?

Tuft ook lekker door, hoor!

;)
v-power tanken is zonder van het geld tank gewoon 95 van te wittepomp veel goedkoper en komt gewoon van shell-pernis
Ja, laten we allen in de politiek gaan, maar dan wel met een betere partijnaam. De ‘The Gas Prices Are Too Damn High’-partij lijkt me wel wat.
OPEC: olievraag stijgt in 2011 met 1,2 mln vpd- 2012 met +1,3 miljoen vaten, naar totaal 89,4 mln vpd #olietekortgegarandeerd
niet roken schaadt de schatkist, niet rijden ook
Het schijnt, dat olie maatschappijen eerst hun oude dure olievoorraden op moeten maken en als de olieprijzen oplopen dit meteen doorrekenen omdat ze nieuw duur moeten kopen.

Maar enige traagheid in handelen komt ze goed uit. Net zoals de banken graag debetrente berekenen.
Ik vraag me alleen af hoeveel voorraad olie de maatschappijen kunnen aanleggen. Er gaat nogal een voluime doorheen per dag natuurlijk. Is denk ik wat anders dan met betonstaal, waarvan je rustig een paar 1000 ton binnen kunt laten rijden als je de plek (en de cashflow) hebt.
Vorige keer dat de olie prijs zakte, merkten we dit wel aan de pomp, zat alleen een weekje of wat vertraging tussen.
Ik houd de pomp in de gaten, waar je tankt maakt meer uit dan de schommeling in de landelijke adviesprijs. Ik zie soms wel verschil van 25% tussen almere buiten en langs de snelweg (voor lpg)
Beste auto vrienden,

Het valt mij op als de benzineprijs daalt ,dat het dagen duurt voordat de prijs aangepast wordt.
Maar als de prijs stijgt ,dan wordt de prijs direkt aangepast.
Een collega zei altijd de prijs kan mij niets schelen ,ik tank toch maar voor een tientje.

Groeten,

Ken Block48
De olieprijs gaat nu eindelijk dalen. Momenteel bedraagt deze 128 dollar. In 2016 zal deze nog maar 98 dollar gaan kosten. http://www.goedkoopste-energieleverancier.nl/component/content/article/104-olieprijs-en-energietarief-gaat-dalen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).