Eerste schets nieuwe Hyundai i30 duikt op

Auteur: , 72 Reacties

De huidige i30 gaat alweer sinds 2007 mee (facelift in 2010), en dus komt er op de IAA in Frankfurt een nieuw model. Hiervan is zojuist een eerste schets vrijgekomen.

Wat we op het eerste gezicht kunnen zien is niet heel verrassend: Hyundai werkt, net zoals merken als Audi, al enige tijd met een ‘familiesmoeltje’. De designlijnen zie je dus op alle modellen in het gehele gamma terug. Goed voor de herkenbaarheid, en het verkoopt nog goed ook. Met de nieuwe i30 klopt Hyundai nog nadrukkelijker aan de deur bij de concurrentie. De verkoopaantallen van het merk zijn ongeëvenaard, en de Koreanen willen dit momentum natuurlijk vast houden. Vandaar een nieuw model, zo kort op de facelift.

Of ze met de i30 ook een Focus-killer in huis hebben moet nog blijken natuurlijk. Meer details zullen volgen, maar dit geeft al een goede eerste indruk van wat we qua design kunnen verwachten van de nieuwe C-segmenter.72 reacties

Nou dat ziet er toch netjes uit lijkt me
Ziet er netjes uit hoor!
Citroën/Fiat neusje?
Verder zeker niet slecht. Ik hoop dat de productieversie er minstens net zo flitsend uitziet. Hyundai maakte zich in het verleden namelijk regelmatig schuldig aan mooie concepttekeningen/plaatjes te maken, maar in werkelijkheid lelijke hokken neer te zetten.
@Emerald_Green_Jag: de eerste vergelijkingsmongool is gearriveerd.
@divine: een daarmee bedoel je ongetwijfeld jezelf?
@Emerald_Green_Jag: op domme vragen geef ik geen antwoord, enkel een reactie.
@divine: … en daarmee diskwalificeer je je meteen als volwaardig gesprekspartner. Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.
@Emerald_Green_Jag:
… maak dat ‘reacties’ voor jou.
@divine dus…
@Emerald_Green_Jag: Er bestaan geen domme vragen, alleen maar domme mensen.
@divine: en de eerste die zeurt over vergelijkingsmongolen ook…

Ik vind het namelijk wel grappig om te lezen wat anderen ‘herkennen’ in een nieuw model…
Al tien minuten zonder flame war
@baasbas: totdat Rechercheur komt
@rubenpriest:

Ik dacht dat jij je snavel zou houden, en nu begin je zelf !? Wat wil je nou ….
Ze zijn lekker bezig. Vindt het een mooie auto zo, en dat heb ik nog niet vaak gezegd over Hyundai.
Eerlijk is eerlijk, het zijn wel de exacte lijnen van de Opel Astra en de Ford Focus. Maar goed, voor creativiteit moet je tegenwoordig niet meer bij de gangbare merken zijn. Als je gewoon een auto wilt die rijdt zit je hier denk ik prima.
Toch erg goed bezig die Koreanen. Ook bijzonder hoe ze dat onderling doen, Kia en Hyundai. Kia heeft het nieuwe kleintje (Picanto) dus dan komt Hyundai als eerste met de nieuwe in deze klasse. Zo wisselen ze dat continu af. Slim!
Van buiten is t een hele verbetering tov de huidige. Ik vind t ook knap hoe Hyundai en Kia bezig zijn met een inhaalslag op het gebied van design en uitstraling van hun auto’s. Maar Hyundai is toch niet helemaal mijn merk.
@robskilov: Niet helemaal je merk… Je kan op z’n minst eens proberen hé (testrit). Misschien bevalt het je wel…
@Esprit_de_Flandre: Klopt, maar jij zult ook wel bepaalde merken hebben die niet bovenaan je lijstje staan. En tot nu toe missen Hyundai’s naar mijn mening op een bepaalde manier altijd net een beetje karakter en stijl, wat een Alfa bijvoorbeeld wel heeft.
@robskilov: Mja, maar dan nog vind ik dat je het moet proberen. Al was het maar om voor jezelf bevestigd te krijgen dat het geen auto voor jou is…
@robskilov:

Een verbetering ten opzichte van de huidige i30 is ook niet zo heel moeilijk, want die is echt foeilelijk.. Vooral de CW ziet er afgrijselijk uit, wat een hok!
@rechercheur: HaHa :D
@rechercheur: ik zag hyundai staan en ik zocht gelijk naar jou:P
Ik vind het vooral knap dat niemand ze van plagiaat beticht. Dit is namelijk gewoon een Ford Focus…
@Mouzie: Vind je?

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Hyundai_i30_schets.jpg

http://www.themotorreport.com.au/content/image/4/8/48443_2011_ford_focus_hatchandsedan_01-4b77a9e819873.jpg

Ik vind dat allemaal goed meevallen. Natuurlijk zijn er gelijkenissen, zoals alle auto’s van dat formaat dat hebben. Maar ik vind deze i30 zelfs mooier dan de Focus.
@Esprit_de_Flandre:

En de wegligging … ?
@rechercheur: Geen idee van, nog niet getest. Maar ik schrik er niet voor terug het te proberen…
Leuk op het gezicht, twijfel over de inhoud.
Ziet er echt goed uit… Deze zou wel eens een succesje kunnen worden…
Zeker een stuk mooier dan de huidige i30….
Rechercheur, kom er maar in!
Prachtige auto. Als BMW Audi of Mercedes met dit model zou komen zou iedereen hier staan juichen. Helaas is de werkelijkheid anders en kwam BMW met de nieuwe 1-serie
Kneiters wat een heerlijke wagen, Scirocco-beater!
@alcantara:

Jij zou een carrière als stand-up comedian moeten overwegen …

;-)
@rechercheur: volgens mij ben je de leukste thuis he? sjezus, hou toch eens op met dat gezeur over hyundai en ga ergens anders mensen vervelen, niet hier.
@alcantara: overdrijf je niet een ”beetje” ?
Gaat wel goed bij hyundai zie ik, word er zeker niet minder op.. maar zou alsnog nooit een hyundai kopen.. een merk moet je ook aanspreken vind ik :)
Die schets is eigenlijk wel heel erg mooi, alleen Hyundai laat mooie schetsen zien maar de productieversie is vaak te eco en/of voor oude mensen waar net echt de yuppen oid op zitten te wachten,

Maar je weet het niet,

Tot nu toe, mooie schets!
@philipzuidijk: yuppen zijn zo ’90s
Qua uiterlijk helemaal goed! Maar om de echte versie er net zo stoer te laten uitzien mag er niets meer aan veranderen, tot aan elke afmeting van het wiel toe.
@HDM: Kans is groot dat dit wel goed zal komen want overige tekeningen zijn ook voor +90% het eindresultaat.
@B3nk0: ja maar ja dat verhaalte dat fabrikanten altijd ophouden van ”ja zoveel % blijft hetzelfde”, daar vertrouw ik niet meer op. Het moet gewoon 100% zo zijn, mijn zorg zit vooral erin dat de wielen kleiner gaan worden en dat zou ik zonde vinden, ik vind ze dan al snel te klein op die schets als ze een maat omlaag gaan.

Maar goed, wie weet.
Ik hoop dat de Genesis Coupé ook binnenkort deze neus/gril krijgt, want qua voorkant past deze niet meer in de lijn van Hyundai en is die ook het minst mooi.
Al die mooie Hyundai modellen van tegenwoordig is het toch het werk van GM designer Philip Zak, als het goed is is hij ook verantwoordelijk voor de “mooie” Opels die wij opeens zien rond rijden.

Als je dus als simpele automerk een eigen gezicht wilt hebben moet je hem een belletje geven want hij is goed in een gezicht creeeren voor jouw automobieltjes.
Tot op zekere hoogte. Is Zak niet designer bij Hyundai VS? (opvolger van de man die van MB kwam, en snel daarna ook weer weg ging) Ze hebben iig meerdere designstudio’s.
Het idee is leuk maar…
Het probleem is het blijft een hyundai je zult zien dat tegen de tijd dat dit ding op de weg is het een lelijk rot hok is geworden hoog op 13 inch wieldopjes een lullig kontje en een wegligging van een natte krant.
@luuktb:

Kijk, eindelijk iemand die wel in staat is om de juiste conclusies te trekken. Heel goed!

:-)
gaat zowieso op een opel astra lijken , zoals de i20 bijna op een kopie vd opel corsa leek!
Ziet er goed uit ,inderaad een aardige doorontwikkeling van de huidige I30.
Maarre willen jullie niet Hyundai met een submerkje als Audi gaan vergelijken ?Dit wagentje heeft meer Design in zich als de hele Audi range .
Ben benieuwd hoe de I30 CW eruit gaat zien ,vind ik persoonlijk interessanter
@norge: krijg je het nog moeilijk ook, word het de nieuwe coupe of ga je weer voor en I30 CW ? :P
@dennisr IX35 wordt de volgende ,tenminste zoals ik er nu over denk.In ieder geval iets met 4×4 zoals mijn caddy heeft.
@norge: 4×4 is ook vast niet overbodig in noorwegen :P vond zonet nog een foto van de nieuwe i30 CW trouwens:
http://www.hyundai-i20.net/wp-content/uploads/2010/09/Hyundai_i30_CW.jpg
neem aan dat dat hem is tenminste :)
@dennisr:nee dat is de oude ;)
@norge: he balen, zag er zo mooi nieuw uit, dacht dat moet hem wel zijn :lol:
@norge:

Mooi om te lezen dat je zelf het huidige model i30 CW ook ‘de oude’ noemt. Het model was immers al verouderd en gedateerd tijdens de intruductie ….
@rechercheur: Zie reactie van @dennisr ,zo oud is het nog niet .
@norge: haha :P ik vind idd dat ie nog best een paar jaar mee kan.. kan me er nu ook niet meer uitlullen he :P ( was ik ook niet van plan trouwens ;) ) ach ik zit niet merk gebonden, vind alles wel interesant en elk merk heeft zn minpunten..
@dennisr: Kijk nou eens 20 seconde naar die auto zonder te lachen ik weet het niet hoor maar het lijkt er echt op dat ze bij Hyundai dachten “volgens mij heeft iedereen velgen,Dat moeten wij ook !!” en vervolgens schroeven ze van die bespottelijke wielen eronder het is een gewoon een sukkelige wagen dan zet je er toch niet van die “sport” wieltjes onder.
@luuktb: ik heb het over het “oude” model dan he het concept is tot ze er verder mee aan de haal gaan nog niet zo gek maar let maar op ! :p
@luuktb: dat de velgen er niet bij passen was me idd al wel opgevallen :P maar sukkelige wagen vind ik niet, vind dit best een goed model voor hyundai :) maar de auto/velg combinatie klopt idd niet echt :P
@dennisr: ik weet het niet :P het is gewoon het voelt niet goed die koplampen hangen er zo raar bij etc. En kijk nou wat voor mensen er bij staan op de foto :D:D hahaha ! en voor het zelfde geld rij je iets leuks van een paar jaar oud !
@luuktb:

Ik had ook al een opmerking over de ‘doelgroep’ klaar staan om te posten, maar op het laatste moment besloten dat maar niet te doen. Ben blij dat het jou toch ook opviel ….

:-)
@rechercheur: vooral om die vrouw kan je niet echt heen (a)
@luuktb:

“zeg Sharon, mooie blitse velgjes, vind je niet !?”
“ja, Wesley, mooi kek karretje”
“en nie duur”
“kan er ook een dobbelsteen aan de spiegel”
“natuurlijk, en een tennisbal over de trekhaak”
“en veul garantie, da’s toch een fijn gevoel”
….
@luuktb: dat laatste ben ik ook volledig met je eens, voor het zelfde geld zou ik ook iets anders kopen, maar ik blijf erbij dat het voor hyundai geen rare auto is :P en tja hyundai is nou eenmaal voor een andere doelgroep :) mooi toch ? :P voor iedereen is er iets :)
Ik denk dat Volkswagen het langzaam aan toch licht benauwd krijgt, want deze auto is heel goed te behappen, als je door de tekening heen kijkt en hem in het beeld van de I40/Elantra zet.
Het enige wat Volkswagen kan doen, is heel snel komen met een volledig nieuwe line-up van Seat, om zo te proberen de goedkopere Volkswagens te bouwen en de voorsprong te behouden, maar evenwel wordt het lastig, denk ik en terecht.
Sorry, maar dit is duidelijk een Fiat Bravo hoor….
Ik vind het een erg lekker smoelende uhm… ‘tekening’.

Maar als het net zo goed smoelt als een i40 in real life, dan is het een aangenaam aangezicht op de weg straks. En ik weet met welke maat velgen de nieuwe eigenaren hem straks bestellen. Dat maakt of breekt overigens de meeste modellen auto’s. En hoe het rijdt weet ik ook niet. Ik hoop net zo volwassen als de i40 eruit ziet en de i30 er waarschijnlijk uit gaat zien.

Waar ik me vooral druk om maak, zijn de motoren en hun soeplesse en vermogen. Want daar blijven de Koreanen nog redelijk achter…

Maar ze kunnen erg mooi tekenen daar in Zuid-Korea! No doubt.
@TF_Bundy: Kleine aanpassing… “En ik weer NIET met welke maat velgen de nieuwe etc etc…” ;-)
Als het ding er net zo goed uit komt te zien als op deze schets, dan is het wat mij betreft toch echt een mooie auto.

Ze zijn in elk geval op de goede weg daar, en de verkopen zullen het wel laten zien denk ik.
Ik denk ook aan een Fiat wanneer ik dit zie.
Thomas Schlijper fotografeerde deze auto in Bethlehem (“Palestinian Territories”). Verwantschap?
http://schlijper.nl/110808-36-bethlehem.photo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).