Geen houden aan: Opel Junior wordt fokking premium

Auteur: , 58 Reacties

Ja mensen, het is niet te stoppen. Opel-baas Nick Reilly zegt het zelf: de stadsmini (voor het gemak maar weer even Junior genoemd) van Opel (dat nog steeds niet te koop staat) gaat onmin upscale worden, duurder dan een Meriva. Een soort van MINI inspired by Goodwood, maar dan Opel inspired by Russelsheim. Of zoiets. We're here, we're premium, get used to it!

Dit valt natuurlijk binnen de strategie van Opel om zich omhoog te werken in de markt, zoals eerder gemeld. Toch heeft niet iedereen hier fiducie in. Een niet nader te noemen cynicus hier op de redactie tetterde zojuist ter illustratie in mijn oor: “je kan wel zeggen dat Patty Brard een geil wijf is, maar dat is ze niet.”

Op zich vind ik het een slim idee van Opel om zich in ieder geval met het nieuwe model duidelijk te differentiëren van de concurrentie. Er is al genoeg te koop, dus moet je er voor zorgen dat je iets in huis hebt waardoor de mensen voor jouw merk kiezen, en niet maar voor een stukje van de taart gaan. Voor Opel gaat dit unique selling point dus premium worden, waarbij wel meteen duidelijk wordt gemaakt dat de concurrentie met MINI niet aangegaan wordt. We kunnen de Junior volgend jaar in Parijs bewonderen, of ‘zelfs eerder’ aldus Reilly in Automotive News.

Persoonlijk vind ik het een beetje cynisch om de ambities van het Duitse merk nou meteen als ‘gedoemd te mislukken’ te bestempelen, maar misschien moet Opel, net als Nissan (Infiniti) en Toyota (Lexus) een luxemerk creëren? Bij deze krijgen jullie je huiswerkopdracht voor vanmiddag: verzin een nieuwe naam voor een Opel-premium-merk. De tijd gaat nu in.58 reacties

Waarom dan een plaatje van Opel Manta en niet van de Opel Junior?
@rubenpriest: Wees blij, heb je dat ding al gezien?
@sdk16420: heb t gegoogled maar werd misselijk
ondaks de opmerkingen zoals ”opel en premium?” en dergeijke..(die zullen komen) vind ik het een goeie stap van opel… het zal niet gemakkelijk worden om hun imago op te krikken maar in de loop der jaren word het vast wel wat..
@dennisr: 24/7 op Autoblog die Dennis :P
@rubenpriest: Nou ik slaap van 2 tot 12 maar verder ben ik redelijk aanwezig idd :P wat vakantie/verveling al niet met je doet :mrgreen:
@dennisr: ik zit op mn werk op autoblog:P heb liever nog centen op de bank haha
@rubenpriest: geld is geen probleem xD wat voor werk als ik vragen mag ? leuk vakantie werk is er niet toch ? :P wel relaxt baantje als je gewoon op pc kan… xD
@dennisr: ik werk als beveiliger. Verdient goed en je hoeft alleen maar camera’s te kijken
@rubenpriest: aah ok, beetje lui werk dus ? :P Donuts eten natuurlijk, klinkt goed! :P
@dennisr: Exactly! Alleen hier krentenbollen
Meer iets voor marketingmensen.
Toch maar een ‘hippe’ poging wagen:
i-opel?
@vale46: iPel klinkt beter… :D
Een stadsmini, duurder dan een Meriva ook nog… Opel Cygnet?
Wat betekent “fokking”?
@divine: ik weet wel wat het betekend dat je dat moet vragen.. dat je zo’n 5 jaar achterloopt ?
@dennisr: 5 jaar maar?
@divine: En dat uit de mond van een Engelse “dame” meneer Barry Humphries.. moerstaal verleerd?
@Freewarefreak: Barry Humphries is “Dame Edna” en Australisch, uitpakken met kennis die je niet hebt kan soms hilarisch overkomen. Barry Humphries zijn derde vrouw heeft wel dezelfde familienaam als de acteur die mijn karakter vertolkte.

Ondertussen herhaal ik mijn vraag: wat betekent “fokking”?

Ik vermoed dat “je loopt 5 jaar achter” niet de juiste betekenis is.
@divine: niet de juiste betekenis van ”fokking” nee maar als je goed zou lezen had je er uit kunnen halen dat ik dat ook niet zei.. triest genoeg ga ik er op reageren en dus zeg ik.. fokking = fucking.. fucking is echter iets dat aan jouw kinder oortjes verder niet besteed is.. maar ik hoop dat ik hiermee je ontwikkeling heb ondersteund.
@dennisr: het is dus ordinair en platvloers taalgebruik dat in marginale kringen populair blijkt te zijn, in dat geval ben ik blij minstens 5 jaar achter te lopen en een échte opvoeding genoten te hebben.
@divine: Het internet marginaal noemen, dan durf je…
@ricardo: meestal wordt dit soort woorden gebruikt ter compensatie van een gebrekkige woordenschat.
@divine:
Nee, een mislukte eenzame oude drag queen, da’s pas top
:mrgreen:
@divine: Je hebt helemaal gelijk. Barry Humphries is inderdaad “Dame Edna”. Ben blij dat je het hilarisch vond, lachen is gezond. Soms heb ik het gevoel dat mensen dat hier te weinig doen. Graag gedaan! :mrgreen:

Zal het even goed maken. “Divine” is Harris Glenn Milstead en een Amerikaan en ook die zou dus moeten weten wat “fokking” betekent. ;)
Suggestie voor een nieuwe naam voor premium-Opels: Commodore.
Voor degenen die hier niet mee zijn opgegroeid: ooit de luxe versie van de Opel Rekord.
@boxster: Commodore Senator, dat klinkt wel indrukwekkend ja.
@boxster: Hele goeie! Ik sluit mij er bij aan. De Commodore City.
Mildor,
Een Mildor Corona lijkt me wel een gave bak!
Opel + Premium = Opium?
+1!
Holden of vauxhall als luxe merk? Die zijn al van Opel alleen niet hier te koop xD
@vali1992nl: Volgens mij begrijp jij niet dat het in feite gewoon Opels zijn, maar ze in andere landen gewoon onder een andere naam worden verkocht.
-edit: ban-
in de VS wordt de insignia als buick verkocht, is buick premium? of eerder middenmaat?
@KaCh1ng: Buick is volgens mij gepositioneerd als net-niet-premium. Het zit onder Cadillac en boven Chevrolet. Ford deed dat ook altijd.
Ik denk dat het gedoemd is te mislukken omdat vooral het publiek bepaalt of iets premium is. Ze hebben tot nu toe nog geen kwaliteiten laten zien die dat punt onderstrepen.

Ik denk dat de associatie met Chevrolet zelfs afbreuk gaat doen aan het imago. Mensen zien de twee niet als verwant nu. Zodra dat wel duidelijker in beeld komt dan zal men misschien denken dat Opel ook gewoon Amerikaanse meuk in z’n auto’s dauwt.
Chevrolet als premium brand van Opel! De Corvette is al sinds jaar een dag een icoon, en Chevy heeft een rijke historie.

Beetje jammer dat ze het merk hier al hebben verpand aan die Koreaanse hokken…

Laat die nieuwe Kadettilacs maar komen dan – ik ben beniewd…
@valenti: Opel heeft ook een vrij rijke historie maar Chevrolet is nou niet echt premium te noemen. Bouwkwaliteit is 3 keer ruk, interieur is goedkoop plastic en het rijdt voor geen meter. De Corvette mag dan wel een icoon zijn maar buiten de “running gear” bestaat het nog steeds uit plastic bodyparts die je zo in kunt deuken etc. Daar kom je gewoon echt niet mee weg in Europa, vandaar dat Corvettes dus ook echt alleen voor de liefhebber zijn.
@valenti: Dacht GM hier Chevrolet als goedkoper merk dan Opel wou positioneren.

Trouwens GM/Opel heeft toch Cadillac al als premium?
Een Saabel misschien ? Of zou VM dan gaan steigeren?
Helemaal eens over je opmerking over la brard
Wat is dat met Opel trying to be ‘premium’… Daar is het al veel te laat voor. Om als premium-merk door te gaan moet je al van in het begin dat statement maken en niet 40 jaar na datum… Mensen gaan dit merk nooit accepteren als premium…
Als ze er maar een Toyota IQ concurrent van maken die er ook nog een beetje mooi uitziet, zoals de meeste huidige Opel modellen. Het zou volgens mij niet zo slim zijn om een moderne kadett te maken of iets dergelijks als ‘concurrent’ van de mini. Liever geen retro dus. Past niet zo bij Opel. Ik kan me vergissen, maar volgens mij hebben ze namelijk niet zo’n icoon in de geschiedenis.
Dat gaat keihard falen! Mark my words.
GM en Premium, het wil ze maar niet lukken in Europa… Niet gelukt met Saab en niet met Cadillac, dussss ik zou zeggen: geef het maar op!
Goed idee, verlos zweden van VM door Opel Saab te laten kopen. Dan kunnen ze Saab als primium merknaam gebruiken en Opel voor de Chevrolet modellen. Dan kan chevy tenminste ook weer echt een chevy zijn.
‘Premium’ kan definitief op de grote hoop van automobiele holle frasen, samen met ‘sportief’, ‘dynamisch’ en (braak) ‘de topper in zijn segment’.
Zo Opel Premium, kunnen ze maar beter zorgen dat die dingen een beetje willen branden, anders lopen ze meteen achter de feiten aan t.o.v. de gevestigde orde.
Waarom niet kiezen voor Holden?
maar dan wel op voorwaarde dat ze de UTE en Monaro ook naar NL halen, met het stuur aan de juiste kant!
He das mijn foto. Leuk hoor!
Zie hier de naam voor het premiummerk van Opel: “Constantin”
Slogan: “Constant in to Opel” :p
@boxter: Daar dacht ik ook meteen aan. Een goede tweede is wat mij betreft “Admiral”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).