Mercedes SLR krijgt wielen en meer van Wheelsandmore

Auteur: , 11 Reacties

Eerder vandaag zagen we hoe Wheelsandmore aan de R8 GT had gefriemeld, maar dat was niet het enige nieuws van de tuningtoko. En passant hebben de vernuftige Duitsers ook een SLR te grazen genomen. En, wordt 'ie er beter van?

Met de werken van AMG zijn deze gasten niet onbekend, maar een halve McLaren hadden ze echter niet eerder op de pijnbank gehad. Over de handeling van de retedure SLR waren ze alleen niet helemaal te spreken (om ze even te quoten: “Wheelsandmore arrives at the conclusion that the nervous suspension setup needs a thorough overhaul.”) en dus hebben ze samen met KW een nieuw veersysteem gemaakt dat de auto wat dichter bij de weg zet en het bochtengedrag ten goede moet komen. Verder vullen ze de wielkasten met 20″ 6Sporz²-velgen met daaromheen Dunlop Sportmaxx-rubbertjes.

Laten ze het motorvermogen wel met rust? Maar natuurlijk niet. Pfff, wie neemt er nou genoegen met 623 pk? Precies, en dus kwamen de technici al met een nieuwe compressor aan hollen voor de 5.4 V8. Samen met gewijzigde elektronica zorgen deze ingrepen ervoor dat het vermogen uitkomt op 707 pk (nét iets minder dan die van Edo) en 915 Nm aan koppel. Sprinten naar de 100 km/u moet nu in 3,5 tellen lukken. En nee, dat is nog steeds niet sneller dan een GT-R van de nieuwe lichting.11 reacties

Doe maar gewone velgen, dan issie goed. Ik heb wel een zwak voor de SLR.

Mooi rood interieur ook. Staat goed bij zwart, en zwart staat een SLR ook goed.
-edit: nutteloze bijdrage-
wow die van de zijkant, ook in wallpaper formaat ergens :P?
Kan ‘ie goed hebben!
Ziet er wel dik uit natuurlijk, maar ik vind een standaard SLR mooier, maarja het mooiste is en blijft natuurlijk een SLS AMG ;).
ik wil 1920 x 1080 GRRR
blijft een mooie auto… ook deze ziet er netjes uit
de slr is geen elegant ontwerp dus dit mag er wel bij
-edit: nutteloze bijdrage-
woow mooi ding, erg nice die kleuren combinatie :D
turbine velgen blijven een stuk bijzonderder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).