Bentley SUV met dieselmotor: laat maar komen!

Auteur: , 37 Reacties

Dat Bentley over enkele jaren (waarschijnlijk 2014) met een heuse SUV op de proppen komt is inmiddels geen verrassing meer. Het opperhoofd van Bentley (Wolfgang Duerheimer) heeft het immers zelf bevestigd. En daarom hebben we onze vaste photoshopper, Bart ten Hoeve, een impressie laten maken. Gaat Bentley's terreinbeul boulevardcruiser er zo uitzien?

Inmiddels sijpelen wel de eerste geruchten en weetjes over dit nieuwe bakbeest naar buiten. Zo wordt er gesproken over een prijs die zal liggen boven de 170.000 euro (uiteraard komen daar nog belastingen bij) en onder de motorkappen zouden we een V12 diesel met met minimaal 1.000 Nm koppel vinden. Ongetwijfeld zal er voor Amerika en Azie ook een lekkere benzine W12 gemonteerd kunnen worden. En in het kader van downsizing verwachten we ook wel een V8 links en rechts.

De man die nu de baas is bij Bentley (en Bugatti) is tevens de persoon die in 2002 bij Porsche bedacht dat de Cayenne er moest komen. De beste man weet dus wel hoe hij een SUV kan opdringen aan een merk dat daar van oudsher niks mee heeft.

Bentley zal zich met de SUV vooral richten op klanten in China en Rusland. Daar zijn de wegen vaak immers niet zo heel erg goed en hebben mensen zoveel geld dat ze simpelweg gewoon het allergrootste willen wat er beschikbaar is. Grenzen kennen ze daar niet.

Wil je deze impressie in het groot zien? Klik dan HIER!37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wel aardig gelukt deze “shop” maar blasfemie blijft het .
@norge: Inderdaad: een Bentley SUV met diesel is blasfemie. En voor de impressie simpelweg de neus van een Mulsanne nemen en de contouren van een Cayenne, dat is ook maar publiceren om maar iets te publiceren…
@norge: ik vind het prima aansluiten bij de historie, de Bentley Blowers waren ook log en lomp.
mooi shop idd, ben geen er gaan fan van dat al die merken met SUV’s beginnen maarja dit ziet er nog wel netjes uit.. hopen dan Bentley zoiets maakt, word zo te zien wel een lekker dorstig ding :mrgreen:
Ik denk toch dat ze een ietwat andere designtaal gaan gebruiken voor de SUV. Kan me niet voorstellen dat het gewoon een uitvergrote Continental of Mulsanne zal zijn. Gewoon omdat het niet past. We hebben nu beide photoshops gezien en ze zijn echt niet mooi.
Ik zeg doen, de legendarische Bentley Boys wonnen destijds ook al met vrachtwagens.
@desjonnies: Zou toch fantastisch zijn. Donkergroen met een Compressor op de voorkant van de motor, dak eraf en zo aan de start van Le Mans.
komt de SUV op basis van een Touareg of audi Q7?
@reinier73: of cayenne?
@reinier73: ze delen toch hetzelfde platform?
@KaCh1ng: jij mag door voor de magnetron ;)

De Cayenne, Q7 en Touareg delen een platform. Deze Bentley (en een Lamborghini?) zullen daar ook op gebaseerd zijn.
Tis een mooie chop, maar een Bentley suv: kom op zeg, dat kan alleen maar een lelijk hondenhok worden. Net zo erg als de Cayenne…
@audir8v10: Juist. Ik heb ook liever zo’n Q7 met pinkers van een halve meter lang ( niet overdreven…) en de grootte van een zeecontainer.

Veel beter !
@SimonMc: ook zo’n walgelijk hok inderdaad.. Misschien heb ik het niet zo op suvs. Alhoewel: de G-klasse, RR Sport, Landcruiser, ook in die volgorde.
Ik vind het geen mooie shop, het heeft mij te veel onevenredigheden, zoals de grill in de motorkap is geplaatst. Maar eigenlijk gaat het niet om deze shop, maar vinden wij een Bentley SUV nodig? Hij is niet echt nodig, maar de hoogste baas denkt er meer mee te kunnen verdienen en na zijn ervaringen met de Cayenne, kan ik hem geen ongelijk geven. Je hebt altijd baas boven baas en zo is er meer voor de rijken om te kiezen, de bovenmodale hebben al genoeg te kiezen.
Zou een bentley SUV niet eerder gebaseerd zijn op de continental reeks, aangezien beiden ongeveer hetzelfde publiek aanspreken: Tokkies met veel te veel geld en weinig smaak (lees: voetballers, hun vrouwen en rijke russen?)
Why Bentley, Why???
Als ze richten op Rusland en China, dan heb je helemaal niks aan een diesel.
Dit is echt een photoshop zonder inspiratie.
Bentley SUV is in elk geval beter dan een Rolls Royce SUV (uitgaand van de shop)
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTd1otS1Bh030hrym-ihEBTOhc2KrzkFQoU2UxvPoMpVlO8BI1PdA
de wegen in Belgie zijn ook slecht, maar daar wordt je raar bekeken als je een grote auto koopt…of steken ze je banden lek
*Krijgt zin om naar Queen’s “Another one bites the dust” te luisteren*
sorry, maar lelijk en tegen de natuur van dit merk…
Zo, dit lijkt er al wat meer op:
http://www.livetradingnews.com/wp-content/uploads/bentleysuv01.jpg
@JvT: hmm die is wel nice idd! zelf geshopt ? :P
@dennisr:
Niet zelf geshopt helaas. Nog even oefenen :p
Ohwja, en mijn idee: Laat de VAG lekker een ander merk lanceren voor luxe SUV’s. Alsjeblieft geen SUF van Bentley…
Pretty please, with sugar on top.
the-budel-guy
ik zeg doen
ik zeg tegen de shop van bart nee… MAAR die JVT heeft gevonden zeg ik JA tegen. die ziet er veel beter uit. hij heeft veel meer bentley bij zich!
Ik vind eigenlijk alle Bentleys van na de S-series spuuglelijk, en de photoshop van meneer Ten Hoeve is wat dat betreft i.m.o. de meest geslaagde. Die van JvT ziet eruit als een mishandeld VAG-product.
zo gaat ie er echt niet uitzien, bentley varieert goed in zijn modellen, continental, arnage en mulsanne lijken immers helemaal niet op elkaar
Waar heb ik deze eerder gezien? Komkommertijd? :D
Om maar ff de vergelijkingsmongol uit te hangen.

http://www.zainals.com/blog/wp-content/uploads/2009/01/cab-300x200.jpg

Als je hier wat langere pootjes onder denkt.


Wat en gedrocht is me dat, ik zou zeggen zo kan het er toch onmogelijk uit gaan zien maar sinds de cayenne ben ik van niets meer zeker.
Er stond vandaag een Continental GT in de modder backstage Dutchvalley…die is er zonder tractor uitgekomen
Ben benieuwd dat hij gaat wegen. Als bij Bentley de sportcoupƩ al meer dan 2 ton weeg mag je voor deze SUV dan je groot rijbewijs gaan halen?
Bentley is een schitterende merk, alleen moeten ze geen SUV`s maken. De Continental series vind ik persoonlijk wel mooi de nieuwe Continental GT is al uit. Ik ben alleen benieuwd naar de nieuwe Continental Flying Spur iemand meer info daarover?
Volgens mij zit niemand hierop te wachten, ik zou meteen een Range Rover nemen
Maar ik ben dan ook geen Amerikaan zonder smaak, of voetballer of Kardashian of andere kansloze leegvretert…
Zucht, ok; er is een markt voor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).