Land Rover Defender krijgt een nieuw, jonger hart

Auteur: , 46 Reacties

Dacht jij dat Land Rover een icoon als de Defender een langzame dood zou laten sterven? Natuurlijk niet! Voor het komende modeljaar hebben ze de Defender zelfs voorzien van een gloednieuwe dieselmotor. De oude vervuilende 2.4 diesel (uit een Ford Transit) is vervangen door een nieuwe 2.2 diesel (ook van Ford). Dat blok is veel schoner, maar levert wel exact dezelfde prestaties.

De toekomst van de huidige Defender en zijn eventuele opvolger is al een tijdje in nevelen gehuld. Zo schijnt het dat Land Rover worstelt met 3 opties: Het huidige model met pensioen sturen, het huidige model opfrissen en gereed maken voor de toekomst of een nieuw model ontwikkelen. Met de introductie van deze nieuwe motor (122 pk/360 Nm) lijkt optie 1 in elk geval niet logisch. Dankzij de introductie van deze nieuwe motor die voldoet aan de EU5 norm en ook nog eens voorzien is van een roetfilter kan de Defender er zeker weer enkele jaren volop tegenaan. En dat geeft Land Rover ook gelijk de benodigde tijd om na te denken over een eventuele opvolger. Het schijnt dat we daar in Frankfurt al een voorproefje van kunnen gaan zien.

Omdat het vermogen van deze nieuwe dieselmotor exact gelijk is aan dat van zijn voorganger zijn de prestaties ook gelijk gebleven. Zo duurt het sprintje van 0 naar 100 km/u nog steeds 15,8 seconden, maar de topsnelheid is wel omhoog gegaan van 132 km/u naar 145 km/u. Ook beschikt de Defender nu over geventileerde remschijven op alle uitvoeringen. Wist je trouwens dat Land Rover sinds 2002 gemiddeld 25.000 Defender’s per jaar verkoopt? Dat is ongeveer net zoveel als Saab als merk verkoopt.

Ook de beschikt de vernieuwde Defender over een nieuwe, volledig akoestisch dempende motorafdekplaat. Nu word je dus niet volledig doof, maar slechts voor 90%. De Defender is nog steeds leverbaar in 3 verschillende lengtes en standaard zijn er maar liefst 14 carrosserievarianten beschikbaar. En als je speciale wensen hebt kan Land Rover die zonder problemen vervullen.46 reacties

????? ????? ????? ????????? (????4?):-) ~?? ????????????????????????????????????en daarom ben ik tegen condooms!
@sir_smokalot: Weed roken doe je het beste ’s avonds ;-)
@sir_smokalot: oeps, verkeerde website..
@sir_smokalot: whahaha wtf :D
@sir_smokalot: Dus liever een land rover voor anticonceptie? :-p
En jij die de mogelijkheid tot editen hebt, laat dit staan. Straf :-)
Heerlijke wagen. Hulde aan de gekken met geld die zo’n karakterbak nieuw kopen!
@Hugoov: Meeste mensen die het ding kopen wonen in de UK. Daar zij de kopers meestal boeren en aannemers die geen Hilux kunnen hebben omdat ze er een kar achter hebben. Probeer maar eens een Hilux te vinden waar je een tandemas aanhanger met een 3T graafmachine / hoop schapen oid achter mag hangen!
Kijk zo moeten ze het doen ,langzaam evolueren en moderniseren .
Die zwarte velgen zijn ook niet slecht. Hopelijk geven ze m gewoon een update, zoals tot nu toe altijd gebeurt.
Die 2e foto is wel geniaal mooi ….

Het is alleen jammer dat de wielen ‘stiller’ staan, dan de weg waarover ‘ie rijdt. Maar dat zal 99% van de kijkbuiskinderen niet eens opvallen.
@rechercheur: die hele foto ziet er te zwaar geshopt uit
@RoT___:

Grote kans dat die Land Rover daar nooit geweest is, en vanuit de studio in dat plaatje terecht gekomen is….
Voor de Defender geldt eigenlijk een beetje hetzelfde als voor de 911, niet te veel aan veranderen!
@mylvan: Een beetje innovatie mag wel om gewoon al mee te evolueren met de tijdsgeest ;-) Stilstaan is achteruit gaan. Kijk maar naar Lada en die zijn er zeker niet beter op geworden.
Foto’s zijn gemaakt in Schotland, Sutherland in de omgeving van Skibo Castle waar Range Rover hun test- en PR baan heeft liggen. Door die plas water op foto 6 en 8 ben ik ook ooit gereden met een Range Rover Vogue, tijdens een PR-event. Niet normaal wat zo’n Vogue allemaal kan. Zit helaas niet in het lease-budget …

:-(
De 182pk motor op benzine uit de focus zou ook interessant zijn… zuinig, sterk en licht…
@w0o0dy: Ja, en pakweg 50% van het koppel van deze.
@mout: zo ongeinformeerd ben ik niet… die 1.6 ecoboost haalt 182pk en 240Nm koppel (270Nm met overboost) en dat lijkt me voor normaal gebruik meer dan genoeg. Maar met die motor zouden ze wel een ruimschoots goedkopere en zuinigere versie aan kunnen bieden. Alleen minder geschickt voor een paardentrailer/aanhanger.
@w0o0dy: Dat doe je dan beter dan ik. Ik keek wat in een configurator, en vond zo gauw geen specs.
Toch snap ik iets niet helemaal. Vroegâh riepen ze altijd dat turbo’s leuk zijn, maar alleen op toeren. En zeker niet om aan koppel te werken. Hoe zit het toch dat turbo-benzine 1.6-jes nu ook fijne koppelkrommes krijgen?
@mout: een aantal factoren helpen mee, geavanceerde motormangementsytemen en variabele kleppentiming icm multi-kleppen koppen zorgen dat er meer mogelijk is. Door moderne techniek en multi-kleppen koppen krijg je bij hogere toeren veel vermogen dus kun je een kleinere turbo gebruiken en die i sneller op toeren. Levert dus vooral koppel onderin. Daarnaast wordt zo’n turbo-systeeteem ook beter door de jaren en is er nu meer kennis over luchttoevoer, buizen varieren in lengte en dikte, variabele schoepen etc…
@w0o0dy: Ik volg je in grote lijnen. Vooral drukvulling bij lage toeren helpt, en directe injectie vanwege de hoge compressie ook. Maar multikleppers hebben toch juist weinig koppel? Kijk naar de Jazz. Die was er in 8 en 16. De 16 had pk’s. Maar alleen de 8 had wat koppel.
@mout: “The reason that 8 valve engines are better (ie more torque) at lower engine reves is air speed. The 8 valve engines generally have smaller port areas than the 16 valve engines per cylinder. The smaller area means a higher air speed and thus more torque.

At high engine speeds, the smaller areas of the 8 valve engines start to restrict air flow (air flow turns turnulent) whereas for the 16 valve engine, this occurs at a higher rpm.”

Een turbo duwt veel lucht in je verbrandingskamers, altijd als er druk is… vrijwel ongeacht toerental. Het voordeel van 2 kleppen per cilinder bij lage toeren valt in het niet bij turbo-motoren en het nadeel blijft bij hoge toeren.
@w0o0dy: zolang je op de weg blijft is zo’n benzinemotor nog leuk. Maar offroad heb je echt die dieselmotor nodig. Briljante combi die versnellingsbak en de dieselmotor. Tot in de derde versnelling is het niet eens nodig om gas te geven bij offroad gebruik. Dat redt je met zo’n kleine benzinemotor niet. Toch belangrijk aangezien het merendeel van de kopers regelmatig offroad gaat.
@Ferdinand1: beetje perspectief… een Laro 110/90 Tdi uit de periode 1992-1996 heeft 113pk en 265Nm bij 1800tpm en niemand zal beweren dat die auto niet uit de voeten kan in het terrein….

Tegenwoordig denken we dat je 500pk en 100nm nodig hebt om een grasveldje met een beetje hellingshoek over te rijden… its all in the right gearing. Full stop.
@w0o0dy: 100Nm moet zijn 1000Nm
@w0o0dy: weet er alles van. Maar toch betwijfel ik of een geblazen benzinemotor in combinatie met deze versnellingsbak ook zo briljant is. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar in de praktijk kan het tegenvallen. Een benzinemotor draait gewoon niet graag 1000 rpm.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mooi hoe zo’n ding blijft meegaan. Zou hij, over een jaar of vijf of tien, ook met een elektrische motor komen… ?
Er weer een motor insteken die nét aan de nieuwe wetten voldoet. Dat is nou precies ‘een langzame dood laten sterven.’ Een andere keer kwam er een airbag, of abs, of geluidsisolatie. Allemaal patches.
Het hele ding is een soort Win XP. Eigenlijk werkt het nog best, maar doorontwikkeld is het niet. Met honderden patches mag je het up-to-date noemen, en dus deelnemen aan het moderne (digitale) verkeer. Maar het gaat toch heus een langzame dood sterven. Zelfs als er nóg weer eens een servicepack komt.
En nee, ik heb niks tegen XP – ik draai het nog op een netbook. Ik heb ook niks tegen de Defender. Maar deze langzame dood wens ik het ding niet toe.
@mout:

Er zullen altijd nog wel plaatsen op deze aardbol zijn waar zo’n type terreinwagen gewenst is, met zo’n basic techniek. Dus om die auto nu vol te duwen met nieuwe techniek lijkt me ook niet de goeie strategie.
@Prutsor @super: Allebei groot gelijk. Ik zou er best eentje willen (voor erbij dan).
Wat ik jammer vind, is dat hij toch doodbloedt. Kijk maar naar de 3 scenario’s waarnaar gelinkt wordt in het artikel.
Het mooist zou zijn, als ze van scratch zouden beginnen te tekenen aan een terreinwagen met techniek die je in woestijn of rimboe met een hamer of een stuk boom weer draaiend kan krijgen. Vooral niet veel zwaarder, sterker of geavanceerder.
@mout: Ben een paar keer in de achterlanden van India geweest. Werkelijk fantastisch, hoe ze met een houtvuurtje en een hamer alles weten op te lappen daar.
Aan ‘onze’ moderne auto’s hebben ze niets. Geen hamer of houtvuurtje die een luchtdebietmeter, airbag of lambdasonde fixt.
@mout:
dat is juist de charme van een land rover, het is al tig jaren herkenbaar ongeveer dezelfde auto, is overigens altijd underpowered (behalved de v8 die relatief zeer weinig voorkwam) geweest.
Prachtig en tijdloos. De wagen blijft dan wel hetzelfde, maar de foto’s van de wagen evolueren wel! Deze set is fantastisch!!
@adyton: haha je moet iets updaten aan je wagen he ;)
@super

underpowered? misschien voor op het asfalt wel, maar daar is deze auto nooit echt voor bedoeld. Als hij door de modder en door het losse zand moet, dan komt deze t best tot zijn recht. dan moet je ook een rustig draaiende motor hebben, met een hoog koppel. bijvoorbeeld de V8: is wel mooi, maar in het terrein is t maar niets.
@crew Waarom niet de TDV8 uit de Range Rover? Die is veel sterker en heeft een nog veel hoger koppel (275pk/640Nm). Of de 2.2 TDCi van Ford gewoon leveren met 200pk/420Nm ipv 122pk/360Nm. Dat lage vermogen heb ik nooit echt gesnapt, het hoge koppel wel. Maar wat nou als je een steile helling op moet in de modder? Dan heb je toch ook vermogen nodig? Zo’n Defender weegt best veel.
@ggj1987: Wat dacht je van: niet nodig?

Het sterke punt van de Defender is juist dat die goed als bedrijfswagen inzetbaar is. Zolang de auto goed functioneert tussen de 0 en 130km/u is dat perfect. De huidige Defender doet dat prima. Daarbij is het belangrijk dat de auto lang mee gaat. Met 200pk slijt een blok veel harder en waarschijnlijk is koeling en luchtvoorziening in de Defender een groot probleem.

Mensen die een TDV8 willen moeten gewoon een Range Rover kopen, die luxe haal je toch nooit in een Defender.
@ggj1987: de motor die er nu in ligt is een bedrijfsauto motor en die andere 2.2 van Ford is een personenauto motor, daar worden hele andere eisen aan gesteld.

Alleen een beetje naar het vermogen & koppel kijken zegt helemaal niks in dit geval.
Mooi!

Vooral omdat vervangen waarschijnlijk nooit gaat lukken: zo breed inzetbaar en met eenvoudige techniek worden auto’s niet meer bedacht…

Samen met de G-klasse kan deze met de nodige updates gewoon voor de eeuwigheid blijven.

Wel 2 belangrijke verbeterpunten voor Land Rover: koester je fans en begin eens fatsoenlijk de oude beestjes te ondersteunen en zorg er nou eindelijk weer eens voor dat de Defender ook Amerika in mag. Dat laatste moet vooral genoeg opleveren op de auto in leven te houden. Wrangler is daar immers ook nog steeds populair.
@Alwood: eeuwig zal niet lukken, al is het maar vanwege botsveiligheidseisen etc…

En als zelfs een Huayra de VS niet in mag, dan geef ik de Defender helemaal weinig kans ;)
@robbie: maarrr volgens mij is het voor beiden in verband met airbag-issues? Is in principe te verhelpen.

Heb nog twijfels of een airbag in een defender ergonomisch gezien past. Een ruimte-probleem zegmaar, zeker bij grotere bestuurders. Toch zou daar een list voor te bedenken moeten zijn.
waarom hetzelfde vermogen behouden?
ik vind de defender echt een geweldige auto om te zien. al 60 jaar hetzelfde model. alleen vind ik de motoren een beetje teleurstellend.
volgens mij heeft bijna niemand van de mensen hier ooit een Defender gereden. toch weet iedereen wat t beste is voor deze auto. Raar!…
@crew: Dat geldt voor 99,9% van de comments en op 99,9 % van de auto’s ,life with it …….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).