Volkswagen wil Bulli Concept in productie nemen

Auteur: , 69 Reacties

Volgens "insiders" (je kent ze wel) zou Volkswagen serieus overwegen om de Bulli die begin dit jaar onthuld werd tijdens de autoshow van Genève daadwerkelijk in productie te nemen. En daarmee zou de Bulli het tweede model in de "Heritage" lijn van Volkswagen moeten worden. De Beetle is uiteraard het andere model uit die "serie".

De Bulli die in Genève stond was voorzien van een elektromotor (ideaal voor hippies), maar de uiteindelijke productieversie zal gewoon voorzien worden van benzine- en dieselmotoren. Net als de Beetle zal de productieversie van de Bulli naar alle waarschijnlijkheid ook gebouwd worden in Puebla, Mexico. Overigens zal die productie niet starten voor 2014. Dat geeft Volkswagen nog alle tijd en mogelijkheden om irritante teasercampagnes te bedenken.

Toen de Bulli werd onthuld werd er in het persbericht overigens ook al op gehint dat er ooit een productieversie zou kunnen komen, maar dat hoorden we ook jarenlang over de Microbus Concept die 10 jaar geleden door Volkswagen werd onthuld. Of deze Bulli een ander lot is beschoren dan de Microbus moeten we dus nog maar zien.

Overigens denkt designer Walter de’Silva wel dat Volkswagen zich dankzij retrodesign kan onderscheiden van Koreaanse en Chinese concurrenten. (via: autocar.co.uk)69 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Wat een lel van een logo voorop zeg….
@HDM: dat was bij het origineel ook zo, heb jij dan geen enkele kennis van auto’s?
@divine: Dacht precies hetzelfde!
@divine: Best knap dat jij uit die zin ”Wat een lel van een logo zeg” kan opmaken welke auto’s ik wel ken en welke niet, en dat ik nooit heb geweten dat VW zo’n oud transporter geval heeft gebouwd. Als ik ”geur van diaree in de toiletpot” zeg weet jij zeker te zeggen hoe lang ik ben en welke kleur de kozijnen van het huis tegenover mij hebben.
@HDM: Hahaha heerlijk
@HDM: groen als ze spinazie gegeten hebben.
@divine: Wat een stupide conclusie
@piebepost: Divine heeft wel meer problemen volgens mij, volgens mij denkt hij ook dat hij meer verstand heeft van auto’s dan wie dan ook hier.. en zo zeikt hij ook alles en iedereen af.. achja.. die moeten er ook zijn toch ?
@dennisr:

Maar niet weten dat er ooit een T1 heeft bestaan is wel gebrek aan opvoeding.. ;-)
@Vreddy_B: wie wist dat niet dan ? als die gene het al niet wist heeft hij zeker een belangrijk hoofdstuk gemist maar volgens mij wist hij het wel.. maar blijft een lel van een logo :P of het nou al jaren zo is of niet :P
@Vreddy_B: Tja, wat moet ik hier op zeggen? Je vermoeden is onjuist, je gaat dus niet door voor de koelkast. Denken dat iemand de transporter-reeks niet kent is wel een teken van lef hebben, maar lef pakt ook niet altijd even goed uit.
@dennisr: dat is jouw mening, ik respecteer ze ook al is ze totaal fout.
Lelijk!
Mag ik erop spugen xD?
Het doet me denken aan een Volkswagen Transporter maar dan in het klein.
@duitseautos: Jo, ga weg!
@duitseautos:
Je ziet er een Transporter in? Ik vroeg me ook al de hele tijd af waarom ze hem Bulli hebben genoemd :-P
Dan gaan ze misschien nog iets interessants in hun gamma hebben.
Prachtig busje, wat ook prachtig is, is dat “heritage” het enige is wat onderscheidt maakt tussen VAG en de Aziaten volgens da Silva(VAG). :)
@norge:
Lekkere “Heritige”, opgericht door een man met een snorretje die zijn rechterarm niet omlaag kon houden
ik hoop wel dat ie wat ronder word, en van die vette white walls d’r onder krijgt net als die taxi concept.

http://desmond.imageshack.us/Himg88/scaled.php?server=88&filename=volkswagenlondontaxicon.jpg&res=medium
@mikeslsamg: Das misschien de bedoeling…
ach wel een geinig busje, zou hem zelf nooit kopen maarja het heeft wel wat, voor een lief gezinnetje xD dat logo is wel erg aanwezig trouwens..
Vw probeert de hippies weer in nieuwe auto’s te krijgen?
Transporter doet ’t met een daihatsu materia :)
Waarom die afkeer van hippies? Die mensen hebben gestreden voor meer vrijheden => JULLIE vrijheden!!!! Of dachten jullie dat het dankzij de grijze Opelrijder is dat jullie de Politie kunnen uitschelden en wiet mogen roken?
@divine: Kan ik hier uit opmaken dat u deze vrijheid niet geniet? :lol:
@C220AMG: neen dat kan jij niet.
@divine: De eerste hippies misschien…de generaties daarna is het een groep vol boomknuffelende potheads geworden die enkel ‘peace & love’ kennen en verder niets doen buiten uitkering trekken van de staat omdat ze in 95% van de gevallen werkloos zijn.
@xilver: een bronvermelding die deze bewering staaft zou welkom zijn.
@divine: Nou dan doe ik blijkbaar iets verkeerd, als ik meneer agent uitscheldt krijg ik een prent. Ik doe het ook nooit, al heeft dat er voornamelijk mee te maken dat ik er geen behoefte aan heb. Net als wietroken. Dus hippies zijn stom.
@piebepost: dan scheld je verkeerd, jij zegt misschien ”U bent een lul!” maar je moet zeggen ”ik vind u een lul!” dan is het namelijk vrijheid van meningsuiting en is het gewoon legaal :)
@dennisr: Zijn veralgemening van ‘hippies zijn stom’ vind ik wel correct, dat is namelijk geen vrije meningsuiting maar een feit dat als een paal boven water staat. Ik denk zelfs dat dit wetenschappelijk aan te tonen is… met al die wiet en bloemen…bestaat gewoon niet dat ze daar geen hersenschade van oplopen.

Btw kuddo’s @Cartman :D
@xilver: dat de hedendaagse hippie’s fan zijn van de hybride auto’s zegt volgens mij al meer dan genoeg over die hersen bschadiging :P
@divine:
???????????
De Hippies van toen zijn de zakkenvullers van nu.
De netwerkertjes, de vriendjespolitiek old boys netwerk jongens.
De Salon Socialisten
Jouw Hash rokende Hippie vrijbuiters !
Wordt een keertje volwassen man !
@desjonnies: misschien functioneert onze hedendaags maatschappij nu zo eenmaal en ben jij degene die dringend moet volwassen worden. Je klinkt als een gefrustreerde loser, en ik mag er van uitgaan dat jij dat niet bent.
3.0TDI(313pk) erin, en klaar :D
Bah… gewoonweg een opvolger van de T1 & T2… en dat zijn na de Kever de 2 meest verschrikkelijke creaties van VW. Dat logo hoeft niet zo belachelijk groot te zijn… de mensen zijn niet blind…
@xilver: Denk niet dat je het moet zien als opvolger van T1 en T2.. dan is het namelijk een stront ding.. zie het als iets nieuws.. dan heeft het kans.. :P
@dennisr: Het heeft gewoonweg te veel weg van die busjes ;-) Ergo, het is al verziekt voor dat het op de markt komt, beetje Beetle-verhaal. Gelukkig voor VW zijn er veel meer mensen die dit wel een geweldige busje vinden (waarom weet ik ook niet maar die dingen worden afgeschilderd als cool, ik vind het eerder wat weghebben van een biervat op wielen).
@xilver: met kever bedoelde je toch niet de oude he ? :o dat zijn gave karretjes, en die nieuwe is ook al weer een vooruitgang, deze Bulli heeft vooral door dat grote logo het imago van de oude busjes denk ik.. maar ach.. alles veranderd in auto wereld :( :P
@dennisr: Kever = Worst car ever made by the Germans. Ik snap eeeecht niet wat daar zo spectaculair aan is. En de nieuwe Beetle doet me enkel denken aan huisvrouwen die met hun hoofd in een emmer javel zijn gevallen.

Beetje zoals een 2pk’tje; heel belangrijk in de autogeschiedenis geweest en blijkbaar heel betrouwbaar, maar god… ik zou d’r nog niet dood in teruggevonden willen worden.
@xilver: Daarom zijn er ook zo bijzonder wijnig van verkocht… Slecht jo!
@RickB: volgens mij bedoel hij het meer als zijn mening ;)
@RickB: wat is wijnig? ik kan daar weinig info over vinden op het internet.
@RickB: Dat is wat ik bedoel in een andere comment ;-) Die wagens zijn een enorm verkoopssucces maar ik zou er geen willen hebben.
@xilver: hah :P er is ook niks spectaculair aan volgens mij, het is ook echt een wagentje die je leuk vind.. of je vind em niks.. zit ook niks tussenin denk ik :P ik vind hem wel leuk :D die VW new beetle echter.. dat vorige exemplaar.. dat was echt een vrouwen ding.. of homo ding.. daar zou ik ook idd niet dood in terug gevonden willen worden.
Ik niet…
geweldig zo een grote logo! jammer dat ik niet in de markt ben voor zo soort auto’s :)
Vind m erg mooi! Zou m nooit kopen of rijden maar vind m zeker geslaagd!
Snel in productie nemen, ik vind het een erg leuk ding! :P
Als ik me goed herinner is dit ding nauwelijks groter dan een Golf. Zit nauwelijks laadruimte in denk ik.

Denk toch dat de Microbus meer potentie had gehad.
Mooi bedacht,laat maar komen er nog van die rarieteiten rond.
Ik zeg doen, en dan nog een Karmann Ghia-reïncarnatie om de lijn af te maken. Op basis van de productieversie van de BlueSport concept ofzo.
@Edge: maar dan wel roestvrije exemplaren.
Microbus, ik zeg doen! Maar ik hoop van de Bulli dat Maurice de H. gatt voorspellen dat deze 7 zetels krijgt, want dan blijft ons dit ding bespaard. VW hoeft de Touran niet nog verder te verprutsen.
@mashell: waar komt dat hier?
Geinig ding die Bulli. Heeft VW hard nodig.

Maar de lendesteunen? Worden die nog opgeblazen wanneer je het contact aanzet, of word het echt schuiven over die bank bij het nemen van een driekwart rotonde?
Cool karretje!
Nog even terugkomend op het grote logo; dit is de enige overeenkomst met de originele Bulli (nou vooruit, ook de two-tone lak). VW slaat hiermee de spijker volledig mis. Wat een gemiste kans!
Blijf deze toch mooier vinden jammer genoeg…
<img src="” width=”450″ />
<img src=")” width=”450″ />)
@Flatfour: geeft niks hoor, hiermee heb ik het geleerd:
http://img818.imageshack.us/img818/8143/5n3n0o.jpg
@dennisr: ‘locatie van je afbeelding’ = rechtermuis knop op de afbeelding – Eigenschappen en dan de url copieren ;) succes!
@dennisr: Wat jij allemaal niet weet :oops:
@norge: uche uche *Mede mogelijk gemaakt door Norge*.. was ik vergeten :mrgreen:
@dennisr: Maat fakking Chill, heb het meteen opgeslagen, tnxs
Niet heel bijzonder, maarja, daarvoor is het ook een VW!
als VW dan toch een retro-busje wil uitbrengen, dan toch liever de Microbus-concept uit 2001:
http://media.motorbox.com/data/contenuti/0000041345/img/640/volkswagen-bulli-concept--c5e1be1404dc689d80ce1d240687bce4.jpg
Bulli-shit…

Microbus concept is zoals @RRRobert zegt dan wel beter als het op ‘Heritage’ aankomt. Bulli lijkt meer een Touran met een ander smoelwerk. Ik zie niet in dat dit een retromodel van de originele Type 2 moet zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).