De beste auto om de Stelviopas mee op te rijden? [video]

Auteur: , 87 Reacties

Men neme een Audi R8 Spyder, Alfa Romeo 8C Spider, Aston Martin V8 Vantage S Roadster en Porsche 911 GTS cabrio. Gewoon om uit te zoeken welke nu meer geschikt is om een van 's werelds gaafste wegen mee op te rijden en daarbij het beste klinkt.

Ja, cabrio rijden voegt echt wat toe. Niet alleen heb je kilometers meer uitzicht, het geluid is ook meer. Als je door de weilanden rijdt maar boven alles de weerkaatsing tegen de rotswanden van de beste wegen die Europa te bieden heeft. Het galmen in tunnels en de wind in de haren is ook nooit verkeerd.

Vereiste nummer twee: een atmosferische 6-, 8- of 10-cilinder motor met luide uitlaat. Rij je een bergweg op dan is alles boven de 300pk veel. Topsnelheden liggen er niet hoog, extra geluid is wel lekker. Als autoliefhebber althans, de rest van de wereld wil altijd alles ‘stiller’.

Blijkt dat je met dit strenge eisenpakket nog steeds te veel keus hebt. Tijd voor een vergelijking van 4 uitgesproken kandidaten.

Een Audi R8 (1700kg) met (binnenkort) 450pk V8 en quattro aandrijving. Driftbaar maar iets lomper. Een 408pk 1500kg Porsche Carrera GTS cabrio, de luidste uit de 997-familie, fantastische besturing maar wel een zescilinder tussen 3 V8’en. Toch misschien de Aston Martin, goed voor 430pk en ongeveer 1550kg. Last but not least: de niet meer verkrijgbare Alfa Romeo 8C Competizione Spider, 450pk, 1675kg. Zwaar maar het geluid bezorgt je per direct een…

Met dank aan w0o0dy voor de tip!87 reacties

Heel erg mooi clipje!!!
Die Alfa 8C heeft wel een heel lekkere sound, maar het blijft een Alfa. Toch zou ik voor de Aston Martin gaan, maar dan wel in een fatsoenlijke kleur. Wat een verschrikkelijke k*k-kleur, dat groene, het zou echt verboden moeten worden !!

Maar ik mis wel de Lamborghini Gallardo LP 570-4 spyder …

http://www.tuningnews.net/wallpaper/1920x1080/lamborghini-gallardo-lp-570-4-spyder-performante-01.jpg
@rechercheur: Het is en blijft een Alfa ? De R8 is en blijft een Audi dan toch ?

Ben met je eens dat de Porche en de Aston echte sportwagen merken zijn maar Alfa heeft wat dat betreft meer traditie dan Audi.
@ferry832:

Ooow, lees jij misschien dingen die ik niet schrijf ?

Of ben jij van de Alfa fanclub, en mag ik niets “negatiefs” melden over jouw favoriete merk …
@rechercheur: Nee, hoor als iets onderbouwd is ga ik graag de discussie aan. Als jij schrijft ; maar het blijft een Alfa dan kan ik daar inderdaad weinig positiefs in ontdekken. Ik vraag me daarmee wat je dan bedoeld.
@ferry832:

Dat mijn persoonlijke ervaring is dat Alfa’s verschrikkelijke rammelbakken zijn, en daarom is en blijft het een Alfa voor mij.

Sommigen noemen dat karakter of passie, dat kan natuurlijk ook. Voor een klassieker niets mis mee, die mogen stinken, rammelen, kraken, olie lekken, niet startern, etc. Voor een auto die je dagelijks van A naar B moet brengen, prefereer ik bij voorkeur Duitse degelijkheid.

Zul je het vast allemaal niet mee eens zijn, prima, dit is mijn mening ….
@rechercheur: Ik heb aardig wat Alfa`s gehad maar het zijn helemaal geen rammelbakken. Maar goed die discussie kan oneindig worden gevoerd. Het is jammer dat mensen zoals jij het mooie merk de grond intrappen en daarmee veel napraters trekt. Uiteindelijk roept de 1 nog harder dan de andere terwijl feiten genegeerd worden.

Ik ben persoonlijk blij dat Alfa nog bestaat en een uitzondering is op de grijze meute die ik zie op de snelweg en in mijn straat. Maar goed de mens is een kuddedier en zal altijd naar zijn medemens kijken als die een keuze maakt.
@ferry832:

Hahaha, “enigszins gefrustreerd” …?

Omdat ik Alfa niet prefereer als mijn favoriete merk, zou ik het de grond intrappen en vervolgens een kudde napraters achter me aan krijgen?

Mijn ervaringen met Alfa zijn nu eenmaal wat minder, wat een ander daar van vind moet hij/zij lekker zelf weten. Ben blij dat jij wel zo enthousiast bent … want het zijn best leuke auto’s, maar helaas niet mijn ding.

– einde discussie –
@rechercheur: Als jij met – einde discussie – het laatste woord claimt, kan ik het ff niet laten.
1) Je zei ‘maar het blijft een Alfa’. Daar geef je geen reden bij, dus heeft @ferry832 reden om te proberen je te begrijpen. Dus ja, hij leest wat er niet staat: Alfa geen sportmerk. Ik zie daar geen fanboy frustratie, maar een poging jouw gebrekkige boodschap in te vullen.
2) Ferry geeft aan wel discussie aan te willen, als er wat te discussieren valt. Jij brengt je ervaring in ‘rammelbakken’. Dus brengt Ferry zijn ervaring in. Misschien wel een bredere dan die van jou, want hij heeft er een paar gehad. Ik zeg: hé, een onderbouwd standpunt, daar bij Ferry. Dat zie je niet overal. Dankjewel, Ferry. Ik heb een keer een Alfa laten staan om de reputatie. Maar van jouw ervaring kan ik leren.
3) Jij zegt: ‘enigszins gefrustreerd’ en – einde discussie -. Over dingen lezen die er niet staan gesproken. Áls ik ergens frustratie proef bij Ferry, dan is het dat hij het betreurt dat mensen met weinig eigen ervaring een merk als ‘rammelbak’ bestempelen, en mensen die er tevreden een paar hebben gereden als ‘fanboy’ worden weggezet.
Ik heb (met een ander merk) dezelfde ervaring als Ferry. Mensen die het rammelbak noemen, zonder er ooit 1 gehad te hebben. Terwijl ik drie auto’s van dat merk heb gereden met tellerstanden tussen 200k en 500k.

Lieve lezertjes, in welke reacties proeft u meer frustratie? Die van Ferry of die van Rechercheur?
Lieve lezertjes, wie ziet u lezen wat er niet staat? Ferry of rechercheur?
@mout:

Mooie uiteenzetting… maar als ik aangeef dat ik ze best leuk vind, maar het niet mijn ding is, en daarom geen discussie waard. Tsja, dan ga jij daar vervolgens ook helemaal niets aan veranderen.
@rechercheur: Groot gelijk. Vooroordelen zijn er niet om bij te stellen. Dan zouden het geen vooroordelen meer zijn.
@mout:

Als je nu eerst de rest van de discussie gelezen had, dan had je wellicht een meer zinvolle reactie kunnen geven. tsja …
@ferry832:
Iemand die het Aston Martin metallic groen niet begrijpt en een Alfa een rammelbak noemt, daar ga ik nooit een discussie mee aan.
Ik durf te wedden dat rechercheur zijn lease Aygo 120 km/h sneller gaat dan de fabrieksopgave, hij 40% zuiniger loopt en zijn schoonmoeder een lekker wijf is.
@desjonnies:

Kan aan mij liggen, maar zou dit mintgroene kleurtje (Viridian Green) moeten refereren aan British Racing green ?

Het is namelijk wel degelijk een geheel andere kleur, check de RAL-coderingen …


http://3.bp.blogspot.com/-stdx7xYG6Gk/TY9AlQ85mCI/AAAAAAAABUg/Q1nMw1eLHt0/s1600/Aston-Martin-V8-Vantage-S-Roadster-02.jpg


http://www.all-free-photos.com/images/lemans-2005/PI0721-hr.jpg
@rechercheur: ik dacht dat er verwezen word de (originele ?) kleur van AM’s vroeger..
http://www.freecarphotos.org.uk/101-200/aston-martin-db5-1964.jpg
Niet dat die kleur wel overeenkomt.. maar die racing kleur is het in elk geval ook niet..
@dennisr:

Volgens mij is de kleur Viridian green niets meer dan een hip mode-kleurtje, en verwijst helemaal nergens naar.

Wat dan ook, ik vind het geen gezicht op een Aston Martin, is meer iets voor een Focus RS of Twingo …
@rechercheur: Grappig, dat is precies de reden waarom ik niet voor de Aston Martin zou kiezen…
@rechercheur: “maar het blijft een Alfa”. Het enige dat Alfa is aan de 8C zijn de badges, de wagen is door Maserati ontwikkeld met een Ferrari motor. Geen slechte onderdelen, maar een echte Alfa is het niet.
@mashell:

In dat geval wil ik mijn mening wellicht herzien … :-)
@mashell: Mazeratie staat nou ook niet echt bekend om hun degelijkheid, ik geloof dat je je om de 10.000 km moet melden bij de dealer voor het standaart onderhoud.
Ik snap wel dat de rechercheur de duitse degelijkheid aanhaald ;)
@Arnold-JR:

Oow, dan blijf ik bij mijn eerdere standpunt: Italiaanse rammelbak …
Hmm, ik kies de V8 Vantage S Roadster.
kwa geluid zou ik gaan voor: Alfa – Aston – Porsche – Audi
Ik had nu toch wel iets meer verwacht van het filmpje.
Ze hebben het enkel over het geluid, maar volgens mij is wegligging toch ook geen onbelangrijke fun-factor!

Ik zou gaan voor de Aston, bij voorkeur in een andere kleur.
@vale46: wegligging: porsche-audi-aston-alfa… volgens mij ook redelijk uit het filmpje af te leiden :)
@Alwood: Nene, dat is gewoon elementaire basiskennis van een autoliefhebber ;)
Porsche heeft de wegligging altijd goed voor elkaar, nipt gevolgd door de R8. De 8c is gewoon slecht te noemen qua wegligging en Aston is gewoon de middelmaat.
@vale46: De alfa is nergens goed in, op één ding na: Pure emotie! En alleen al dat uiterlijk, interieur en dat geweldige geluid zijn genoeg redenen om hem tegen elke andere auto te zetten.
@Cantago: Zo dacht ik er ook over, tot een tijdje geleden.
Zijn emotie mag er gewoonweg af druipen, als de auto niet goed op de weg ligt, als de versnellingsbak toch niet dat goed is,… Dan valt het stukje plezier weg. Voor andere weggebruikers die er naar moeten kijken en luisteren is het zalig! Maar voor jou zelf, in de bestuudersstoel, is er op dat moment meer te genieten aan bvb een Aston.
my opinion..
Sowieso de alfa Romeo 8c spyder, heeerlijke sound!
Geen geweldig filmpje, wel geweldige auto’s!
Op basis van geluid en uiterlijk zou ik sowieso voor de AM kiezen.
De Aston every time… Al komt de Alfa erg dichtbij.
Dan toch de AM
ik zeg geen cabrio. ik zou een nieuwe M3 GTS, Pagani Chinque, 430 Scuderia of de nieuwe Porsche GT3RS 4.0 willen gebruiken. voor iets als dit! lekker hardcore!
@spykerboy: Doe mij ook maar de 4.0 :D, als ik toch uit deze zou moeten kiezen…De aston!
@spykerboy: volgens mij klopt er iets niet in de prijs klasse als je er een Pagani Chinque bij neemt..
@spykerboy: Waarom geen cabrio?
De beleving is groter dan in een gesloten auto, en dat beetje stijfheidsverlies/extra gewicht merk je gewoon niet in een haarspeldbocht.
De Auto’s die jij voorstelt zijn wel nog lekkerder dan degene in het filmpje.
Toch zou ik een Pagani Zonda Cinque roadster nemen!
Even mijn mening bijstaan met een heerlijk filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=h_y53_gYj1g
@vale46:

Zo’n Pagani Zonda Cinque roadster is wel even van een andere prijsklasse, daar kun je zowat de Audi, Porsche, Aston en Alfa in één keer voor kopen ….
@rechercheur: feit!
Maar ik heb nergens iets zien staan over de prijs ;)
@vale46: waarom geen cabrio? heel simpel ik vind cabrio’s lelijk. een cabrio dak neemt de originele lijn van de auto eruit. de enige cabrios die ik mooi vind zijn de autos die designed zijn als cabrio, e.g. mercedes SL/SLK en de california.
@spykerboy: Ik denk dat de meeste cabrio’s wel designed zijn als cabrio’s.
Cabrio’s moet je zien met het dak naar beneden, dan horen ze pas tot hun recht te komen, dus over een daklijn moet je niet zeuren want die is er op zn mooist niet!
Neem de een DBS Volante, de DBS is een zeer mooie auto, maar zijn cabrio-broer zonder dak vind ik nog veel mooier.
Maar smaken verschillen en daar leg ik me bij neer ;)
@vale46: ja maar hoevaak kan je in nederland nou met het kapje omlaag rijden?
@spykerboy: 3/4 maanden, als het dan niet regent en +20° is.
Als je in Nederland een mooie auto wil moet je dus een Coupe kopen. Hier is dus een cabrio lelijker dan een coupe, maar het gaat hem over het algemene.
@spykerboy: Laat ik nu net de Mercedes SLK en de Ferrari Callifornia in het rijtje van meest lelijke cabrio’s ooit zetten! Nee, doe mij dan maar het vorige model BMW Z4, dat zijn mooie cabrio’s! En toch… Een Maserati GranCabrio mag er ook prima zijn. De R8 Spyder vind ik er ook super uitzien, en er zijn er vast nog veel meer.
Tikkeltje oneerlijk gezien die GTS z’n sportuitlaten niet open staan, creëert een hoop verschil in geluid namelijk!
moeilijk moeilijk moeilijk… ik zou niet weten welke ik het liefst zou meenemen naar de Stelviopas.. qua geluid zijn de Alfa en de Am wel het beste.. maar alle 4 mooie auto’s dus ik weet het niet! :)
Wel eens achter Mario de postbode gezeten die daar de post bezorgt?
Je gaat huilend terug naar huis als je door een Fiorino Diesel geslacht wordt. ;)
Mario kent ieder bochtje en ieder steentje op de Stelvio.
ik ben aan het twijfelen tussen de audi en de aston.
de alfa en de porsche vallen voor mij al eerst af, waarom? die alfa, mooi wel ja en zeldzaam, maar zegt me gewoon niks. en de porsche…die is zo een beetje standaard in z’n segment..
en als ik echt moet kiezen tussen de audi en de aston zou ik de R8 nemen, voor het geluid.
maar eigenlijk heb ze liever allevier!
Pfff, ze maken allemaal de verkeerde keuze.

Als je de stelvio dan toch niet met de motor doet wat de enige juiste manier is kies dan tenminste voor een fatsoenlijke wagen.

Als je voor het rijplezier wil gaan gaat er toch niets boven een caterham of ariel atom.
En is dat niet genoeg en wil je er ook nog een beetje karakter bij dan is er nog maar 1 juiste optie.

De AC Cobra, MKII of MkIII (of een namaak) hadden een zalig geluid, en zien er beter uit dan die R8en en GTSen.

Het enige wat daar nog boven zou gaan is een Ferrari Felber of 166 spider ofzo maar da’s maar voor een paar stervelingen weggelegd.
@Hupke: of Donkervoort :) mijn voorkeur dan de Donkervoort GT :D
@dennisr:

Da’s ook een verdomd goeie keuze, waarom was ik die ook al weer vergeten?

http://www.youtube.com/watch?v=LDUTRTd7SMU

Ohja daarom
@Hupke: Voor die prijs kan daar natuurlijk ook niks tegenop ;) mooi filmpje :)
jammer dat die R8 niet met een V10 is..
Een degoutante versie van deze trip zou zijn: Een Zonda Cinque, Bugatti Veyron Grand Sport, Koenigsegg CCX-R en een Porsche Carrera GT.

Uit deze 4 zou ik de Porsche of de Audi nemen. De AM ben ik een beetje beu gezien en de C8 is gwn niet mijn ding (lees: ik vind het een gedrocht).
De lichtste natuurlijk ,zoals al vaker vermeld elke kilo te veel is moordend als je over bergweggetjes heen rijdt.
En dan zou ik het liefst een Donkervoortje gebruiken .
@norge: Dat dacht ik nou ook. Wat mij betreft is een Elise ook wel bespreekbaar. Of elke andere Lotus afgeleide. Die heb je uit Duitsland, GB, NL, en zelfs nog wel uit Azië.
@norge:
He he, de oer mini cooper doet het daat goed, trouwens iedere van een rally wagen afstammend vehikel gaat daar lekker.
Totdat de Postbode achter je zit…….
Beste auto voor de stelvio-pas–> BMW 134 Judd
@alcantara:

Ja die is vooral road legal. En verre van praktisch op de stelvio. Al die aërodynamica is onfunctioneel bij lage snelheden (haarspeldbochten) is gewoon dood gewicht dus.
@Hupke: En dan toch nog met al dat extra ‘dode gewicht’ weegt het ding slechts de helft van de wagens die in dit artikel genoemd worden. En ik kom nergens tegen dat het road legal zou moeten zijn, de vraag is simpel: wat is de beste auto voor de stelviopas.
Zodra een Porsche meedoet in een test is het voor mij moeilijk om objectief te blijven. Ik schuif mijn liefde voor Porsche niet onder stoelen of banken. Dus voor mij zonder twijfel de Porsche 911 GTS cabrio.

Met Alfa en Audi heb ik niet zo veel, de Aston is mooi maar zal voor mij altijd na Porsche komen.
Erg kort filmpje :-(
En wat een gewicht dragen die cabrio’s mee.
Leuk om tegen de berg op te rijden, maar bij afdalingen 1700 kg tot stilstand krijgen is hopeloos. Dan liever een mini cooper waarbij de remmen het wel heen en terug overleven.
waneer is een auto eigenlijk de beste hiervoor ? moet hij dan het meest comfortabel zijn ? of het snelst ? of de meeste fun bieden.. zoals driften in de bochten etc.. volgens mij moet het sowieso wel een cabrio zijn.. om optimaal van het geluid en de omgeving te genieten.. maar verder.. ??
@dennisr: Nouja, met een open dag en de ramen omlaag krijg je veel van de omgeving, het geluid en de rijwind mee denk ik. Maar plezier staat hier bovenaan, niet snelheid. Het gaat om de hele beleving! Een beetje driften is dan ook wel leuk.
Ochochoch. Die alfa. Fenomenaal. Een Porsche heeft toch niet zo veel sound, en die v10 komt uit een lambo, dan wil ik ook een lambo. Aston klinkt ook bizar goed trouwens
Ik heb vorige week de Stelvio pass op de motor gereden, net als de gaviapass, passa tornale en de timmelsjoch. Leuk en heel herkenbaar om dit nu terug te zien dus. Wel jammer dat ze hebben gefilmd aan de gematigde kant van de Stelvio (richting Bormio). Dit zijn niet de beroemde kehre’s of tornante (het is wat dat Zuid-Tirol) die je altijd op de foto’s ziet.

Wat betreft het geluid: zo’n 911 boxer is eigenlijk toch niet te versmaden.. Maar dan is die Aston Martin voor mij een goede tweede.

Aan de vignetten te zien zijn ze trouwens ook nog in Oostenrijk en Slovenië geweest. (Oostenrijk is logisch uiteraard)
Het is jammer dat ik het geluid in de Aston bagger vind als hij schakelt, want de Aston klinkt veruit het lekkerst. Als hij met handbak leverbaar is en in een andere kleur dan wil ik die! Anders de R8 (met V10 uiteraard, de V8 klinkt te tam). De Alfa klinkt helemaal gruwelijk en de Porsche is veel te standaard helaas…
Jammer dat er nog nog geen Nissan GT-R cabrio is.. Dan zou die waarschijnlijk weer met een straatlengte voor eindigen… Oh ja… En dan ook nog voor een veel lagere prijs… Nb de Porsche en de Audi vind ik te gewoon dus zou voor 1 van de 2 andere gaan… Voor dat geld wil ik niet in een auto die je tegenwoordig dagelijks tegenkomt… en zo een “pas” rijd je met zo een auto misschien ooit 1 keer….
de -op andere auto’s nogal vies aandoende- lichtgroene metallic kleurtjes zijn voor een AM fan een verwijzing naar de AM Le Mans racers en vooral naar de Zagato’s, waarvan de DB4 Zagato een schoonheid is.
Maar op een Am mag het gewoon. Hoe viezer groen hoe beter !
@desjonnies:

Jaja, dat te hippe kleurtje “Viridian Green” zou een verwijzing zijn naar “Chiltern Green”, de kleur die Aston Martin o.a. voor de DB4 Zagato gebruikte …

http://assets.hemmings.com/uimage/7907627-640-0.jpg?rev=25

http://www.madwhips.com/upload/images/viridian_green_vantage_s_3-800-600.jpg

http://www.raceretro.com/editorialimages/P_A020.jpgZal vast aan het beeldscherm van m’n Mac Pro liggen, maar eens opnieuw laten kalibreren. Blijft desondanks een enorme poepkleur voor een Aston Martin V8 Vantage S …
Honda S2000 of een nederige MX5 heb je denk ik meer plezier van op zo’n bergweggetje dan met zo’n 500pk apparaat.

Tenzij je het weggetje en de auto goed kent ben je alleen maar bezig met die 500pk niet in ’t ravijn te laten donderen en minder bezig met genieten.
integralechubasco
@bozewolf: heb stelvio meerdere malen met mijn integrale gereden, kan je verzekeren dat je wel wat torque wil hebben bergop. in mijn geval most ik de turbo goed opgespoeld houden om een hairpin naar boven snel te kunnen pakken. halfgas en licht aanremmen (met linkervoet) tegelijk, op tijd bij exit rem los en zorgen dat toerental boven 3000 toeren zit. Moet je niet een te licht motortje in je vooronder hebben…
@integralechubasco: Als je bergop hard wilt gaan wel ja. Bergaf is zon licht karretje ideaal.
integralechubasco
@bozewolf: yes dat klopt…. remmen hielden zich niet zo bergaf, 1250kg aan bakbeest.. :)
@integralechubasco: En dan te denken dat zo’n open R8 dus doodleuk dikke 1700 weegt.

Dan kun je nog zulke goede remmen hebben, die massa merk je echt wel.
@bozewolf:
Yes een S 2000, maar zoals Integrale al zegt, met een Turbo ben je in het nadeel, hoe hoger je komt.
NSU 1200 TT of een R8 Gordini, klein, wendbaar motor achterin of een Giulia GTV met een 1750 motor erin.
Lancia Fulvia Hf ?
integralechubasco
@desjonnies: Daar je noem je een paar auto’s…
Hou je schroevendraaier in je dashboardkastje :) … vroeger met mijn pa en zijn BMW 2002 met dubbele webers, moest ie boven de 1500 meter de carburateurs mengsel een tikje geven.
Triest dat er zou weinig mensen op deze site komen die zich eerst zorgvuldig informeren alvorens een auto vanalls toe te dichten wat niet juist is. Los van het feit dat we hier twee lelijke eendjes met twee klassieke schoonheden vergelijken is volgens meerdere journalisten de Alfa 8c Spyder een veel betere en fijner rijdende auto dan de coupe (te hard en nerveus volgens sommigen). Met het lage gewicht de 450pk, de sound en het uiterlijk not VOOR de exclusiviteit meeweegt kan er natuurlijk maar 1 juiste keuze zijn. Game set match voor de 8c.
@w0o0dy: ehm.. de 8C is zwaar, heeft zeker niet een van de betere onderstellen van de 4 en is niet meer te koop..

In mijn ogen toch vooral de 911 en AMV8 die hier de toon zetten. Porsche omdat ze zich daar echt (technisch) helemaal op kapot-ontworpen hebben, aston voor z’n V8, speelser layout, schoonheid en nog enigszins bescheiden gewicht.


Denk trouwens wel dat je ook in de R8 veel lol kan beleven omdat de grip het gewicht weer redelijk opheft. En in de 8C ook veel lol hoewel je wel met zweet tussen de billen van het geluid geniet. Te zeldzaam, fragiel
@Alwood: et tu Alwood? De 8c is zwaar ja? Hmm meer dan 50kg lichter dan de Audi, lichter dan de Aston V8… Curb weight (alle vloeistoffen en uitruting maar zonder passagier 1675kg gewogen tijdens tests). Het onderstel is wezenlijk anders (zachter gedempt, strakkere stabi’s en standaard keramische remmen) Al met al is het gewicht 90kg omhoog tov de Coupe maar het zwaartepunt is OMLAAG gegaan en de spider heeft 50/50 gewichtsverdeling.

Die Porsche kan wel eens sneller zijn maar is zo gewoon als een kadettje ivt de 8C spider. Bovendien klein, niet sierlijk en maar een 6 cilinder itt de anderen.. Tja 911 fanboys zullen er altijd zijn maar als liefhebber is er maar 1 echte keuze.. de kleur van je 8c spider. (helaas wel uitverkocht dat klopt). Ik zou trouwens ook de GranCabro Sport kiezen boven de anderen…
@w0o0dy: mjah… je weet dat ik daar het liefst naar boven en beneden rij in een Volvo 740 dus mss is het niet de beste discussie om te voeren.

Maar wat ik gezien, gelezen, etc. heb over de Alfa 8C koop je die zeker niet voor de techniek. Wel een punt waar ik graag auto’s op uitkies (vernuft, technologie, slimme oplossingen, superieur onderstel). Lager zwaartepunt is verder beetje het standaard verhaal voor cabrio’s t.o.v. coupé’s (renault 19 cabrio heeft ook lager zwpt dan een gewone 19).

Laat ik het zo stellen: zou ik met een ‘redelijk’ budget zelf een auto moeten kopen wordt het de 911. Ga ik voor een once-in-a-lifetime rit dan wordt het iig niet de Porsche maar zou ik moeilijk kunnen kiezen. Er zijn dan in ieder geval nog heel andere auto’s die ik veel liever omhoog zou rijden.
@w0o0dy: Maar 500 gemaakt, hm?


Over 30 jaar op automatrix.nl maakt resident spotter Peertje een special over de 8C Spyder. “Destijds maar 500 van gemaakt, speciale spot”
@w0o0dy: Ja, maar veel zijn onwetend en praten graag mee met de rest en als het even kan dikken ze het nog wat aan. Op deze manier voelen ze zich geaccepteerd en gewaardeerd.

Mijn ideale auto om deze pas te bedwingen zou de Lancia Delta s4 zijn. Met de compressor en de turbo ben je altijd in opperste staat van paraatheid en iedereen en alles te snel af.
moeilijke keus, ik vind de r8 nu geweest ondanks het geen slechte auto is. die groene aston martin kleur, verschrikkelijk! qua exclusiviteit moet je de 8c hebben.
als dagelijkse auto r8 of porsche carrera gts, en als zondag auto de aston.

Als je over de prijsklasse 150 000 + praat zou ik ferrari california kopen of gran turismo s!
De Porsche! Een koopje in vergelijking met de andere drie. En dan niet alleen in aanschafprijs. Jammer van het imagoprobleem…
1/2 Porsche/AM??(twijfel tussen de auto’s)
3 Alfa
4 Audi ( Deze uiteraard als laatste, het is namelijk maar een Audi)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).