Corvette-rijder gesnapt met 240 km/u

Auteur: , 72 Reacties

Like a boss!

Een 53-jarige Maaslander mocht gisteravond zijn rijbewijs en Corvette inleveren nadat hij op de A16 tussen Dordrecht en Breda even goed gas gaf. Dit ging gepaard met lichtsignalen en toeteracties. Je moet je voorliggers natuurlijk wel even laten weten dat je er aankomt per slot van rekening.

Helaas voor de scheurende senior kreeg hij ergens onderweg een motormuis achter zich aan, en was hij kennelijk drukker bezig met de baan voor hem vrijmaken, dan in zijn spiegels te kijken. Toen hij bij Breda voor een verkeerslicht moest wachten verzocht de motorsnor hem dan ook vriendelijk zijn rijbewijs en auto in te leveren.

In een reactie was de aso wel eerlijk: hij gaf aan gewoon even lekker door te willen rijden. De rest moest maar voor hem aan de kant. Ik had zelf gezegd dat ik bang was dat mijn ruit aan barrels geschoten zou worden, maar goed.. Volgens een reaguurder op RTV Rijnmond ging het om een “zwarte Corvette C06 type”. Mocht hij een ZO6 bedoelen, dan weten we dat hij in ieder geval lang niet het onderste uit de kan heeft gehaald, zoals het (eerder geposte) filmpje hieronder demonstreert:72 reacties

waarom niet?
240… Dat zal vast niet in mph zijn geweest :D
1 het was een Maaskanter en geen Maaslander ( dat is kaas) en 2 het was geen zwarte ‘Vette maar een groene Opel Manta…
@Benjamin1: jij bent de zwakste schakel, tot ziens!

Tja, het mag niet hè. Ga dan zoals het filmpje naar Duitsland en blaas daar rond en hou het in NL bij max 175 op snelweg, ben je na correctie net je rijbewijs niet kwijt ;)
@magetwan: is de correctie 6 ? je kan ook 300 gaan rijden.. en dan plat op de rem tot 0.. als ze dat meten is het gemiddeld ook 150 en heb je toch even kunnen genieten :)
@dennisr: theoretisch heb je gelijk, ik zet alleen vraagtekens bij de praktische uitvoerbaarheid… We zien waarsch binnenkort wel een filmpje uit Rusland van iemand die het probeert.
@dennisr: kan jou auto dat dan?
Helaas kwam er een motormuis achter de scheurende aso aan?
Hoezo helaas, dat is toch juist mooi. Dit soort gedrag is gewoon belachelijk. Auto en rijbewijs zijn ingenomen heb ik gehoord op de radio.

Weet niet op welke grond de auto is ingenomen, want ik kan er zo geen verzinnen, tenzij er nog boete / belasting openstond, maar wat mij betreft mogen ze bij dit soort gedrag ook een nieuwe grond creeëren om de auto in beslag te nemen en te verkopen met opbrengst voor de staat.

Wat een debiel. het is allemaal leuk totdat je een ander doodrijdt.

Als je hard wilt rijden ga je maar naar een circuit of Duitsland, waar het tenminste is toegestaan.
@TWJ: snelheid dubbelen is auto inleveren toch?
Helaas voor hem.
@TWJ: er staat helaas voor de meneer die reed, niet alleen helaas, dat maakt wel verschil. Beter lezen
@TWJ: Ja, want in Duitsland is het toegestaan, dus daar kun je met dit soort snelheden NIET iemand doodrijden. Wat een debiele redenering.
@ramon: Heb je volkomen gelijk in…Daarenboven, tegen 30 km/u kan je ook iemand doodrijden. Alles hangt gwn af van de stuurmanskunsten van de chauffeur.
@xilver:

Zelfs de beste piloten kunnen pech hebben, dat is toch wel een factor die vrij hard meespeelt.
Nu moest het op een lege weg gebeurt zijn met veel overzicht heb ik er nog wel begrip voor maar 240 is toch wel TE hard.
Aangezien er geschreven staat dat hij de baan moest vrijmaken met toeteren en knipperen was dit dus niet het geval en dan gaat 240 toppen er dus echt wel over.
@Hupke: Ik keur dit gedrag zeker niet goed, maar de term ‘illegaal’ verandert helemaal niets aan het feit dat hij het doet. Dat ene woordje maakt dat mensen die vent een eikel gaan vinden. Moest dit in Duitsland gebeurd zijn dan was het een held omdat hij zijn Corvette durft doortrappen…
@xilver:

Ja dat ene woordje maakt een wereld van verschil, terwijl het gewoon betekend ‘wat de meerderheid van het parlement denkt dat de meerderheid van de bevolking onaanvaardbaar (zou moeten vind(en).

Neemt niet weg dat deze situatie voor mij redelijk onaanvaardbaar is, los van of ze is toegestaan of niet en dus los van of men mij verteld dat ik ze niet aanvaardbaar mag vinden. Als het druk is op de autobahn dan doe je dat daar ook niet.
Als er geen verkeer rondrijdt dan mag men van mij eender waar het gas intrappen (binnen de grenzen je moet in een Cayenne geen 250 gaan doen en in een veyron geen 350) waar het mogelijk is.
En als er geen kat op de weg is dan zijn die blauwe ventjes ook in geen velden of wegen te bespeuren.
@TWJ: auto inleveren en verkopen met opbrengst voor de staat ? jij bent gek!
@dennisr:

Inderdaad, hoe durf je het te zeggen alsof ze nog niet genoeg krijgen TWJ schaam je slowmotion rijder! met 120 rijd je net zo goed iemand dood als met 240 wat een onzin kraam jij uit als iedereen 240 rijdt dan is er niks gevaarlijks aan niet zo aanstellen!
@autobart: Waarom moet elke 14/15/16 jarige op deze site zo hard z’n best doen om al z’n leeftijdsgenootjes te diskwalificeren als “nadenkend mens”?

Ik was op die leeftijd ook een stuk minder slim en wijs dan nu (ha-ha…), maar deze onzin kraamde ik toch niet uit hopelijk.
@bozewolf:

Wat nou onzin, nee in een muesli wagen rijd je geen 240 nee…
Je mag daar op dat tijdstip 130 toch? die vervelende mph schaal ook op de snelheidsmeter…
like a boss!! jammer dat ie gepakt is!
integralechubasco
Grappig, in het ene gebied of oord wordt je door scherpzinnige internetsurfende medeburgers (met doortastende visie) uitgemaakt voor debiel, ben je crimineel en moet je je bezittingen inleveren van de politie. Tweehonderd kilometer verderop wordt je verwelkomt en aangeprezen door dezelfde blogpubliek, aangejaagd tot nog hogere snelheden en gesmeekt om filmpjes…

Asociaal gedrag is dus geografisch bepaald.
@integralechubasco: jij snapt het. Het enige verschil is dat er op de Autobahn misschien wat meer rekening wordt gehouden met hoge snelheden op de linkerbaan.
Een beetje maar hoor… Echt fantastisch hoe vlot en alert de meeste Duitsers naar rechts gaan. Spiegelen gebeurt daar iets meer dan hier.
Aan de andere kant neemt het aantal middenbaanrijders wel hand over hand toe.
@baqqie: In duitsland zijn ze er ook beter op voorzien. Betere wegkwaliteit en veel minder op en afritten ed.
@integralechubasco:


Je zal in Duitsland als het druk is ook niemand 200 zien doen. Toch zeker geen duitsers. Volgens mij kan je daar zelfs bestraft worden als je te snel rijdt tov het overige verkeer. Al is dat dan niet voor te snel rijden maar voor rasen of rücksichtlos rijden ofzo.
Gaaf om te zien dat die Vette moeiteloos van 100 naar 250 doorknalt, dan iets langzamer nog doortrekt tot de 300 en de laatste 30KM met moeite nog even pakt.
Zo hard is 240km/u nou ook weer niet, zit je zo op toch zeker in een moderne Corvette. En met zo’n auto sponsor je de overheid al genoeg dmv BPM en benzine, dan mag je er ook wel wat lol voor terug verwachten imo.
@alcantara: 240 is verschrikkelijk hard vergeleken met de normale 120/130…

OT: Beetje zonde van de Corvette, lijkt me wel leuk om dat ding eens goed op zijn staart te trappen.
Waarom zegt men altijd dat je voor hard rijden naar het circuit moet gaan? Vaak pak je dan met moeite de 200km/h
’t is niet zo verstandig van de man
Hij gaat nu een heel vervelend traject in om zijn rijbewijs weer terug te kunnen krijgen.
Een soort Koos Spee Bastion van caravan eigenaren.

@Integrale : Ja Aso-gedrag is idd geografich bepaald, maar als man van middelbare leeftijd, levend in dit “vrije” land; als Corvette-bezitter en rijder niet bepaald armlastig en van middelbare leeftijd verwacht ik wel iets meer verstand.
Verder ben ik van mening dat Nederlandse automobilisten slecht met deze enorme snelheidsverschillen kunnen omgaan, het consquent “al moet ik me deaud rijden” toch tegendraadse Debiele naar links gaan van de Nederlandse weggebruiker is mij al jaren een doornin het oog.
En zegt veel over de Nederlandse mentaliteit.
Men doet het vooral graag met zo’n fladdernde kip caravan achter het voertuig en twee kleine kinderen op de achterbank.
@desjonnies: Hartstikke waar en het is niet voor niks dat de Duitsers hun eigen afkorting hebben voor “NL” in verkeerskwesties.

Maarja, juist met de kennis dat NL automobi’s redelijk overdraagzaam zijn moet je je voordeel doen en in NL’s verkeer niet achterlijk hard rijden :)
De politie moet het natuurlijk weer verpesten -_-
Kennen jullie deze nog?
http://www.youtube.com/watch?v=syWJbD1rf0Y
is trouwens ook een zwarte Corvette!
@Jantje_555: haha, 150 rijden en dan zo worden ingehaald door een eindbaas. Die vent klinkt op het einde wel heel erg mietig, goed dat hij niet net iets eerder ging inhalen, dan hadden ze dit filmpje op zijn crematie kunnen draaien.
@Jantje_555: krijgt die kerel die het filmt een orgasme ofzo ?
@Jantje_555: jezus, alsof je stil staat. ruim 250 reed die vent!
Echte ASO!!
Voortaan maar in zo’n 45 km/u wagentje door het leven laten gaan….
Niet zo slim van de beste man, maar ergens snap ik het wel :P. Hard rijden vind ik overigens niet meteen ASO zolang je maar goed rekening houdt met de andere weggebruikers.
Juist, en toeteren en lichtsignalen geven vallen daar niet echt onder. Vandaar het predikaat Aso (met een grote A) :)
@sir_smokalot: in genoeg landen is dat normaal dat je dat doet. ik weet dat het in nl aso is maar dat snap ik dan niet. zie niet wat er fout aan is ;)
@spykerboy: Zet aan tot verkeersagressie, en alsof dat er nog niet genoeg is…
@koenmb: mwa lijdt ook tot een lagere uitstoot omdat je minder hoeft te remmen omdat ze je van een afstand al af zien komen en weten dat ze uit de kant moeten ;) ik vond dit wel een toepasselijke reactie voor binnen nederland wat zo ECO minded is :P
@spykerboy: Lijden doe je als je pijn hebt…
Ga jij maar eens constant 240 rijden op een baan zonder verkeer met een volle tank. Zal ik hetzelfde doen tegen 100-150km/u en constant afremmen en optrekken. We zullen zien wie het verste geraakt zonder tanken. ;-)
En Nederland is niet eco-minded maar money-minded verpakt in groene gewaden.
altijd zeggen dat je je rijbewijs kwijt bent ..
en NOOIT aan een politie agent geven ..

dat moet je als 53 jarige kwibus toch wel weten inmiddels ..
integralechubasco
@lincoln: klopt…
Meestal zegt de politieagent het wel voor je… “Zo zo, meneertje, weten wij wel dat we onze rijbewijs nu kwijt zijn?”
@lincoln: Dan mag je meteen mee…en komt er nog een boete bovenop ook.

Kun je wel hard roepen, maar zo makkelijk hou je die “ambtenaren” ook weer niet voor de gek, hoor…
Ik kan hem geen ongelijk geven.. als je zo’n auto hebt dan moet je soms gewoon even flink gassen.. en je betaald ook al genoeg BPM dus dan mag je daar best een keer lol van hebben.. en we wonen toch in nederland.. dus die straffen zijn toch nooit hoog :)
de A16 tussen Dordrecht en Breda met 3 banen leent zich daar prima voor uit. 10x veiliger dan die 2 baans weg in Haarlem waar jong met zijn GT-R 311 kmh aantikte. Die lacht nog vrolijk rond terwijl deze beste man zijn rijbewijs en auto kwijt is.

Wat een land.
@revstars-net: wat praat jij nou jonge, van die gtr was ook zwaar terecht. Dit is net zo goed asociaal. kijk een keer 240 op lege weg, oke. Maar al toeterend andere aan de kant drukken omdat je zo nodig snel wilt rijden.. get a life.
@bomber888: Begrijpend lezen, jullie zijn ’t met elkaar eens.
ach, hij betaalt even een schikking en hij heeft die auto zo terug…
-edit: nutteloze bijdrage-
Epic, opeens zijn het weer allemaal aso’s. AB mag wel ongegeneerd 200+ rijden in porscher, lambo’s en SLS’jes. Maar dit is meteen weer aso.
Eerlijk of niet, de wegpiraat uithangen doe je maar op een afgesloten stuk weg…
Terecht. Als de man met toeteren en lichtsignalen de baan al voor hem moest “vrijvegen” was dit blijkbaar een slecht moment om even te willen gassen.

300 rijden? Best. Doe het dan op een lege weg, ’s avonds of ’s ochtends. Niet als het druk is.

Gezien de mindstate van deze man “De man verklaarde dat hij zin had om eens hard te rijden en dat iedereen maar aan de kant moest voor hem.”, zou het inderdaad een goed idee zijn om maar even te kijken of meneer wel geschikt is voor een rijbewijs. Zo’n instelling is namelijk niet echt een goeie in het verkeer.
Sneue reactie’s onder dat RTV-Rijnmond stukje en nog sneuer dat reaguurders daar elkaars reaguursel kunnen “wegstemmen”. Nu zijn waarschijnlijk alle reaguursels van de mensen die het opnemen voor deze man weggestemd, als ik het zo zie. Wat overblijft is VMBO-taal van zondagsrijders.

Meest treffend is nog de reactie van “vlindertje”:

“Ik voelde me hele auto schudden toen deze man voorbij kwam en de voorband van die politiemotor kwam zelfs omhoog zo hard gingen ze”

Dus als wij nou met alle autobloggers even die weggestemde reactie’s gaan terugstemmen, kon het misschien nog eens leuk worden.

Ben benieuwd…
@thomaz: dat heb je niet helemaal juist overgeschreven.. vlinderje verklaart namelijk het volgende :

”Ik reed naar mijn werk en voelde mijn autoi schudden toen deze man voorbij kwam en de motor van de agent kwam van de grond af met zijn achterband zo hard reed deze
Ik reed naar mijn werk en voelde mijn autoi schudden toen deze man voorbij kwam en de motor van de agent kwam van de grond af met zijn achterband zo hard reed deze”

ja mensen, sinds kort is het mogelijk! als je hard genoeg rijd komt je achterband van de grond! daar zit je dan.. in je autoi!
excuses voor het dubbele plak werk :)
@dennisr: Symantics…. Het gaat erom dat ze op t blogje van Rijnmond allemaal zo aan het huilen zijn en berichtjes kunnen downvoten…
@thomaz: Done! lekker gestemd….
@autobart: Wat kraam jij nu onzin uit? Met 240 ligt elke auto nog even strak op de baan en kan je waarschijnlijk even gemakkelijk corrigeren als met 120 zeker? Jezus, het is niet omdat je brommer 50 ipv 45 kan dat jij opeens alle waarheid in pacht hebt…Als je 120 afkomt en er een onvoorziene situatie gebeurt, kan je uitwijken of afremmen. Met 240 knal jij erop nog voor je beseft wat er goed en wel gebeurt. Heb je wel enig besef van hoe snel 240 is?
Ik ben voor een verhoging tot 160 ’s nachts en 130 overdag, maar 240 is op onze wegen en met de rijvaardigheid van 50% van de bevolking gewoon moordend. Ik heb zelf al eens 190 gereden, om 12 uur ’s nachts op een compleet verlaten, perfect vlakke autosnelweg, gewoon even aantikken, en man dat ging ontiegelijk hard….
@trigger565: ja in een fiat panda lijkt dat hard ja… tip: ga eens proefrijden in een porsche cayenne of andere dure wagen. Je hebt het helemaal niet door als je 220 rijd ;)
@maxx1: en dat is nu PRECIES waarom 240km/u rijden in Nederland levensgevaarlijk is en dat komt door figuren die niet eens weten waar ze mee bezig zijn……
Je hebt het filmpje van “Jantje 555” hier toch ook gezien? EN dan reed die ene auto nog een stukje harder dan 130km/u ook: erg veilig als er dan iemand met een goede 240km/u voorbij komt geblazen.
@Woestijnridder: kijk naar Duitsland, de autobahn. heb je ook een paar die over de 300 rijden. het overige verkeer rijd vaak 120 a 130… precies hetzelfde verhaal en volgens mij gaat het daar niet zovaak verkeerd…
@maxx1: Ik verzeker je, de topsnelheid van de auto waarmee ik reed lag nog 102 km/h hoger. Enige nadeel was dat ik zo snel aan die snelheid zat, het was een erg korte rush :)
Ik vraag me alleen af waarom dit nieuws is.
Ik heb vrijdag nog even gekeken wie er sneller kon. Een Viper SRT10 of ik (op de Fireblade) ik trok sneller op, hij kon langer door.
Alleen dat was vanaf Breda naar Oosterhout.
@lemster: gaat ook nergens over, heeft de krant niks te vertellen dan vertellen ze zulk soort onzin… komt in Nederland denk ik zeker een paar x per week voor dat iemand rond 250 +/- rijd.
en waar is rechercheur nu?
@dino246gt: druk bezig in de corvette te rijden en proberen 300+ op de teller te zetten op zelfde stuk om te laten zien aan de eigenaar dat hij te langzaam was? :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).