Schumi gaat sowieso nog een jaartje door

Auteur: , 39 Reacties

Sommige dingen doe je gewoon niet. Zoals als 45-jarige milf dezelfde kleren als een 16-jarige aantrekken bijvoorbeeld. Die tijden zijn nou eenmaal vervlogen. Ook van sporters die over hun hoogtepunt heen zijn wordt gezegd dat ze maar beter wat anders kunnen doen. In de Formule 1 rijden echter nog steeds mannen rond die de slag bij Waterloo nog meegemaakt hebben, waaronder Michael Schumacher. En ook volgend jaar is hij van de partij.

Tijdens de Stuttgarter Sternstunden gaf de oude vos aan ook in 2012 definitief achter het stuur plaats te nemen. Hij zal daarbij zelf pogen een achtste wereldtitel te behalen, maar misschien is dat wat hoog gegrepen. Hoewel dit seizoen wat beter loopt dan het vorige, was er zo af en toe zeker wat aan te merken op de acties die de 42-jarige Duitser uithaalde.

Wat vinden jullie, moet Schumi (en Barichello met hem) eens plaats maken voor de jongere garde, of is hun ervaring juist onmisbaar voor hun teams? (via RaceXpress)39 reacties

Schumi mag weg, maar Barichello mag blijven wat mij betreft
@SvenB: met welk argument ? barrichello was/is niet beter dan schumacher..

OT: ik vind dat schumacher gewoon moet blijven, echter wel in een auto waar hij tot zijn recht komt.. vergeet niet dat hij meervoudig wereld kapioen is.. dat is hij heus niet verleerd.. hij komt aleen totaal niet tot zijn recht in dit team/deze auto.. het liefst zie ik hem ruilen met Mark Webber.. Vettel en Schumacher.. de beide duitsers voor Red Bull.. dat lijkt me wel wat :)
@dennisr: De beste Duitsers op dit moment zijn toch echt wel Vettel en Rosberg.
@Alfaxa: moet eerlijk bekennen dat ik van Rosberg niet echt op de hoogte ben.. is dat het teamgenootje van Schumacher ? :lol: weet het niet eens.. achjaa voor mij blijft schumacher toch 1 van de besten.. Rosberg zal nooit bereiken wat Schumacher al bereikt heeft :)
@SvenB: Barichello mag blijven? Als er een al een jaartje of 10 geleden had moeten stoppen is hij het wel.
Aardige vent hoor, maar rijdt nog geen deuk in een pakje boter………..
Nee, tijd voor hem om te gaan rentenieren.
@bowie: Amen to that; zelfs in de Ferrari (toen Schumacher zo ongeveer alles won), greep hij vaak naast de punten …
Zolang er teams zijn die je goed genoeg vinden voor de F1 denk ik niet dat leeftijd uitmaakt. Ze kunnen daarna altijd nog als adviseur aan de slag bij het team. Barichello werd ook teruggehaald bij Brawn om zijn ervaring in het afstellen etc. Dit was voor hen heel belangrijk omdat ze een nieuw team waren die op het laatste moment nog meededen, en ook nog is met een motor die niet bedoeld was voor het frame waar hij in moest. Daarin was zijn ervaring zeer belangrijk.
Misschien verplicht een oud gediende en een jonge hond per team.
Kan de oud gediende zijn ervaring doorgeven en de jonge honden zorgen voor spanning en sensatie in de race.
Schumacher moet blijven, dit jaar gaat al een stuk beter, match nu beter de speed van Rosberg in de race (quali helaas niet) met als hoogtepunt Canada dit jaar ! Waar het DRS hem het podium ontnam !

Dus volgend jaar kan alleen beter gaan mits ze een podium waardig auto hebben.

Barrichello, de klokkenluider mag al een tijdje weg wat mij betreft.
Schumi is en blijft de koning. Ik ben fan sinds spa 1991 (jeetje wat lang geleden) en heel blij dat hij er weer bij is.
Schumi wás goed. Zijn laatste kampioenschap heeft hij te danken aan slinkse trucjes. Hij kan de eer beter aan zichzelf houden en oprotten.
Kijk al van mijn 6 jaar F1 dus van 1997. Hij was en is nog steeds mijn held. Hij heeft een mentaliteit(vroeger dan) van een winnaar. Zoals senna ooit zei “als jij niet meer racet om te winnen dan ben jij geen piloot meer” ook al haalde hij fratsen uit. Het zit gwn in hun bloed. Schumi zo is er maar 1. Nu hopen dat het de hele tijd regent op SPA en heel mss hebben wij dezelfde winnaar als in 1991(trouwens mijn geboortejaar :D )
@mortsel2640:
Hmmm, Aryton Senna is overleden in het jaar dat jij 3 was. Ik denk niet dat hij nog een keer wint….
@Brum: sorry waarschijnlijk een misverstand maar ik had het over schumi’s eerste winst ’91 op spa. En ik vind het zeer spijtig dat ik de tijd van senna en andere grote piloten niet heb meegemaakt ( al dan niet bewust)
Schumi mag blijven, en dan mogen ze die Hollandse meid van 16 ook bij Mercedes een plaatsje geven :)
@norge: ik denk niet dat die meid gaat winnen in een race waar alle auto’s gelijk zijn ;)
Rosberg krijgt zoveel meer uit de Mercedes, dus het is wel duidelijk dat ie over z’n top is. Leuk als reclamepopje, maar resultaatgewijs is hij passé.
Teveel mensen kijken F1 met hun kontgat.
Schumacher is in de wedstrijd zeker zo snel als Rosberg maar maakt teveel fouten. Rosberg is gewoon zeer goed in Quali en staat daarom bijna altijd voor Schumacher.

Blijven moet zeker!
Wat voor fouten dan? (ben zo maar benieuwd)@jacktheman:
@lamborgfan:
Ik denk dat je pech bedoeld, geen fouten.
Hoeveel keer is MS niet aangereden door een ander, en moest daarom naar de pits.
Oke, hij heeft een paar fouten gemaakt, maar de meeste zijn toch door andere coureurs gedaan.
@Dreumeltje: Heb je dit seizoen echt met je kont naar het scherm gezeten? :S
Schumacher heeft al het meeste incidenten achter zijn naam staan: spins, domme rookie-aanrijdingen,…
Om nog maar te zwijgen over zijn trieste ik-heb-al-de-meeste-voorvleugels-kapotgereden record.
Niet altijd zijn fout, maar toch wel dikwijls.
Alleen in canada(in de regen) zag ik nog een glimp van de 7voudige WK.
Voor de rest rijd DE Schumacher niet meer rond voor mij, maar een oude F1-rot die véél beter adviseur was geworden en zoals DC zijn race-honger gaat slijten in de DTM.
Jammer.
@993turbo: sterke reactie, argument waar we met zn allen niet omheen kunnen..

eens kijken.. de vraags is :’Wat vinden jullie, moet Schumi (en Barichello met hem) eens plaats maken voor de jongere garde, of is hun ervaring juist onmisbaar voor hun teams?’… en daarop antwoord je ‘jammer’.. juist!
@993turbo: Irritant ventje ‘t, hè? :P
Ik vind dat de beste coureurs moeten rijden ongeacht leeftijd, ervaring of geld. Helaas geeft het laatste criterium vaak wel de doorslag over de bezetting van een stoeltje. Schumi is gewoon over zijn hoogtepunt heen en Rosberg is vaak gewoon sneller. Alleen Schumi brengt met sponsors en media aandacht zoveel geld in het laatje dat Mercedes hem graag nog een tijdje ziet rijden. Voor Barrichello geldt dat minder, maar is wel een ervaren man waardoor de auto efficiënter wordt ontwikkeld en weinig brokken rijdt. Volgend jaar zie ik echter liever Nico Hulkenberg in dat stoeltje zitten en weer lekker pole pakken op Interlagos!
Tja.. als je zo oud bent en dan toch nog wordt gevraagd een jaartje mee te rijden, zou ik het absoluut doen.

Wat moet hij anders… wijn boerderijtje beginnen ofzo en z’n dagen aftellen :) ?
wanne stoot jonge!

OT: Ik ben bang dat schumi het kwijt is.. Toch leuk om hem weer mee te zien rijden
Elk raceweekend toch benieuwd waar Schumi kwalificeerd, van de braziliaan vind ik dat niet interessant. Voor beiden zal de commerciele waarde groter zijn dan bij een rookie, daarbij zijn ze redelijk snel, ik begrijp wel dat die mannen nog/weer in een F1 bolide rijden.
Om de zoveel keer moet ik opnieuw inloggen = héél vervelend hoor AB!

OT: Een ouwe vos verliest zijn streken niet. In elke tak van elke sport willen we toch de echte vedetten blijven zien. Michael Jordan aan het basketgoal, Sampras op het tennisveld, Armstrong of Mercx op de fiets, Péle op het voetbalveld, enz. De waarde hiervan is voor mij groter dan hun prestaties.
Schumacher is onmisbaar voor het team door zijn ervaring.
Hij en ross brawn werkten al samen bij Ferrari met succes.
ross brawn maakte van brawn gp een winnend team.
Alleen heeft hij nu niet de technische capaciteit.
Dat is Schumacher niet op de foto, maar z’n lookalike Frank Saasen …

http://www.carsandstars.nl/cms/upload/Stars/schumacher/000-Frank-00.jpg
@rechercheur: LOL, your kidding me..
@dennisr:

Jawel, Frank Saasen, de Nederlandse Schumacher imitator. Denk je nu echt dat ‘Der Schumi’ naar de AutoRai komt om met Kiki op de foto te kunnen !? ….

http://www.youtube.com/watch?v=oNLyHraGTp8
@rechercheur: een dubbelganger, wow, dat is sneu
@mortsel2640: je bedoelt de 1e winst van Schumi in 1992, want in 1991 heeft Ayrton Senna gewonnen :).

OT: ja Schumi moet blijven en ik hoop dat hij nog veel races gaat winnen en nog een keer wereldkampioen wordt. Barrichello mag ook blijven, is toch ook nog steeds een goede coureur.
Wat jong talent maakt het misschien weer interessant! Dan ook maar direct de motoren vervangen voor v10 of v12 modellen? Dan word het weer leuk voor iedereen!
Als je er objectief naar kijkt zou ieder andere coureur zijn zeteltje al kwijt zijn. Rosberg is gemiddeld beduidend beter dan Schumacher en Schumacher heeft een aantal beginners fouten gemaakt die in zijn hoogtij dagen zeker niet gebeurd waren. Hij heeft volgens mij een abbonemnent lopen op voorvleugels.

In het eerste jaar was er nog het excuus dat de wielbasis niet helemaal paste bij de rijstijl van Der Schumi maar dit jaar kan dat niet meer worden gezegd. Afgelopen winter is de auto bijna op maat gemaakt voor hem en zijn wensen.

Afgezien van deze feiten vind ik het wel leuk dat hij meerijd, het blijft tenslotte een zevenvoudig wereldkampioen, maar dan moet het wel gewoon op het top niveau dat de andere coureurs ook hebben. Het is wel de Formule 1, de allerhoogste raceklasse!
Ik vind dat deze 2 heren (Schumi & RB) het rijden beter over laten aan nieuwe talent, ze hebben dit(en de voorbije) jaren hun teamgenoot ervaring leren opdoen dus kunnen ze het nu wel alleen aan.
Toch pleit ik ervoor dat ze nauw verbonden blijven met de F1, als een soort super-adviseurs.
Ik denk dat ze met een adviserende rol de teams en de F1 meer kunnen helpen dan rondjes te blijven rijden als veldopvulling.
Want wees nu eerlijk, veel smaakmakende inhaalacties hebben we van deze jongens niet meer gezien dit jaar, om nog maar te zwijgen over hun bijna ondermaatse prestaties.

Schumi, hou de eer aan jezelf man! Je bent de oude niet meer, get over it!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).