Autoblog video: TU Delft verbreekt snelheidsrecord

Auteur: , 51 Reacties

Vandaag hebben studenten van de TU Delft het internationale FIA snelheidsrecord voor lichtgewicht brandstofcelauto’s op de 1/8e mijl verbroken. Wij stuurden onze videoslaaf op pad om eens een kijkje te nemen...

Op de TU Delft denken ze graag CO2-neutraal, maar houden ze ook van racen. Vandaar dat er al geruime tijd wordt ontwikkeld aan een racewagen op waterstof. Met deze “Forze IV” werd vandaag midden in Den Haag een poging gedaan het record op de 1/8 mijl te verbreken. Er was de heren studentenracers veel aan gelegen om deze recordpoging tot een succes te maken: er werd immers vijf uur lang een belangrijke straat voor ze afgesloten, er was zowel een Haagse (duurzaamheids-)wethouder als minister Verhagen aanwezig om het evenement wat luister bij te zetten, en last but not least: ook autoblog stond er met zijn neus bovenop.

Het staande record op deze ruim 200 meter lange baan, stammend uit 2008, was 11,591 seconden. Dat kan natuurlijk sneller, en zo geschiedde. Filmpje!51 reacties

Tijd om dat vuurwerk te gaan bestellen, bepaal zelf wat je er voor betaalt. bekijk hier hoe dat kan!.
Is dit record voor Nederland of wereldwijd ?
als het wereld wijd is, erg knap.. toch leuk als Nederland een record neer zet :D

en als het alleen voor Nederland is.. tja.. zoveel concurrentie is er dan niet of wel ?
@dennisr: wereldwijd.
@dennisr: het internationale record :-) Dus wereldwijd.
@adyton: en @Fritskee: excuses, overheen gelezen :)
@dennisr: “het internationaleFIA snelheidsrecord voor lichtgewicht brandstofcelauto’s op de 1/8e mijl verbroken.”
@Fritskee: lezen is heul moeilijk tegenwoordig;)
Wat een waardeloos filmpje. 0 toegevoegde waarde.
De exacte tijd wordt niet eens genoemd!!!
@towi1989: Speciaal voor jou: 10,486 seconden
@towi1989: En die tijd boeit waarom?
@xilver:

Geintje zeker?
Minister hoe heetie Verhagen
@rubenpriest: Ja, ik wilde steeds Eurlings zeggen op de een of andere manier…Ff opletten dus dat je de Limburgers niet door elkaar haalt..
@sir_smokalot: We nemen je niks kwalijk :P
Tja een seconde eraf, maar moet een record run niet altijd in 2’en gedaan worden? dus hetzelfde traject nog een keer maar dan in tegengestelde richting?
@Modena: Klopt. Ze pakken het gemiddelde van 2 runs. Die overigens niet strak achter elkaar gedaan hoeven te worden. Je kunt dus de beste run één kant op en de beste run de andere kant op bij elkaar optellen en delen door twee.
Goed gedaan kerels ,nou nog een beetje moderne body erop en je knabbelt zeker nog een 1/2 seconde van de tijd af.
@norge: en een joekel van een v8 :)
Beetje verlegen Herman bij die milf?
@rubenpriest: Altijd bij vrouwen kerel. Altijd… Tegen die spelerskwaliteiten van Verhagen kan ik nou eenmaal niet op.
@sir_smokalot: haha:D Ik had het niet beter gedaan hoor:P
@sir_smokalot: oh ben jij de videoslaaf :lol:
@sir_smokalot @dennisr Beter dan op een suf kantoor zitten toch :P?
@rubenpriest: uiteraard :P
had het filmpje nog niet gezien.. nu wel… grappig filmpje
een millf die haar enige kans op doorbraak afwijst.. snap je toch niet ?
@dennisr: nee :P
dat is met recht een videoslaaf…vervangen aub door een andere
@p993: wat deed hij nu weer verkeerd dan ? zeiken om het zeiken heeft geen nut..
@dennisr: En jij zeikt alleen maar op mensen die zeiken. Maakt jou dat ook niet een zeikert? Maar snap wat die bedoeld, het was absoluut geen vlotte presentatie. De auto reviews worden telkens beter, maar dit was gewoon niet goed te noemen. Kom komen omdat dit zijn eerste ‘op lokatie’ is, maar alsnog mag daar gewoon kritiek op gegeven worden.
@joosthoeve: tuurlijk mag er kritiek op gegeven worden.. alleen is het dan wel handig om die kritiek te onderbouwen.. zou heeft niemand er weer aan.. dus vandaar dat ik er naar vraag wat hij dan fout doet.. moet je eerlijk zeggen dat ik er niks fout aan vond.. vond het juist wel een vlotte presentatie maar dat is dan mijn mening.. en als zeiken op gezeik mij een zeikerd maakt dan is dat maar zo..
@dennisr: Verschil is alleen dat je je niet zo druk moet maken om mensen die hun mening niet altijd onderbouwen. Als iemand zich er druk om moet maken is het Sir Smokalot wel, die wilt er immers van leren neem ik aan. Ik mij niet voorstellen dat jij je er druk over maakt. Echter is het je groot recht om het te doen
@joosthoeve: druk om maken is een groot woord, hier en daar erger ik me er wel eens aan, en dan reageer ik erop.. ;)
@joosthoeve: Ok kom maar door dan! Reactie volgt later wel, eerst even Twente kijken natuurlijk :)
ik ben minstens zo benieuwd :lol: behalve de verlegenheid in vrouwelijk gezelschap zal er toch niet veel zijn ?
@sir_smokalot: Doordat je redelijk vaak ‘Jaa uuuh’ zegt klinkt het verhaal erg stoterig, alsof je niet goed weet wat je wilt zeggen en/of je je niet op je gemak voelt. Het soms wat schokkerig weg van de camera kijken helpt dit gedeelte ook niet en de naam vergeten van Verhagen helpt ook niet. Daarnaast vind ik het jammer, zoals al eerder aangegeven, dat je niet wat meer de diepte in gaat en het oppervlakkig houdt. De auto heeft geen vleugel; lijkt mij logisch gezien de snelheid die de wagen maakt en het parkour dat die aflegt. Bij de brandweer mannen; wat is er anders aan een waterstof brand dan een normale brand, waar moeten ze op letten en waar zouden wij eventueel op moeten letten als we een waterstof auto bezitten/rijden/bewonderen? Ook ben ik benieuwd waardoor hebben de jongens van de TU een wereldrecord? Wat hebben zij anders gedaan dan anderen? En omdat het redelijk nieuwe technologie is, misschien een beetje achtergrond informatie over de waterstof motor, is de motor door de TU ontwikkeld of gekocht, hoelang hebben ze er over gedaan om te ontwikkelen, wat gaan we in de toekomst zien van de waterstof motor? Aangezien zij er een X aantal maanden/jaren aan gewerkt hebben weten zij precies de voor en nadelen, daarom kunnen zij ook wel aardig zeggen of dit een goede toekomst heeft.


Begrijp me niet verkeerd, knap dat je het gedaan hebt, leuk dat je het gedaan hebt, en ik heb mij niet zitten irriteren tijdens het kijken. Echter na het kijken had ik wel zoiets van; ik mis wat. Alsnog; ik kan het waarschijnlijk niet beter en goed dat je blijft doorzettten en grote stappen maakt bij het testen van auto’s, maar dit moet je denk ik wat vaker gaan doen! Succes met de wedstrijd van Twente!
@joosthoeve: ja daar heb je wel een aantal punten, zou idd best wat meer informatie in mogen.. de eerste dingen die je noemt storen mij niet zo, let er niet zo op eerlijk gezegd.. ik had alleen bij de laatste rijtest een puntje van kritiek.. er was een stukje waarbij het heel erg klonk alsof het opgelezen werd.. maar dat kan ook weer aan mij liggen..

verder gaat hij wat mij betreft alleen maar vooruit idd.
@p993:

Ze kunnen jou beter vervangen zodat het iets wordt wat wel werkt, als je werkte zeikte je tenminste niet zo zeikerd.
@p993: Feitsma moet blijven! Heerlijk zo’n Frysk accent.
Wat een kul verhaal van Verhagen. Komt zijn gezicht laten zien en zal zo vast wat aandacht voor het evenement trekken, maar ik vind het eingelijk vrij oninteressant. Veel beter praat je met de technici over de ontwikkeling van de auto. Wel goed dat je deze evenementen volgt @sir_smokalot
echt diep triest ..

in Den Haag de binnenstad afzetten in de hoop dat er nog wat toevallige passanten komen kijken ..
een hoop poeha ..
een hoop dranghekken ..

en dan komt er geen hond kijken ..
ze hebben niet eens de moeite genomen om wat bejaardenhuizen leeg te trekken ..

doe dit soort “historische momenten” lekker op dat industrie terreintje bij de TU ..
@lincoln: Engineering vind jammer genoeg niemand interessant. Ook al zit het in een record sausje.
@adyton: @lincoln misschien hadden ze het moeten doen tijdens de aanstaande Bavaria City Racing! Dit weekend in Rottdam.
@betonstaal: Daar rijden ze ook!
@johann3s: dan zal ik ze zien!
waarom presenteerd hij dit?/
@meneersander: waarom schrijf jij tegenwoordige tijd met een d?
@sir_smokalot:

Omdad hei van zaanikken hout
@sir_smokalot: ik ahd het trouwens over die slaapverwekende voorzitter van het CDA…
Rappe skelter..!!
Vollen gas door rood !!
@sir_smokalot ..

“mevrouw .. mag ik u wat vragen” ..
wat wilde je dan eigenlijk vragen ??

wel een super stoere dame .. die snapt het teminste ..
effe lachen ..
effe aaien ..
effe aandacht ..
en hopla .. you gonna be my lapdog ..

en waar was Wubbo ??
om te vertellen dat ie een 50 jaar oude uitvinding had uitgevonden ??
Wat is het 1/8 mijl record van een benzine auto?

Nuff said…
Wel een goeie milf, heb nog wel een film liggen waar ze inspeelt;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).