Cadillac’s coolste station doet 3,7s naar 96km/u [video]

Auteur: , 37 Reacties

Een shootout tussen de Cadillac CTS-V Sport Wagon en een licht getuned exemplaar van dezelfde auto. Een paar kleine aanpassingen en de station rijdt menig supercar voorbij.

Heb je een zwak voor stations dan kan je bijna niet om de Cadillac heen. In Nederland en concurrent voor de 5-serie en A6, in het thuisland liggen prijzen dichter bij een M3 of RS5. Het pakketje is een stuk eenvoudiger dan de Duitse concurrentie. Je levert iets in op afwerking maar echt storend is het niet meer. De auto kan aan en uit, zet je hem aan dan heeft de CTS-V direct 564pk. Een eenvoudige 6-versnellings handbak stuurt de kracht door naar de achterwielen.

POWER! Dankzij de supercharger heb je er nooit te weinig van. Wat wil je ook met een (licht geknepen) Corvette ZR1 blok. Toch kan je er met een paar subtiele wijzigingen nog veel meer uit halen. De witte D3-getunede CTS-V in het fimlpje heeft 675pk, met zelfs 630pk aan de wielen. Daarmee gaat de station nog een halve seconde sneller naar de 100km/u dan standaard. Lang leve de semi-slicks.

De CTS-V sedan deed een rondje Nordschleife (7:59) al sneller dan een oude BMW M5 (8:13). Iets zegt me dat deze witte de nieuwe M5 (7:55) ook wel voorbij gaat. Tuned of niet, dit wil ik hebben.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het een ongelofelijk vette wagen. En ook mooi eigenlijk. Maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denk om een Cadillac aan te schaffen. Andere, betere alternatieven. De reden waarom ze hier een stille dood gestorven zijn.
Oei slordige schade op de velg.
Film dan een ander wiel :S.
ik heb toch liever de M5
Waarom geen turbo maar supercharger? Turbo is efficiënter, zijn dit de Amerikaanse trekjes of zie ik wat over het hoofd?
@joosthoeve: Turbo heeft veel minder koppel onderin.
@joosthoeve: Compressor levert veel gelijkmatiger en direct druk waardoor je een minder zenuwachtig karakter krijgt, ik denk dat het beter bij het karakter van een V8 past. Tenslotte heeft Mercedes ook lange tijd gebruikt gemaakt van compressors in de AMG modellen en gebruikt ze nog steeds op veel van de 4 cilinders.
@E34M5Touring: Aha, dat wist ik dus niet. En een kleine turbo icm met een grote turbo is ook niet beter. Excuses als dit een domme stelling is!
@joosthoeve: Dat zou het deels wel oplossen alleen moet je daar wel ruimte voor hebben onder de kap en natuurlijk de hitte kunnen afvoeren. Denk dat het een krappe bedoeling wordt onder de kap. Daarom vind ik het ook knap hoe die lui van Underground Racing en Heffner Performance die Gallardo’s en R8 audi’s ombouwen. Dat is bijna kunst imo.
@joosthoeve:

VW 1.4 TFSI heeft een compressor voor de lage toeren en een turbo voor op hoge toeren. Volgens mij nog wat prijzen gewoon dat blok. Maar dat is dus een goed voorbeeld van hoe het kan. Een compressor om mee weg te komen en een turbo om mee op te stijgen.
@E34M5Touring: Aan de andere kant, in tegenstelling tot een turbo kost het aandrijven van een supercharger vermogen. Je bent immers gewoon een pomp met een riem aan het aandrijven. Het kan bij vermogens als deze soms ruim honderd (!) pk kosten om een supercharger aan te drijven..
@Jochempie: Oh ik zeg niet dat een compressor beter is maar beter bij het karakter past. Je hebt gelijk de compressor vreet vermogen maar zo te zien is het hier aardig binnen de perken gebleven. 675pk is voor mij voldoende ;)
@Jochempie:
Dat is dus niet helemaal waar. Om een turbo goed genoeg aan te kunnen drijven zodat hij voldoende vuldruk levert moet het uitlaatgas voldoende warmte-energie bezitten.Omdat te bereiken worden de uitlaatkleppen van een turbo motor eerder geopend dan bij een atmosferische motor. Daardoor is de effectieve arbeidsslag van de zuiger korter dat kost een deel van de energie die je in de motor stopt. Maar dit verlies weegt niet echt op tegen de winst die de turbo levert.
Nee man, geef mij maar een F10 M5 swa!
Leuk, heel hard rechtdoor, maar kan zo’n ding ook een beetje haaks de hoek om ?
@rechercheur: Flink sneller dan een F10 M5 rond de Nurburgring dus dat zal wel goed zitten niet?
@E34M5Touring:

Ooow, wat weet jij wat wij niet weten ??

De F10 M5 doet een rondje ‘Ring in 07:55, is er dan al een officiële tijd van deze Cadillac bekend ….
@rechercheur: De CTS-V sedan deed een rondje Nordschleife (7:59) al sneller dan een oude BMW M5(8:13) of bedoelen ze hier de E39. in dat geval heb ik het verkeerd begrepen
@rechercheur:
bevalt het niet meer onder je steen?..
Gaaf filmpje ,en wat een geluid .Hier kan toch geen saaie 5 of 6 tegen op?
Prachtige bak :o die wil ik best op de oprit hebben, niks mis mee :D
Dan toch liever een rs6 danwel een E65 station!
Waar voor je geld ;)
Mmm; sneller dan elk M-model/ RS-model/ AMG-model..

Tsja..

Zegt wel wat!
Is de witte of de zwarte getuned? (sorry, kan niet uit artikel opmaken ;))
@philipzuidijk: De witte D3-getunede CTS-V in het fimlpje heeft 675pk, met zelfs 630pk aan de wielen. Daarmee gaat de station nog een halve seconde sneller naar de 100km/u dan standaard. Lang leve de semi-slicks. Het is dus de witte
@philipzuidijk

Tja; witte is uiteraard getuned, dus dat telt niet als je kijkt naar RS-M-AMG-modellen wat ik zei.
Door de handbak vind ik hem heftig.
prachtige bak, jammer dat veel mensen al gauw voor een duitse wagen gaan,deze caddilac is misschien niet van german quality, maar hiermee heb je ook net zoveel plezier, en is ook exclusiever.
@theblackdude: Het is puur smaak en lef hebben, denk dat meeste mensen het niet aandurven om zoiets (wat natuurlijk aardig wat geld kost) aan te schaffen omdat ze bang zijn comfort en ruimte tekort te komen. Ken iemand met een Panamera 4S (400pk), en iemand met een Camaro 2SS 2010 supercharged (~600pk) Prijsverschil is enorm geweest, in de Panamera zit je als een koning, heeft alleen bescheiden geluid en hij ligt natuurlijk als een blok op de weg. De camaro is heerlijk raggen, driften, rubber verbranden, en zulk kabaal dat fietsers in de buurt op hun waffel vallen van de schrik van het kabaal. Na een uur heb je het wel gezien, aangezien je reet van steen is geworden onderhand. Dus camaro/cadillac voor het jongere publiek, de Panamera/5 serie voor de wat oudere? :D
Dik geluid zit er in. Ik zou hem wel alleen als sedan willen.
Logo’s er af en niemand weet dat je in een cadillac rijd.
En bij het stoplicht trek je elke patser in een duitser er uit.
how do we know that? they left the dyno in the glovebox! haha wat een falers! maar ik snap niet dat die dude de upgrade z’n geld waard vindt, $14.000 voor zo’n kleine winst…?
675pk en er blijft 630pk over aan de wielen?? Geloof ik nik van! Een van de cijfers klopt niet in ieder geval. Als hij 675pk heeft en er, laten we zeggen, 15% aandrijfverlies afhaald dan kom je uit op ongeveer 575pk aan de wielen!
@ds3thp: Die dude uit het filmpje zei ook al dat het leugenaars waren :) Hij moet dus flink meer pk leveren dan de geclaimde 675
Wat een zieke bak!! een echte audimercbmw killer! stoer
Schrijver van dit artikel zal nooit met zo’n auto gereden hebben.
Namelijk in elke vergelijking van deze auto wordt hij afgekraakt.
En dan hebben we het over het complete plaatje.
Van motor tot kwaliteit tot onderstel
@bohica: ik neem aan dat jij reageert op ”dit wil ik hebben.” ? Dat een ander het afkraakt neemt niet weg dat het een geweldige bak is.. dus ik kan me goed voorstellen dat ‘de schrijver van’ dit zou willen bezitten..
wat lult die toch over station wagons , dat zijn altijd de beste wagens op de baan geweest!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).