Mijd Rotterdam! 010 Highway Sniper nog steeds actief

Auteur: , 51 Reacties

Be afraid! Be very afraid! De "010 Highway Sniper" is namelijk nog steeds actief! Gisteren zijn namelijk opnieuw 3 auto's (waarschijnlijk) onder vuur genomen. Ditmaal was het raak op de A13, A16 en A29. Durf jij nog in de buurt van Rotterdam te komen?

De incidenten van gisteren vonden plaats in de Drechttunnel en in de Heinenoordtunnel en de bestuurder van een SUV op de A13 in de buurt van Rotterdam The Hague Airport hoorde om 11:30 een harde knal. In totaal waren er al 23 gevallen van kapotte ruiten bekend en daar komen deze 3 gevallen nog eens bij. De politie onderzoekt nog of deze laatste 3 gevallen ook daadwerkelijk komen door een luchtbuks en niet door bijvoorbeeld een opgespat steentje.

Er is overigens wel een lichtpuntje te melden in het onderzoek naar de 010 Highway Sniper. Bij het beschieten van een Arriva bus zijn waarschijnlijk videobeelden gemaakt van de schutter en/of de auto waarin hij zich verplaatst.

Zaterdagmiddag werd een ruit van lijn 172 (Rotterdam – Oud-Beijerland) kapot geschoten bij de afslag Barendrecht en aangezien elke lijnbus is voor zien van camera’s in en op de bus is de kans zeer groot dat er camerabeelden zijn van de dader(s). (via: rtvrijnmond.nl)51 reacties

Ik zeg alle gedupeerden een luchtbuks pistool geven. De dader voor een muur zetten en allemaal op zijn lichaam schieten. Dan leert hij het wel af.
@Nyazzin: Terug naar Iran jij!
@jelmer:
weet jij soms een beter idee?
@Nyazzin: mee eens. en allemaal om ste beurt, met 5minuten tussen elk schot. en dan natuurlijk op de gevoeligste plekken (ballen/ogen/knieschijf etc)
@spykerboy:

Doe het dan gelijk goed, tussen de ogen, hoef je maar 1 kogel te verspillen ;)
@autobart: nee dan lijdt ie niet genoeg pijn. je moet hem zoveel mogelijk pijn laten lijden. jij zal dus nooit een goede martelaar kunnen zijn
Mooi zo, allemaal wegblijven van de ring van Rotterdam, kan ik tenminste gewoon lekker doorrijden
Hoop dat ze die idioot(en) snel pakken voor er een keer serieus iets misgaat. Ben geen kenner van wapens, kun je serieus gewond raken door zo’n hagelkogeltje??
@E34M5Touring: Ja dat kan zeker. Je wil er niet aan denken om in je oog geraakt te worden bijvoorbeeld. Durf met zekerheid te zeggen dat je dat oog kwijt bent dan.

Een van de beschoten auto’s had een baby in een maxicosi op de achterbank. Zat onder het glas van de kapotte achterruit. Ik denk dat het geluk is dat nog niemand echt gewond is geraakt.
Klopt dat ook? Of is dat ondertussen al wel zo?
@baasbas: er is nog niemand gewond geraakt.
@baasbas: heftige shit dan, snap echt niet hoe het in je opkomt om zoiets te doen. Wel raar idd dat niemand ze ziet. Mischien hebben mensen onbewust de auto wel zien langskomen maar door de schrik van de gebroken achterruit het niet opgeslagen hebben.
@E34M5Touring: Hier op de kermis heeft een keer een vader zijn zoontje blind geschoten.. met een kermis geweer.. dusja opzich kun je er wel gewond van raken..
@dennisr: das zwaar kak, hopen dat er niemand gewond raakt.
@E34M5Touring: Van een luchtbuks ga je over hel algemeen niet dood als je wordt geraakt, maar zoals Baasbas al zij: als je in je oog wordt geraakt raak je dat oog zeker kwijt. En daar komt nog bij dat je ongeveer 100km/h rijdt en dan dus een serieus en mogelijk dodelijk ongeluk kunt krijgen. Ik denk dat het een kwestie van tijd is dat dat een keer gaat gebeuren als hij/zij niet wordt gepakt.
Gefrustreerd jochie met een luchtbuks. GROOT NIEUWS. Er gebeurd ook helemaal niets in dit kikkerlandje
@BMW330Ci: Mwoah, het kan potentieel levensbedriegend zijn natuurlijk. Bovendien is het nog altijd niet belangrijker in het 8u journaal dan het economische nieuws, dus dat lijkt me dan prima toch? Of hoe zie jij dat?
Ik begrijp niet dat nog NIEMAND het kenteken heeft kunnen noteren van de auto waar iemand met een buks uit het raam hangt. Of zijn het van die rustige snelwegen soms? Lijkt me toch dat dat iemand moet opvallen.
@BeQuietAndDrive: hoeft niet persee met een luchtbuks uit het raam te gaan hangen.. dat zou namelijk wel opvallen.. misschien schiet hij door een gaatje in zijn auto ofzo.. movie style :lol: is maar een optie…
@dennisr: Nou via een gaatje of z’n raampje op een kier kan alleen aan de zijkant lijkt mij, dus hoe krijgen hij dan een achterruit kapot geschoten. Dat kan alleen als die idioot van een viaduct of zijkant snelweg schiet en dat die zich daarna gauw verplaatst naar een andere snelweg.

Moet wel zeggen het lijkt alsof er steeds meer zieke geesten rond komen te lopen :?
@BeQuietAndDrive: Helemaal mee eens. Al was het alleen maar een type auto, een kleur… Of het moet toch iemand zijn die vanaf een viaduct of vanuit de berm schiet, maar ik kan me ook moeilijk voorstellen dat helemaal niemand iets ziet als er een auto of bus beschoten wordt… Ik weet ook niet wat de afstand is die je kan overbruggen met een luchtbuks, maar dat zijn toch maar enkele meters (volgens wikipedia :-))?
@BJ: Zo’n kermisding schiet niet ver (of nauwkeurig) maar een fatsoenlijk geweer kan mondingssnelheden van 300+ meter per seconde halen.
Is te hopen dat die bus idd wat op camera heeft staan, is dit achterlijke gedoe ook weer voorbij..
Ik snap nog steeds niet dat elke dag honderden hardrijders worden gelaserd, geflitst of gepakt worden met een trajectcontrole maar dat ze deze oetl*l niet kunnen vinden. Waar is de politie mee bezig?
@Robbert89: Leg jij eens uit hoe de politie in de miljoenen auto’s in dat gebied deze schutter zou moeten vinden – als het al vanuit een auto is.
Ik dacht dat die gast stil langs de weg zat en niet van uit een wagen schoot.
Maar hij rijd zelf dus ook???
@Merry: Nou, volgens de laatste informatie is er ook IN tunnels geschoten. Daar kom je niet ongezien te voet, dus dat zou betekenen dat er vanuit auto’s is geschoten.

Andere incidenten kan vanuit de berm ook natuurlijk.
Alle sufkut autorijders hier in nederland proberen natuurlijk weg te duiken als deze man tevoorschijn komt, maar niemand die hem eens flink tegen de vangrail beukt. Gezien de x aantal beschoten gevallen, zal de verzekering je auto volledig vergoeden.
hij leert het wel af als hij 23 keer een aanklacht van poging tot doodslag aan zijn broek krijgt. In amerika zou deze sjonnie echt zwaar de sjaak zijn..
@rstyled:

In Amerika hadden ze hem al na het 2de slachtoffer gepakt. Het feit dat ze in nederland wel met camera’s een traject controle kunnen vastleggen, maar niet kunnen filmen zegt voldoende, waarmee je de integriteit van politiekorpsen en rijkswaterstaat ter discussie kan stellen. De betreffende persoon met een luchtbuks heeft namelijk ook gereden in de 80 km/u traject zone op de A13.
@bempi: Zal wel weer vanwege privacy redenen zijn dat ze de kentekens van mensen die niet te hardrijden niet mogen opslaan.
Anders kan je natuurlijk van de tijdstippen dat een auto is beschoten op de a13 alle kentekens eraf halen, en de filteren met elkaar. Dan zouden er maar een handje vol kentekens overblijven en die allen even een bezoekje plegen… of breng ik de politie nu op een idee? :)
Lijkt mij raar dat hij vanuit een rijdende auto zou schieten, maar is wel mogelijk. De moderne luchtbuksen hebben best een behoorlijke power output (moet ook, een achteruit schiet je niet zomaar aan stukken) en met de krachtigste exemplaren kan je tot 100m schieten (niet dat er dan nog veel energie over is).
Deze lul is vooral een gevaar voor de luchtschietsport, ik hoop dat ze hem snel te pakken hebben.
@xytras: “een achteruit schiet je niet zomaar aan stukken”
Een katapult en een scherp stukje porselein is voldoende om een autoruit te doen versplinteren.
@dennis: je spreekt uit ervaring?
@robbie:

Hij gooit zijn eigen ruiten in ;)
Hoe zou een voorruit het houden als je er op schiet? De ruit is gelaagd en volgens mij staat die over het algemeen onder een mindere hoek dan een achterruit. Zou hij daarop afketsen?
@baasbas: volgens mij krijg je dan een sterretje.. aangezien je de vooruit ook niet stuk kan slaan met je ”safety hammer”.
@dennisr:

Voorruit breekt niet snel hoor, is inderdaad dik… Maar bij carglass kan alles hè!?
Voor deze autosite is natuurlijk de belangrijkste vraag wat voor auto deze crimineel gebruikt. Grootste kans is dat het een VW is.
the-budel-guy via Android app
je zou maar lekker onderweg zijn en je zou maar een hond of kinderen in je avant hebben.

kinderen uiteraard in een stoel zo als in de mercedes e klasse kan.
the-budel-guy
@the-budel-guy: ik doelde op kinderen en honden in de achterbak vandaar het voorbeeld van de mercedes stoelen
Tegenwoordig heb je wel aardig krachtige perslucht buksen natuurlijk. Met de mijne schoot ik van circa 40m ook een metalen bierfust lek. Dus door de beplating van een autodeur schiet je ook vrij eenvoudig met de juiste pellets/kogeltjes. Natuurlijk schandalig dat iemand het in zijn hoofd haalt op auto’s te gaan schieten.
@ Dennis: een gemiddelde .22 pellet weegt 0.95 gram, wat denk je dat een stuk porselein weegt? Massa en snelheid bepalen de kracht van whatever het is dat je schiet of katapulteert.
ik zal mijn mening maar niet geven anders gaan alcantara , norge, dennisr, frankypankyv en mcf1 weer over de zeik.
die lopen de hele dag met een roze zonnebril op en zien alles positief in. want goh was mijn opmerking fout geplaatst zeg….. NOT.
@jermir: geen idee over welke opmerking je het hebt.. maar idd.. ik sta zeer positief in het leven :) zonder roze bril wel te verstaan..
@jermir:

Er is een verschil tussen lukraak beschuldigingen uiten op grond van persoonlijke afkeer en je een mening vormen op basis van feiten.

En het is een feit dat niemand weet wie die ruiten kapot heeft geschoten, dus derhalve is het onzin om ‘bepaalde bevolkingsgroepen’ aan te wijzen.

Wat jouw persoonlijke afkeer is, dat heb je al meermaals laten zien… :roll:
zou mooi zijn als ze er een raken die een echt vuurwapen bij zich heeft. kan die teminste terug schieten….
meteen van die pisvlekken af.
@jermir:Over de zeik? Nee hoor zolang jij geen racistische taal uitslaat gaat er niemand over de zeik. ;)
Waarom aandacht aan geven, geeft alleen maar motivatie en inspiratie….. media is niet al te slim
Welke auto’s zijn allemaal beschoten. het zou mij niks verbazen als dit weer zo’n hippie is die denkt dat hij voor een betere wereld strijd.
@TheIceman2009:

Dan is dat een behoorlijk hypocrite hippie dan! Want het staat nu wel vast, dat er vanuit een rijdende auto is geschoten…

Hippie is tegen auto’s, maar onderhand er zelf wel in rijden?

:D
@FrankypankyV8: Conclusie: kom je rond rotterdam een prius tegen, rij dan heel snel weg :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).