Wat zijn de populairste elektrische auto’s van NL?

Auteur: , 47 Reacties

Zoals je wellicht weet (of niet) is 2011 uitgeroepen tot het jaar van de elektrische auto (door mij dan). Doordat dit jaar auto's zoals de Nissan Leaf en Mitsubishi i-MiEV daadwerkelijk te koop zijn kunnen we eindelijk zien of mensen massaal dit soort auto's kopen. Hoog tijd dus om even naar de verkoopcijfers in Nederland te kijken.

De Top 5 van EV’s die dit jaar (tm juli) in Nederland op kenteken gezet zijn ziet er als volgt uit:
Nissan Leaf: 110
Mitsubishi i-MiEV: 46
Peugeot iOn: 44
Tesla Roadster: 33
Citroën C-Zero: 23

In totaal zijn er in de eerste 7 maanden van 2011 maar liefst 312 elektrische auto’s op kenteken gezet (op een totaal van 370.000 auto’s). In juli werden er 26 op kenteken gezet en in heel 2010 werden er slechts 110 verkocht.

Opvallend is dat de vrij dure Tesla Roadster het eigenlijk best goed doet. Als eind dit jaar de elektrische Renault Fluence leverbaar wordt zal de hoeveelheid elektrische auto’s op de Nederlandse wegen alleen nog maar verder toenemen.

Als jij zou moeten kiezen, welk elektrowaggie zou je dan het liefst rijden? (via: automotive-online.nl)47 reacties

De Tesla is de enige leuke van het rijtje, de rest zijn net brommobielen.
@alcantara:

Die Leaf valt nog wel mee hoor, die ziet er redelijk normaal uit, maar de rest… Sjonge… Dat is gewoon schaamtegevoel op wielen
@autobart: je zou denken dat ze het er om doen. Er zit iets sadistisch in.
Ik zou wachten tot de Tesla Model S Alpha :)
de natuurlijke neiging is C-zero natuurlijk… maar ik kan die neiging weerstaan, en dan is het toch echt de Tesla.
Er zijn dus al 312 gekken gevonden :) Ik denk dat bijna alle verkochte EV’s meer stunts zijn van bedrijven met reclame overal, om een bepaald groen imago af te geven. Praktisch alle Tesla’s zijn vol bestickerd met reclame. Als het op deze manier wordt aangeschaft kan je er nog niet veel over zeggen.
Veel te veel aandacht voor de slechtst verkopende auto’s van Nederland. Kleine kans dat ik er één zou kiezen als ik er één moest kiezen, liever niks dan na 50km stil staan omdat met mijn rijstijl (vlot optrekken, 10km/h te hard rijden zonder aso te zijn) de actieradius niet optimaal benut kan worden ofzo.
-edit: check!-

ik zou zelf voor de Tesla gaan, aangezien dat het enige autotje is waarbij ik eventueel nog de straat op zou durven.. nou ok het valt wel een beetje mee maar die electrische brommobielen zeggen me totaal niks dus vandaar de tesla :)
De C30 is nummer 1.
De rest is ook goed hoor.

VOLVO FOR LIFE
@volvomaster: hadden ze jouw niet geband ? was wel zo fijn..
@dennisr:
nee jammer he!
niet alle auto’s zijn goed en iedereen weet dat.
dus kom niet op voor een merk wat geen goede auto’s
kan maken oke!
@volvomaster: ergens wel jammer.. maar zolang je nuttige dingen zegt en niet aleen VOLVO FOR LIFE vind ik het wel best..
@dennisr:
mooi zo.
Of de Tesla doet het goed, of de rest doet het slecht. Ik heb nog nooit een reclame op tv of in de krant voorbij zien komen voor een 100% elektrische auto, en om nou te zeggen dat het aanbod er qua uiterlijk goed uit ziet….
En het is zelfs zo erg dat ik een elektrische auto buiten de top 5 heb gespot: de Think City… :(
@Jochempie:

Ik heb er zelfs een van buiten de top 5 gereden en dat is echt net een brommobiel :) :)

Schrik niet.

http://cdn2.autokopen.nl/afbeeldingen/tests/640/647_1_360.jpg
@anakiet: Lol, dat exemplaar bedoelde ik eigenlijk! Wat een afzichtelijk hokje.
@Jochempie:

En alles aan dat ding werkt precies zoals je het niet zou verwachten. Ben er nu net achter gekomen waar die 4 verschrikkelijke gekleurde knoppen op het dashboard voor zijn, norm sport eco en slecht weer stand. Nog een mooie, er zit een kachel in, op diesel. Echt WTF een kachel op diesel in een elektrische auto.
@anakiet: Wel met een roetfilter?
@Jochempie:

Whaha, volgens mij niet.
Nissan Leaf is volgens mij terecht de meest verkochte…
Is volgens mij de meest normale en je krijgt nog wat opties ook…. (zie test Top Gear)
Natuurlijk is de Tesla Roadster een leukere wagen, maar de Nissan is tenminste nog ietwat “betaalbaar”….
Kan eigenlijk niet wachten tot de Tesla Model S uitkomt….
@Dimglor: Volgens mij staat er in jouw bericht dat volgens jou 110 meer is dan minder dan 50. Volgens mij is het enige nieuwe daarin ‘volgens mij’.
Zag gister nog een Tesla rijden. Heb er een tijdje achteraan gefietst om te kijken wanneer hij stil viel…
Dan heb ik één van de 110 Leaf’s in het echt gezien. En één van de Peugeot iOn (wat een rotnaam). Vind ze er alle vier echt totaal niet uitzien: de Nissan, Peugeot, Citroën en Mitsubishi. Stuk voor stuk lelijke dingen.
Nee, doe mij dan maar een Tesla. Of liever die nieuwe Model S, bewijs dat elektrische auto’s niet persé lelijk hoeven te zijn. Want de Leaf valt voor mij in ’t zelfde rijtje als de Juke en de Cube.
33 Tesla’s en 6 echte Lotussen, de wereld is kapot. Hoeveel procent van de electowaggies zouden er gebruikt worden door gewone personen? Ik denk dat 90% door overheden, semi-overheden en nutsbedrijven gebruikt wordt.
wow, veel tesla’s zeg!
33 Tesla’s is echt weinig, ik dacht veel aangezien ik hem al 2x tegenkwam (of 2x dezelfde dat kan ook).
Oei, als de Ampera hierbij hoort stijgt het in rap tempo!
@tkmedia:

De ampera heeft een range extender slimmerik… Die hoort hier niet tussen -.-
@autobart: Hmm, toch 0% bijtelling, dat heeft een Prius bijvoorbeeld niet…
@tkmedia:

Heeft er niks mee te maken, dat van die bijtelling bepaalt de overheid, als je ermee rijdt en niet die accu oplaadt zoals je bij een EV wel moet doen verbruikt hij net zo veel als een auto met een verbrandingsmotor, dus ik zeg weg dat want in de lease gooien ze er toch wel benzine in
@autobart: oké niet volledig elektrisch (altijd eerste 60 Km) maar hij verbruikt significant minder dan een normale auto dankzij de E-REV techniek en remenergie… Dus het idee dat de Ampera bij deze lijst geteld zou worden is niet zo gek.
@autobart: Pfuh. Ik lees hierboven dat er electrowaggies zijn met dieselkachel. En die mogen er dan wel tussen?
Is van korte duur deze uitslag.
Wacht maar tot de Opel Ampera er is.
@db87: Dat zijn de berichten!
In Nederland blijkt het langzaam goed te lopen met de elektrische wagens. In Belgie loopt het gelijk voor geen meter. Op 1 tesla na heb ik er bijvoorbeeld nog geen een zien rijden. In Nederland heb ik er al een paar gezien.
Ik heb 1 nissan leaf gezien. Hij was op de wegenwacht aan het wachten want zijn motor was leeg, maar goed.
@meneersander: Knap ,een motor die leeg is :twisted:
De Tesla is natuurlijk de mooiste, niet gek als je er uitziet als een Lotus. Maar de Leaf is echt een heel behoorlijke en normaal te rijden auto. Zelf ben ik ook van de ronkende benzinemotoren, maar dit is toch de toekomst. Over tien jaar zijn die accu’s tien keer beter, kleiner, lichter, goedkoper en sneller te laden. Maar dat vraagt fabrikanten die voor de muziek uit durven te lopen. Nissan heeft dat met de Leaf zeker gedaan. De eerste auto’s met verbrandingsmotor waren ook niet perfect.
In Amsterdam heb ik al een stuk of 5 verschillende Tesla’s gezien. En die oplaadpalen schieten overal wel als paddestoelen uit de grond. Zelfs op plekken waar je het nu nog niet verwacht. De Tesla is de enige die ok is. De rest doet me niets. Vooral die i-MiEV is erg lelijk. Zag in Noorwegen al wel veel van deze auto’s in de steden!
Ik denk trouwens nog steeds dat de E-auto opnieuw dood zal worden gemaakt: http://video.google.com/videoplay?docid=1405611374523233913
Zag vandaag een renault fluance in rotterdam, ook elektrisch geloof ik?
Ik zal het zo lang mogelijk uitstellen om electrisch te rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).