Audi Urban Spyder Concept is zijn dak kwijt

Auteur: , 16 Reacties

Audi wil graag jullie aandacht op de IAA en alleen een elektrisch wagentje was niet genoeg. Daarom hebben ze nu ook datzelfde wagentje maar dan met afgezaagd dak aangekondigd.

Onderhuids zal de Urban Concept identiek zijn aan de Urban Concept (die nu van Audi ineens de toevoeging Sportsback meekrijgt) die we vorige week voorbij zagen komen. Een lichtgewicht elektrisch aangedreven tweezittertje dus dat vooral gebouwd is voor de stad. Het tofste aan deze Spyder? Lambodeuren! De deuren scharnieren namelijk omhoog, zo meldt het persbericht. Dat willen we dan wel weer zien, net zoals de 21 inch lichtmetalo’s die ook op deze Spyder gemonteerd zullen worden.

Verder is deze auto echt in geen enkel opzicht anders dan de Urban Sportsback Concept. Mede daarom vragen wij ons af: waarom? Waarom deze auto laten zien als het toch voornamelijk een showcase is van lichtgewicht CFRP techniek, elektrische meuk en innovatief ontwerp? Dat zit immers ook allemaal al verwerkt in die andere concept of wil Audi wellicht beweren dat ze deze Spyder ook echt gaan bouwen ooit, wat denken jullie?16 reacties

Wie helpt zoeken?
Gewoon bouwen er zijn vast wel wat mensen gek genoeg om hem te kopen
Leuk voor mijn vriendin (want rode strik eromheen).
Moeten we dit nu serieus nmen? 2 concepten van eenzelfde wagentje laat toch vermoeden dat ze weldegelijk overwegen om het op de markt te brengen. Of is het budget van prototypes gewoon geld dat ze anders toch aan de fiscus moeten geven en zo is het nuttiger :-)
@adyton: Ze krijgen een bepaald budget van audi voor concept cars en promotie daarvan. Wanneer hier niet wordt overschreden of er te ver onder blijven worden ze het jaar erop gekort op de budgetten. Zodat ze dus volgend jaar minder innovatie ruimte hebben. Dus ze moeten merr geld verkwisten om meer geld te krijgen:) En ja, dit is info van binnenuit:)
@dragspert: Ja inderdaad. ik weet dat dit vaak zo werkt. Dat is in andere sectoren niet anders. Hier valt het wel op :-)
e krijgen een bepaald budget van audi voor concept cars en promotie daarvan. Wanneer hier niet wordt overschreden of er te ver onder blijven worden ze het jaar erop gekort op de budgetten. Zodat ze dus volgend jaar minder innovatie ruimte hebben. Dus ze moeten merr geld verkwisten om meer geld te krijgen:) En ja, dit is info van binnenuit:)??

wat een larikoek! deze informatie klopt van geen kant. bij audi zit het namelijk heel anders. luister.. bij audi maken ze gebruik van een “good to go” principe, dat houd in dat een team van ontwerpers zo veel geld mogen gebruiken als ze willen maar als het project niks lijkt te worden moeten zij zelf het bestede geld terug betalen!
@adyton: Ze krijgen een bepaald budget van audi voor concept cars en promotie daarvan. Wanneer hier niet wordt overschreden of er te ver onder blijven worden ze het jaar erop gekort op de budgetten. Zodat ze dus volgend jaar minder innovatie ruimte hebben. Dus ze moeten merr geld verkwisten om meer geld te krijgen:) En ja, dit is info van binnenuit:)
Ze krijgen een bepaald budget van audi voor concept cars en promotie daarvan. Wanneer hier niet wordt overschreden of er te ver onder blijven worden ze het jaar erop gekort op de budgetten. Zodat ze dus volgend jaar minder innovatie ruimte hebben. Dus ze moeten merr geld verkwisten om meer geld te krijgen:) En ja, dit is info van binnenuit:)
Sorry, ging ff niet goed met m’n telefoon:)
Ik ben bang dat ze echt van plan zijn dit dinges te gaan produceren. Dat wordt ingewikkeld voor de auiefielen, een audi die er niet net zo uitziet. Neem wel aan dat ze er wel gewoon een paar halfordspijpen aan hangen ondanks dat ie elektriek is.
Ik zie een nieuwe raceklasse aankomen..
volgens mij ben ik de enige die het wel een leuk concept vind :lol: van mij mogen ze het bouwen, word tevens ook de eerste leuke elektrische auto.
ziet er al iets sportiever uit, maar ik ben er nog geen fan van!
Helemaal niks in amsterdam! uuhhh met audi
Wel fijn dat je een gratis muts krijgt bij deze Ordi…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).