Autoverbrandend linkstuig terroriseert Berlijn?

Auteur: , 152 Reacties

Als auto ben je je leven in Europa eigenlijk helemaal niet zo zeker. Elke keer als ergens de pleuris goed uitbreekt ben jij het bokje. Als je echt pech hebt word je een politieauto, wat je kans op een goed einde dramatisch reduceert, en dan is er nog dat andere willekeurige, links-geïnspireerde, geweld. In Berlijn lijkt het de laatste dagen aan de gang te zijn: hier zijn de afgelopen dagen tientallen dure auto's in vlammen op gegaan.

Hierbij valt één ding op: de auto’s die uitbranden zijn bijna zonder uitzondering van de Duitse premium-merken. Tel hierbij op dat het bijna verkiezingstijd is, en het vermoeden ontstaat dat de brandjes nog wel eens aangestoken konden zijn door mensen met bepaalde anti-kapitalistische sympathieën. Je kent ze wel, van die figuren die het ook heel raar vinden om voor je woonruimte te betalen en er behagen in scheppen SUV’s te verminken, omdat ze het andere mensen nou eenmaal niet gunnen dat ze wat succesvoller dan gemiddeld zijn. Van die figuren die vroeger thuis kennelijk nooit geleerd hebben dat je met je handjes van andersmans spullen af dient te blijven.

Volgens de Duitse media gingen er afgelopen nacht in de wijken Charlottenburg en Spandau 15 auto’s in vlammen op, de nacht ervoor 11 stuks. Voor bruikbare tips is inmiddels een beloning van 5.000 euro uitgeloofd.

Wat mij betreft worden deze figuren bij een heterdaadje meteen van hun bakbrommer geschoten, maar aangezien we (gelukkig) niet in een politiestaat leven zal dat wel niet het geval zijn, en staan de heren en dames pyromanen een dag later met een lolly in de hand en een tik op de vingers weer buiten. Misschien kunnen we ze een stukje land geven midden in de Grote Oceaan? Kunnen ze daar lekker een anarchistische staat oprichten en veganistische kooklessen geven enzo. Of we plaatsen er wat camera’s en zetten er Amerikaanse Prius-slopers bij, kunnen we lachen.

Met dank aan Eddy voor de tip, foto via autojunk.152 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
linkstuig? GeenStijl?
@Jochempie:
nee dat is links&rechts tuig..
Nee joh, GS is toch geen linkstuig? Die zijn geweaun zwaar kudt. Neuqen?
Je had er wel even bij moeten vermelden dat het een Mercedes ML is smoke, er zijn sommige mensen die beweren dat je geen autokenner bent als je dat niet weet.. zekere voor het onzeker..

tja zonde van de wagens natuurlijk…
@dennisr:

als je dat het vermelden waard vindt ..
dan ben je ZEKER geen autokenner ..
@lincoln: kijk maar eens naar de reacties bij de foto’s op autojunk, het is nogal een belangrijk iets dat je weet wat voor hok dit is.. (negeer mijn reacties daar maar.. )
@dennisr: of doe je dit omdat je dan aan het eind van het jaar op nr.1 staat op de top 20 lijst met meeste reacties
@dorian: JAAA! ik MOET in dat lijstje! NOT!
@dorian: ho ho, die prijs heeft dennis al aan mij beloofd, ik moest hem ergens in stoppen….
@amateur: ben je er weer jongen, fijne vakantie gehad ? ;) (kan hier wel off topic gaan, gaat toch al nergens meer over :) )
@dennisr: jij maakt je echt druk om niets gast…
@dorian: als jij uit die reactie opmerkt dat ik mij überhaupt ergens druk om maak dan heb jij het allemaal een beetje te serieus genomen.. ;)
@dennisr: wouden we dat weten
zal dat lelijke hok niet missen:P
Dat is toch gewoon een wrap!?
maakt toch niet uit ..
het zijn tenslotte hun eigen auto,s ..
dus ze mogen er mee doen wat ze willen ..

want alles is tenslotte van iedereen ..
Als je the Scene mag geloven wel ja:
http://www.youtube.com/watch?v=Ls532QUHNpA
@sir_smokalot:

yep .. de wereld is van a bunch of losers ipv multi-nationals ..
Hahaha, Sir_Smokealot, niet alleen je naam is briljant maar je posts zijn ook super briljant! Helemaal mee eens. +100 :D
@kaasboerin: wat is er briljant aan die naam? ik vind het iets voor een stoere 17 jarige, en volgens mij heeft hij inmiddels zijn rijbewijs.
@taxman: De naam is natuurlijk een verwijzing naar Sir Lancelot, alhoewel ik smoke er meer van verdenk dat het een verwijzing naar Sir Mixalot is.

Misschien issie wel een kettingroker en komt daar eerlijk voor uit. Ik heb mezelf “bozewolf” genoemd, slaat toch ook nergens op? Wsslijk net een Duckie gelezen voor ik me registreerde…

En taxman, wtf is dat? Ben je belastingambtenaar ofzo? Taxi chauffeur?
@bozewolf: Oh, ik dacht dat jij die wolf was van dat meisje met dat rode kapje, niet dus, jammer.
@bozewolf: of misschien gaat het gewoon over bandenrook …
Bewijs beste smokalot?????

Hoorde op het radionieuws dat alle merken aangepakt worden dus ook je geliefde duitse premiummerken, maar net zo goed franse en japanse die je in Berlijn natuurlijk heel weinig ziet.

En dan deze opmerking van je: “Wat mij betreft worden deze figuren bij een heterdaadje meteen van hun bakbrommer geschoten”. Hebben we met jouw de Nederlandse Breivik op de site??
@glashelder: er zit nogal verschil in ”lukraak onschuldige jongeren dood schieten” en ”op een heterdaadje iemand van zijn bakbrommer afschieten”…
@dennisr: Precies, wil net zeggen.
@glashelder: Totdat jouw auto door zulk tuig zonder reden kapot wordt gemaakt.
@glashelder:

dat is geen Daihatsu Terrios op de foto hoor ..
@glashelder: ga lekker een eindje trappen op je linkse groene fiets
@bmwmaaktrijdengeweldig: En dat sloeg waar op…?

Jij bent dus ook precies waar ik het over heb.

Iemand zegt iets waar jij het niet mee eens ben en hoe reageer je?

“Huuh flikker op, man, stom linksmensch”


DIT is de situatie waarin we nu zitten, zelfs in de echte politiek maar des te meer op straat. Er is geen inhoud, er is geen argumentatie, het gaat nergens meer over. Het is politiek zonder inhoud, het is overal blind tegenaan schoppen omdat je boos bent.

The angry white man.
@glashelder:

als iedereen nou iedereen Adolf Hitler zou noemen ..

zou dat dan gewoon niet elke conversatie vergemakkelijken ??
@lincoln: Amen to that Adolf!
Dan hoor jij weer andere dingen dan ik, maar toegegeven: alles waarbij keuihard bewijs ontbeekt is speculatief. Voor wat betreft je laatste, totaal ongepaste, opmerking. Hier heb ik slechts 2 woorden voor over: lul, drumstel.
@sir_smokalot: Niemand weet tegen wie je het hebt zonder @-tagje. Als je het tegen mij hebt, MIJN laatste opmerking van bovenstaande post was NIET aan jou gericht maar aan BMW mannetje.

Als je je aangesproken voelde, tsja.
@bozewolf: hij had het tegen glashelder, das toch glashelder :)
@dennisr: Voor mij niet :D
@glashelder: Niet zo zaniken!!
Zullen we hun kraakpand eens in de fik zetten?!
@RickB: Dat is een goed idee! Sorry, maar de eigenaar van het perceel dan..? Denk na?!
@RickB:

“hun kraakpand” .. hun ??
@lincoln: Foutje, moet kunnen! Net als dat jij geen hoofdletter bij een naam gebruikt. Ook een puntje van kritiek!
@RickB: Aanzetten tot geweld, dat is dan 4 jaar onvoorwaardelijk.lol.
@Benz65: Oke!
Vette rat.

Stoelen lijken me alleen niet heel prettig zitten.. Voor de rest: top! Ik kan dit soort personalisatieprojecten alleen maar toejuichen natuurlijk.
Beste smokalot. Met de teneur van bovenstaand bericht ga je toch echt discussies losmaken, die je, -denk ik-, niet echt wilt. Anarchisten gelijkstellen aan linksdenkenden en/of linksgeïnspireerden is toch echt een pricipiële fout.
Waarom? Omdat je daarmee suggereert zelf rechts te zijn. Op zich niets mis mee, maar: Mag ik je eraan herinneren, dat het de rechtsen waren, die destijds de hele wereld hebben aangestoken? 8)
@9000cse: Nu doe jij het – waar jij smokealot van beschuldigd – zelf ook. Maar toch ben ik benieuwd: wanneer is ‘destijds’ en wat versta jij onder ‘de hele wereld’?
@9000cse:

komt omdat ie een vegetarier was ..
@lincoln: en links….
Als we dan toch aan gowdwinnen zijn.
Het is een grove fout om de Nazi’s als rechts weg te zetten, links is misschien ook niet de beste omschrijving maar dat komt wel het beste in de buurt.
@Merry:

en komiek ..
met zijn bolhoedje en rieten wandelstokkie ..
@lincoln: ze hadden wel de zelfde broek!
@lincoln: hahaha je reacties zijn toch altijd geniaal hoor , jij maakt ab gwn extra leuk ;) hulde voor je humor
@9000cse: Ik zeg er toch even bij voordat je antwoord geeft; als je naar WW2 en Adolf refereert; Adolf was extreem Links, dat je het effe weet pikkie.
@kaasboerin: Zo! ’t Is maar dat de wereld het nu even weet, kaask*tje! Ooit gehoord van geschiedenisvervalsing?
En dat de nieuwe generatie van zijn volgelingen zeker linksextremisten heten?
@kaasboerin: Adolf was extreem links?


Wow. Just…wow. Welke geschiedenisles heb jij gemist?


Jij bent dus precies waar ik het over heb. Een hokjesduwer. Deze politicus is dit, deze is dat, Adolf was zus, Josef was zo.

Hitler was niet “rechts” en Hitler was niet “links” zoals wij anno 2011 deze begrippen kennen. Hitler was een nationaal-socialist met leer gestoeld op rassentheorie. Dat was Hitler.

Niet extreem links.

For fuck’s sake, read a book, man…
@bozewolf: Adolf was broer..
@dennisr: Adolf was enig kind. Heb je ook wat zinnigs toe te voegen verder of hou ik m’n adem voor niets in? :)
@bozewolf: verdikke, zitten we er beide naast, nouja.. verder niets nuttigs toe te voegen, maar ga gerust verder met ademen.. deze discussies zijn vermakelijk :)
Generaliseren is helemaal zo slecht nog niet, zolang je het kunt onderbouwen. Overigens, anno 2011 is het onderscheid links-rechts naar mijn mening meer vervaagd dan destijds.
Welnee joh, ten eerste stel ik ze niet gelijk met links, dat zou hetzelfde zijn als Wilders gelijkstellen met extreem-rechts.
Maarrrrrr: gewelddadige clubjes als antifa e.v.a. kenmerken zich in de eerste plaats door een links-geïnspireerd, anti-kapitalistisch wereldbeeld. Zoals ook bijvoorbeeld de RAF in de jaren ’70.
Maar om niet te veel te verzanden in een politieke discussie; ik weet ook wel dat het aantal mensen dat vanuit de linkse hoek geweld legitimeert in de promillages loopt, van over een kam scheren is geen sprake.
@sir_smokalot: “t Is toch zo, dat je nu wel een flinke nuance aanbrengt. Misschien toch beter om er in het vervolg rekening mee te houden, dat er op AB niet alleen Wilders-sympathisanten rondhangen. ;)
@9000cse: Inderdaad, als meneertje nou even niet zo tendentieus en stemmingopruiend had geschreven in het originele bericht, maar het wat genuanceerder had neergezet had niemand geklaagd.

Gek he…maar dat is de trend in NL tegenwoordig. Stemming maken en zsm oordelen, he.
In principe moet die tussen de regels door te lezen zijn lijkt me. En je laatste zin heb ik niet gelezen…:s Tenzij je bedoelt dat er hier een gemeleerd publiek meeleest, dan vind ik het best.
@sir_smokalot: Reden dat ik er ook zo gepikeerd op reageer is omdat ik van jou beter verwacht. Er zijn ook bloggers hier die dommer (op elke manier van ’t woord) schrijven, namen zal ik achterwege laten, maar jij hoort daar niet bij. Daarom vind ik het beetje jammer dat jij je laat verleiden tot het gebruik van zulk tendentieus taalgebruik.

Wij eisen beter van jou, smokie.
Wij spreken in pluralis Majestatis? Maar laat mij even: de zaken wat scherper neerzetten is normailter goed voor discussie. Daarnaast neem ik de term ‘linkstuig’ niet terug: het is (als het in dit geval inderdaad politiek gemotiveerde branden zijn) een term die de lading perfect dekt. Neo-naziskinheads (dank je wel, Def P toen je nog cool was) die in Rusland los gaan op immigranten uit de Kaukasus noem ik ook ‘rechtstuig’ (of iets in die strekking). Demoniseer ik daar alle mensen die zich aan de rechterkant van het politieke spectrum bevinden mee? Moet een VVD-stemmer zich hierdoor aangesproken voelen?
Lijkt me toch niet…
@sir_smokalot: Ik zeg niet dat jij demoniseert en ik voel mij niet aangesproken. Wat ik wel zeg is dat je met je taalgebruik en uitspraken zoals “meteen van de brommer afschieten” je een artikel neerzet van een GeenStijl kwaliteit. Oordelend en tendentieus, al ben je niet helemaal serieus.

Dan moet jij jezelf de vraag stellen of jij zo over wilt komen op AB. Ik denk van niet. Wil je dat wel moet je vaker zo’n berichtje schrijven waar je linkstuig graag van de brommer af wilt schieten.
@sir_smokalot: Dat je niet gelezen zinnen toch begrijpt getuigt van een bijzondere gave…. En wanneer je dan toch het vermoeden hebt, dat er hier een gemeleerd publiek rondhangt: Waarom moet je dan zo nodig een deel daarvan voor z’n kl*ten trappen? Mensenkennis mag toch ook bij AB onderdeel zijn van een redelijk redactioneel niveau? :evil:
Laat me dan alleen de vraag stellen: moet ik me er voor verantwoordelijk voelen dat lezers zich hierdoor persoonlijk aangevallen voelen of ligt het meer aan het (gebrek aan) interpreterend (en misschien wel relativerend) vermogen van de lezer?
@sir_smokalot: Hey, aan het eind v/d dag heb jij het artikel geschreven. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor jouw woorden.

Als mensen jouw woorden te makkelijk verkeerd kunnen interpreteren, misschien ligt het dan aan de manier waarop jij iets zegt.
@sir_smokalot: Heel die links-rechts discussie is gezeik van de bovenste plank…
Ok, je geeft de indruk iets te hebben tegen linkse groeperingen, wat is dan het probleem. Het is en blijft en blog en daarop schrijf je wat je zin hebt. Je artikels zijn over het algemeen goed onderbouwd en vrije mening blijft nog altijd een recht.
Blijven doorgaan met wat je doet zou ik zeggen en laat de rest maar zeiken…
@xilver: Tuurlijk blijft dat zijn recht. Net zoals het ons recht is om hem erop te wijzen als hij iets slechts schrijft.

Wij zijn namelijk wel zijn publiek.
@bozewolf: Wat nou wij?
@xilver: Bedoel je daarmee dat een rechts recht op vrije meningsuiting wel okay is en een links recht op vrije meningsuiting gezeik is?
@9000cse: Nee, daarmee bedoel ik dat de mensen hier niet moeten kakken op @sir_smokalot omdat hij een artikeltje schrijft… Iedereen zegt waar hij zin in heeft.. maar ga dan die persoon niet zitten uitschijten als halve nazi…
Zo’n lelijke ML, leuk om kampvuur bij te houden niet? Moet je toch helemaal geen linkse ra-/rukker voor zijn?
@tjorque: Dus dat zou jij als motief gebruiken? “Ach joh, het was een lelijke auto dus ja”? :D
@kaasboerin: goh eigenlijk stook ik alleen hout en reclamefolders… maar mochten er sprokkel-ML’s in mijn tuin liggen dan hoeft dat excuus niet :p
Oh flikker alsjeblieft op met je linkstuig. Het is al erg genoeg dat de politieke discussie in Nederland tot niet meer verworden is dan elkaar blindelings verwijten maken en op alles kankeren wat niet jouw richting is, maar moet AB ook nog eens hieraan mee gaan doen?

Kansloze terminologie. Die auto-fikstekers zijn gewoon vandalen, hoe ze ook geinspireerd zijn.
@bozewolf: Ik denk eerder dat dit verhaal gebaseerd is op die waargebeurd zijn, dan op persoonlijke meningen. Rustig aan jong. :)
@kaasboerin: gebaseerd is op gebeurtenissen*
@kaasboerin: Begrjpend lezen is een groot goed. Ik heb moeite met Smoke’s taalgebruik, niet met het bericht.

Dus lees zelf een bericht maar eerst eens tweemaal voordat je mensen aanspoort om rustig aan te doen, “jong”.
Tenzij het vanuit een politiek motief gebeurt, dan kan jouw hele voorgaande betoog de prullenbak in.
@sir_smokalot: Ik heb moeite met het TAALGEBRUIK. Welk deel daarvan snap je niet? Met je generaliserende “linkstuig”. Dat die maflappen dat deden vanuit een hippie-oogpunt doet inderdaad wel ter zake, maar de manier waarop jij dat verwoord, dat steekt mij in het oog.

En mij niet alleen, zo kijkend naar de reacties.
@bozewolf: Ben het helemaal met je eens. Autoblog begint een politieke positie in te nemen die niet te verenigen is met het doel van de site. Politiek neutraal lijkt mij veel verstandiger, anders kunnen we wel verhuizen naar GS of Joop.
trouwens wel een goedkope verlagingskit :D :p
Overigens sowieso lekker suggererend berichtje…meteen maar van de brommer afschieten? Ja joh, lekkere opmerking in combinatie met je linkstuig dit linkstuig dat.


Dit bericht had beter gepast bij een site als GeenStijl.
@bozewolf: Is toch wel opvallend dat zulke dingen altijd gebeuren door linkse groeperingen…
@xilver: Vind ik niet? Auto’s in de fik steken onder ’t mom van “het vervuilt, strijd voor een betere aarde!” wordt over het algemeen exclusief gedaan door mensen met een extreem-linkse/anarchistische/rainbow warrior insteek.

Net zoals tuig dat homo’s in elkaar slaat praktisch altijd uit de achterlijk-conservatieve hoek komt.

Je mag dat ook best benoemen, je moet dat benoemen zelfs, maar de manier waarop…dat doet er toe.
@bozewolf: Misschien probeert Xilver te zeggen dat er gebeurtenissen zoals deze; rellen; demonstraties, waar grof geweld van toepassing is, etc. in veel gevallen (extreem) linkse groeperingen bij zijn betrokken. Sterker nog, Breivik is voor zover ik me kan herrineren 1 van de eerste gevallen van extreem rechts. Ik denk dat als wij gaan graven en kijken naar de geschiedenis, wel kunnen concluderen dat Xilver daar dan ook wel een goed punt heeft.
@kaasboerin: Zul je toch wel wat beter moeten graven dan wel andere nieuwsbronnen dan GS of de Telegraaf moeten zoeken. Ik hoef je alleen maar te verwijzen naar Rusland en wat extreem-rechts daar allemaal uitvreet…
@Rick-dos: Als ik heel eerlijk ben kan mij het niet boeien wat er in Rusland gebeurt, zulke landen neem ik op politiek gebied niet meer serieus, dan kunnen we er net zo goed Libië en Korea erbij halen, zijn we volgende week nog niet klaar met ouwehoeren.
@bozewolf: Je verdraait m’n woorden.. Komt me bekend voor, gebeurt vaak in het hedendaags politiek. :) Klik nou maar gewoon op het kruisje bovenin je scherm, schijnbaar bevallen de posts je hier op deze site niet. Janken bevalt je daarintegen wel hé? Toedeloe.
@kaasboerin: Gast, dat het jou niet kan boeien wat daar gebeurt wil niet zeggen DAT HET NIET GEBEURT.

En verder verdraai ik jouw woorden helemaal niet. Jij was het heel erg eens met xilver en als je mijn reactie op hem nou eventjes goed leest dan zul je zien dat ik het meer met hem eens ben dan niet.
@kaasboerin: O my lord….denk dat bozewolf gelijk heeft….keepin on trollin’ , troll….
@kaasboerin: Je reageert op iets wat ik niet beargumenteer…

en Breivik 1e geval van extreem rechts? Obvious troll is obvious!
@bozewolf: Dat is het post-fortuyn jargon. Ik vind het altijd een verademing om op niet-Nederlandse blogs het (auto)nieuws te lezen. Nederlanders zijn naar mijn mening best lomp in vergelijking met het buitenland. Natuurlijk is dit Autoblog en kun je het als grappig opvatten. Smokalot schrijft vaak leuke en goede artikelen, maar de toon en het jargon zijn zowel interessant als zorgwekkend.
@floryn: Hear! Hear!
@bozewolf: Alles, maar dan ook alles (en zeker als het over politieke zaken gaat), wordt in de media verbloemd of afgeschilderd door de persoonlijke mening of politieke voorkeur van de schrijver, redactie of uitgever van eendert welk soort media je maar kan bedenken. Het enige wat verschilt is hoe opvallend deze mening aan bod komt. Het is aan de lezer, kijker of luisteraar zelf om verschillende bronnen te raadplegen om een helder beeld over de feiten te krijgen. In een informatietijdperk als het deze kost dat uiteraard niet veel moeite, maar dat neemt niet weg dat de overgrote groep nog steeds te achterlijk is om dat te doen. Dat is ook de reden dat hier vooral “coole” 15-jarigen zitten die leven in het utopisch wereldbeeld dat autoblog hun voorlegt. Uiteindelijk kan je alleen maar hopen dat het ooit nog goed komt met hun, maar als je autoblog verandert zal het doelpubliek zijn utopisch wereldbeeld ergens anders gaan zoeken en dan heb je eigenlijk helemaal niets opgelost. En autoblog speelt er nu mooi op in, maar dat neemt niet weg dat ze ook interessante artikelen posten.
Moraal van het verhaal: neem alles met een korrel zout, uiteindelijk schrijft een schrijver alleen wat hij wilt schrijven en gelooft de lezer alleen wat hij wil geloven.
@koenmb: Grotendeels eens en vooral dat laatste is een goede analyse. Het vervelende alleen is dat het vaak niet alleen om “15 jarigen” gaat. Wat nog vervelender is, is dat een discussie al snel wordt doodgeslagen met een “jij bent links dus jij stinkt en staat buiten de realiteit”. Wat ook vervelend is is dat mensen afgaan op één artikel op een niet nader te noemen site of blog hun mening al hebben gevormd en vervolgens dit als waarheid zien zonder de echte feiten te kennen. In het meest trieste geval hebben mensen al een mening op basis van de kop van het artikel. Het begint zelfs zulke trieste vormen aan te nemen dat we zelfs sites als Twitter als nieuwsbron zien.
Dit alles ligt ten grondslag aan een beeldvorming die ontstaat. En is als die er eenmaal is, is het al dan niet terecht een feit.

Al met al kunnen we dit en moeten we dit niet met een “korreltje zout nemen”. Dat is mijns inziens een te makkelijk antwoord op een reeël probleem.
@Rick-dos: Dat is inderdaad exact exact exact waar de schoen wringt. Mensen zijn het niet meer met elkaar eens omdat ze het niet met elkaar eens zijn op basis van argumenatie en feiten, maar mensen zijn het niet met elkaar eens omdat iets een “links” of “rechts” plan is van een linkschmensch of VVD-zakkenvuller.

Alle inhoud is gewoon zoek. Ben in links en jij rechts, dan zijn we het altijd oneens, moeten we van elkaar onze bek houden en willen we elkaar het land uitknikkeren.

Inhoud 0 en je hebt 1000% gelijk als je zegt dat dat zorgwekkender is dan “met een korreltje zout nemen”.

Ik hoop iig dat deze “trend” z.s.m. weer afneemt en dat we in dit land weer met elkaar kunnen praten i.p.v. naar elkaar schreeuwen.
Misschien moet je eens iets vaker buiten de deur komen dan? Op internet tieren polariserende meningen welig, want van achter je toetsenbord zeggen sommigen een heel stuk flinkere/extremere dingen dan in iemands gezicht. Ik krijg zelf nou niet echt het idee als ik buiten kom dat de hele wereld in een wij/zij-verhaal aan het verzanden is.
@sir_smokalot: Op internet, in de “echte” politiek, op televisie, in praatprogrammas, in dat dode-boom medium dat men krant noemt en met toenemende mate ook in de buitenwereld ja.

Dat ervaar ik wel degelijk en met mij een hoop vrienden en familie.

Dat je dan zo nodig moet zeggen dat ik wat vaker buiten de deur moet komen is een goedkope opmerking die zijn doel volkomen voorbij gaat en bovendien een argumentatiewaarde van 0,0 heeft.
@sir_smokalot: Misschien moet je eens goede discussies aan gaan met mensen buiten de deur. Zul je zien dat het niet alleen maar geldt voor “het internet”….

Lijkt mij ook niet meer dan logisch. Als je de deur uitstapt dan verdwijnen die meningen die je 5 minuten ervoor hebt gefulmineerd niet als sneeuw voor de zon.
@Rick-dos: dat probeerde hij toch ook, in zijn laatste filmpje probeerde hij dat bij een milf, maarja..
@bozewolf: Dat is een hoop die ik ook een lange tijd koester. Ben alleen bang dat het nog een hele tijd gaat duren…
@Rick-dos: Je vertelt het helemaal zoals ik mijn gedachten had, maar niet kon verwoorden.
@koenmb: Als autoriteit heb je sowieso een verantwoordelijkheid. Ook als is je activiteit commercieel, het hoeft niet meteen te betekenen dat je daardoor je objectiviteit dient op te geven. Dit blijft iets om naar te streven. De laatste tijd bedacht ik me bijvoorbeeld dat het RTL journaal best objectief is in vergelijking met het NOS journaal. Tien jaar geleden had ik dit niet gezegd, maar het valt me op dat het NOS journaal niet meer zo scherp is. Bij de rellen in Londen kwam dat naar voren. De BBC en andere buitenlandse nieuwszenders gaven iedereen er van langs, maar de NOS zocht meteen naar oorzaken zoals het ontbreken van jeugdhonken in de betreffende wijken.

Je wordt dus niet alleen succesvol als je je maar aanpast aan een groep met een bepaald wereldbeeld. Jij bepaalt een deel van dat wereldbeeld en draagt daar verantwoordelijkheid voor. Ik vind het overigens ook verschrikkelijk dat deze auto’s in de brand gaan.
@bozewolf: Ik kijk er niet meer van op. Is ook één van de redenen dat ik hier bijna niet meer kom dan wel reageer.
@floryn: Yeah, die trend is toen wel gezet ja…en het is de laatste jaren alleen maar erger geworden. Ik kijk voor nieuwsweetjes wel eens op fok.nl en de gedachtengangen die mensen daar soms hebben…dat is gewoon onthutsend. Zorgwekkend is het goeie woord.

@koenmb: Tuurlijk, je zult altijd het subjectieve hebben dat er in sluipt, tenzij een robot het artikel schrijft. Een goeie nieuwsschrijver/journalist probeert het echter zo objectief mogelijk te houden natuurlijk en zolang het binnen de grenzen valt is er niks aan de hand.

AB.nl is geen journalistieke ondernemening eigenlijk en ook geen nieuwssite. En wat dat betreft is het de bloggers hun goed recht om ergens over te schrijven zoals zij dat willen. Echter is het dan geen wonder als een deel van het publiek (wij dus) daar dan op reageert en verbanden leggen.

Als AB bewust artikelen schrijft “op een bepaalde manier” (wat ik overigens niet denk, dat ze dat bewust doen) om een type lezers/aandacht te trekken dan is dat hun keuze.

Maar dan is het niet verwonderlijk dat een deel van het vaste publiek daar grote vraagtekens bijzet. Dat geldt voor elke krant/nieuwssite whatever natuurlijk.

@Rick-dos: Ik weet het en ik mis je zelfs een beetje. Ik probeer af en toe mensen nog te laten nadenken over wat ze gezegd hebben, wellicht is dat mijn jeugdige idealisme en ben jij ouder en wijzer.

Zullen we anders een 3 jaar oud topic opgraven en een ouderwetse ruzie hebben over GT-R/911? :)
@bozewolf: Come on, let’s go! Jij GT-R-tuig! ;)
even voor de duidelijkheid jongens ..

Adolf Hitler is niet degene geweest die deze auto,s is de fik heeft gestoken ..

hij is zelf ook verbrandt geweest dus hij weet hoe verdomd vervelend dat kan zijn ..
dus 99% kans dat Adolf het niet gedaan heeft ..
@lincoln: Idd, moet hij een nieuw toupetje aankopen… zoek maar eens een goede winkel…
80% van de mensen is normaal, daar hoor je niets van en die betalen braaf hun belastingsgeld… De overige 20% zijn marginalen die het niet kunnen hebben dat die 80% normaal doet waardoor overheden genoodzaakt worden om de volle 100% aan banden te leggen… deze branden is duidelijk het werk van die marginale 20%… Zoek maar eens een manier om die 20% te straffen zonder de overige 80% aan te tasten, want o wee als er iemand van die 20% wordt neergekogeld (kijk maar naar London). De wereld wordt door hen gewoon verziekt…
http://cdn1.newsone.com/files/2009/11/cartman-beck.jpg
@dennisr: Cartman knows best… dat weten we ondertussen ook al ;-)
Nou nou, de Baader-Meinhof Group is terug.Off topic:
Wat betekent “bijna zonder uitzondering” ?
het waren Canadese ijshockey hooligans ..
Zo, het is wel weer duidelijk. Smokalot is zijn boekje te buiten gegaan door zonder deugdelijk bewijs een hele bevolkingsgroep in de hoek te trappen en mensen op het idee te brengen tot grof geweld over te gaan.

Foutje bedankt.

Wij weten het en smokalot zelf ook. Dat siert hem. Maar lullig is wel dat de types die alleen het stukje hebben gelezen en niet de discussie hebben gevolgd weer opgezadeld zijn met foute ideeen die ze misschien, misschien ook eens gaan uitvoeren. Jammer dan weer.
@glashelder: Voor zover ik het weet schrijft Smokealot stukken om ons te vermaken, gratis en voor niets, waar ik hem ook erg dankbaar voor ben. De 1 vind de Panamera lelijk, de ander mooi. Mooi, ga ik toch naar het volgende artikeltje, klaar. Soms ben ik het ook niet eens met wat hier geschreven wordt, so be it. En wat zeg je me nu? Vergelijk je dit stukje met propaganda? Hilarisch dit, gaan mensen op basis van dit stukje tekst ‘tot grof geweld’ over? Mijn god laat ook maar zitten, mensen schieten te ver hier.
ik heb een tijd lang in een ultra links crust-core bandje geramt ..
3X in Berlijn opgetreden in een kraakpand ..
echt leuke mensen kunstenaars en muziekanten ontmoet daar ..
een hoop leuk volk ..

maar ook een hoop asociale afgunstige uitvreters ..
en die zijn hier makkelijk toe in staat .. easy ..

dus ik vanuit mijn ervaring vertellen dat @sir_smokalot het bij het rechte eind heeft ..
@lincoln: Militante Duitsers zijn eng ja. Daar heb je gelijk in. :) Maar als niet bewezen is dat zij het zijn, waarom zou je dan nu al wijzen?

Wat zou bovendien het motief zijn van links-militanten om voor de verkieizingen auto’s in de fik te zetten? Gaan er dan meer mensen op hun partijen stemmen? Nee lijkt met niet. Niet echt goede publicity. Het kan in mijn ogen net zo goed vandalisme zijn. Zo is er in Berlijn veel armoede. Zoals in Londen zijn lang niet alle mensen meegenomen in de vaart der volkeren. Vorige maand nog geweest.
@floryn: Nouja, de Duitsers zelf weten ook wel dat iig een deel van de autobranden wordt gedaan door links-extremisten. De echte radicale boomknuffelaars die vinden dat dure luxebakken de aarde verneuken.

http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article13548402/Randale-in-Berlin-Autos-brennen-in-Serie.html
@bozewolf: Ik ben het niet graag met jou eens maar dat klopt, ze heten niet voor niets extremisten, die verpesten het imago voor de rest ja. Dit is hetzelfde als met het geloof. Misschien had je Smokealot beter van te voren even een lief PB’tje moeten sturen met de vraag of hij ‘extremistisch’ voor ‘linkstuig’ in de titel kan plaatsen. Dit zal hij ongetwijfeld ook zo bedoel maar ja. Lekker makkelijk klagen op ’t internet, vooral als je je verveelt.
@kaasboerin:

“Ik ben het niet graag met jou eens, maar…”


Jij onderschrijft echt PRECIES waar floryn, koenmb, Rick en ik het hier boven dus over hebben, hé?

Wij kennen elkaar niet eens, gozer. We hebben, wat, 7 berichtje uitgewisseld op een internetsite, alleen deze middag. Ik heb voor ik vanochtend wakker werd nog nooit van jou gehoord.

Ik weet niet wie jij bent en jij weet niet wie ik ben. Het enige dat je van me weet is dat je het niet graag met me eens bent.


Do you even hear yourself speak?
@floryn: Soms beslissen die mensen zélf om niet met de rest mee te doen en ’s ochtens vroeg net als iedereen netjes zijn/haar wekkertje te zetten. Maar lekker de uitvreter uithangen en andermans spullen slopen en/of jatten. Kijk maar naar London, dan vraag je dat tuig waarom dat doet en dan krijg je een antwoord dat luidt als ‘ja we slopen en jatten de winkels leeg omdat winkeleigenaren toch zat geld hebben’ En denk je dat het tuig dat dit doet denkt aan ‘oh bad publicity, nu stemmen ze niet op de partijen waar ik op stem?’ Daar zijn ze te stom voor joh.
@floryn:

ongeorganiseerd .. noemen wij het “links” ..
georganiseerd .. noemen wij het “rechts” ..

zo simpel kan het zijn ..
@lincoln: Er zit inderdaad een hele grote links-socialistische cultuur onder een groot deel van Berlijn en ook in andere grote steden zoals Hamburg (St. Pauli aanhang b.v.!), waar ongetwijfeld doorgeslagen rotte appels tussen zitten.

Maar ik denk dan ook dat er niemand is die tegensprak dat de autobrand actie gedaan is door losgeslagen extremisten.
@bozewolf:

“luitjes die er plezier in scheppen de samenleving te ontwrichten” ..
laten we ze zo maar noemen dan ..
@lincoln: Vind ik een mooie. Vooral dat ontwrichten voegt wel iets toe.
@bozewolf: Zooooo, maak jij je effe druk om niks.
@amateur: En jouw opmerking voegt hoeveel toe…?
@bozewolf: Dit is autoblog, voor jouw bevrediging heb je andere blogs.
Vertel eens wat boeiends over auto,s, misschien leer ik nog wat?
@bozewolf: Dat is zeker je volste recht, maar veralgemeen dat aub niet naar het hele publiek. Je zit te zeggen dat smoke een subjectief artikel schrijft, maar zelf ben je toch ook tamelijk vurig en geagiteerd aan het reageren op zijn artikel. Zijn schrijfstijl ben je zelf aan het toepassen in je repliek, alleen sta jij aan de andere zijde van de lijn.
Als het hier in Nederland was gebeurd, dan had ik het wel geweten wie de daders waren.
wie dan?
@volvomaster: had jij geen ip ban ? je reacties zijn na je come back er niet langer op geworden moet ik zeggen
Ook ik ben verbaasd over de schrijfstijl van de auteur (Smokedtoomuchshit… ;) )…Maar, het is idd. de interpretatie van de lezer.

Dus i.i.t. wat de LOI beweert, wordt Nederland er niet bepaald slimmer op… :roll:
Over 100 reacties van 4 reageerders ,eh gaaf .
Links tuig moeten ze opknopen en rechts tuig in hun ballen schoppen en iedereen moet leren met hun klauwen van anderen zijn spullen af te blijven ,zo nu een biertje
@norge: Lang leve de middelmaat… Groot gelijk heb je.. +1
Sir Smokalot heeft, volgens mij wel een punt dat deze branden door extreem-linkse activisten gesticht zijn. En dat is inderdaad tuig -zoals jullie dat in Nederland noemen. Niet omdat ze links zijn (daar is niets mis mee) maar omwille van hun actie methoden. Namelijk het gebruik van geweld voor politieke doeleinden. Wat het vernielen van andermans goederen is. Dit is gewoon links crapuul zoals er ook rechts crapuul bestaat.
Deze colum zou zo op geenstijl kunnen verschijnen,
Voor politieke discussies……..>>>>>AUTOBLOG!!!!
hij sleept ze toch wel mooi binnen he, die hete discussies van de week :D go on smoke!
Vanwege CO2 uitstoot? Als je zown ding verbrand komt er zeker geen CO2 vrij x’D
@AB @sir_smokalot: Best knap van je hoe een brandende wagen tot politiek debat kan leiden ;-)
Wat een geneuzel hier, zeer vermakelijk ….


http://www.magicphotostick.com/images/Cats/popcorn-bowl.jpg
@rechercheur: zoet of zout ? :)
@dennisr: waarschijnlijk smakeloos ;)
Ik haat die mensen.. pure afgunst. mijn pa heeft ook deze ML gehad, een keer is er een grote pot met (roze) verf over de hele gegooid.. 3maal een ruit ingegooid waarvan 2x er iets is gestolen.. en idd, voor het milieu hoef je het niet te doen!
Dat speelt al jaren. Er is zelfs al een Nederlander opgepakt die vrolijk mee was gaan doen. Oorspronkelijk was de bedoeling hiervan om de rijken uit Berlijn te verdrijven, zodat de huizenprijzen zouden dalen.
@topless:

wil je daarmee insinueren dat die linkse kraak hippies een “actie-plan” op touw hebben gezet en dat dan gaan uitvoeren als ze in een bezopen doorgesnoven toestand verkeren ??

dat mag niet van de autoblog-gestapo hoor ..

die willen eerst keihard bewijs ..
de werkelijkheid is inderdaad anders dan de media. soms ook niet zo dat ik niet de super in kon omdat die overvallen is. een hoop poppenkas , getroumatiseerde super personeel. auto’s zijn makkelijk doelwit. het is een nachtmerrie. zelfs een technisch mankement die een auto laat afbranden is zonde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).