Cadillac ELR is officieel

Auteur: , 33 Reacties

De komst van deze Cadillac met range-extender is geen verrassing. General Motors had eind 2009 namelijk al aangegeven de Cadillac Converj Concept in productie te zullen nemen. De 2+2 coupé heeft nu dus een officiele naam gekregen: Cadillac ELR

Het idee achter de ELR is gelijk aan dat van de Chevrolet Volt en Opel Ampera. Voor de aandrijving wordt een elektromotor gebruikt, van stroom voorzien door lithium-ion accu’s. Wanneer de accu’s slapjes beginnen te worden, springt een 4-cilindermotor aan om de accu’s weer op te peppen.

GM heeft echter nog steeds niet bekend gemaakt wanneer het model exact in productie zal gaan. Gaat dit dan wel een model worden waarmee Cadillac in Europa doorbreekt? Bijvoorbeeld om te concurreren met de Lexus ct200h.33 reacties

Weer een elektrisch concept, erg mooi dat futuristische interieur, verveelt nooit. Dat stuur vind ik dan weer té. Exterieur is zeer strak en ik zou deze dan ook veel liever hebben dan die Toyota Prius genaamd CT200H.
Maar dit interieur verdwijnt toch wel weer
@trisx: Het zal ongetwijfeld niet geheel hetzelfde worden, maar dat weten wij natuurlijk nog niet :)
@kaasboerin: nee ik vind dit wel mooi maar zal wel weee te braaf worden
Zo had de CTS coupé er uit moeten zien

De huidige doet mij pijn aan het netvlies terwijl het ook deze beauty had kunnen zijn… :(
@baasbas: Mee eens, de CTS neigt meer naar een zakelijke auto, met een simpele exterieur design. De CTS-V vind ik daarom als het om het design gaat niet Camaro/Mustang/Challenger waardig.
@kaasboerin: Waarom zou je de CTS-V willen vergelijken met de pony cars?
@Wessee: Jij refereert het dan met Pony Cars, ik met American muscle cars.
@kaasboerin: Dat is je goed recht. ;) Ik zie het persoonlijk als een heel ander soort auto. Muscle cars zoals de Charger en die CTS-V hebben toch een ander karakter dan de drie ponies. Muscle cars zijn toch meer de “gewone” auto’s met extra V8 power. De pony cars zijn vanuit de basis al sportief.

@mercedesclsfan: Als je niet weet waar je over praat, hou je er dan buiten. Thanks.
@Wessee: Ponycars haha volledig mee eens, niets waard die auto’s, prestaties slecht, rijgedrag slecht, verbruik slecht, interieur belachelijk ( ssang yong heeft zelfs mooier) enkel uiterlijk heeft nog iets voor kleine jongentjes en prijs
@mercedesclsfan: Hoezo niets waard? Het is maar net wat je smaak is toch? En voor zover ik weet hebben ze wel degelijk prestaties, meer voor op ’t circuit dan op de autoweg zelf misschien. Het interieur, comfort, ruimte en kwaliteit van het bouwsel zelf (op het onderstel en blok na) valt tegen, dus zal het inderdaad niet bepaald aantrekkelijk zijn voor vaders en/of woon-werk verkeer. Het is meer een hobby auto, maar ga nou alsjeblieft niet zeggen dat het voor “kleine jongetjes” geschikt is, want de prijs is er prima naar. (behalve in NL uiteraard)
Gay.
@The360box: sterk onderbouwde reactie, met veel inhoud ;)
@The360box:

goh, ik heb toch vragen en opmerkingen bij een aantal punten in je relaas.
@Apache: Ik heb het niet op elektro dingen,
Vind t een fraai ding.
Mooi ontwerp. Kan ik die niet gewoon krijgen met een 2 liter turbo motor…?
Heel mooi!! Dat hoekige maakt Cadillacs altijd wel speciaal. Ik hou er wel van.
Het dashboard zal wel veranderen maar ik hoop dat de zetels blijven. Die zijn prachtig.
wat een druk ding .. vermoeiend aan je ogen gewoon ..
Zou zeggen, laat maar komen. Strakke bak.
Een sportief ogende coupé met premiumprijs en erg matige prestaties. Ja, dat wordt een grandioos succes… :?
Mooie lijnen vind ik, en echt wat anders dan andere merken qua vormgeving. :)
Hij lijkt echt enorm kort.
Zoveelste gevalletje FF coupé. Te grote overhang aan de voorzijde, weinig overhang aan de achterzijde om het te compenseren. Weinig lengte in de motorkap. Nu lijkt het net een wannabe MR auto. Aandrijflijn combineren met een 2.0L Turbo PHEV zou de wond enigzins helen. Okay, het interieur is wel heel gaaf indien het van toepassing is op het uiteindelijke productiemodel. Nuff said.
niet echt mijn smaak, Interieur is leuk bedacht maar dat zal toch nooit zo in productie gaan.. ofja nooit, niet binnen een korte tijd.. word uiteindelijk weer een saai ding denk ik, heb dan vele malen liever die Station van een aantal topics terug.
Cadillac Cien? Maar dan zonder de V8, jammer.
@The360box: Deze auto wordt geproduceerd omdat het de bedoeling is dat het een alternatief voor de Ampera en Volt moet worden, zoals je kan lezen. Met andere woorden; zuinig maar mooi.
@kaasboerin: eigenlijk staat er niet dat het een alternatief is, maar dat het idee erachter hetzelfde is :P
Een erg mooie auto waarmee Cadillac aan VAG en Toyota laat zien dat de begrippen “elektrisch” en “lelijk” niet met elkaar verbonden zijn.
fant via Android app
Mooi is ie iig wel! Uniek voor zo’n auto…
dit is gewoon een fockin mooie auto , en al die zeikerds die blijven zeggen dat het slecht is, kruip lekker terug onder je steen van 1970.
Ik vind hem vet klaar.
van de zijkant lijkt de achterkant net een oud model gallardo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).