Dagdromen over de Porsche 911 GT3 (991)

Auteur: , 44 Reacties

Toen gisteren de eerste afbeeldingen van de nieuwe Porsche 911 uitlekten, rees op de redactie direct de vraag: hoe zouden de 30 verschillende varianten die hier op volgen er uit zien? Laten we eens beginnen met de meer hardcore-variant, de GT3.

De GT3 is het track-georiënteerde 911-speeltje met een Triple A-status: Achterwielaangedreven, Atmosferisch en (extra) Alert. Hoogtoeriger, krachtiger, lichter en minder comfortabel dan een Carrera. Jackass-beroemdheid Ryan Dunn heeft zich er mee te pletter gereden, maar gelukkig blijft hij bij normaal rijgedrag meestal gewoon goed op de weg liggen.

De 997 GT3 had de beschikking over 435 pk, en aangezien de Carrera S een stapje omhoog gaat van 385 naar 400 pk, ligt het in de lijn der verwachting dat de GT3 ergens tussen de 450 en 460 pk uit komt. Er zijn echter geruchten die spreken over een 4.0 liter grote motor met 480 pk, gekoppeld aan een PDK-bak.

We gaan vanzelf zien wat er van terecht komt, tot de introductie hebben we in ieder geval een tweetal impressies met onze kijk op het aanstaande hardcore Elfje. Klik op de foto’s voor een groter exemplaar.

Porsche 991 GT3 impressie -  Luuk van Kaathoven

Met dank aan Luuk van Kaathoven voor de shops!44 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
lijkt me sterk dat dezelfde spoiler en velgen erop gaan, mooie shop, maar jammer dat er niet is gewerkt met een andere set velgen en spoiler…
Van het uiterlijk word ik niet echt heel warm van, technisch zal het allemaal wel weer kloppen.
GT3 kan ik altijd wel waarderen.

Ik zou alleen die afzichtelijke autoblog sticker eraf laten halen. Daar wil je toch niet mee rondrijden?
Niet?! Man ik heb mijn hele fiets er mee volgeplakt.
@sir_smokalot: Ooh was jij dat :twisted:
blijf de lichten achter en die dayrunlights lelijk vinden! met name de dayrunlights!
@spykerboy: Nog een jaar en het is verplicht… let maar op. Je ziet tegenwoordig zelfs al van die mini kia frikandellen rondrijden met led lichtjes.

Wat vind je er trouwens niet mooi aan? Dat het led is? Dat het puntjes zijn? Dat…?
@stefan82: Dat het nog te vroeg is om kerstmis te vieren.
@stefan82: de plek waar het zit. kijk naar de oude modellen (997 turbo) dan zat het als een antenne in het lucht rooster… dit ziet er erg vaag en lelijk uit…
Opzich wel mooi ding, mooie shop sowieso.. aleen ik vind die mistlampen echt lelijk, op de normale versie al, maar op deze zou het nog meer naar voren komen hoe lelijk ze zijn.. en de gewone koplampen zijn ook wel eens mooier geweest.. ik zie niet waarom je spijt zou hebben als je net een 997 hebt gekocht..
ik moet toch even wennen aan die kleine achterlichten met een spoiler. mooi geshopt, zou me niet verbazen als de productieversie hier niet veel van afwijkt
Wat is die bovenste shop sleeeeecht. Niet dat ik het beter kan ofzo, maar het ziet er totaal niet realistisch uit. Ik vindt de 991 wel erg mooi om te zien. Ik vraag me wel af waarom hij niet 998 heet. Dat is toch veel logischer?
Ohh heerlijk, ik had niet verwacht dat ik de nieuwe 911 zo vet zou vinden, achterkant is echt supergaaf! Hopelijk lijkt de gt3 hier n beetje op, zou wel vet zijn!
Ga zo door mannen, nu nog even de GT, GTS, GTR, GTRS, GT2, 4S, GT 4S, Tubo, Turbo GT, Turbo GTR, Turbo 4S, Targa, Targa 4S, Targa GTS, Special Edition (+5pk versie), Champions Edition (+6pk en taartschep), Sport Classic, de Carrera, de Carrera 4S en welke jullie nog meer weten te verzinnen in elkaar Photoshoppen!
Scheelt Porsche ook weer het nodige Photoshopwerk, kunnen ze die tijd steken in het ontwikkelen van een écht nieuw model voor over een jaar of 7…
@stationcar: Porsche is bang voor het maken van nieuwe 911. zo’n beetje alle nieuw ontworpen porsche’s heeft iets wat mislukt is of totaal mislukt is(like caymen & boxter)

oja, behalve de carrera gt dan, die is perfect
@maxx1: caymen = cayman
@maxx1: tenzij je er meerdere hebt natuurlijk ;)
@maxx1: en boxter = boxster
@maxx1: Noem eens iets wat mislukt is dan volgens jou? De 997 is perfect, de 996 MKII ook in mijn ogen… Ik heb wel een redelijke bias, maar om nou van mislukkingen te spreken bij een van de de best verkochte sportauto’s ter wereld lijkt me nogal overtrokken!
@maxx1: ja de Cayenne is volkomen geflopt… Ze verdienen er heel er veel aan. De Boxter is de meest onderschatte auto op de markt, mooi, snel, 911 techniek, motor in het midden en relatief goedkoop.
@mashell: 996 mk2 vind ik mooi, maar mk1 is ook niet het meest succesvolle product en mk2 ook niet. de 997 is een vette facelift van 993, die vind ik mooi maar het model is nog precies als van de eerste 911. Ik denk dat ze het niet aan durfen om 911 in geheel nieuwe jas te steken ;)

kijk de cayenne, 1ste generatie heeft prachtige 996 mk2 stijl voorkant, en de achterkant is weer erg amerikaans, de facelift had weer een mooiere achterkant en rare voorkant & het huidige model is van de achterkant net een japanner. mijn inziens is het telkens nét niet de ideale Porsche (alleen 911 blijft 100% kloppen)
@stationcar: photoshop of niet allemaal blijven op elkaar lijken deZe porsches veranderen niet
@stationcar: de gt3rs targa special championship edition turbo gtr
@stationcar: Liever genoeg keuze dan te weinig he? Het is ook nooit goed met jullie he? :D
Altijd handig zo’n gele sticker bovenaan het stuur, weet je tenminste wanneer je rechtdoor gaat.
@alcantara: gele sticker = geweven.

Dient naar het schijnt om achteraf op video beter te kunnen analiseren of je te vroeg of te laat ( of gewoon verkeerd ) hebt gestuurd.

Zonder die lijn ga je moeilijker kunnen zien of je je stuur bewogen hebt, en nu ga je het zien als je hem al een klein beetje bewogen hebt.
Jullie plakken gewoon 997 meuk op een 991, das niet echt shoppen he… die voorbumper zal echt geen 997 mondje meer krijgen en ook de spoiler zal wel anders worden omdat de achterkant nu anders af loopt. Beetje kort door de bocht als je het mij vraagt. Maar makkelijk hits scoren met Porsche bashen natuurlijk!
@911GT2: Beetje slordig geshopt ook dat de spoiler niet recht staat op de auto op de eerste foto. De lijn van de ruit en de spoiler matchen totaal niet!
UPDATE: 5 nieuwe foto’s toegevoegd in het 991-topic.
@sir_smokalot: Bedankt ze zijn inmiddels aangevuld, autoblog is vrij snel met de foto`s bij netcarshow staan ze zelfs er nog niet.
Werkelijk prachtig. De Porsche 911 heb ik altijd mooi gevonden en de 997 was mijn favoriet, maar de 991 vind ik zelfs nog mooier en strakker.

Heerlijke velgen, spoiler en megageil in het wit!
lijkt wel een beetle aan de voorkant, doe mij maar een 964 rs cup
De eerste keer dat ik de 991 vond ik hem echt suplelijk.
Maar deze GT3 ziet er al wat beter uit.
Die achterlichten doen hem net niet, gewoon niet.
Soep -1
Please please, geen PDK-bak.
dagdromen van een 911?. nein danke schon, liever een Cayenne!
@tarquesh: Don’t know if trolling…
@tarquesh:
http://troll.me/images/futurama-fry/not-sure-if-trolling-or-just-plain-stupid.jpg

@SimonMc: Die bedoelde je vast. ;)
@Citrofiel: Ja inderdaad, maar zo dik wou ik het eigenlijk niet opleggen ;)
@SimonMc: Ah joh, dit is slechts ‘het internet’. Daar moet je je niets aantrekken van wat anderen zeggen en moet zoiets dus gewoon recht voor zijn raap kunnen. :P
Op de lelijke achterlichten na, een prachtig staaltje techniek!
Tja lullig als je net n nieuwe 911 gekocht heb…zeker als je ook nog eens hoort dat ie terug moet vanwege n mogelijk mankement aan de gordels ;)
Blijft leuk spul,
dat Tupperware…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).