Auto’s Berlijn blijven branden

Auteur: , 54 Reacties

Gisteren nog sprak bondskanselier Merkel haar bezorgdheid uit over de vele autobranden en de bijbehorende risico's voor de bevolking. Desondanks zijn er vannacht zeker elf auto's in Berlijn in vlammen op gegaan. De hippies hebben lak aan mevrouw Merkel, zoveel is duidelijk!

Bijna zonder uitzondering gaat het om dure Duitse auto’s, reden voor de politie om te vermoeden dat er linksdraaiend meergranentuig achter de door benzine gevoede kampvuurtjes zit. Sinds begin deze week gingen er al meer dan vijftig auto’s in vlammen op, iets wat met oog op de aankomende Duitse verkiezingen volgens velen een politiek statement moet zijn.

Wij zien graag dat het stopt. Vooral omdat je nooit zeker kan weten dat er geen fietsen van onze opa’s en oma’s in de buurt van zo’n brandend Duits premium hok gestald staan, die eventuele rookschade op zouden kunnen lopen.54 reacties

met de vlam in de pijp scheur ik door berlijn:)
die coke en lijmsnuivers hebben lak aan iedereen ..
zo zijn die zelfbenoemde vrije geesten nu eenmaal ..

ik weet donders goed dat feesten en werken moeilijk te combineren zijn ..
dus kiest de 1 voor feesten ..
en de ander voor werken ..

maarja .. het kan nou eenmaal niet altijd feest zijn ..
@lincoln: Die gasten hebben nog nooit hun handen laten wapperen, dus weten ze ook niet hoe het is als je eigendom, waar je een kapitaal in hebt gestoken, gesloopt wordt door belachelijke ideeen. Maar goed, het enige wat die klote krakers kunnen denken is ‘lekker voor die rijke sukkels, ze kunnen het toch wel missen’ Zonder het in de gaten te hebben dat de eigenaar van die auto al 10x zijn miezerige leventje betaald heeft aan belastinggeld.
@kaasboerin: idd die krakers moeten gewoon oprotten en een baan zoeken zodat ze een huis kunnen kopen;)
@nicktexel: geef die krakers eens 1 reden waarom ze zouden gaan werken, een een huis KOPEN, terwijl kraken min of meer legaal is… ? :P
@dennisr: daar heb je een punt ja..hmm
@dennisr: Omdat kraken niet altijd legaal is :D Als jij een pand gekraakt hebt maar dat pand krijgt een nieuwe bestemming moet je d’r wel uit.

Sta je wel op straat :)


Nee, maar ff serieus, kraken is op zich wel goed dat het kan, al was het alleen maar zodat het stadsbestuur gewoon gedwongen is om iets voor dat pand te vinden ipv leeg te laten rotten.
@bozewolf: Idd mooi dat het legaal is, als een pand niet gebruikt is vind ik het geen probleem dat het gekraakt word, houd je ook weer van de straat :lol: aleen vorig jaar ofzo ? toen werden krakers eruit gezet.. en dan gaan ze rellen.. jaa dat zijn nou de nadelen van kraken..
Schandalig gewoon! Goederen van andere vernietigen ter willen van een politiek idee.
@mercedesfan:

nope .. een financieel eigenbelang idee ..
staat politiek helemaal van buiten ..
Serious? Fietsengrap hier?
@vincentvanb: kom nou ? de electrische fiets van mijn oma is minstens zo duur als 1 van de auto’s die ik op tv zag afbranden (zijn niet allemaal dure auto’s) dus hoezo grap ? kan met niet voorstellen dat dit niet-serieus bedoeld was..
Dat ‘linksdraaiend meergranentuig’ (aka hippies, aka greenpeace aka groenlinks) ik vind ze verschrikkelijk! Kan ze echt niet uitstaan! En dit is helemaal gierig! Maarja het stuk heeft me wel aan het lachen gebracht! Geweldig geschreven!
@rh95: Dit zijn geen “hippies, aka greenpeace aka groenlinks”. Maakt veel te veel vervuiling, zo’n toestanden. Hippies zetten hoogstens een kras in de lak of je banden plat. Wat eigenlijk ook erg vervuilend is (nieuwe lak, nieuwe banden,…).
Belachelijk dat uit jaloezie zulke dingen gebeuren.. (in mijn ogen is het gewoon jaloezie van kamp-armoede) gister op TV paar leuke auto’s zien afbranden, bmw’s enz. erg zonde.. en dat alleen omdat die hedendaagse hippie’s denken er iets mee op te schieten..
ga dan gewoon met zelf getimmerde reclame borden de straat op, elke drugskop zou toch moeten inzien dat dit geen nut heeft.. (met borden de straat op ook niet maarja dan heeft een ander er tenminste geen last van)
@dennisr: Idd, ze vergeten vaak dat die dure wagens een omnium hebben en dus volledig terugbetaald worden, waardoor hun doel volledig de mist in gaat. Een beter idee voor hen om een statement te maken is zichzelf in brand steken… DAN maak je pas een statement (zoals die lui in Noord-Afrika wel eens durven doen). Maar zoals we weten zijn hippies laffe mensen zonder kloten.
doodknuffelen die gasten.

Maar moeten we dit soort dingen niet eigenlijk negeren in de media? Dit lijkt dit gewoon copy-paste-gedrag. Eerst Parijs, daarna London en nu Berlijn. Met mijn boeren verstand zie ik het al gebeuren dat de brand wel eens zou kunnen overwaaien naar ons (linkse, theedrinkende) A’dam. En dan maar verbaasd zijn dat we het niet hadden zien aankomen, censuur op sociale media, de pvv die weer loopt te huilen enz enz.
@JanJansen: Misschien hadden ze de revolutie in Tunesië dan ook maar moeten negeren in de media. Dan waren de revoluties in Libië, Egypte, Syrië, Jordanië etc… er ook niet gekomen.
Wie gaat bepalen wat het volk wel en wat het niet mag weten?

Wat jij voorstelt is dictatoriële censuur…
Als je zo respectloos met andermans spullen omgaat mag je wat mij betreft ook respectloos doodgemarteld worden, dit zijn toch geen mensen meer?
@alcantara: Inderdaad oppakken die gasten en hun in de fik zetten. Net als in de middeleeuwen toen mensen dachten dat iemand een heks was. Zulke lui heb je niks aan in de maatschappij ze vreten alleen de belastingcenten op met hun uitkeringen. :x Maar alles wat er aan rotzooi is in de wereld is alleen maar uit verveling en frustratie!
Ik weet niet precies wat het doel is van deze ‘actievoerders’ maar ze maken niet echt reclame voor hun eigen ideologie.
Wie niet wilt luisteren moet maar voelen. Gelukkig heb ik al voorraden ingeslagen en bewapeningen om toekomstige nederlandse hippies te kunnen bevechten met grof geschut.
@bempi:

nou .. daar zit je dan ..

met 80 liter shampoo en 144 tubes tandpasta ..
@lincoln: Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha :lol:
Wat een boeren reacties weer op het linkse tuig. Er bestaan helemaal geen actiegroepen die georganiseerd auto’s aansteken. Waarschijnlijker een tienermeisje uit een verontwricht gezin met een aansteker?
@vlosselmoss:

die computerspelletjes speelt ..
@vlosselmoss: Nouja, ik ben het met je eens dat veel v/d reacties weer eens niet getuigen van veel nuance en helderheid, maar feit is wel dat het hier om georganiseerde, politiek gemotiveerde acties gaat.

Onderschat de Duitse links-radicalen niet wat dat aangaat. Alhoewel het “echte linkstuig” zich vaak richt op bedrijfswagens van grote concerns e.d., dat zit namelijk in hun motivatie waarom ze het doen.

Zullen ook veel copycatters de straat op gaan, die kunnen nu fikkie stoken zonder op te vallen.
Dit is geen langharig werkschuw tuig.
Dit zijn de mannen wiens gepimpte Corsa’s jullie afzeiken !
@desjonnies: Nee dit zwakbegaafde volk heeft het veel te druk om woonwijken te terroriseren met hun uit rioolpijpen afkomstige oorverdovende 4-cilinder-geknetter.
@desoper: alsof 4-cilinders niet kunnen klinken? Over 10 jaar zitten 4-cilinders alleen nog in de dikste Bimmers en de rest mag rondtuffen in een 3- of 2-pitter.
@alcantara: Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Maar het het geluid dat een corsa met rioolpijp produceerd is nou niet bepaald de “creme de la creme”
Even wijzelijk zijn smoel drukt uit angst voor represailles van @bozewolf c.s :-)
Atari teenage riot maakte vroeger trouwens een album dat ‘burn Berlin, burn’ heette. Hebben ze toch nog hun zin gekregen..
ooooh! muzikale overtuigingen! dat veranderd de hele zaak al weer, Atari teenage riot is hier wellicht de oorzaak..
@sir_smokalot: Bozewolf? Wat een gozer, blijft maar terugkomen en de boel boycotten met z’n emotionele gebrabbel. Hij doet me denken aan dat überbekende filmpje op Youtube… “Leave Britney alone…!!” :(
@kaasboerin: Keep my name out your mouth, bitch :)
@bozewolf: Je bent 25, ga is werken met je 4900 berichten… :lol:
@kaasboerin:

Gast, ik snap niet waarom je denkt dat je mij kent, wie ik ben, wat ik doe, en waarom je het zo nodig vind om mij erbij te slepen terwijl ik nog niet had gereageerd hier.

Maak ik zoveel bij je los, joh?
@bozewolf: die gozert denkt gewoon dat hij vriendjes kan maken op autoblog:)
wel geniale reactie van jou
@kaasboerin: En jij bent 19, ga jij EENS weer naar school toe met je “ga is”….
@sir_smokalot: Haha, ATR is mijn guilty pleasure uit de jaren ’90!
o,ja .. bestaan er hier reaguurders die Atari Teenage Riot kennen !!
Epic facepalm voor het kopieren van je collega.
Autoblog: De brandende auto’s in Berlijn zijn al meer dan een jaar thema. Men dacht aanvankelijk dat het ging om wat jullie “links tuig” noemen, aangezien het aanvankelijk dure auto’s waren. Dit is echter juist sinds deze week niet meer het geval. Zo brandde een 10 jaar oude Sharan af waar iemand voor zijn werk op aangewezen was.

Dit slechts als aanvulling op wat jullie al schreven. Op de video op de site http://www.rtl.de/cms/news.html kan men ook een kevertje zien of een Mazda Demio, bijvoorbeeld.
Caspertje, je lijkt te weten wie het zijn, dus in plaats van hier te leuteren kan je misschien de daders melden bij de Politie.
“De hippies hebben lak aan mevrouw Merkel, zoveel is duidelijk!”

Hippies steken geen auto’s in brand. Te veel vervuiling…
@Esprit_de_Flandre: Zijn ze te stom voor, ze doen elkaar allemaal na; oergedrag. Aapie zien aapie doen.
op water en zeep zetten .. dat zal ze leren ..
Net als mensen bij het vorige artikel zeiden, het is al heel lang een probleem in Berlijn. Vooral bij politieke gebeurtenissen (G8 top b.v.) laait het weer op.

Overigens is het natuurlijk maar een zeer kleine minderheid van de “linke Szene” zoals die Duutsers dat zo diplomatiek kunnen melden ;)


“Unterdessen wird in der linken Szene die Kritik an den Anschlägen lauter. Mehrfach wurden „14 Jahre alte Daimler oder Familienkutschen“ abgefackelt, sagte ein Ermittler, „da wird der kleine Mann im Kiez getroffen“. In den vergangenen Jahren hatten sich die Zündler dagegen auf Luxusautos oder Firmenwagen von Konzernen wie Telekom, Bahn oder Siemens konzentriert. Kritik findet sich auch in der neuesten Ausgabe der Autonomen-Zeitschrift „interim“: „Gezielter Glasbruch, zum Beispiel auf Arbeitsagenturen, kann politisch mehr bewirken als ein brennender Mittelklassewagen“, heißt es dort. ”

http://www.tagesspiegel.de/berlin/polizei-justiz/jede-nacht-brennen-autos-und-die-polizei-ist-hilflos-anschlaege-aus-der-autonomen-szene-gehen-trotz-14-festnahmen-weiter/984664.html
Was die G8 top niet in Rostock? OK, is maar een paar uurtjes treinen, maar toch…
@sir_smokalot: Al is die G8 in Canada, maar de G8 is altijd wel wereldnieuws en een moment voor zo’n groep om het vuurtje weer op te stoken (pun intended).

En zeker als het dus ook nog eens dichtbij plaatsvindt is het Heck helemaal van de Damm.
Nog een goede reden om een koreaan te kopen ;)
@ JanJansen, 19-08 11:42:
Waarom nou alleen aan Amsterdam denken? Omdat de steden die jij noemt hoofdsteden zijn? In het Limburgse Weert zijn de afgelopen 2 jaar al 47 auto’s in de fik gestoken. In een provinciestadje! met nog geen 50.000 inwoners. Berlijn is 70 (zeventig!) keer zo groot! 70 x 47 = 3.290!
Waar is het probleem dan nou groter?
Het is op geen enkele manier goed te praten, dat zoiets gebeurt. Dit tuig verdient niet beter, dan een zeer forse straf, wanneer het gepakt wordt. Laat daarover geen misverstand ontstaan.
Waar ik echter een dichtgeknepen strot van krijg, is het hersengeamputeerde gekrakeel van sujetten als kaasboerin en
xilver, die zich door hun armoedige vooropleiding meningen aanmatigen, die alleen maar polariserend kunnen werken.
En ook sir smokalot mag zich mijn commentaar ter harte nemen: Mijn politieke voorkeur gaat jullie geen reet aan, maar jullie kwalificatie van linkstuig, waaronder jullie deze anarchistische, terroristische piromanenbende scharen, is totaal misplaatst. Onder linkse groeperingen, zoals D66, PvdA, GroenLinks en SP bevinden zich pertinent geen voorstanders van dit soort acties. En daarom is het voor mij totaal onbegrijpelijk, waarom hier met zoveel nadruk op links gewezen wordt.
Berlijn wordt al tig jaren door links geregeerd. Zouden het, als we dan toch willen speculeren, niet ook de rechtsen van NPD of de Republikaner kunnen zijn, die om (totaal verkeerde) politieke aandacht vragen?
Met dichtgeknepen billen heb ik het vorige topic over de branden gelezen. Het is dat het hier over auto’s gaat, want ik krijg serieus het idee dat ik hier op Geenstijl zit te kijkn. WTF, moet ik voor autonieuwtjes nu maar op autoweek gaan zitten loeren? Het moet niet gekker worden… Ik moet wel zeggen dat het me goed doet dat ik niet de enige persoon ben die de “ver-geenstijlificatie” van autoblog absoluut niet trek. Autoblog weet zich langzaamaan te ontwikkelen als de telegraaf van autoland, en schijnbaar is daar behoefte aan.

Ontopic: Schandelijk dat die auto’s in de hens worden gezet. Ik ben bekend met het “multigranen hippietuig” welke hier geen flikker mee te maken hebben. Hoogstwaarschijnlijk steekt men deze auto’s in de hens wegens een antikapitalistische houding en dat is natuurlijk dieptreurig. Ik hoop echt dat de politie de verantwoordelijken snel weet op te pakken.
oude generatie ML in brand steken? lol GTFO

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).