Infiniti JX Concept: dit is hem dan!

Auteur: , 33 Reacties

Een teasercampagne waar BMW jaloers op is, maar we hebben nu de officiële plaatjes van de nieuwe Infiniti JX Concept voor je.

De JX Concept moet ruimte bieden aan zeven passagiers, verspreid over drie zitrijen. Infiniti noemt het zelf een “Family Luxury Crossover” maar in vaktermen is dit natuurlijk gewoon een busje. De toevoeging “concept” lijkt trouwens overbodig, zeker omdat de grote bazen van Infiniti het in het persbericht al hebben over hoe deze auto hen positioneert ten opzichte van de concurrentie.

Om de meeste ruimte in haar klasse te bieden heeft Infiniti bij de JX Concept behoorlijke buitenmaten moeten hanteren. Goed nieuws voor de soccermoms: Infiniti heeft een Backup Collision Intervention systeem dat ervoor zorgt dat tijdens het achteruitrijden goed in de gaten wordt gehouden of er niets achter de auto langs loopt / rolt / fietst / stuitert / vliegt / overig, namelijk:…* Mocht dat wel het geval zijn dan grijpt het systeem in door de remmen te activeren. Handig!

De JX wordt uitgerust met een krachtige V6 gekoppeld aan een CVT bak. Naar wens is de JX uitgevoerd met voorwiel- of vierwielaandrijving. De JX Concept wordt onthuld op Pebble Beach, de productieversie wordt in November in Los Angeles geïntroduceerd.

* Doorhalen wat niet van toepassing is.33 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vind de voorkant mooi maar de achterkant iets minder
@iloveastonmartin: +1, de achterkant is net zo’n misvormde Hyundai, totaal Infiniti onwaardig. Voorkant is altijd vet bij Infiniti.
@kaasboerin:

Inderdaad, nu ik er vijf minuten langer naar heb gekeken is het me duidelijk. Die voorkant smoelt wel OK, maar die achterkant heeft te veel weg van een willekeurige Hyundai, en daarmee dus lelijk ….
@iloveastonmartin: Inderdaad. Het eerste wat in me opkwam was dat hij op de Rodius geleek toen ik die foto zag.
Tja……, hopelijk blijft het in amerika.
Ik weet nog niet of ik ‘m mooi vind of niet. Feit is wel dat dit in Europa geen verkoopknaller zal worden, en slechts een fractie zal verkopen van de aantallen die Audi met de Q7 weg weet te zetten …
@rechercheur:

Knap hoor, dat het al een _feit_ is dat ie hier niet zou lopen nog voordat het hele model uberhaupt op de markt is.

Feiten zijn aantoonbaar, of heeft u een glazen bol die wel werkt?
@clubbtraxx:

Kwestie van geduld, let op mijn woorden ….
wat een depressief hok ..
een bullebak op wielen ..
Net alsof de voor- en achterkant zijn gesmolten.
Nou zijn de Cayenne en Q7 afschruwelijke rijdende zeecontainers en bleken toch goed te verkopen, dan moet dit gedrocht ongetwijfeld dezelfde schare aan fans opleveren…
@fiscaal: De nieuwste Cayenne vind ik (t.o.v. andere terreinwagens) een prachtbak, deze zou ik dan ook zeker boven een Q7 een prefereren. (Al is de Q7 praktischer)
@kaasboerin: rijd met een Q7 eens een parkeergarage in en je komt er achter dat deze eigenlijk verre van praktisch is.
@kaasboerin: ja maar de Cayenne heeft achterlichten die goed bij deze infinity zouden passen. De Q7 is te lomp, te groot.
knap gedaan, foeilelijk en toch zou je er stiekum wel eentje willen.
Nee, niet mijn ding /smaak maar misschien vinden andere mensen hem wel mooi
het lijkt wel een verhooogde r-klasse met andere voorkant en achterkant
Zoooo vet…… Lelijk
Usa bak dit
Slopen die lelijke bak.
Zelf een Ford Transit ziet er nog beter uit.
@bullgod76: Slopen ? gewoon niet bouwen bedoel je ? :P
waarmee moet dit precies concurreren ? Q7 ? X5 ? of niks ? vind hem in elk geval niet mooier dan die 2.. en zal wel weer een veel te duur hok zijn.. eigenlijk had het net zo goed de Santa Fe opvolger kunnen zijn. (no offence)
Mooie wagen, slechte renders!
Mooie auto. Voor een busje dan.
“Een teasercampagne waar BMW jaloers op is” Dat is dan ook gelijk het enige waar BMW jaloers op hoeft te zijn. Kom op zeg, dit ziet er toch niet uit? In tegenstelling tot andere infiniti’s
Is wel een leuke verschijning op de nldse snelwegen zo nu en dan. Die Q7 is al geruime tijd te standaard geworden.
Ik hou het bij de Fx :D
Het haalt het bij lange na niet bij de andere modellen, maar ook in deze auto zou ik me niet schamen. Het mag dan een ‘busje’ zijn, het is en blijft een prachtige wagen
Ik vind dat hij van de voorkant een beetje last heeft van bolle wangetjes
hallo ssangyong !
Leuk , die aardbevingknik aan de achterzijde…
Zal in de rest van de wereld een succes worden ,maar natuurlijk niet in Europa.
Jammer dat hyundai ook deze knik heeft bij het achterste ruitje!
ik zat laatst op de site van infini. dit merk heeft niet de massa in het vizier maar de liefhebber voor premium cars die niet zoals de buurman een Audi A6 willen. in het wild dacht ik een Jaguar xf te zien maar ik had het fout het was een infiniti. de achterzijde deed 3 serie aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).