BAM! Ferrari 458 Spider is af en hier

Auteur: , 55 Reacties

Nog net op tijd voor de IAA in Frankfurt is de Ferrari 458 Spider af! Geen grote verrassingen, wel een sexy wagen. Dare I say it, is de Ferrari 458 mooier zonder dak?

Wat Porsche niet kan, lukt Ferrari ook niet. Foto’s van nieuwe modellen lekken gewoon uit. Een volledig beeld van de dakloze Ferrari hebben is er dan ook nog niet, de belangrijkste kenmerken staan duidelijk op deze foto. Met het dak verdwijnt ook een belangrijke lijn naar achteren.

Het design is verder erg ‘kaal’ gebleven. Strakker dan dat van de gewone 458 Italia? Twee kenmerkende hobbels achter de stoelen, verder geen extra beugels. Geen vrij zicht op de motor bovendien, wel een bijzonder sterk aflopend motor-deksel. Helaas nog geen bevestiging over de constructie van het dak. Het zichtbare deksel verwijst sterk naar de patent-tekeningen voor de hard-top.

Verdere specificaties? The usual: bij 9000 toeren genieten van 570pk uit de 4,5 liter V8. Sturen als een malle en met het pedaal op de vloer in ongeveer 3,5 seconde naar 100km/u accelereren. We verwachten snel een officieel berichtje van Ferrari (bron: cheersandgears, via Jalopnik)55 reacties

moah, doe mij hem maar met dakje :)
zeer geslaagd, al zou ik persoonlijk liever de hard-top hebben.
Modelautotje?
@norge: lijkt wel een beetje op een modelautotje idd :P
Ben niet zo weg van die kamelenbulten. Liever iets dat mooi vlak loopt, zoals bij de 355 Spider. Het zal aerodynamisch nuttig zijn, maar denk ze maar eens weg, dan ziet het er toch wat eleganter uit. Ik zou dan ook eerder voor de California gaan, mocht ik ooit eens voor het dilemma gesteld worden.
@pieterveer: GranCabrio anyone? Of ben ik de enige die eentje gaat kopen als mijn bankrekening het aan kan…
@Sciurida: Dan wel een Grancabrio Sport!
@Sciurida: hier nog eentje :) veel meer Stijl
mwah, de voorruitconstructie past niet in het geheel, de lijnen lijken niet te kloppen.
BAM! En de italiaanse PR medewerker van Ferrari is zijn baan kwijt.
Hebben, beter dan de california! Die heeft een te dikke reet. aangezien ik er waarschijnlijk nooit een zal hebben, als ik er dan toch 1 kan kopen, liever deze dan het origineel.
Geen verassing, wel mooi!
@Ruben00: ver-assingen pas als de eerste auto’s aan klanten afgeleverd zijn… VUUR
@Alwood: Cremeren kan je leren :)
@sir_smokalot: hier de benodigdheden voor geïnteresseerde :)
http://hindoestaans.punt.nl/index.php?r=1&id=465062
@Alwood: Moet je naar de ferrari site gaan->458 italia-> configurator, en dan bij “interior options” de eerste optie :p
@Ruben00: Die verassing komt later wel.
ik vind de normale 458 mooi maar dit vind ik echt niks, heel die belijning verpest,…
Wat een teleurstelling, de dichte versie staat mijlenver boven dit ontwerp op vlak van schoonheid.
Ik vind hem echt niet mooi. Liever de gewone 458
Lekkeeerr
Ik vind de versie met dak mooier, die oogt sportiever. Door het ontbreken van het dak is de 458 ook een beetje zijn unieke vorm en identiteit kwijt.. (vind ik)
Mooi ding hoor! :)
Met dak is mooier, vooral omdat die zo’n lekkere lijn aan de 458 geeft. Vooral als ie two tone is!
Prachtig! Ik hoop dat ie in productie gaat
@sebasjuhh: Hij is al aangekondigd dus ja, hij gaat in productie.
@Ruben00: thx pik!
@sebasjuhh: Gaan we met geslachtsdelen gooien?
nu vind ik de hardtop toch mooier hoor
De dichte variant is echt een prachtige wagen, maar deze spider komt lang niet in de buurt. Er klopt gewoon iets niet aan die auto, of het zijn die bobbels of deze auto heeft het design niet voor een spider. Bij de F430 was de spider even mooi als de dichte variant.
Komt ‘ie er ook als 20% bijteller?
@sir_smokalot: Nee 14% en de SLS Roadster ook. Kunnen jullie weer zo’n leuke 18 inch duo test doen.
@rubenpriest: aah nee niet nog meer muesli :(
Mooi hoor!
Ik denk dat deze er in werkelijkheid nog wel eens heel goed uit kan zien. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een Ferrari onterecht als lelijk bestempel na enkel de officiële foto’s te hebben gezien.
Die dubbele hobbels lijken me wat te scherp en te ver uit elkaar geplaatst op het eerste zicht, heb de indruk dat de 430 er iets verfijnder uitzag op dat vlak.
Heeft wel een beetje weg van een 918!
Wouw, ik vind hem mooier dan met dak! XD
Ben er bij in Frankfurt! Geweldig ding!
Ziet er niet uit vind ik maar t is een cabrio dus wat boeit t:P
Goed ook dat die lelijke (Audi TT-achtige) rolbeugels zijn verdwenen.
Mooier met dakje.
Ook al ben ik groot fan van Ferrari’s en ander (klassiek) Italiaans blik: eigenlijk ben je best een Sjonnie als je met zo’n ding gaat rondrijden…
Het vloeiend vormgegeven dak vind ik juist zo mooi op de 458, dit is een beetje jammer… Maar voor de verkopen is het een onmisbare carrosserievariant, dus laat ze maar.
OMG, er was iemand in de sketchup 3d warehouse die daar aal bijna een jaar een model van heeft en dat ziet er compleet hetzelfde uit(alleen was er glas boven de motor, dat vond ik mooier).
Dan heb je een mooie, goed uitgebalanceerde sportwagen… en dan haal je het dak eraf. Ik blijf dat toch eeuwig zonde vinden. Maar ja, niet iedereen koopt een Ferrari vanwege de rijkwaliteiten. De beter bedeelde mode-ontwerpers en dat soort lui willen natuurlijk ook een Ferrari… voor de show. Anders had de Ferrari California ook geen bestaansrecht gehad.
Maar het blijft zonde…
Nu Al mooi, maar wordt voor het eggie nog mooier. Niet te vergelijken met de Gran cabrio alhoewel dat dat nu by far de de schoonste automobiel is. Ohoh en dat geluid
Geef mij er toch maar eentje met een dak, deze is stukken lelijker als zijn dichte broertje.
Tegenvaller!
Het was beter geweest als zijn achterkant plat was geweest met een grote glazen engine-cover.
Foei Ferrari, terug naar de tekentafel ermee!
Niet verrassend, wel leuk. De zichtbare rolbeugels zijn verdwenen, dat is een verbetering t.o.v. de 430. de berlinetta heeft mooiere lijnen, maar deze is leuker. De Maserati Gran Cabrio is mooier, maar deze zal spectaculairder rijden.
Minder fraai dan de dichte versie, de mooie lijn is er uit. Eigenlijk net als lang geleden met de Dino 246, waar hij toch een paar kleine trekjes van heeft. Die is prachtig als GT (mooiste Ferrari ooit, al was het geen Ferrari), maar minder als GTS door de onderbreking van de fraaie daklijn. Eigenlijk lukte die open versie nog het beste met de 308 GTS. Hoe dan ook: open rijden is altijd feest, hopelijk met een echte stoffen kap, zoals het hoort.
@spiderman: de meningen verschillen. Ik vind deze juist veel mooier omdat de vetrand boven het achterwiel er niet meer aanzit.
Het achteraanzicht ziet er erg goed uit! Alleen vanaf de zijkant vind ik er weinig aan. De voorkant is zelfs een stuk lelijker geworden omdat het nu op een rechthoek lijkt. Raar is ook dat de “bobbels” achter de stoelen maar voor de helft aanwezig lijken. De drempel achter de voorwielen (of meer een inham hier) ziet er wel strak uit, alleen de 458 Coupe ziet er in mijn ogen toch een heel stuk beter uit!
Ik vind hem veel beter dan die hard-top
Wat een verschikkelijke verneuking van een auto, als ze die punten achterop nou iets afvlakken en doortrekken naar elkaar, oftewel alleen het dak eraf en die prachtige lijn in de auto laten zitten dan wat het nog mooi geweest. Vind het toch jammer dat ze het gepresteerd hebben om zo’n mooie auto zo lelijk te krijgen zonder dak

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).