Gespot: Protoscar Lampo³ op reis

Auteur: , 14 Reacties

Reken maar dat je met elektrische auto's hele lange einden kan rijden.

Achter een Range Rover wel! In ieder geval gaan ze wat zorgvuldiger met deze Protoscar om dan een Nederlander met een Nissan Leaf. De Protoscar Lampo³ is dan ook een echte supercar, heel duur en vrij snel. Volledig elektrisch en toch 560pk (420kW uit 3 motoren), 900Nm, een topsnelheid van 220km/u en een reikwijdte van 220km.

De vierwielaangedreven Protoscar weegt 1700kg. Zijn de batterijen leeg dan kan je zonder Range Rover pas na 12 uur weer met een vol accupakket verder. Het is dan ook een eenmalig prototype. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.

Met dank aan autospotter voor de foto’s!

Protoscar vs Range Rover14 reacties

En hoe snel zou die leeg zijn als je constant 200 km/h rijd dan
@rubenpriest: snel, om die 220km te halen moet je natuurlijk wel aan alle mitsen en maaren voldoen, zoals niet harder dan 90 ofzo..
@dennisr: probably
@rubenpriest:

Ik gok zo’n 6 minuten max. 420 KW max vermogen, accu pakket van zo’n 40 KW/h, trek je hem bij max vermogen in 6 min leeg.

Grootste accu pakket (van de tesla) is 50 KW/H, de kleinste ongeveer de helft.
@anakiet: Het is wel nog altijd kWh, KW/h zou de grootheid temperatuur maal vermogen per tijdseenheid hebben ;)
@Sebazzz: miereneuker..
Ben benieuwd wanneer ze met een systeem komen dat hij zichzelf tijdens het rijden gewoon weer oplaad :lol: dan word autorijden pas voordelig :D dan nog even het mooie V8 geluid erbij bedanken.. en je hebt ZELFS in de toekomst leuke auto’s :)
@dennisr: magnetische strips in de wegen leggen he ;), alleen zal je misschien wat rapper , lekke banden hebben dan
@bpc: moet dat persee op die manier ? :P een gewone auto heeft nu toch ook al zoiets, de dynamo levert stroom.. moet toch uiteindelijk zoiets te bedenken zijn..

of optie 2: ik kom nu heel dom over :)
@dennisr: haha nee een dyanamo alleen gaat niet werken dan zou je een perpetuum mobile hebben he , je hebt altijd rendementsverlies dus dat gaak niet werken , je dynamo(alternator) in je auto laten werken kost je eigenlijk ook benzine minimaal maar toch ,
@bpc: for sure, een dynamo zelf zal het werk niet kunnen doen, maar wel ‘zoiets als’ een dynamo :) dat principe bedoel ik :)
Nu een verbrandingsmotor erin lepelen en gassen maar! Ik vind het echt een mooi ding… Maar goed, het zal vast niet passen in de constructie en al helemaal niet in de bedrijfsfilosofie.
Mooie auto alleen jammer dat er een elektromotor in zit!
Een groot probleem in Vlaanderen blijft toch wel de snellaadpalen voor de elektrische auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).