Mat oranje: McLaren maakt de MP4-12C Exclusive

Auteur: , 10 Reacties

Het gaat vrij goed met Mclaren. Tijd om de klanten een unieke MP4 te bieden. Andere (lichtere?) velgen, vinnen op het spatbord, een zwart dakje en matte lak? Binnenkort kan het allemaal af fabriek.

Rolls Royce heeft Bespoke, BMW heeft Individual, Bentley heeft Mulliner en McLaren heeft nu Special Operations. Als automerk tel je bijna niet meer mee zonder personaliseer afdeling.

Deze McLaren MP4-12C staat klaar voor Pebble Beach. Technisch gezien zijn het nog spyshots, een officiele onthulling volgt later. Ze laten hiermee zien wat er allemaal mogelijk is aan ‘bijzondere’ opties. Veel carbonfiber. De spiegels, het uitlaatdeksel en diverse spoilers zijn allemaal kaal en grijs leverbaar. Gelukkig heeft McLaren ook aan kleur gedacht. Geen parelmoer maar mat oranje voor deze supercar. De remklauwen hebben een speciale coating gekregen en de velgen hebben nu twee tinten.

Het werd ook tijd. De orderboeken schijnen redelijk vol te lopen, vooral ook in Azië. McLaren schijnt al 18 maanden productie verkocht te hebben. Een gewone MP4-12C is dus binnenkort niet meer bijzonder? Reden genoeg voor Peter Lim, de achtste rijkste man in Singapore, om zich in het merk in te kopen. (plaatjes: Teamspeed.com)10 reacties

Zeker afgekeken van Citroën?
Ik snap die hype niet rond deze auto, zo speciaal is hij niet.
@W115: Misschien ziet ie er niet zo speciaal uit, maar op zich is het best wel een speciale auto. Hij gaat de concurrentie aan met de Ferrari 458 en is dus al geen trage bak. En wat het ook speciaal maakt is dat Mclaren niet elke dag met een nieuw model uitkomt. Is al geleden van de Mclaren F1 dat ze zelf een auto uitbrachten. Slr was niet echt een model van Mclaren zelf…
@Dimglor:

Het verschil is dat McLaren toen met echt een bijzondere auto kwam.

Deze auto is overal afgekraakt om het lompe robotische manier van rijden.
@Relief:

Ja, door mensen die niets anders doen dan een wagen zo schuin mogelijk zetten op een gesloten omloop. Die op de koop toe nog beweerden dat de tractiecontrole niet uit kan.

De techniek in deze wagen is heel bijzonder. De materialen die gebruikt zijn, de elektronica, de software, het mechanisch ontwerp,… Alles klopt gewoon.
Dit is geen analoge wagen met digitale sturing zoals een 458 (of welke andere wagen dan ook). Maar een volledig digitale wagen.
Iets waar je als average joe een stuk meer aan hebt dus.
ziet er wel goed uit :D maar toch zijn er genoeg auto’s die ik voor de McLaren zou kiezen.. :)
Doe mij maar 1 met mirror chrome finish met rode accenten zoals die van Hamilton!
@w115: ‘zo speciaal is hij niet’?! Als hij niet zo speciaal was geweest was hij niet beter geweest dan de 458 en had zelfs jij m kunnen kopen…
Deze wagen koop je nou eenmaal niet alleen voor de looks. Wel voor wat hij toe in staat is… en omdat je nu eenmaal niet altijd een Ferrari 458 kan kopen als die weer eens uitbrandt. :D
Ik zal wel iedereen over me heen krijgen, maar ik vind het zo’n waanzinnig mooie auto, echt een stuk mooier dan de 458! Heerlijk klinisch, en hij presteert ook nog eens goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).