Voortaan gaat Obama met de bus, de Secret Service Bus

Auteur: , 41 Reacties

Auto's zijn kut. Te klein, je kan er nooit een echt lekkere stoel in kwijt en naar serieuze road presence is het ver zoeken. Hoe anders is dat met een zwarte geblindeerde bus op 24 inch chromen sloffen?

Naast deze opvallende uiterlijke kenmerken is de bus natuurlijk ook helemaal volgestopt met veiligheidssystemen.

Obama's Bigass Bus

Waarom? De bussen (het zijn er 2) zijn door de Secret Service aangeschaft voor het komende campagnejaar (2012). De freefight om het Amerikaanse presidentschap barst dan weer los en de kandidaten verdienen in deze onzekere tijden deugdelijke beveiliging. Voorheen werden de sticker-bussen gehuurd en tijdelijk door de Secret Service voorzien van allerhande veiligheden. Vanaf 2012 vervoeren president en zijn grootste concurrent zich per *kuch* anonieme zwarte bus.

Geen opvallende stickers of foto’s op de zijkant van de bus meer, wel eindeloos veel veiligheid, ruimte en comfort voor de president en zijn gevolg. Als eigendom van de Secret Service dienen ze neutraal te blijven.

Voor een contract van $2,2 miljoen (€1,5M) zijn de (voorlopig 2) bussen onlangs gemaakt. Met een verwachte levensduur van 10 jaar lijkt het een betere investering dan de presidentiële limousine. Bovendien wil de Secret Service de bus na zijn dienst als trainingsfaciliteit gebruiken.41 reacties

Zelfs een beetje vrolijker kleurtje kon er niet vanaf… :P

@Alwood: “je zet er nooit een echt lekkere stoel in kwijt”. Kwijtzetten?
@Citrofiel: jatochniettan? ;-) toch maar aangepast, thanks.
Ik heb al jaren een bus in gebruik, mijn veiligheidsdienst was er al snel achter dat je bataljon beveiligers beter kwijt kon in een bus dan in de kofferbak van een limo, dusja, toen was de keus vlot gemaakt. Ik ben blij dat Obama, na Aston Kutcher nu ook in mijn voetsporen treedt, dat siert de man! (http://www.autoblog.nl/archive/2011/08/17/ashton-kutchers-eindbaascaravan-two-and-a-half-men#post-45040)
De timing is ook erg goed, Amerika heeft bijna geen schulden meer en kan zich zoiets dus goed veroorloven!
haha, cool ding. Lijkt een beetje op onze bus:
http://twitpic.com/61eb22
http://twitpic.com/61eb3l
http://blog.koffiekoning.nl/2011/02/zo-rollen-we.html
Alleen hebben wij een betere koffievoorziening..
ik snap het, eens kijken… we hebben staatsschuld.. wat nu.. hmm mn autostoel zit ook niet meer zo lekker, doe maar 2 nieuwe busjes maken voor mijn tere kontje..

jaa zo werkt dat nou in Amerika… volgens mij zijn er trouwens ook genoeg auto’s met heerlijke stoelen.. en hoe anoniem is een grote zwarte bus met een paar grote zwarte SUV’s er voor en achter.. om niet te beginnen over de blauwe lampjes..
@dennisr: Lid van de Tea Party? Je kunt de bus “live” volgen op foursquare.com/whitehouse, anonimiteit is niet de bedoeling, zeker niet in campagnetijd.
@MarkieS: Tea party ? uitleg ?
@dennisr: zucht…
@raphael: wat is er knul ?
@dennisr: Dubbel zucht…..
@Hubert: Dubbel wat is er knul ?
@dennisr: Driedubbel zucht! :D

Ze doelen er natuurlijk op dat je zou moeten weten wat de Tea Party is. Ga maar us Googlen. ;) Wat trouwens het verband is tussen jouw comment en de Tea Party, dat zie ik ook niet. :?
@Citrofiel: ik weet wel wat de Tea Party is, maar ik zie het verband dus ook niet :P achja.. mijn beurt ? vierdubbel zucht!
@dennisr: wat is er dan knul?

niet zo zuchten jullie!
Lekkere stoel + Secret Service = Ejector seat!
@Klassiekerrally: nee fout lekker stoel + secret service = makkelijk geld verdienen
Op de langere termijn zal dit vast wel voordeliger zijn. Ze gaan 10 jaar mee, gezien de timing zijn dat drie verkiezingscampagnes. Als je drie keer voor een langere tijd (zo’n campagne begint vroeg) zo’n bus huurt en aan moet passen loopt dat ook aardig in de papieren.
En deze kun je dan na zijn dienst blijkbaar als trainingsfaciliteit gebruiken… (wat moet ik me daar nu weer bij voorstellen?)
@Citrofiel: Special forces leren hoe je een gegijzelde bus moet ontzetten.
@laurensl: Hm, daar hadden ze dus ook een willekeurige bus voor van de sloop kunnen trekken. Niet echt een zwaarwegend argument. :lol:
@Citrofiel: Ja, maar deze bus heeft machinegeweren achter de koplampen, een rookgordijn, gewapend glas en een dik vrouwmens als chauffeuse. Dat vind je allemaal niet op een sloopbus. Behalve dat laatste misschien…
@Esprit_de_Flandre: Maar die functionaliteiten zullen ook niet op de meeste gegijzelde bussen zitten, en ik verwacht niet dat iemand zo ver komt op de president zelf te gijzelen. ;)
@Citrofiel: In strips en films wordt de president toch regelmatig gegijzeld… ?
@Esprit_de_Flandre: In strips en films vergaat de wereld vaak bijna, om gered te worden door een mensachtige met superkrachten. Heb ik nog nooit wat van gemerkt…
@Citrofiel: “een mensachtige met superkrachten”

Je bedoelt zo’n janet in een pakske waar je z’n onbestaande kloten in ziet zitten? Daar doe ik niet aan mee. Ik hou het liever realistisch. Doe mij maar een strip waarin de wereld echt vergaat…

“And the Earth itself was destroyed.
And it was scattered to nothing.
And nothing was left behind.

Bible of Canaan – Genesis I.A.2


Uit Universal War One. Moet je echt eens lezen als je geïnteresseerd bent in het science-fiction-oorlogsgenre. Er zijn wel maar vier delen in het NL, en 6 in het Engels. Die laatste zijn via een torrent wel ergens te vinden.
Dit past nou niet echt in de groenen trend zoals de meeste politicies n doen met hun hybrides
@jobh: Je kunt beter 1 bus laten rondrijden dan 10 auto’s. Plus de extra ruimte geeft meer gelegenheid on omderweg wat nuttigs te doen.
@zounds010:
Heb jij het tweede filmpje gekeken? Er rijdt meer beveiliging mee dan een gemiddelde carnavalsoptocht in Rio de Janeiro lang is. Dus een paar auto’s meer of minder maakt ook niet meer uit.
Om tijdens de rit wat nuttigs te doen is zo’n bus natuurlijk wel handig:
– slaapkamer
– jacuzzi
– bar
– bioscoop
– mini-golf
– schietbaan
– rollercoaster
– …..
eindbaas!
“Bovendien wil de Secret Service de bus na zijn dienst als trainingsfaciliteit gebruiken.”

Gaan ze dan leren hoe ze zo’n ding moeten bestormen of zo?
@Esprit_de_Flandre:
Ja en hoe ze hem het beste kapot kunnen knallen.
Valt trouwens niet mee om een bus te bestormen, je loopt er naar toe en beukt de deur in. Heb je wel een luxe trainingsbus voor nodig…
Wat een knakworsten hé, die amerikanen.
The best country in the world, hahahahahaha
@stationcar: Ik denk niet dat je bij deze zomaar de deur kan inbeuken…
@Esprit_de_Flandre: nee, ze gaan leren hoe je zo iets het best kunt opblazen…
@bigcar: Voor als er een ongewenste presidentskandidaat is…
Volgens mij zijn de kaartjes onbetaalbaar…
Weegt natuurlijk niet zoveel, is lekker wendbaar en heeft hoge topsnelheid, not. Goed target.
@bigman: dat ding is zo zwaar bepantserd dat het makkelijk meedere rpg’s overleefd so what als het niet rijdt en groot is als je het raakt heeft het toch geen effect, ok misschien dat de president dood gaat van een hard stil stand
@tunefuldjmike: harT stilstand ;) Zoals jij het nu schrijft zou de president dood gaan van hard remmen :P
@mylvan: tsja het was laat he xd
Dat vliegtuig van hem is ook wel heel decadent in deze tijden. Maar ik geloof er niks van dat de president in Washington wordt opgepikt en dan helemaal met de bus naar Alabama oid gaat.
wedden dat ‘em weer vastrijdt op ’t eerste ’t beste vluchtheuveltje …(remember Obama in Dublin)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).