De paarse Phantom Drophead Coupe van Michael Fux

Auteur: , 58 Reacties

De Amerikaanse autofanaat en ondernemer Michael Fux houdt wel van een apart kleurtje. Zijn zeer uitgebreide collectie omvatte al een knalgele Phantom Drophead Coupe (niet te verwarren met die van Bijan) en een ‘Fux Candy Red’ gespoten exemplaar en daar is nu een paarse met spierwit interieur bij gekomen.

De heer Fux heeft zeer goede banden met de Bespoke afdeling van Rolls-Royce en toen hij dus een paarse Drophead Coupe wilde bestellen werd hij met open armen ontvangen. En ik moet zeggen dat het er helemaal niet verkeerd uitziet. De velgen zijn niet helemaal mijn smaak, maar wel nieuw voor Rolls-Royce volgens mij. Ik heb ze in ieder geval nog niet eerder gezien.

Ook was het misschien aardig geweest om het interieur op te fleuren met een sierstripje hier of daar, want al dat wit ziet er wel heeeel erg besmettelijk uit. Je zou bijna handschoenen aantrekken voordat je instapt. Het interieur doet zelfs een beetje “Apple-achtig” aan in mijn ogen. Meer foto’s van deze bijzondere auto kan je HIER bekijken. (via: autoblog.com)

Andere auto’s vam Michael Fux kan je HIER en HIER vinden.

Paarse Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe van Michael Fux

Paarse Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe van Michael Fux

Image Credit: Copyright 2011 Drew Phillips, Chris Paukert / AOL58 reacties

Ik word al knettergek als er een wit papiertje op het dashboard ligt… Hij heeft een spierwit dashboard. :S

Wel super vet, 3 Dropheads in je garage! :D
Wat heb je aan 3 dropheads? Je kan nooit met ze allemaal tegelijk rijden. Doe iets nuttigs met je geld
@jobh: Wat doe jij op Autoblog dan?!
@jobh: Hij doet iets nuttig met zijn geld. Hij heeft er toch genoeg van. Beter dit dan te veel op de bank staan he. Dan geniet je er tenminste van
@adyton: zoveel geld op je bank in deze tijd is zowiezo niet slim :P
@bmwmaaktrijdengeweldig: Voila en een auto die in een garage staat verbruikt geen benzine, dus het is een win-win situatie (nogal een zwart/wit blik op de feiten :-) )
@adyton: hmm dan laat ik hem voortaan ook voor huis staan zzal een hoop geld schelen :P
@jobh: Maar je bent wel een liefhebber van auto’s?
Ik kan mij niet bedenken wat ik anders zou doen met zo’n pak geld op de bank, behalve dikke wagens aanschaffen.
@rikus: Hij bedoelt vast dat je ipv de 2e en de 3e een andere supercar zou kunnen kopen, geen vreemde gedachte…
@Reinbergen: precies
@rikus: maar niet 3 dezelfde
@rikus: Een huis kopen?
@Svenska_Aeroplan_AB: M’n gevoel zegt me dat die man waarschijnlijk meet huizen heeft dan Dropheads.
Er staat wel meer in zijn garage waarvan je je kunt afvragen wat je er echt aan hebt.
Dat is het leuke als je meerdere Dropheads hebt he. Dat interieur is fantastisch, maar ben je na een tijd zo beu. Dan pak je eventjes de gele en kan je weer voort.
Aardig van die Amerikaanse mijnheer om zoveel geld in onze economie te pompen.
Wat een lelijke bak, dit kun je toch niet mooi noemen?
@The360box: jij misschien niet! dat kan niemand verder wat schelen gelukkig..
De kleur is ‘euhm’ laten we zeggen bijzonder en de appreciatie ervan zal wel met smaak te maken hebben, laat ik er maar niets meer over zeggen.

Het interieur is gewoon afschuwelijk, gewoon ronduit vreselijk. Dat moet toch pijn gaan doen aan je ogen, ik zou er gek van worden. M’n ogen zouden schreeuwen om contrast.
niet mijn persoonlijke voorkeur maar ziet er best wel gaaf uit, hou er wel van.. af en toe eens een apart kleurtje op zulke auto’s. en dit is niet zo schreeuwerig dus ik vind het gaaf!
Vreselijk ordinair, deze combinatie. Ik vermoed dat die Bespoke-afdeling het vooral druk gaat krijgen met wansmaak uit Azië en het Amerikaans rappersgilde.
– zucht – Voel eenzelfde soort discussie opkomen als gisteren bij dat berichtje over die mini Rolls. Jongens, dit is toch te decadent voor worden? Ik snap best dat de man geld zat heeft en hij zal er vast hard voor hebben gewerkt, maar als je naar de armoede kijkt in Amerika vind ik dit slecht te verkopen. En even voor iemand zegt dat ik geen autoliefhebber ben: Kijk even goed naar deze auto, wat een gedrocht, en even voor diegene die het niet weet, deze auto kost +/- 600.000$, dus in totaal heeft hij er 1.800.000$ aan uitgegeven, voor zulke lelijke bakken! Ga er maar een keer mee door Harlem of de Bronx rijden zonder schaamte…
@Sciurida: je kan het deze man natuurlijk niet kwalijk nemen dat de Amerikaanse regering zo loopt te klote, met je armoede.. En lelijke bakken ? nee, prachtige bakken :D
@Sciurida:
t’is niet in de VS yes we can, maar Who cares.
Daarom gaat het er zo goed.
Door hun belastingsysteem worden rijken cumulatief rijker en de armen straatarm.
Ze zouden goed naar die beelden van de rellen in het Verenigd Koninkrijk moeten kijken, voordat ze dat zelf 30 keer harder over zich heen krijgen.
@desjonnies:


“I want a better life for my family and for my children,
but it doesn’t have to be at the expense of millions of lives in my homeland. We’re given the idea that if we didn’t have these people to exploit then America wouldn’t be rich enough to let us have these little petty material things in our lives and basic standards of living.

No, that’s wrong. It’s the business giants and the government officials who make all the real money. We have whatever they kick down to us. My enemy is not the average white man, it’s not the kid down the block or the kids I see on the street; my enemy is the white man I don’t see:
the people in the white house, the corporate monopoly owners, fake liberal politicians those are my enemies.
The generals of the armies that are mostly conservatives, those are the real motherfuckers that I need to bring it to,
not the poor, broke country-ass soldier that’s too stupid to
know shit about the way things are set up.

In fact, I have more in common with most working and middle-class white people than I do with most rich black and Latino people.


As much as racism bleeds America, we need to understand that classism is the real issue. Many of us are in the same boat and it’s sinking, while these bougie Mother-Fuckers ride on a luxury liner, and as long as we keep fighting over kicking people out of the little boat we’re all in, we’re gonna miss an opportunity to gain a better standard of living as a whole.

– F.A. Coronel
@bozewolf:

Wie is dat? Google vind geen F.A. Coronel.
Toch geen relevante.

Het lijkt me dat hij de nagel wel op de kop slaat hier.
@Hupke:

@Hupke: F.A. Coronel is ook wel bekend onder de naam Immortal Technique. Een rapper, ondernemer en filantroop.

Helaasch voor jou ( ;) )voldoet de man aan geen enkele van jouw stereotypen, aangezien hij z’n geld niet verbrast, een gezonde herseninhoud heeft en regelmatig wijze dingen zegt.

“Between 2005 and 2007 Immortal Technique began working on The Middle Passage and The 3rd World, the two albums that would serve a follow up to Revolutionary Vol. 2 and complete the series. He was also featured on several movie soundtracks and video game soundtracks, all the while touring relentlessly and becoming heavily involved in visiting prisons to speak to youth and working with immigrant rights activists and raising tens of thousands of dollars for children’s hospitals overseas. He invested his money not in items that are usually associated with fame but rather in large pieces of farmland in Latin America. He created a writing grant program for high school students as well.[12]”

“Charitable work
Immortal Technique performing in March 2010.

In June 2008, Immortal Technique partnered with Omeid International, a Non–Profit Human Rights Organization, to lend his support. He dubbed the work as “The Green Light Project”. With the profits of The 3rd World album, Immortal Technique traveled to Kabul, Afghanistan to help Omeid build an orphanage without any corporate or external funding. The orphanage, having been successfully established, currently houses over 20 orphaned children from Kabul.[16]”


http://www.youtube.com/watch?v=uhjfg_5cMc8


Enjoy, read and open your eyes, brother.
@bozewolf:

Ik denk dat ik deze man leuk vind.
Hij verdiend z’n geld en hij gebruikt dat voor zichzelf, niet voor anderen. Daarmee bedoel ik dat hij dat geld gebruikt voor iets wat hij nuttig en nodig vind en niet om te schijnen met wat hij denkt dat anderen nuttig en nodig vinden.
Daarbij lijkt hij ook nog 5 gram hersenen te hebben en die ook nog gebruikt te hebben ook.
Hij ziet in dat het systeem zo krom is al maar kan zijn, en doet daar zelf iets aan. Hij ijvert niet om een paar nieuwe wetten te stemmen of roept anderen op om de wereld te verbeteren maar doet dat zelf ook. Hij ziet ook wie de schuldigen zijn voor deze smeerboel (al zullen we het daar niet 100% over eens zijn).
En wat mij tot nu toe heel hard opvalt is dat hij wel wil delen met anderen (naar afganistan gaan, de wereld verbeteren) maar niet zegt dat ik dat MOET doen.

Dat gezegd zijnde heb ik ook gemerkt dat hij anti-kapitalist is, al weet ik niet of hij gewoon bedoelt dat hij enkel anti-corporatist is. Of ook problemen heeft met echt kapitalisme.
Ik zal er dus waarschijnlijk niet mee overeenkomen over hoe de verdeling van welvaart moet gebeuren. (op verdiensten en door een onzichtbare hand of ‘gelijk’ door weldoeners)
Maar het lijkt me geen hypocriete etatistische huilebalk die tussen zijn soep en patatten nog eens rap een paar wetten wil stemmen om te zorgen dat anderen ook soep en patatten kunnen krijgen op de kap van diegenen die zelf voor hun soep en patatten hebben gezorgd.

Is dat trouwens een redevoering op muziek of één van zijn rapjes die je gepost hebt?

Ik heb dit filmpke van hem gevonden (ik wilde weten hoe hij over Obama dacht). En ik denk dat ik de rest ook nog ga kijken (maar niet nu).
http://www.youtube.com/watch?v=QJuxb7HddOM

Ik denk dat ik met hem serieus van mening verschil maar over het probleem zijn we het al gedeeltelijk eens.
@bozewolf:
@hupke :
http://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q
@desjonnies:

Nu komen we ergens.
Al ben ik niet van mening dat die corporaties fout zijn.
Maar wel dat het systeem fout is omdat het ze dat toelaat.
Aangezien zij altijd in staat zullen zijn om het wettelijk kader aan te passen, moet er gewoon een zo minimaal mogelijk iets zijn om mee vals te spelen.
@Sciurida: $600.000 voor een Drophead Coupe? In Nederland misschien, maar zeker niet in de VS. Daar kost een nieuw exemplaar zo’n $400.000.
@Sciurida: Dat ben ik in principe met je eens. Maar wat zou helpen, is als we wisten of en hoeveel deze meneer besteedt aan charity.
Nu laat hij zich niet in zijn portemonnee kijken – maar kom op, ik vertel ook niet wat ik geef en wat ik aan auto’s besteed.
De Michael Fux foundation, echter, heeft een duidelijke ambitie: kinderen in ziekenhuizen een geweldige dag geven. En daar zijn een paar over-the-moon en kleurrijke Rollers misschien wel nuttig bij.
@mout: Helemaal met je eens, en wat mij betreft heeft Warren Buffet laatst hele wijze woorden gesproken: (sorry, heb dit ook al elders gepost): http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2850481/2011/08/16/Warren-Buffett-Miljardairs-zijn-genoeg-vertroeteld.dhtml
@Sciurida: Tsjone, wat een eensgezindheid ;)
Laat ik daar dan toch een krasje op zetten. Miljardairs de tekorten van Amerika laten bijpassen is een goed plan, maar met een nadeel: zo leren ze nog niet af om miljarden stuk te slaan op internationale ‘interventies’ die elke keer nodig blijken – als er olie of vergelijkbare belangen in het spel zijn.
@Sciurida:

dat zegt iedereen op deze planeet die geen Miljardair is ..
Zonnebril verplicht in deze auto ,decadent ja ,maar zolang het geld wordt uitgegeven blijft de economie rollen.
@norge:

Als je ervan uitgaat dat het anders in een sok onder een matras verstopt word wel. Als het op een rekening of in aandelen geparkeerd word komt het net hetzelfde uit.
Die man heeft best wel smaak hoor…. Die Fux Candy Red en dit exemplaar zien er gewoon echt prachtig uit.. Die gele is niet echt m’n smaak… maar kom… voor een Amerikaan is 2 op 3 nog een goed resultaat :-)
Een bepaald nummertje van 50 cent begint in mn hoofd te galmen bij de aanblik van deze roller. I don’t what you heard about me…. en so on..
Als je drie RR Phantom Drophead Coupés in je garage hebt staan, ben je onbetwistbaar allesbehalve een autoliefhebber.
@Cedric: ik ken me bijna niet voorstellen dat jij denkt dat je een slimme opmerking maakt, je moet toch zelf ook wel gedacht hebben dat het nergens op slaat..

maar.. vertel jij ons dan even, wat nou een echte autoliefhebber is.. en wel antwoorden he ?
Totaal niet mijn smaak! Ach, meneer moet het zelf weten! Zo zou ik ‘m wel in het Oranje willen hebben haha
Exterieur is vet, alleen het interieur is een beetje te. Zijn de velgen aftermarket of heeft RR die even snel ontworpen?
@e550: ik denk niet dat Bespoke aftermarket velgen gebruikt.
@robbie: Ach, hoezo ook niet. Leuk toch als je ook die velgen onder je golfje kan leggen.
@Lucb: waarom zou je als autofabrikant aftermarket spullen gebruiken…
Misschien heeft het wel iets van een paarse eiMac uit de vorige eeuw, maar dit is toch echt Philips fux pauperts, inclusief wc-pot.
Wat moet je met drie dropheads, denk dat hij niet altijd graag in zo’n wit interieur zit. Ik zou er niet eens in durven te rijden, bang dat het vuil wordt.
De Phantom Drophead is van zichzelf al aardig bling-bling. Daar past zo’n kleurtje prima bij!
Had dan de gordels óók wit uitgevoerd.
iedereen op autoblog.nl heeft geld en tijd teveel ..
dus infantiele klachten over andermans bestedings patroon zijn per definitie bijzonder hypocriet ..

on topic .. figuurlijk en letterlijk oogverblindend ..
@Scudiurida ..

heb je enig idee hoeveel gezinnen van de productie van een RR kunnen eten ??

dat noemen ze met een moeilijk woord “economie” ..
Buiten mooie kleur, binnenin niet mijn smaak. Maarja ach, die man zal er wel heel gelukkig mee zijn.
binnenin. NEE.
Buitenkant: GAAF. mooi paars is niet lelijk ;)
@bruinbeer: idd, alleen het klapdak had wel zwart mogen zijn en graag de standaard velgjes
@maxx1: idd, zwart dak, over de standaard velgen ben ik het half met je eens. deze zijn retegaaf maar glimmen net iets te veel.
@bruinbeer: paarsekleur zou ik persoonlijk zelf met donkere tint kopen trouwens. De velgen zijn wel vet maar ik vind ze iets te druk. standaard velgen en die matzwart laten bestickeren.
@maxx1: is persoonlijk… ik vind die velgen iets te ‘vol’. de ruimte tussen de spaken had groter gemogen van mij.
@bruinbeer: precies ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).