Droom ik? Negen Bugatti Veyron’s bij elkaar! [video]

Auteur: , 23 Reacties

In het verleden hebben we wel eens twee, drie of vier Veyron's bij elkaar gezien, maar ik kan mij niet herinneren dat we er ooit 9 (negen!) tegelijk op een grasveldje hebben zien staan. In de Verenigde Staten doen ze dat gewoon.

Tijdens de Quail Motorsports Gathering (die tegelijk met het Pebble Beach Concours d’Elegance wordt gehouden) verzamelden maar liefst 9 Veyron’s zich op het gras van de Quail Lodge Golf Club. Er staan vier “normale” exemplaren, drie Grand Sports en twee Super Sports. Ook was de L’Or Blanc Edition nog aanwezig (maar helaas niet te zien in deze video’s).

De Veyron’s waren voornamelijk afkomstig van Amerikaanse eigenaren, maar er waren ook exemplaren uit Duitsland, Zwitserland en Nederland (de witte Grand Sport van Perridon?) aanwezig.

Meer foto’s kan je HIER bekijken een een 360 graden foto kan je HIER vinden.23 reacties

Nog even en je bent met je Veyron net zo uniek als met een 911.
@norge: Met een 911 is het waarschijnlijk nog makkelijker gezien de gigantische hoeveelheid aan varianten… Hoewel ze bij Bugatti er ook wat van kunnen, maar dat terzijde.
@Roelio: Bij bugatti is een speciale variant gewoon een kleurtje, bij porsche niet.
@Ruben00: juist bij Porsche is een special edition meestal ook niets meer dan een kleurtje (Black Edition) of wat spoilertjes of 1 of ander ver gezocht historisch verhaaltjes (Spyder, Sport Classic, etc) en maar lachen daar in Zuffenhausen als er weer iemand zo dom is om veel meer geld neer te leggen voor de zoveelste “limited edition” :)
ik zie niet de Veyron van Perridon, kenteken van die GS komt niet overeen met zijn GS en geen ene coupe lijkt op die van hem, was dus niet Perridon die aanwezig was.
@bugatti: op die GS heeft toch altijd een tijdelijk Duits kenteken gezeten? Die zijn niet eeuwig geldig en dus zit er nu wellicht een nieuw tijdelijk kenteken op.

Of zie jij een andere Veyron daar staan die van een Nederlander is?
Het is die van Perridon. Daarom was hij er vandaag ook niet mee in Rotterdam
De Bugatti Veyron is een knap staaltje engineering, maar het blijft eerder een hebbeding voor de superrijken. Een formule 1 wagen die 5 keer meer kost en waar echt mee geraced wordt, dat is engineering die gebruikt wordt en van zo’n wagens/rijers ben ik meer onder de indruk. Waarom technologisch hoogstaande keramische remschijven van x duizend dollar hebben, als de wagen zelden op trackdays of dergelijke gebruikt wordt? Ik hoop dat ze de technologie van de Veyron in andere sportwagens of sectoren ook kunnen gebruiken zodat deze een nuttiger doel heeft. Eigenaar zijn van de “snelste” wagen is geen synoniem voor de snelste zijn.

De Amerikaanse Veyron’s kan je trouwens herkennen aan de oranje bumper reflectoren.
@dbonline: Klopt ik zie veel liever een radical, of een wat mij part een Caterham R500, Die zijn sneller op het circuit dan deze kolossen van 2 ton, De benaming “Snelste Auto” slaat eigenlijk nergens op, De auto met de hoogste top zou beter passen.
Die oranje bumperreflectoren zijn zo spuuglelijk, is net zoiets als een fiets met reflectoren tussen de spaken. Zum kotsen!
@alcantara: Net als Alcantara in het interieur :p
@alcantara: gelukkig zitten die reflectoren niet op de Europese versies ;)
@alcantara: Het zijn geen reflectoren!
Inderdaad lelijk die reflectoren ,daar had toch wel een meer premium oplossing voor gevonden kunnen worden?
@norge: Wettelijk verplicht in de States…Bugatti kan daar niets aan doen.
@xilver: Bugatti had ze natuurlijk wel een andere/betere vorm kunnen geven.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik zie dat de Amerikanen de gigantische side-marks van de US-Veryons veranderd hebben. Ze hebben nu een klein lampje bij de spatborden, a la BMWUSA-style. Het ziet er wel beter uit.
@e550: de Veyron’s zonder sidemarkers zijn Europese auto’s volgens mij.
@robbie: Als je goed kijkt zie je een nieuwe groene Veyron staan met kleine oranje lampjes.
Eerder een nachtmerrie
zow, even een ‘klein’ vermogen op dat grasveldje :) lijkt me wel mooi om een keer in het echt tegen te komen.. :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).