BMW maakt je wakker met de M5 op Laguna Seca

Auteur: , 48 Reacties

Maandagochtend. Met moeite de alcoholwalmen van je af kunnen poetsen en nu met gepaste tegenzin op het werk een dag doen alsof je geld oplevert voor je baas. Gelukkig is er de Autoblog maandagochtend wekservice.

Laten we proberen het iets dragelijker te maken, we hebben namelijk een filmpje voor je waarin BMW’s nieuwe Motorsport Fünfer in een prachtig blauw tintje het circuit van Laguna Seca onveilig maakt. En het mag gezegd worden: de nieuwe M5 klinkt best lekker. Zelfs op maandagochtend. Goedemorgen!

Check de video op Autojunk.nl

Uit het tweede (amateur) filmpje blijkt overigens dat er waarschijnlijk binnenkort ook nog een filmpje komt waarin wat oudere BMW’s een rol spelen.48 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Helemaal wakker nu! :D
Ik zou kunnen gaan roepen: ” oooeehh, aaaah, een M5″.

Maar ik vind het een redelijk tam en laf filmpje. Had wat dramatischer gefilmd kunnen worden (instappen, starten, garagedeur open,…). En hij had wel wat spectaculairder of het circuit kunnen ‘rammen’. Hij rijdt als een bejaarde. Bij een M5 wil ik iedere bocht strepen zien, serieus driftwerk, etc. Dat alles mis ik totaal in dit clipje …

Ik hoop niet dat BMW USA hier heel veel voor betaald heeft, vind het een mager filmpje!
@rechercheur:

Ik zou zeggen. Koop een M5 en laat je ware rij kunsten eens aan ons zien ( driften, strepen op het asfalt ) Oja dat kan jij natuurlijk nooit van je leven, omdat je rechercheur bent ( ook al is dat een fictief autoblog profieltje ).
@bempi:

hahaha, vind jij dit wel een heel spannend filmpje dan ?? …

Ik dacht meer aan dit soort acties:

http://www.youtube.com/watch?v=hHdI2KLoPEI
@rechercheur:

Dit lijkt er meer op. Als jij zo rijdt, dan wil ik er wel naast zitten. hhh . Ergens richting spijkenisse ( botlektunnel ) daarvoor heb je een mooie bocht naar links.
@rechercheur: dat is gewoon een idioot, dit op de openbareweg dan ben je rijp voor het gesticht!
wat klinkt ie lekker zeg!
Hier, vrijwel een identiek M5 promo-clipje, alleen dan gefilmd op Ascari. Ze hebben daar zelfs dezelfde garagedeuren …. waarschijnlijk voorschrift van de PR afdeling om iedere M5 commercial met een witte garagedeur te laten beginnen ??

http://www.youtube.com/watch?v=A4gqYhjeGLs
@rechercheur: wat maakt het iemand nou uit of het wel of geen witte garagedeur is!?!
@bmwmaaktrijdengeweldig:

Je zou je verbazen wat sommige PR-en marketingafdelingen bedenken als policy voor hun merk. Het is namelijk wel opvallend dat zowel het filmpje uit Laguna Seca als Ascari enorm veel overeenkomsten vertonen, en toevallig ook die witte garagedeur …
Was al wakker nu goed :)
Het geluid van mijn stofzuiger is spannender.
Mooie wagen, mooie prestaties, zwak geluid.
@Pica: Vraag is dan, rijdt ie ook zo lekker?
@bowie: nee maar de bedienster van die stofzuiger wel ;)
@bpc: Goeie +1 !
bedankt, ik ben weer in slaap gevallen… wát een saai filmpje
Valt het jullie ook op dat de ‘pufjes’ niet uit de uiterst linkse en uiterst rechts uitlaat komen. Het zou dus zomaar kunnen zijn, dat geluid een stuk bruuter nog kan worden, als de kleppen voor de andere 2 uitlaten ook worden opengezet.
Misschien nog een kleine verrassing die bmw achter de hand houdt!?
@ralf: Inderdaad!
@ralf: ja viel mij ook op!
Nu al een lekker geluid, ik vind persoonlijk die Eisenmann systemen ook enorm lekker klinken.. http://www.youtube.com/watch?v=fumMvKUFXl8&feature=related
@bmwmaaktrijdengeweldig: Dat klinkt echt heerlijk.
Over het filmpje van de nieuwe M5, ik vond ’t reuze meevallen. Ik had verwacht dat het minder spannend zou zijn. Ik hoop idd zoals Ralf al aangeeft dat BMW nog een verrassing achter de hand heeft voor ons ^^
@bmwmaaktrijdengeweldig: Mening kan ik helaas niet met je delen.Die M5 met Eisenmann exhaust klinkt, uit mijn speakers in ieder geval, als een willekeurige Honda Civic met zo’n kachelpijp eronder.
De M5 uit het bovenste filmpje heeft een veel mooiere, diepere brom.
Nogmaals dit is mijn mening, misschien dat als je ze naast elkaar zou zetten, er een heel andere mening uitkomt…..
@bowie: Nou ik denk dat je gewoon eens op zoek moet gaan naar goede en fatsoenlijke speakers :)
@VeniVidiVici: Ja, misschien wel……maaarrreee niemand die dit ook zo hoort?
Bij ontkennend antwoord…Nieuwe speakers!!!!
@bowie: ik vind het ook niet klinken hoor, veel te schel en hoog.
@lambo4all: PFFFFF….Scheelt me weer een setje (dure) speakers!
@bowie: waar haal ik zo’n civic?
@deVia: marktplaats!
@bowie: Tsja, http://www.youtube.com/watch?v=RCJP-0QUI1I&feature=relmfu is dit beter??

Ik vind het zo fijn klinken, net als bij de m6.
Wel lekker geluidje, maar dat was toch vooral te merken in dat ”amateur” filmpje :) ben wel iets wakkerder.. :mrgreen:
Saai, lijkt wel een diesel. Alsof ie overschakelt bij 4000 rpm.
Liever de m3 met atmosferische motor of de v10 uit de oude M5.
Times change…
Dit is niet echt iets speciaals, het is gewoon bmw met m- power. Als ik serieuze shit wil, dan ga ik naar de concurrent mercedes :D (of audi)
Ik vind het wel meevallen. Het geluid van deze M5 F10 klinkt meer als iemand die een week lang zijn diareé heeft ingehouden en het nu kwijt kan. Ik hoef ook al niet meer te wachten op de acceleratie tijd van een toekomstige M3, want die zal hoogstwaarschijnlijk in 4.6 of 4.5 sec vertrekken en op sportief rij gebied zal het ook geen toegevoegde waarde meer zijn dan een M5. Net als Mercedes is BMW niet echt bepaald vernieuwend bezig, maar dat heeft dan ook te maken met de crisis tijd. Toch nog ff wat ontwikkelen om te cashen. Audi zal het hopelijk wel goed maken met de RS6.
@bempi: ik zou dan gaan voor een m3. als ik mocht kiezen kies ik de merc of audi.
@bempi: Merc en BMW zijn niet vernieuwend bezig??? WTF wat wil je zien dan, dat ze op lucht of waterstof lopen? de wagens worden steeds confortabler zuiniger en sneller.
PS volgens jou maatstafen gaat de nieuwe RS6 ook niet vernieuwend zijn dus stop maar met hopen.
@lambo4all:

BMW is echt zo’n typisch merk dat zich aan rangen en standen houdt. Een 7 moet meer dan een 5 en die moet meer dan 3 zijn enz…
Wat ik zou willen zien is spotten met de natuur. Als je een sportieve auto maakt, dan moet dat zich onderscheiden van andere sportieve modellen ( waarom zou je voor een bepaald model kiezen die meer te bieden heeft dan een ander en andersom ). Je levert wat in of je krijgt wat meer. Mercedes heeft dat nog wel goed voor elkaar, maar BMW niet. Het zou eens mooi zijn als een M3 b.v. sneller is dan een M5.
@bempi:

Ik vind downsizen, minder verbruik, meer koppel, minstens net zo veel fun / plezier … toch een behoorlijk mooie ontwikkeling.

Tsja, bij GT5 hoef je misschien niet te tanken, in het echte leven is het toch wel erg prettig als je BMW M5, Audi RS5, Mercedes AMG wat meer kilometers kan maken op één tankje peut.
@rechercheur:

Het hoort bij deze tijd daar kan ik zelfs niet om heen. Maar om iets meer dan 1 ton te betalen voor poepgeluiden, dan moet je wel heel erg liefhebber zijn. Ik zou het er niet voorover hebben, dan maar afwijken naar andere concurrenten. Kwaliteit boven kwantiteit.
@bempi: hahaha geef mij een ton, geef ik jou een super geluid en een poepauto. kan ik daar mooi een liefhebber auto voor halen
Vond de vorige m5 10X beter klinken
Blijf gewoon lekker in mij m3 rijden
het klinkt tot nu toe wel lekker voor deze auto, niet zo zacht als de X5/X6M, natuurlijk de vergelijking met de V10 wordt snel gemaakt, maar BMW moet ook mee met de tijd, CO2 dit, CO2 dat…
@Johan-SV:

Daar heb je gelijk in maar waarom kunnen andere merken het wel? Mercedes heeft toch V8 met Turbo tegenwoordig maar klinkt nog net zo bruut! Audi gebruikte bij de vorige RS6 (eigenlijk huidige maar hij is niet meer leverbaar) ook turbo maar klonk ook bruut. BMW maakte altijd heerlijke motoren die geweldig klonken, alleen nu hebben ze het verkloot.
@zakar36: deze valt inderdaad tegen. op vakantie hoorde ik de m5 v10, tering wat een lekker geluid heeft die!
vind deze 5-serie even wennen
BMW kan beter Diesel M-Power gaan maken! Klinkt stukken beter. Ach gelukkig hebben we de concurrentie nog. :D
Wanneer staat die in de showroom?
Vele hebben goede oren via een computer luidsprekertje. En al maakte deze auto mickey mouse geluiden, lekker boeiend. Knallen met dit ding, dat wil ik. Het moet pijn doen aan al je zintuigen, knetterend moet die auto bij stilstand in de garage tot rust komen, rook van de remmen, dan heb je een M gereden. En jij als bestuurder, drinkt een Spa Blauw en gaat weer onvermoeid verder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).